Gość: gość
IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl
16.12.04, 17:37
Wreszczcie jakis dobry artykul na temat tego samochodu. Auto Swiat czy Motor troche sobie poklamaly. Mam ten samochod w wersji
amerykanskiej i spisuje sie bardzo dobrze. Zawieszenie wcale nie jest o wiele gorsze od tego europejskiego. Bardzo dobrze sie
trzyma na kretych polskich drogach. Wedlug amerykanskich gazet motoryzacyjnych auto trzyma sie lepiej drogi niz BMW X5. W wersji
amerykanskiej samochod jest mocniejszy ma 245 KM przy 5800 obr. i 334 Nm przy 4400 obr. Jesli chodzi o skrzynie biegów to jedynie
w wersji SE jest mozliwość recznej zmiany biegow. Ja mam wersje SL a ona ma zamiast manualnego trybu bieg sportowy co wydaje mi
sie lepszym rozwiazaniem. Wydaje mi sie ze jest to ta sama 3 mapa skrzyni biegów tylko wlaczana przez przesuniecie skrzyni biegow
w pozycje "S". Co do wnetrza to wersja amerykanska ma ladniejsza deske. Druga rzecz to dwu strefowa klimatyzacja w wersji
amerykanskiej a tu zwyczajna. Chyba troche oszczedzaja na kosztach.
Auto jezdzi bardzo dobrze i jakosc wykonania mnie zaskoczyla jest bardzo dobra. Wedlug kanadyjskich testów amerykanska wersja
przyspiesza od 0-100 w 8s (europejska wersja okolo 9.1s). Skrzynia CVT daje uczucie jakbys startowal samolotem. Szkoda ze
europejska wersja bedzie produkowana w Hiszpani(gdzies o tym czytalem) a nie tak jak amerykanska w Japoni. To juz nie to samo. Nie
sugerujcie sie takze danymi dotyczacymi pojemnosci bagaznika cos zostalo przekrecone. Ten sam bagaznik w wersji amerykanskiej ma
pojemnosc 930l i 2300l po zlozeniu siedzen a w europie odpowiednio 430l i 880l. Osobiste odczucia mowia mi ze amerykanskie dane sa
prawdziwe. Jezeli ktos chce wiecej dowiedziec sie o tym aucie to niech wejdzie na strone www.nissanmurano.org lub
www.freshalloy.com (po angielsku).