Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rejestracja w PUP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 13:15
    Mam pytanie czy można zarejestrować się w kilku urzędach pracy? Czy tylko tam gdzie jest się zameldowanym?
    W moim mieście jest jest pup, ale ogólnie w całym mieście mało pracy. Więc szukam jej w okolicy, tak do 50km. W okolicy są jeszcze 3 urzędy i większe miasta i jest tam wiele ogłoszeń.
    Obserwuj wątek
      • Gość: sis Re: Rejestracja w PUP IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.11, 13:40
        Możesz się zarejestrować w jednym urzędzie pracy, w miejscu gdzie jesteś zameldowany. Jest możliwość rejestracji w innym urzędzie pod warunkiem posiadania zameldowania czasowego(potrzebne zaświadczenie z urzędu miasta). Jeśli chcesz się zarejestrować w urzędzie innym niż miejsce twojego zameldowania stałego zapewne będzie Ci potrzebne zaświadczenie z twojego Urzędu Pracy, że zostałeś skreślony z listy bezrobotnych. Ale szczegółwych informacji udzieli Ci pani w UP, w końcu po to ona tam pracuje.
        • kulunkele Re: Rejestracja w PUP 18.03.11, 16:02
          Chodziło mi o to czy można w kilku. Rozumiem że nie, bo miejsca zameldowania nie zmieniam.
          • najlepszy.jozek Re: Rejestracja w PUP 18.03.11, 19:46

Rejestracja tylko w jednym urzędzie pracy, nie przeszkadza szukać pracy w całej Polsce, a nawet zagranicą.
            • Gość: sss Re: Rejestracja w PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 12:46
              Co mas zna myśli szukać?
              Bo mi chodziło że szukam ofert z innego miasta i są tam właśnie w pup też czasami ciekawe oferty, ale to trzeba mieć skierowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka