Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Staż - podanie

IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.12, 14:24
    Witam, mam pewien problem i pewnie nie tylko ja... Otóż skończyłem szkołe Technikum Informatyczne, zdałem maturę oraz egzamin potwierdzający kawlifikacje zawodowe, zrobiłem również kurs na wózki widłowe... ale mniejsza o to.

Zarejestrowałem się w pobliskim Urzędzie Pracy i miałem nadzieje na jakieś staże, jednak rzeczywistość okazała się okrutna ponieważ nie ma aktualnie żadnych ofert. Nawiasem mówiąc pewnie są ale po rodzinie się rozdaje.

Chciałem prosić o poradę osób, które szukały stażu na własną rękę, ponieważ nie wiem jak się do tego zabrać... Czy muszę pisać jakieś podanie do firmy czy mogę jedynie wysłać CV i np. zapytanie czy byli by zainteresowani przyjęciem kogoś na staż.

Proszę o porady, dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • Gość: lady Re: Staż - podanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.12, 17:14
        możesz wysłać CV, ale lepiej by było, gdybyś się przeszedł po firmach i złożył osobiście, najlepiej bezpośrednio do szefa firmy z zapytaniem czy przyjmie Cię na staż. jeżeli firma będzie zainteresowana, powinna zgłosić to do UP. wcześniej trzeba sprawdzić, czy UP ma w ogóle kasę na staże, bo to druga połowa roku i może być z tym gorzej.
        staż radzę szukać na własną rękę i nie czekać na ogłoszenia w UP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka