Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Masterfoods

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 13:36
    Czy warto?a moze cos wiecej wiecie na temat tej firmy bo z oficjalnych info
    to super-hiper firma.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Adek Re: Masterfoods IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 20:20
        Poziom pracy wysoki
        Wymagania wysokie
        Pensje wysokie
        Jaki charakter pracy ?
        Sochaczew czy poza?
        pzdr
      • Gość: cool_mike Re: Masterfoods IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 06.06.04, 20:31
        Witaj

Mastefoods to typowy gigant FMCG. Startowałem kiedyś do nich ale odpadłem na
        ostatnim etapie. Mają siedzibę w Sochaczewie gdzie jest całe biuro i fabryka.
        Przy zatrudnieniu firma pomaga w znalezieniu mieszkania w okolicy. Poza tym
        całe biuro zorganizowane jest w formie open space'u Dlatego szukają ludzi
        którzy lubią i potrafią wspólnie pracować przy jednym wspólnym biurku :-) W
        moim wypadku rekrutacja miała formę rozmowy kwalifikacyjnej w hotelu w wawie a
        za dwa tygodnie miałem całodniowe assesment center w Sochaczewie. były zadania
        grupowe, case studies, żadnych testów. W połowie assesmentu fundują obiad w
        stołówce firmowej - ale assement ciągle trwa!!!. Na koniec typowe interview -
        takie jak w hotelu w Wawie - ważne jest więc by między jedną a drugą rozmową
        była pewna spójność - ponieważ wiele pytań było takich samych. Dobrze Płacą -
        kasa porównywalna z Nestle i Unilever. Ogólne wrażenie mam bardzo pozytywne -
        normalni rekrutujący - bez podchwytliwych, wydumanych pytań.

Powodzenia !!!
      • Gość: kasia Praca chyba nie dla Warszawiakow IP: 217.11.141.* 07.06.04, 11:48
        Ciagle rekrutuja, ciekawe czemu?
        Moze dlatego ze to tak strasznie daleeeeeko od Warszawy.
        Trudno sobie wyobrazic, zeby ktos dojezdzal tam codziennie w Wawy, chyba ze
        mieszka na rogatkach Warszawy na wylocie na trase poznanska.
        Od rogatek warszawy (ul. Lazurowa) jedzie sie tam samochodem 1 godzine w
        niedziele. W tygodniu pewnie jeszcze dluzej.
        Firma w szczerym polu. To nie Sochaczew tylko Kolonia Kozuszki, kilka km przed
        Sochaczewm. Ciekawe czy tam wogole jest przystanek kolejowy???
        Juz lepiej przeprowadzic sie do Sochaczewa.
      • Gość: Aga Re: Masterfoods IP: *.dbn.pl 07.06.04, 15:48
        Witam.

Ja wiem niewiele, ale chętnie się podzielę refleksją.
        Byłam tylko na dniach kariery, na których Masterfoods było jedną z wielu firm
        prezentujących się.
        Wywarli chyba na 99% słuchaczy pozytywne wrażenie.
        Fakt, ze 99% słuchających to byli studenci z pewnością miał wpływ na taki
        odbiór prezentacji chociażby dlatego, że
        na praktykach studenckich, które oni umożliwiają (udział w realizacji
        określonego projektu w danym dizale firmy) można nie tylko zdobyć ciekawe
        doświadczenie w tak prestiżowej, międzynarodowej firmie jak oni, ale też
        zarobic 3 tyś zł brutto i wybyczyć się w hotelu z wszelakimi udogodnieniami:)
        Na pewno warto odbyć choćby samą rozmowę czy też któryś jej etap...:)
        Zazdroszcze..
        Pozdrawiam
        Aga
      • Gość: Facio Re: Masterfoods-Unilever,Nestle IP: 195.117.68.* 20.06.04, 13:57
        Jesli interesuje Cie wyscig szczurów to czemu nie?Osobiscie pracuję ponad piec
        latek w Unileverze i mam juz tego dosc.Masterfoods,Nestle itp. to sa firmy
        nastawione na cyferki a to ,ze ktos pisze ,ze miał fajny hotelik,dali zjaesc -
        smiac mi sie chce.Wczesniej czy pozniej,wycisną wszystko z Ciebie.Dodatkowo
        powiazania ,kumoterstwo i bez pleców nigdzie sie nie wybijesz- chyba jak
        wszedzie w tej chwili?Smutne ale prawdziwe wiem co pisze.Pozdrawiam :)
        • Gość: aga Re: Masterfoods-Unilever,Nestle IP: *.dbn.pl 20.06.04, 16:04
          Ja do tego gosica ktory 5lat w Univelerze pracuje..Wiesz smieszne/smiej sie:)na
          zdrowie!
          z perspektywy osoby, która ma propozycje pracy za 560zł netto na etat to
          Masterfoods to dla mnie marzenie:)i parktyki tam to byłby duży sukces, wyzwanie
          itp
          Pozdrawiam
          • Gość: agazaś:) Re: Masterfoods-Unilever,Nestle IP: *.dbn.pl 20.06.04, 16:07
            Ps pzrepraszam za błędy w psiowni ale myślę ze w maire rozczytywalna jestem:)
            pozdrawiam ps dodam,że mam licencjata, śr ekonomiczne......choć to chyba nie ma
            duzego znaczenia na rodzimym rynku pracy
        • Gość: aga Re: Masterfoods-Unilever,Nestle IP: *.dbn.pl 20.06.04, 16:04
          Ja do tego goscia, ktory 5lat w Univelerze pracuje..Wiesz smieszne/smiej sie:)
          na zdrowie!
          z perspektywy osoby, która ma propozycje pracy za 560zł netto na etat to
          Masterfoods to dla mnie marzenie:)i praktyki tam to byłby duży sukces, wyzwanie
          itp
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka