Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca dla oldboyow

18.03.02, 16:13
    Mam wyzsze wyksztalcenie. 25 lat pracy za granica na managerskich stanowiskach
    w koncernach miedzynrodowych, mowie plynnie 2 najbardziej popularnymi
    europejskimi jezykami. Chcialbym przyjechac do Polski,Czy mam szanse na prace w
    Polsce. Czy sa firmy ktore chcialyby wykoszystac moja wiedze i doswiadczenie,
    ktore nabylem pracyjac dla miedzynarodowych koncernow.
    Obserwuj wątek
      • marcin.balcerzak Re: Praca dla oldboyow 20.03.02, 14:58
        Witam,

nie wiem, jak długo pracował Pan w Polsce (czy w ogóle?) przed okresem pracy za
        granicą, i w jakim w związku z tym mógłby być Pan wieku.
        Zakładając, iż piastował Pan nawet wysokie stanowiska menedżerskie określiłbym,
        że mając powyżej 55 lat, mógłby mieć Pan utrudnione szanse na znalezienie pracy
        w sposób inny, aniżeli poprzez polecenie z zagranicznych oddziałów firm.
        Tak jak wspominałem przy okazji innego pytania, w stosunku do osób nie
        mieszkających w Polsce miejscowe firmy oraz doradcy personalni zachowują pewną
        rezerwę, gdyż nie można byc pewnym, iż przeprowadzka dojdzie faktycznie do
        skutku.
        Być może fakt, iż przebywał Pan ostatnie 25 lat w Polsce mógłby spowodować, iż
        nie będzie Pan znał tak dobrze tutejszych realiów.
        Z drugiej strony wiele firm niemieckich zleca w ostatnim czasie firmom
        doradczym w Niemczech poszukiwanie menedżerów w Polsce (głównie branża
        budowlana i sektor B2B).
        Radziłbym więc nie składać dokumentów w Polsce lecz za granicą i tak porozumieć
        się z potencjalnym pracodawcą.

Pozdrawiam (mam nadzieję, że nie gniewa się Pan za bezpośrednie przedstawienie
        kwestii wieku).

MB

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka