Gość: Kkk rekrutacja PwC IP: *.165.enf.pl 22.05.14, 16:15 Hej, rekrutuje ktoś z Was może do PWC (audyt)? Złożyłam papiery jeszcze w marcu do jednego z lokalnych biur, testów nie wypełniałam - robiłam je już rok temu. Napisałam do firmy maila z pytaniem dlaczego siedzą cicho, dostałam odpowiedź, żeby jeszcze chwilę poczekać. I stąd moje pytanie: na jakim etapie jest rekrutacja? Pisaliście już testy w biurze, były AC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: rekrutacja PwC IP: *.play-internet.pl 22.05.14, 17:07 Z tego co wiem to AC w Warszawie cały czas trwają, a czy zapraszają na testy jeszcze to nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubs Re: rekrutacja PwC IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.14, 20:33 Ja zaliczyłem angielski na początku kwietnia i ciągle czekam na AC w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ici Re: rekrutacja PwC IP: *.play-internet.pl 23.05.14, 18:13 W audycie AC juz sie odbywaja, w centrali, a testy byly pisane na poczatku maja Ktos wie cos o konsultingu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pork Re: rekrutacja PwC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.14, 11:16 ja miałam AC przed świętami i ofertę 2 tyg pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ici Re: rekrutacja PwC IP: *.play-internet.pl 29.05.14, 12:07 mialas AC we wtorek? Pytam bo dostalam zapro na wtorek i wiem ze duzo osob ma akurat we wtorki, a mnie ten dzien wybitnie nie pasuje wiec nie wiem czy juz sobie to odpuscic calkowicie czy czekac na inne terminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: rekrutacja PwC IP: 80.247.53.* 02.06.14, 14:35 A moglabys napisac, czy po wypelnieniu testow online, w biurze byl tylko test z angielskiego czy testy rowniez? Poza tym czy chcialby sie ktos podzielic mniej wiecej tematami, ktore byly w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fosc Re: rekrutacja PwC IP: *.static.chello.pl 26.06.14, 17:05 test z ang, tematy nie podam, bo zobowiązano nas do zachownaia tajemnicy, one się ciągle zmieniają. trzeba mieć swoje zdanie na temat różnych zjawisk we współczesnym świecie, jak ktoś dużo czyta i ogarnia realia to bez probemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsultanka PwC - doradztwo transakcyjne - widełki IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.14, 23:04 Orientujecie się może jakie są widełki płac w Transaction Services w PwC na początkowych grade'ach? Interesuje mnie przede wszystkim A2, A3, SA1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PwC - doradztwo transakcyjne - widełki IP: *.waldex.3s.pl 25.05.14, 00:19 już Cię przerasta napisanie całego zdania po polsku, a jeszcze nie zaczęłaś pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsultantka Re: PwC - doradztwo transakcyjne - widełki IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.14, 14:12 Nie wiem co Ci przeszkadza w tych dwóch zdaniach, skoro jest to nomenklatura powszechnie wykorzystywana w Big4 (lub jak wolisz "Wielkiej Czwórce"), gdzie zresztą miałam już okazję pracować, tylko nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PwC - doradztwo transakcyjne - widełki IP: *.waldex.3s.pl 03.06.14, 22:12 Zwyczajnie mnie rozśmieszasz...ale będzie Ci tam w sam raz..Pewnie i tak nie załapałaś o czym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsultantka Re: PwC - doradztwo transakcyjne - widełki IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.14, 22:55 Jeśli masz, za przeproszeniem, gó... do napisania, to po co w ogóle się wypowiadasz? Kolejny rozczarowany swoją nieudaną karierą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestań zapychać Re: PwC - doradztwo transakcyjne - widełki IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.14, 09:51 już "karierę" zrobiła jako asystentka a1 i myśli, że szef jej tu napisze ile zarabia .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsultantka Re: PwC - doradztwo transakcyjne - widełki IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.14, 00:08 Jeszcze nie zrobiłam, ale irytują mnie tego rodzaju frustraci, którzy swoje niepowodzenia muszą odreagowywać w internecie. Gwoli ścisłości pracowałam na A3, ale w innym dziale i w innym kraju, dlatego interesują mnie grade'y od A2 do SA1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PwC - doradztwo transakcyjne - widełki IP: *.waldex.3s.pl 10.06.14, 22:40 A dlaczego uważasz, że każdy kto z kogoś kpi to od razu musi być frustratem?