Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sekretarka - awans

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 08:16
    czy możliwe jest, żeby sekertarka/asystentka mogła awansować w firmie? i czy
    warto za swoją kasę pchać się na jakieś kursy doszkalające, szkolenia, jeśli
    pracodawca nie chce tych kosztów ponosić
    Obserwuj wątek
      • Gość: i.marsjanka Re: sekretarka - awans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:42
        myślę, że na kursy, szkolenia wartos zawsze się pchać, bo po pierwsze zawsze
        czegoś się dowiesz i nauczysz, a poza tym będzie to plusem przy poszukiwaniu
        pracy
        co do awansu, to zależy od firmy i od szefa, moim zdaniem
        awansować można - w pionie administracyjnym, lub też przejść na stanowisko
        merytoryczne jeśli masz do tego podstawy, czyli odpowiednie wykształcenie
        (zawsze lepiej przenieść na takie stawnowisko osobę, którą już się zna, wiadomo
        jak podchodzi do pracy itp. niż przyjmować zupełnie kogoś obcego)

nie wiem co Tobie "chodzi po głowie" i w jaki sposób chciałabyś awansować
        na swoim przykładzie mogę podać, że pracowałam jako recepcjonistka, asystentka,
        asystentka zarządu, teraz jestem office managerem. już jako asystentka zarządu
        koordynowałam pracę od kilku osób
        • Gość: kloi Re: sekretarka - awans IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 10:13
          ja jestem asystentką prezesa zarządu. na co dzień pracuje u mnie bardzo mało
          osób, dlatego myslę, że awans jest mozliwy tylko w firmach naprawdę dużych. U
          mnie kadrami, płacami zajmuje się księgowość, więc już chyba nie ma dla mnie
          tam miejsca. Wolałabym jednak cos robić a nie stać w miejscu, ale wtedy
          musiałabym chyba poszukać innej pracy, a nie wiem czy warto rezygnować z 5000
          brutto w imię samorozwoju i dzisiejszego rynku pracy. Powoli się wypalam...
          • Gość: Saba Re: sekretarka - awans IP: 213.144.225.* 22.07.04, 11:16
            Na pewno mozna awansowac i na pewno latwiej awansowac w duzych firmach. Tez
            zaczynalam od sekretarki, tlumacz, executive assistant, potem analityk formuly
            w operacji (po skonczeniu studiow), potem analityk handlowy w finansach i
            kontrolingu, potem wyjechalam za granice gdzie zaczelam w finansach a potem
            przeszlam do marketingu, to wszysstko sa rozne dzialy, rozne nazwy stanowisk,
            rozne obowiazki, ale wszystko sie mniej wiecej kreci wokol mojej specjalizacji.
            Studia uzupelnialam szkoleniami, jesli firma widziala we mnie potencjal to
            wysylala na szkolenia, nie zawsze trzeba samemu pokrywac wszystkie koszty,
            zalezy jak sie trafi.
            Zycze powodzenia.
            Saba
            • Gość: kloi Re: sekretarka - awans IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 11:20
              no własnie... ale ponawiam pytanie czy warto zrezygnowac ze stałej pracy,
              pewnej z niezłymi jak na to stanowisko poborami i rozpoczynać wszystko od nowa
              w innej firmie?
              • Gość: i.marsjanka Re: sekretarka - awans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:56
                Gość portalu: kloi napisał(a):

> no własnie... ale ponawiam pytanie czy warto zrezygnowac ze stałej pracy,
                > pewnej z niezłymi jak na to stanowisko poborami i rozpoczynać wszystko od
                nowa
                > w innej firmie?

ja mam stala pracę, ale szukam nowej, oczywiście takiej gdzie pracodawca będize
                planował zatrudniein na stale
                bo w tej już więcej nie zdziałam niż zdziałałam do dziś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka