Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Samoocena pracownicza

02.08.11, 14:41
    Niektóre firmy w ramach oceny pracownika wprowadzają jako jeden z punktów samoocenę tzn. ty sam szacujesz swoje osiągnięcia, talenty i niedociągnięcia.
    Co o tym sądzicie?

Zapraszam do dyskusji:

www.facebook.com/#!/pages/PGB-Human-Resources/113153572048421
    Obserwuj wątek
      • Gość: no comment Re: Samoocena pracownicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 20:05
        W ustrojach totalitarnych, tych z czerwonym tłem na flagach, popularna była idea samokrytyki. Z tą różnicą, że większość ludzi nie traktowała jej poważnie. Oczywiście były wyjątki.
        W tym przypadku zanosi się jednak na poważną dysputę...
        Wiem jedno, gdy gospodarka pędzi, to nikt nie ma czasu na takie markowanie pracy. Zatrudnia się ludzi, szkoli i jedzie do przodu.
        Gdy jest kryzys, to zaczynają się tego typu akcje. Mistrzami w markowaniu pracy są HRludzie.
      • Gość: Jaga Re: Samoocena pracownicza IP: *.ip.netia.com.pl 02.08.11, 21:00
        korporacyjne, amerykańskie "G"
      • lady.godiva Re: Samoocena pracownicza 02.08.11, 23:23
        Tak myślicie?

Pytam, m.in dlatego, że takie coś zaproponowano u nas w firmie (korporacja ;) i sami mamy się ocenić, co samo w sobie jest strasznie trudne, bo mówienie o sobie nigdy mi nie wychodziło za dobrze. Zastanawiam się jaki może być sens takiej propozycji?

• wronie Re: Samoocena pracownicza 03.08.11, 10:45
        moim zdaniem to niezły pomysł, warto wdrażać tego typu koncepcje. Osobowość pracownika powinna być dopasowana do stanowisk, jakie obejmuje. Z myślą o predyspozycjach potencjalnych pracowników tworzy się testy kompetencyjne, jak tutaj: www.iakg.pl/budowa-systemow-kompetencyjnych
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka