Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    22.12.11, 21:33
    mam nadzieję, że mi pomożecie.

Otóż potrzebuje ubezpieczenia zdrowotnego na miesiąc - nieprzewidziany zdrowotny problem. Za miesiąc wyjeżdżam do pracy wiec jedynym wyjściem wydaje mi się UP, ale ponieważ byłam ost w pracy za granicą ( bardzo krótko ledwo ponad tydzień) zastanawiam się czy mnie zarejestrują gdyż mam jedynie umowę o pracę i wypowiedzenie - a wymagają świadectwa pracy. W takiej sytuacji muszę się przyznawać do tej 9 dniowej pracy w momencie kiedy i tak rozliczać się będę z urzędem skarbowym w kraju w którym pracowałam? ( coś mi się od kogoś obiło o uszy, że nie trzeba co najwyżej można) A jak trzeba się przyznać to co oni w UP honorują skoro świadectw pracy tam gdzie byłam nie dają. Zna się ktoś na tym?

Byłabym wdzięczna za komentarze na temat.
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: praca i 23.12.11, 00:56
        czarodziei88 napisała:

> mam nadzieję, że mi pomożecie.
        >
        > Otóż potrzebuje ubezpieczenia zdrowotnego na miesiąc - nieprzewidziany zdrowotn
        > y problem. Za miesiąc wyjeżdżam do pracy wiec jedynym wyjściem wydaje mi się UP
        > , ale ponieważ byłam ost w pracy za granicą ( bardzo krótko ledwo ponad tydzień
        > ) zastanawiam się czy mnie zarejestrują gdyż mam jedynie umowę o pracę i wypowi
        > edzenie - a wymagają świadectwa pracy. W takiej sytuacji muszę się przyznawać d
        > o tej 9 dniowej pracy w momencie kiedy i tak rozliczać się będę z urzędem skarb
        > owym w kraju w którym pracowałam? ( coś mi się od kogoś obiło o uszy, że nie tr
        > zeba co najwyżej można) A jak trzeba się przyznać to co oni w UP honorują skoro
        > świadectw pracy tam gdzie byłam nie dają. Zna się ktoś na tym?

Idziesz i się rejestrujesz. Skoro nie starasz się o zasiłek dla bezrobotnych, to nie ma żadnego znaczenia gdzie i kiedy pracowałaś. Możesz wszystko mówić tak, jak było. Nie musisz niczego kombinować.

S.
        • czarodziei88 Re: praca i 23.12.11, 16:00
          wielkie dzięki za rzeczową odpowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka