kacze_buty 29.12.11, 13:52 najlepiej to by było tak: żeby pracownik miał 60 lat, umowę śmieciową, dostawał 1100 na rękę, nosił worki na budowie na 10 piętro, pracował 16 godzin za normalną stawkę, resztę czasu tracił na dojazd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: www Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.play-internet.pl 29.12.11, 14:15 najlepiej byłoby,żeby pracował za darmo, a wynagrodzenie szło na utrzymanie Rządu Odpowiedz Link Zgłoś
chamski_post Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? 29.12.11, 14:30 "Wynika to z faktu, że z wiekiem rosną oczekiwania wobec pracodawcy, co niekoniecznie wiąże się ze wzrostem kwalifikacji. (...) Wraz z doświadczeniem rosną wymagania samych pracowników. Co gorsza, dezaktualizują ..." No, a przepraszam mają maleć? Ehhh Polska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahk4iePaiv8u eetam spowolnienia IP: *.net.autocom.pl 29.12.11, 16:00 to efekt tego, że skonstruowany system opiera się na tym kto kogo wydyma, tudzież kto kogo do czego zmusi. Z pomocą szantażu głodem, terrorem podatkowym, i zastępowaniem przyczyn skutkami a skutków przyczynami. Ale, oczywiście, zamiast się do tego przyznać, najlepiej wstawić jakieś uspokajające twierdzenie w rodzaju "nie ma winnych, to spowolnienie gospodarcze", "niczyja wina, trzeba więcej pracować i lepiej się uczyć", i tak dalej i tak dalej.. W społeczeństwie kanibali w których wszelki zysk ustawowo uzależniono od tego ile odpowiedzialności uda się na kogoś przerzucić, oraz ile z tego przerzucenia odpowiedzialności można dla siebie wyciągnąć, inne pytania niż podsuwające fałszywe przyczyny wynikowego stanu - zostały skutecznie wyeliminowane, a reszta to marketing. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahk4iePaiv8u .. IP: *.net.autocom.pl 29.12.11, 16:03 Coś jakby na wyspie kanibali pod rygorem przypisania roli posiłku, zakazano zjadania czegokolwiek oprócz innych ludzi, a potem pisano głębokie rozprawy pt. "dlaczego czas polowania zjadających na zjadanych ciągle się wydłuża? jest to efekt spowolnienia gospodarczego" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: eetam spowolnienia IP: *.toya.net.pl 10.02.12, 11:47 Święta prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
wiesscar najlepiej byloby gdyby pracownik placil pracodawcy 29.12.11, 14:32 pensje i kupowal produkty, uslugi wytworzone przez firme pracodawcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.11, 17:01 Tak właśnie ja miałam wygórowane wymagania, bo chciałam zjeśc śniadanie w stołówce przy stoliku, ale ci na zlecenie musieli usiąśc i jeśc na schodach, brudnych schodach po których chodzili Ci lepsi. Mam 57 lat,jestem kobietą, przepracowałam ponad 30 a teraz za to się mnie upadla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 12:44 Mam 57 lat,jestem kobietą, przepracowa > łam ponad 30 a teraz za to się mnie upadla. Poważnie ktoś Cię upodlił za to, że jesteś 57 letnią kobietą z 30 letnim stażem pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? 29.12.11, 17:34 Po studiach szukaja pol roku, co za brednie...polskie uniwersytety to fabryki dlugotrwale bezrobotnych niezdolnych do wykonywania jakiejkolwiek pracy.0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.paradowski.pl 30.12.11, 06:45 dlatego trzeba wprowadzić akcyzę na studia np. 1000 zł za semestr. Od dawna to mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? 30.12.11, 09:38 Kiedys te wszystkie ...-logie konczyly przyszle elity, na uczelni zdobywalo sie kompetencje do obracania sie w wyzszych sferach. Teraz w dobie masowki absolwent musi znac sie na zwyklej robocie i jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 12:43 > Kiedys te wszystkie ...-logie konczyly przyszle elity, na uczelni zdobywalo sie > kompetencje do obracania sie w wyzszych sferach. Teraz w dobie masowki absolwe > nt musi znac sie na zwyklej robocie i jest problem. Więcej osób zaczęło kończyć studia i się okazało, że sam papierek nie tworzy elity. Trzeba jeszcze coś sobą reprezentować i faktycznie na czymś się znać. Ot przyszło nam żyć w czasach, w których liczy się nie to jaki ma się papierek tylko to co się faktycznie umie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 13:41 Aron, uwielbiasz coraz wyższe podatki, co? A nie pomyślałeś, że w ten sposób nadal nie ma wpływu na jakość wykształcenia, że czynnikiem nie jest to, co kandydat ma w głowie, a to, co ma lub jego rodzice w portfelu? A nie pomyślałeś, że lepszą selekcją jest powrót do egzaminów wstępnych na uczelnie (jakość) i ograniczenie miejsc na bezpłatnych i mało perspektywicznych zawodowo kierunkach (ilość). Mam na myśli to, że na takich kierunkach jak filozofia, bibliotekoznawstwo itp. itd., powinno być mało miejsc bezpłatnych, a jeżeli ktoś nie jest zbyt dobry, żeby dostać się na bezpłatne studia, a mimo to uparł się studiować filozofię dla swojego kaprysu, to niech płaci i to realne stawki. Oszczędzone pieniądze powinno przeznaczyć się na uczelnie techniczne i przede wszystkim na policealne szkoły dwuletnie. Dwulatki dawałyby realną i w miarę szybką szansę na zmianę zawodu i dostosowanie się do potrzeb rynku pracy. Dwulatka to nic innego jak pięcioletnie technikum bez takich przedmiotów jak historia, język polski, geografia itp. Sam przedmioty techniczne. Ale twoim zdaniem lepiej wprowadzić kolejny podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.paradowski.pl 11.01.12, 18:04 nie wydaje mi się żeby sensowne było sztuczne ograniczanie ilości miejsc na studiach. Jak ktoś faktycznie tak bardzo chce studiować to tego tysiaka poświęci. A jak ktoś idzie na studia tylko zeby wyjść za mąż no to neistety Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? 12.12.12, 01:59 A na cóż komu ci inżynierowie. W kraju w którym już prawie nic się nie produkuje. A będzie jeszcze gorzej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 13:21 Dzieki obecnej władzy mamy to co mamy. JA mu nigdy nie zapomne tego ze dopuścił do likwidacji stoczni w Szczecinie i gadał głupoty o obcym inwestorze z Kataru i o tym ze odwoła ministra jak nic z tego nie wyjdzie. Ludzie szczególnie Ci bez pracy - głosujcie dalej na Platfusów! "...Oby sie zyło lepiej..." ich minione hasło. Nie dodali tylko ze znajomym i kolegom. Ktoś w to wtedy uwierzył? Od roku ponad nie mam pracy ! A moja branze ten nierzad pogrzebał w miescie dokumentnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corett Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 14:25 Ja już mam dość szukania. Pierdole ten rynek pracy, pie... ten kraj. Ch... w dupę tym jebanym polaczkom, którzy doprowadzili do takiego bagna (i nie mam tu na myśli tylko polityków). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim.. Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.12, 11:11 obudzicie sie wtedy jak wy biurokraci bedziecie okradani przez bezrobotnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanKran Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.opole.hypnet.pl 10.02.12, 12:15 problem niedopasowania kwalifikacji w znacznej mierze sprowadza się do niekompetencji paniuś z HRu, które nie są w stanie tych kwalifikacji sprawdzić. o kwalifikacjach wnioskuje się na podstawie nazw stanowisk pracy, które kandydat wcześniej zajmował. dochodzi do tego założenie, że każdy jest idiotą któremu potrzeba h... wie ile czasu na ogarnięcie paru rzeczy z nowej branży. i tak wiszą sobie ogłoszenia po kilka lat, a kandydaci o świetnych kwalifikacjach w ogóle nie są zapraszani na rekrutacje, bo pierwszy rzut oka na cv pokazuje, że klient nie pasuje do z góry ustalonego wzoru. drugiego rzutu oka już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 10:45 bez przesady. w necie az roi sie od ogloszen typu top-ogloszenia.net/Praca-Media-Reklama-Freelance-Specjalista_ds_Reklamy-11-33-422367 to co czyzby za duze wymaania czy troche lenistwo naszego spoleczenstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanKran Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.opole.hypnet.pl 05.11.12, 12:42 Wymagania: prawo jazdy i własny samochód no comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl pracodawca Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 13:02 wymagania : - tytuł magistra - bo tak wypada - własny samochód - najlepszy sposob zeby go zajechac - młody a w pl młody czyli do 35 roku przy czym powyzej 30 lat -min 10 lat doswiadczenia popartego UDOKUMENTOWANYMI sukcesami -dynamiczny zespół przygotowany na zmiany - czyli zaraz cie zwolnią, rotacja ja trza - gotowosc otwarcia własnej działalnosci gospodarczej- zeby sobie wszystko opłacic i zarobic nie raz 100zł za miesiac pracy w wyscigu szczurów - mile widzana niepełnosprawnosc - ale miła prezencja i ponad przecietna sprawnosc fizyczna -wystarczy lomunikatywna znajomosc jezyka- ale innego niz angielski -cenimy kandydatow z japonskim lub chinskim(weryfikacja na rozmowie-dwugodzinny test) -pełna dyspozycyjnosc - czyli w d... mamy kodeks pracy jak trzeba jezdzisz do 19.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 14:45 Dopiero co znalazłem pracę, ponad dwa lata przepracowałem w fabryce Fiata i znowu od stycznia będę bezrobotny ! Jak ja spłacę kredyt jeśli szukanie pracy zajmie mi znowu dwa lata ? Odpowiedz Link Zgłoś
masqara Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? 14.12.12, 19:34 bezrobocie coraz bardziej rośnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mea Re: Bezrobocie: kto i ile szuka pracy? IP: *.tel.tkb.net.pl 11.01.13, 18:03 7 miesięcy, skonczone studia niestacjonarne-licencjat, za ok 3 miesiące obrona magisterki, w tym czasie pracowalam Odpowiedz Link Zgłoś