Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co to za praca???

IP: *.trzebinia.mm.pl 29.03.11, 15:35
    Byam na rozmowie kwalifikacyjnej. Praca dla Kancelarii prawnej. Obosługa klienta, kontat z nim, pozyskanie klienta dla Kacnelarii ( zajmujacej sie odszkodowaniami).
    Czy to przypadkiem nie ...akwizycja bedzie ???? czy warto w to wejść ?? maja niby dac umowe o prace, plus szkolenie...
    Obserwuj wątek
      • Gość: tomeczek Re: co to za praca??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 15:44
        Gość portalu: Inka napisał(a):

> Praca dla Kancelarii prawnej. Obosługa klienta,
        > kontat z nim, pozyskanie klienta dla Kacnelarii ( zajmujacej sie
        > odszkodowaniami).
        > Czy to przypadkiem nie ...akwizycja bedzie ????

To może być (ale nie musi) np. chodzenie po szpitalach i "pozyskiwanie" jako klientów ofiar wypadków lub ich rodzin. Poproś o zakres obowiązków.
      • kazjenka Re: co to za praca??? 29.03.11, 19:02
        Kancelaria prawne często zatrudniają telemarketerów - myślę, że o to tu chodzi.
      • Gość: @@@ to JEST akwizycja, IP: *.aster.pl 29.03.11, 20:52
        więc jeśli NIE szukasz akwizycji, to sobie odpuść.
        Zasada jest taka: przyprowadzisz klienta = masz prowizję, nie przyprowadzisz, to nawet podstawy nie dostaniesz, bo cię błyskawicznie zwolnią. Nie licz na "umowę o pracę" - będzie umowa o dzieło lub zlecenia, albo własna DG.

Popatrz na to z innej perspektywy: to musi być naprawdę licha "kancelaria", skoro zainteresowany klient sam do nich nie przychodzi. a skoro zatrudniają naganiaczy, to oznacza, że konkurencja jest ogromna i dużo nie zwojujesz (dlaczego klient ma skorzystać z twoich starań, skoro było u niego kilku innych naganiaczy?).
        Jesteś im potrzebna tylko po to, by znaleźć im klienta, a nie żeby "rozwijać się i zdobywać doświadczenie". Dostaniesz kopa w d**ę jeśli nie zapewnisz im żeru.

Walić w rurę takich "pracodawców" i takie szemrane "oferty pracy".

Nie musisz dziękować, robię to społecznie :)
        • Gość: Inka Re: to JEST akwizycja, IP: *.trzebinia.mm.pl 29.03.11, 21:18
          Nie wiem czy licha Kancelaria bo maja filie w całej Polsce.
          A w moim miescie maja otwierać dopiero. Jesli umowy nie dostane to taka praca mnie kreci.;/

• Gość: Mate Re: to JEST akwizycja, IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 21:35
            Nikt Cię nie będzie zmuszał do podpisywania umowy na miejscu (a jeśli będzie taka możliwość, to możesz poprosić o pisemny zakres obowiązków i czas na spokojne przeczytanie umowy).

Idź i sprawdź co proponują.
          • Gość: @@@ To o niczym nie świadczy, że jest wielka IP: *.aster.pl 30.03.11, 13:07
            że ma wiele oddziałów. Mimo to może być licha i z pewnością taka jest. Jest naprawdę mnóstwo firm które tylko ładnie wyglądają medialnie, wyglądają poważnie i solidnie (o to dbają różni magicy od reklamy, a że są skuteczni, to widać - właśnie otumanili cię opinią, że są poważną firmą), a w środku jedynie merde i bagno.

Kancelaria jest licha, bo nie oferuje usługi, która się sama sprzedaje, i dlatego non-stop potrzebują łowców skór (bo na tym polega praca "przy odszkodowaniach"). Takich kancelarii są w Polsce tysiące. Nie oszukuj sama siebie, to jest właśnie taka praca. A umowa? Obiecana "od zaraz", a wręczona będzie po 3 miesiącach (jeśli w ogóle). Na twoim miejscu szkoda by mi było czasu, ale to ostatecznie twoja decyzja.
            • Gość: Inka Re: To o niczym nie świadczy, że jest wielka IP: *.trzebinia.mm.pl 30.03.11, 14:41
              Szukam pracy dalej:) Nawet gdyby była umowa i wszystko pieknie ładnie to i tak bycie hiena mi nie odpowiada. ...;/ musiałabym wyzbyc sie uczuc.No i fakt...zawsze myslałam że to potencjalny klient przychodzi do takiej kancelarii a nie ona szuka ...

dzieki za pomoc :)
      • tomek.54321 Re: co to za praca??? 29.03.11, 21:15
        Jak przeczytałem Twoj opis to odrazu przypomniala mi sie scena z jakiegos filmu, w ktorej prawnik siedzial w szpitalu na urazówce i zaczepial wszystkich wychodzacych z zabiegow oferujac im swoje uslugi...

pozdr,
        • Gość: itp itd Re: co to za praca??? IP: *.play-internet.pl 30.03.11, 03:04
          Taka praca to bycie typową HIENĄ... szukasz ofiar wypadków i namawiasz do skorzystania z oferty kancelarii (ściąganie odszkodowania), najlepiej jak masz znajomości w szpitalach albo na pogotowiu, bo wtedy otrzymujesz info z pierwszej ręki, jak przyjedzie jakaś ofiara wypadku.. aha no i najlepiej żeby w wypadku było jak najwięcej poszkodowanych, jakaś śmierć, najlepiej jedynego żywiciela rodziny bo wtedy można najwięcej ugrać.. tak tak, takie teksty leciały na rozmowie kwalifikacyjnej.. każda kancelaria ma podobne metody, konkurencja bardzo duża - jak ktoś ma kontakty i brak skrupułów - to na pewno praca dla niego
      • snajper55 Praca łowcy skór /nt 30.03.11, 03:34
        S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka