Gość: pała IP: *.ipgum.pl 12.10.11, 13:57 Zarobki policjanta wyższe od nauczyciela = państwo policyjne ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martica 2500 to weicej niz ludzie po studiach! 12.10.11, 14:07 I jeszcze im zle...Do tego wielu z nich ma mieszkania za pol darmo!! Ja mam mniej niz policjant a skonczylam trzy kierunki studiow i znam biegle dwa jezyki obce. A kredyt na mieszkanie musze splacic jeszcze...Widac policjanci podobnie jak politycy PO nie maja pojecia jak zyja inni ludzie. Gość portalu: pała napisał(a): > Zarobki policjanta wyższe od nauczyciela = państwo policyjne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 15:42 to co stoi na przeszkodzie abyś poszła do Policji? Tylko pamiętaj: to służba nie praca, a to bardzo, ale to bardzo duża różnica. Poza tym twoje umiejętności są tyle warte, ile ktoś chce za nie zapłacić. Mamy nadprodukcję humanistów po uczelniach typu Wyższa Szkoła w Pcimiu Dolnym (studia oczywiście płatne, zaoczne, bez egzaminów wstępnych). Szacunek dla absolwentów studiów dziennych renomowanych uczelni. A jeśli nie możesz znaleźć pracy w swiom kierunku, to trzeba się przekwalifikować, niestety - prawo rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! IP: 79.162.143.* 12.10.11, 19:32 Własnie, coś w tym jest. Ale jak się przekwalifikować po 40.? W 1993 na Polibudzie były inne czasy, prehistoria. HTML'a nie znam, Auto-Cada też, IP, Cisco, etc. bez praktyki to czarna magia. Młodzi teraz masowo budują prawie wszystko na Atmelkach i PIC'ach, programując przy tym mimochodem, jakby nic innego nie robili ;-). Prawie wszystko juz na SMD, reballing i inne zabawy skali mikro. Nie te oczy, ręka drży, brak praktyki... Pracując zawodowo nie ma czasu na zabawę i pierdoły, a czas ucieka. Jak wywalą z roboty to będzie masakra... Kasa w biedronce, a i to niepewne, gdyż wzrok i refleks już nie ten... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 22:05 z tą biedronką masz rację. Koleżankę nie przyjęli, bo... miała za wysokie kwalifikacje(!). Ale skończyła kurs kroju i szycia i ze szwagierką otworzyły zakład krawiecki. Kokosów nie ma, ale jakoś prosperują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dae Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.11, 22:18 > HTML'a nie znam, Auto-Cada też, IP, Cisco, etc. bez praktyki to czarna magia. ale jakiproblem widzisz?Znam wielu inżynierów którzy po 50tce autoCada się nauczyli. A swoją drogą jak dziś inżynier może funkcjonować bez znajomości Acad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! IP: 222.128.41.* 13.10.11, 05:01 Wlasnie tez nie rozumiem tego.... co to za inzynier, ktory nie zna zadnego programu??? Moze zapisz sie na jakis kurs zaoczny? Wieczor, sobota??? Moi rodzice oboje zarabiaja znacznie powyzej sredniej krajowej i oboje sa inznierami z kilkoma dyplomami roznych dodatkowych kursow.... Nie ma wyjscia, trzeba sie douczac... Drugie wyjscie to oszczedzac kase i przejsc na emeryture wczesniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! 12.10.11, 21:41 Skoro to zróbmy policję jak wojsko - dwa lata za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! IP: 222.128.41.* 13.10.11, 05:02 To idz dwa lata za darmo cwaniaku.... Do tego jak niedouczony poborowy kogos uszkodzi przy zatrzymaniu to kto zaplaci odszkodowanie? Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu rysiu Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! IP: 89.174.4.* 16.03.12, 20:51 słusznie, skończyła kilka kierunków i myśli że najmądrzejsza na świecie, to idź do policji, zdaj testy, popracuj 20lat , bądź strzępkiem nerwów, wal nadgodziny za które nikt ci nie zapłaci i pracuj w nocy w weekendy przynaj. 2 razy w miesiącu. Nic tylko iść do policji-śmiechu warte. mam męża policjanta. I jeszcze jedno jakie mieszkania, co wy ludzi piszecie. Porażka! Z boku to pięknie wygląda. Jestem nauczycielką 18 godz. tygodniowo, mąż średnio 50, niewiele więcej on zarabia, na każde święta dostaję kasę , on nigdy! Żyć nie umierać. :-) tak więc garnąć się do policji szybciutko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochroniarz POF II Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! IP: *.connectic.pl 17.03.12, 09:44 Zdaj testy. Mało kto ich NIE zdaje. potem odczekaj sobie średnio trzy lata na pracę... Nadgodziny niepłatne w budżetówce. No to raczej kłamstwo Praca w nocy w weekendy. A słyszałaś żono policjanta o systemie zmianowym czterobrygadowym? Tyle,że policjant obecnie pracuje 25 lat, a "robol" do 67 lat jak nie dłużej... Same mieszkania, fakt to już nie czasy 30 lat temu wstecz,nie tylko policjanci dostawali wtedy mieszkania... Ogólnie jeśli Twojego męża nie zadawala praca za obecne domniemywam 2200 - 2500zł netto z umową o prace proponuję poszukać prac z gazety, czasem ciężkich fizycznie za 6-9 zł netto najczęściej zlecenie i robić po 250-300h w miesiącu za 2 "tysie" A co do kłębka nerwów to każdy podchodzi do pracy indywidualnie. Jak ktoś wszystko przeżywa to nie moja wina.... Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! 17.03.12, 12:25 Gość portalu: ochroniarz POF II napisał(a): > Zdaj testy. > Mało kto ich NIE zdaje. potem odczekaj sobie średnio trzy lata na pracę... jesli tak jest, jak piszesz, to czemu full ludzi nie moze dostac sie do Strazy/WojskaPolicji, poniewaz daje ciala na testach sprawnosciowych/psychologicznych? znalam kiedys kilka osob, ktore startowaly do Policji, polegly wlasnie na tych nieszczesnych testach. jakm widac, nie kazdy sie nadaje i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochroniarz POF II Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! IP: *.connectic.pl 17.03.12, 14:01 no to Deotymo obracamy się wśród innych ludzi. Wiesz dlaczego ludzie startują do straży miejskiej a nie do policji (piszę o krakowie)? bo w oczekiwaniu na pseudo - rozmowie kwalifikacyjnej do straży miejskiej ( z góry wiadomo kogo przyjmą) 80% oczekujących zdało do policji wszystko tyle,że nie mogą sobie pozwolić na wieczne oczekiwanie na wakat tylko szukają pracy gdzie indziej. Gdyby (domnienywam Twoim zdaniem) "wystarczyło" spełnić jedynie podstawowe założenia wynikające z warunków przyjęcia do danej pracy to było by zbyt piękne,żeby było prawdziwe, a bezrobotni to byli by rzeczywiście zwykli nieudacznicy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.10.11, 18:58 A ty masz pojęcie jak żyją ludzie? Bo o ortografii to jak widać nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! IP: *.euro-net.pl 12.10.11, 19:38 To jest naprawdę ciekawostka z tymi mieszkaniami za "pół darmo". Chętnie też bym takie wziął. Może jakaś wskazówka gdzie tak rozdają. Ale z takim wykształceniem zapraszamy w szeregi mundurowych. A kredyt mamy taki sam bez względu na miejsce pracy bo przy zarobkach 2500zł miesięcznie mieszkania za gotówkę nie kupi się. Pojęcia o innych ludziach mogą nie mieć funkcjonariusze na wysokich stanowiskach, a jednak najwięcej jest tych na dole, którzy jak inni ludzie żyją skromnie. Rzecznik stwierdza, że zarobki są nie złe. Owszem bo on zarabia więcej niż dwóch policjantów pracujących na ulicy. pozdrawiam Panią Robert Odpowiedz Link Zgłoś
aietes Mogłaś się zastanowić, jaki kierunek studiów 13.10.11, 03:18 wybrać. Samo ukończenie niczego nie gwarantuje. Trzeba coś potrafić. Zgodnie z powiedzeniem, jak się nie podoba, to się zwolnij, więc policjanci się zwalniają. Masz szanse na pracę w oddziałach prewencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.10.11, 12:19 Studia może skończyć w Polsce Każdy ... a policjantem zostać ... nie jest tak łatwo jak skończyć studia, tu oprócz wiedzy i nauki musisz mieć odpowiednie uwarunkowania psychiczne i zdrowotne oraz kondycje fizyczna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochroniarz POF II Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! IP: *.connectic.pl 25.10.11, 09:48 Zależy jakie studia, te z gatunku humanistycznych napewno każdy,techniczne to już nie zawsze... Odpowiednie uwarunkowania psychiczne i zdrowotne jak to szumnie nazywasz "wychodzą" podczas rozwiązywania testu Ravena (psych) multiselect (wiedza ogólna) oraz zadań sprawnościwych (fizyczna), których nie zdał by chyba tylko kaleka. Ponadto (aluzja to Twoich łatwo skończonych studiów) obecne do prewencji nie jest potrzebna matura.... co od zarobków nikt (chyba) nie dostanie odrazu 2500, ale niech dostanie na początku 1500 netto, to w mniejszych miastach czy wioskach to bez nadgodzin albo wogóle NIE jest do zarobienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iki Re: 2500 to weicej niz ludzie po studiach! IP: *.eaw.com.pl 11.02.14, 13:11 nie wiesz co piszesz i skąd masz takie spostrzeżenia, zarabiam w policji 2600, tysiąc 1300 płacę za mieszkanie służbowe mam na utrzymaniu żonę która obecnie jest bez pracy i dwójkę dzieci, totalne bzdury piszesz kobieto tzw.po studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Policja traci ludzi IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 15:35 Tak właśnie twierdził Lenin. Chyba to nie jest twój idol? Zmniejszyć policjantom wynagrodzenie, ale i czas pracy do 18 h/tydzień, będzie OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiaczek A co w wojskiem? IP: 178.73.48.* 12.10.11, 15:37 Ciekawe jak wydymaja żołnierzy? Od czasu Suchockiej idzie tylko do dołu. Moze tak ma być! Kraj bez wojska? Kto wie moze to i dobre bedzie. Tylko kto bedzie rowy kopał, lód kruszył i powodzian ratował? Armia z każdym rokiem bieniejsza i mniejsza. Ale co mi tam zawsze jakos to bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Teraz już można pisać, że nie jest tak dobrze IP: *.host.witnet.pl 12.10.11, 16:32 Już po wyborach, więc dowiadujemy się wielu ciekawych rzeczy, jak tych o policji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysto Policja traci ludzi IP: *.net.stream.pl 12.10.11, 17:44 Faktycznie boją się zmian, każdy by chciał być emerytem przed 40-tką. A co do zarobków, dlaczego nikt nie mówi o różnego rodzaju dodatkach miesięcznych do pensji typu: pokrycie kosztów dojazdu do pracy, pokrycie kosztów najmu mieszkania, 13 pensji czy też raz w roku wyplaconej mundurówki, co w przypadku posterunkowego jest to jakieś 2.5 tyś. Argumentacja o podwyżkach ze względu na zagrożenie życia na slużbie ma się jak pięść do nosa. Zapewne to zagrożenie dla życia jest tak samo duże jak w przypadku przechodzenia zwykłego obywatela po pasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aiwa Policja ma się dobrze IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.10.11, 18:56 Od 20 lat policjanci odchodzą i odchodzą i jeszcze nie odeszli? CO roku te same artykuły w gazetach. A co dziwne zawsze odchodzą najlepsi, więc po dwudziestu latach powinna zostać garstka imbecyli, a oni sobie nagrody przyznają ze są tacy dobrzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Policja ma się dobrze IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 19:26 @Krysto: I tak jeszcze o dochodach policji bardzo mało wiesz,.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Policja traci ludzi IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 19:55 Nie prownujcie zwyklej pracy biurowej do pracy policjanta, tam codziennie mozna dostać kose pod żebro albo kulkę w łeb. Jak w policji zostaną same cherlawe miernoty to kazdy bedzie bal sie nos wysciubic po zmroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Policja traci ludzi IP: *.acn.waw.pl 12.10.11, 21:23 Codziennie wracajac z roboty do roboty mozna dostac kose, a za taki atak goscia szukac zbytnio nie beda, a jak juz sie przypadkiem im nawinie pod radiowoz to dostanie zawiasy. Z atakiem kosa na policanta to juz tak rozowo nie jest - wszyscy nagle sie staraja, a jak juz zlapia to paragraf tez inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Policja traci ludzi IP: *.centertel.pl 12.10.11, 20:15 No cóż,ja też pracuję w "służbie" tyle że nie mundurowej,staż pracy 25 lat pensja brutto 2 tys. plus 20% wysługi i do emerytury jeszcze 15 latek zostało,praca nerwowa,stresująca ale stabilna,choć o kredycie nie było mowy-brak zdolności,własnego ani "firmowego" mieszkanka,żadnych deputatów,dodatków .Nie mam może tak niebezpiecznej pracy jak niektórzy policjanci,ale nie oszukujmy się ,nie wszyscy pracują "na ulicy" w dochodzeniówce,czy śledczym,ale jest wśród nich wielu pracowników "cywilnych"-patrz biurowych,którzy w żaden sposób nie narażają swego życia,którym mogą się długie lata cieszyć na niemałej emeryturze,albo często sobie do niej dorabiają na etacie n.p. w ochronie,a ja nie mam takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Ile osób pracuje w policji? 12.10.11, 20:44 Ci co odchodzą idą na emeryturkę(nie mała) i dorabiają jako ochroniarze( będzie na wczasy lub lepszy samochód). Mogą zarabiać lepiej lecz nie odchodzić po 20 latach na emeryturę. PS Ta osoba z językami obcymi po studiach jest żałosna, pewnie ma aspiracje i "byle pracy" nie podejmie, stąd ma problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Policja traci ludzi IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.11, 21:14 Jak na ilość przepracowanych godzin tygodniowo to i tak nauczyciele zarabiają mnóstwo kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Policja traci ludzi 12.10.11, 23:33 Gość portalu: luk napisał(a): > Jak na ilość przepracowanych godzin tygodniowo to i tak nauczyciele zarabiają m > nóstwo kasy. No to idź cudze dzieci uczyć. Na co czekasz? Kupa kasy czeka. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek 35 letni emeryt agent Tomek dał przykład... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 22:25 ...jak należy doić państwo. Policyjna emerytura plus nowy etat i żyć nie umierać. Zawiesić policyjne emerytury dla pracujących na nowym etacie. Skończy się eldorado na koszt podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
krig28 Re: 35 letni emeryt agent Tomek dał przykład... 12.10.11, 23:32 zablokowany-obrazliwy-nick 12.10.11, 20:44 Odpowiedz Ci co odchodzą idą na emeryturkę(nie mała) i dorabiają jako ochroniarze( będzie na wczasy lub lepszy samochód). Mogą zarabiać lepiej lecz nie odchodzić po 20 latach na emeryturę. PS Ta osoba z językami obcymi po studiach jest żałosna, pewnie ma aspiracje i "byle pracy" nie podejmie, stąd ma problem. Odpowiedz Link Zgłoś
hooligan1414 "zdażenie"??? wiem na pewno, ze jesteś policjantem 13.10.11, 07:34 załogi karetek pogotowia też jeżdzą do takich zdarzeń i jakoś nie pękają. Poza tym ile jest rocznie takich przypadków jak opisałeś? 2? 3? Poza tym daruj te słodkie piardy, dzieweczko. Mój dziadek przeszedł cały szlak bojowy w II WŚ - sam jeden widział więcej porozrywanych flaków i wylanej krwi niż cała polska policja przez 20 lat. I jakoś psycha mu nie siadła; pracował jako ciesła budowlany przez prawie 40 lat. I był to do końca najnormalniejszy człowiek na świecie Zatem tonfa ci w dooope, cwana mamejo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: "zdażenie"??? wiem na pewno, ze jesteś policj IP: *.torun.mm.pl 13.10.11, 08:05 Ta.... Jak ci tak źle w tej psiarni to odejdź a nie doisz uczciwie produkujących wartość dodaną pracy obywateli. Idź do uczciwej pracy bez deputatów, trzynastek, 100% płaconego chorobowego, nieograniczonego dorabiania na emeryturze po 15 latach, awansów z paragrafu, "niezwalnialności" i innych pozostałości po komunie. Idź do pracy! Zobaczysz jak żyje przeciętny obywatel, jaką ma umowę, ile zarabia, jak to jest z urlopami, chorobowymi, zobaczysz jak jest u prywaciarza. Źle Ci? To nie wyj tylko zmień robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: "zdażenie"??? wiem na pewno, ze jesteś policj IP: *.icpnet.pl 13.10.11, 14:56 A co ty takiego produkujesz wartościowego? Czym takim się zajmujesz o uczciwie produkujący obywatelu? Masz pretensje do policjanta, że ma trzynastkę i 100% chorobowego to może idź na Wiejską i tam trzaskaj dziobem o chodnik, może wysłucha cię Zenek z ochrony. Piszesz o "niezawalnianości" mając na myśli stałość zatrudnienia, dlaczego nie wspomnisz o ryzyku zwolnienia dyscyplinarnego i odpowiedzialności karnej grożącej cały czas podczas wykonywania obowiązków służbowych. Co mnie obchodzi ile zarabia przeciętny obywatel, do policjanta masz pretensje o wysokość jego pensji? Padło ci na mózg człowieku? Każdy jest kowalem własnego losu i pracuje gdzie chce. Trzeba było założyć mundur polcjanta, żołnierza albo strażaka a nie drzeć mordę na forach intenetowych. Nie obchodzi mnie dlaczego tego nie zrobiłeś, może nie dałbyś rady fizycznie, może poległbyś na testach psychologicznych a może po prostu masz za małe jaja do takiej roboty. Mam to w dupie i to co sobie myślisz. Robię to co lubię bo sam sobie wybrałem zawód który chcę wykonywać. I zapamiętaj uczciwie produkujący, że policjant, żołnierz czy strażak też wytwarzają produkt - twoje bezpieczeństwo. Jakbyś się uczył matole to byś wiedział, że produkt to nie tylko dobro materialne, jest nim też usługa. Odpowiedz Link Zgłoś
krig28 Re: "zdażenie"??? wiem na pewno, ze jesteś policj 13.10.11, 15:03 Choć i popracuj zobaczysz jak jest dobrze w policji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: "zdażenie"??? wiem na pewno, ze jesteś policj IP: *.torun.mm.pl 13.10.11, 15:55 A pracownikowi nie grozi dyscyplinarka? Nie wisi nad nim kodeks? Nie bzdurz. Nie mam pretensji do policjanta o wysokość jego pensji- każdy uczciwie pracujący człowiek powinien żyć godnie. Mam pretensje o nierówność wobec prawa w całej reszcie ROZBUCHANYCH MONSTRUALNIE PRZYWILEJÓW RODEM Z PRL. Nie chodzi tylko o policję ale i wszystkie reżimowe zbrojne organizacje. Śmiesznie szybko emerytura, dodatki (musisz sobie wyprać mundur? A ja to w brudnych gaciach chodzę do roboty?), dopłaty do kredytów mieszkaniowych (tak ma przynajmniej SW). Deputaty... ludzie- cywili nie stać was utrzymywać na takim poziomie na jakim to macie zapewnione. Jakim prawem Ty na emeryturze możesz dorabiać dowolną ilość pieniędzy a ja mam być ograniczony? To jesteś zdolny do pracy czy nie? Jeśli tak to po co Ci emerytura jeśli nie to po co Ci nieograniczone zarabianie? Pomyśl logicznie. To nazywasz sprawiedliwością? Dlaczego nie mogę Ci powiedzieć co sądzę o Twojej robocie- chroni cię paragraf. Mnie można wyzwać a Ciebie nie? W cywilizowanych krajach nie ma przepisu o znieważeniu policmajstra. Jeśli jesteś dupa podczas patrolu interwencji , czegoś nie wiesz albo nie rozumiesz to jesteś DUPA i powinieneś to usłyszeć. Zarabiajcie dobrze ok. Ale nic ponad to. Kolejna sprawa to bezkarność policjantów. Zabijanie na juwenaliach w Łodzi- nie ma winnych, w Poznaniu chłopak zabity drugi na wózku- nie ma winnych, w Zielonej Górze też nie będzie winnych. A narkotyki w magazynach wysychają i dlatego ważą coraz mniej prawda? A zatrzymani z listu gończego tak tylko obijają się jak spadają ze schodów w komendzie co nie?Jak ich oglądam w pracy to wyglądają jak galareta. To ludzi kuje w oczy. Ale władza zawsze was pieściła- ktoś musi w jej imieniu trzymać za ryj społeczeństwo. Zrozumcie że wasza sytuacja to jest BAJKA i nie wk.. roszczeniową postawą nieuzbrojoną i w 99% lepiej wykształconą część społeczeństwa. Ja do Policji nie pójdę bo wiem że to poubeckie bagno. I to też należy zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "zdażenie"??? wiem na pewno, ze jesteś policj 13.10.11, 16:11 Gość portalu: prawda napisał(a): > A pracownikowi nie grozi dyscyplinarka? Nie wisi nad nim kodeks? Nie bzdurz. Ni > e mam pretensji do policjanta o wysokość jego pensji- każdy uczciwie pracujący > człowiek powinien żyć godnie. Mam pretensje o nierówność wobec prawa w całej re > szcie ROZBUCHANYCH MONSTRUALNIE PRZYWILEJÓW RODEM Z PRL. Nie chodzi tylko o pol > icję ale i wszystkie reżimowe zbrojne organizacje. Śmiesznie szybko emerytura, > dodatki (musisz sobie wyprać mundur? A ja to w brudnych gaciach chodzę do robo > ty?), dopłaty do kredytów mieszkaniowych (tak ma przynajmniej SW). Deputaty... > ludzie- cywili nie stać was utrzymywać na takim poziomie na jakim to macie zape > wnione. Jakim prawem Ty na emeryturze możesz dorabiać dowolną ilość pieniędzy a > ja mam być ograniczony? Prawem uchwalonych przez naszych reprezentantów w Sejmie i Senacie. > To jesteś zdolny do pracy czy nie? Jeśli tak to po co > Ci emerytura jeśli nie to po co Ci nieograniczone zarabianie? Pomyśl logicznie. No pomyśl. Emerytura to nie niezdolność do pracy. > To nazywasz sprawiedliwością? Dlaczego nie mogę Ci powiedzieć co sądzę o Twoje > j robocie- chroni cię paragraf. Mnie można wyzwać a Ciebie nie? W cywilizowanyc > h krajach nie ma przepisu o znieważeniu policmajstra. We wszystkich cywilizowanych państwach nikogo nie wolno znieważać. We wszystkich cywilizowanych państwach funkcjonariusze państwowi są pod specjalną ochroną. > Jeśli jesteś dupa podczas > patrolu interwencji , czegoś nie wiesz albo nie rozumiesz to jesteś DUPA i pow > inieneś to usłyszeć. Zarabiajcie dobrze ok. Ale nic ponad to. Jak będziesz królem, to będziesz o takich sprawach decydować. I uspokój się koleś, bo ci żyłka pęknie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: "zdażenie"??? wiem na pewno, ze jesteś policj IP: *.torun.mm.pl 13.10.11, 17:20 Prawda widze snajper w oczy cie kole Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "zdażenie"??? wiem na pewno, ze jesteś policj 13.10.11, 21:19 Gość portalu: prawda napisał(a): > Prawda widze snajper w oczy cie kole To źle widzisz. Ale cieszę się, że już się uspokoiłeś. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: prawda napisał IP: *.icpnet.pl 13.10.11, 18:39 Nie porównuj odpowiedzialności pracownika stojącego przy taśmie montażowej czy siedzącego w biurze do kogoś, kto na codzień ma do czynienia z bronią, ogniem, ma chronić ludzkie zdrowie i życie. Zgadzam się, że każdy ma prawo do godnego życia tylko jakoś nie zauważyłem żeby żołnierze czy policjanci pluli na przedstwaicieli innych zawodów, którzy zarabiają lepiej od nich, a takich jak ty tylko na to stać. Może chodzisz w brudnych gaciacyh, nie obchodzi mnie to, to już problem twój, twojej kobiety albo faceta. Dopłaty do kredytów mieszakaniowych? deputaty? Skąd ty się gościu urwałeś. Kredyt spłacam sam jak każdy, delegacje płacą mi tak jak każdemu w każdej firmie która wysyła pracownika w podróż służbową. Co do znieważania policjanta... Jedź do cywilizowanego kraju, proponuję Francję lub USA i spróbuj znieważyć policjanta, popchnąć go lub uderzyć. Życzę powodzenia na tamtym świecie. Co do bezkarności policjantów to się synku nie rozpędzaj z wnioskami na tematy które znasz tylko z telewizji i prasy. Co do Łodzi - tragedia. Winni? Od tego jest prokuratura i sąd - pretensje kieruj do wymiaru sprawiedliwości. Zielona Góra - nawalony jak stodoła człowiek wpada pod samichód, samochód był policyjny i afera gotowa. Gdyby wpadł pod wóz strażacki też byś kłapał dziobem? Co do Poznania to naprawdę nie zabieraj głosu w sprawach o których nie masz zielonego pojęcia. Wreszcie na koniec - skoro Policja to takie poubeckie bagno, które należy zmienić to trzeba było jednak tu przyjść i próbować coś zmienić. I jak to nazwałeś trzymać społeczeństwo za ryj. A może chciałeś ale się nie nadałeś... Nieważne. Teraz należych nie do tych trzymanych za ryj. p.s. na pewno odsetek policjantów z wyższym wykształceniem jest nie mniejszy niż w twoim środowisku zawodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick napisz w którym normalnym kraju 13.10.11, 20:32 policjanci odchodzą tak wcześnie na emeryturę Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: napisz w którym normalnym kraju 13.10.11, 21:21 zablokowany-obrazliwy-nick napisał: > policjanci odchodzą tak wcześnie na emeryturę A to policjanci sobie takie reguły ustalili czy też może nasi reprezentanci w Sejmie i Senacie? Do kogo masz w tej sprawie pretensje? S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwp Re: napisz w którym normalnym kraju IP: 37.228.24.* 26.01.13, 15:55 Super jestes gosciu:-) az płakać się chce. A moze zdaj pytanie ile zarabiają policjanci np. w niemcach? Jak policjanci bedą zarabiali tyle do koledzy z zachodu to jestem za 67lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: napisz w którym normalnym kraju IP: *.connectic.pl 26.01.13, 16:14 w niemcach? Może jesteś dysgrafem... A ile zarabiają w Anglii? A ile w USA? Muszę Cię zmartwić,bo jak ktoś nie ma na co narzekać w kraju ,to porównuje z realiami zagranicy. Wiesz dlaczego w polsce jest teraz zimno a na wyspach kanaryjskich gorąco? Bo jesteśmy w polsce a nie ma wyspach kanaryjskich, jesteś policjantem w polsce a nie w USA..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: napisz w którym normalnym kraju IP: *.icpnet.pl 13.10.11, 22:59 Odsetek policjantów odchodzących na wcześniejszą emeryturę to może 1% ogółu. Reszta pracuje średnio po 25 lat. Może wg ciebie to mało, każdy ma swoje zdanie na ten temat i ja szanuję twoje w tej kwestii. Tylko każdy podaje przykłady wieku emerytalnego policjantów w "normalnych" krajach a na temat ich pensji to już cisza. Tak jest wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skromny Zmienić KGP! IP: 80.50.132.* 16.10.11, 21:22 Masz rację. Trzeba to zmienić i to właśnie tacy ludzie jak Ty winni to uczynić. Ale - zacząć od Komendy Głównej gdzie najwięcej obiboków otrzymujących bardzo wysokie apanaże. Policjant na I-wszej linii zarabia niejednokrotnie minionej niż pomocnik murarza w sezonie. Pomóc tym na dole awansować ( chodzi o wartościowe jednostki ). Skończyć z układami. A wiesz kto ostatnio "rządził Policją? Prokurator!!! Major Straż Granicznej, który w tempie ekspresowym awansował na generała Policji i obecnie EMERYT POlicyjny bo tyle miał wiedzy. To są jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewolucjonista Re: za to armia urzedasow juz ponad milion ludzi IP: *.nasze.pl 13.10.11, 07:06 Sto procent racji. To dotyczy jednak nie tylko służb mundurowych, ale wszystkiego w Polsce. Struktura ministerstw, urzędów wszystkich szczebli, służba zdrowia, szkolnictwo - to wszystko trzeba rozp... w drobny mak, żeby kamień na kamieniu nie pozostał, i stworzyć od podstaw, z nowymi ludźmi. Jest to jednak, niestety, utopia :-( Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick uprzywilejowani 13.10.11, 20:33 trzymają sie starych zasad jak muchy gówna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły policjan prawda artykułu, prawda rzeczywistości IP: *.connectic.pl 14.10.11, 10:10 Wg artykułu Policjant z 15 letnim stażem zarabia 2,5 netto. Praca na ulicy, broń, zagrożenie, stres.Niepewna emerytura. Zrobiłem licencję POF II i w ochronie zauważyłem następujące realia: broń, zagrożenie, stres. W konwoju proszę bardzo.Warunek przyjęcia ( do konwojówki) wiek pow. 30 lat, dwójka dzieci, udokumentowany staż w ochronie w okresie od ostatnio ukończonej szkoły. Zarobki: 10 zł netto (zależy od województwa) i umowa o pracę na najniższą krajową. "Zwykły" ochroniarz, t.j. wartownik czy inne na obiekcie obowiązkowej ochrony? Stawki ( w zależności od rejonu kraju) od 4,5 - 8 zł netto + umowa zlecenie. Limit godzin - nieograniczony w praktyce do 400h/miesięcznie.Emerytura w oparciu o umowę zlecenie? Trzeba komentować? W tym kontekście Policja to raj. Ktoś pisze...to sam zostań Policjantem. Bardzo proszę. W Krakowie dziennie (powtarzam dziennie) składa podanie od 10 -20 osób. Zdają testy (multselect i inne) i....czekają na etat nawet 3 lata. Kolejny artykuł Rzeczypospolitej czy innej gazety oparty na danych statystycznych, średnich artmetycznych, pojedynczych, stronniczych wypowiedzi. Jak zwykle rzeczywistość zupełnie inna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Major Policja traci ludzi IP: *.xdsl.centertel.pl 16.10.11, 22:01 Wartościowych policjantów jest bardzo niewielu. Zaledwie nikły procent całości, na który składają się praktycznie wyłącznie funkcjonariusze z kilku największych miast - mam tu na myśli tych od zabójstw i niektórych policjantów z jednostek antyterrorystycznych. A reszta ? buhahhahaha. Odpowiedz Link Zgłoś