Śmieszna jesteś, obudź się dziecko. Ludzie mają różne opinie i różnie postrzegają różne rzeczy, w tym bezmózgie powtarzanie za innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franko tępy I Re: PwC - doradztwo transakcyjne - widełki IP: *.static.chello.pl 13.06.14, 15:42 kufa gościu czytam, co piszesz i ośmieszasz się na maksa. wypominasz lasce różne rzeczy usprawiedliwiając swoje głupie wypowiedzi tzw. kpiną i prawem do wyrażania opini. sorry, gościu, ale muszę to napisać, choć miałem się nie odzywać- zwal sobie konia a może poczujesz się lepiej i przestaniesz mylić frajerskie robienie sobie dobrze obrzucaniem obcych ludzi błotem z wyrażaniem opinii. takie opinie zachowaj sobie dla siebie i tobie podobnych. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuknij się Re: PwC - doradztwo transakcyjne - widełki IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.14, 15:49 nie opisuj tego co teraz sam robisz bo nikogo to nie obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PwC - doradztwo transakcyjne - widełki IP: *.waldex.3s.pl 14.06.14, 22:51 Czy przerasta Cię czytanie ze zrozumieniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_89 Re: PwC - doradztwo transakcyjne - widełki 12.01.15, 18:28 Czy poza obrażaniem ktoś odpowie na to pytanie? Jakie są widełki na stanowisku konsultant/ starszy konsultant w doradztwie transakcyjnym (Transaction Services) PwC? Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zał.pl Re: PwC - doradztwo transakcyjne - widełki IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.14, 09:45 jeszcze nie ogrania, że tam większość kończy na a1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsultantka Re: PwC - doradztwo transakcyjne - widełki IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.14, 14:13 Z jakiego powodu? Pierwsze słyszę, żeby "większość" gdziekolwiek kończyła na A1. Typowe jest raczej odejście po awansie na SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Praca w BIG4 - part 2 IP: *.free.aero2.net.pl 06.06.14, 08:33 Byłem na tych praktykach i serdecznie polecam. Naprawdę można nauczyć się pracować :) Odpowiedz Link Zgłoś
olaola22 Re: Praca w BIG4 - part 2 10.06.14, 22:10 Orientujecie się może ile wynosi czas oczekiwania na odpowiedź po rozmowie z managerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ici Re: Praca w BIG4 - part 2 IP: *.play-internet.pl 11.06.14, 11:50 U mnie byl to tydzien-poltora z pozytywna odpowiedzia. Nastepnie od AC do oferty minely 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanatyk Re: Praca w BIG4 - part 2 IP: *.icpnet.pl 09.06.14, 22:36 No i pospieszyć się warto, bo do końca rekrutacji tydzień tylko został. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Praca w E&Y IP: *.tktelekom.pl 11.06.14, 15:20 Czy ktoś dostał już ofertę pracy lub praktyk w audycie we Wrocławiu? Czy rekrutacja nadal trwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maw Re: Praca w E&Y IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.14, 08:50 Mnie zastanawia jeszcze inna kwestia - czy po rozmowach dostajesz jasną odpowiedź tak/nie, czy mogą petenta konkludentnie olać (nie odpowiedzieć)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkludentnie Re: Praca w E&Y IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.14, 09:01 w rozmowach też konkludentnie mijają się .... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelomelo Re: Praca w E&Y IP: *.143.citypartner.pl 01.07.14, 22:55 Ktoś już dostał ofertę z doradztwa podatkowego w Krakowie? Jestem po rozmowie z menedżerką, miała byś odpowiedź po 3 tyg i rozmowa z partnerem. Minęły 4 tygodnie i cisza, zero jakiejkolwiek informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aanka rekrutacja E&Y - po rozmowach...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.14, 00:03 Witam. Czy rozmowa z partnerem (ostatni etap rekrutacji w EY) to formalność, czy trzeba sie do niej lepiej przygotować? I jak długo potem trzeba czekać na odpowiedź? Asystent po studiach w biurze regionalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: rekrutacja E&Y - po rozmowach...? IP: *.143.citypartner.pl 03.07.14, 07:46 Słyszałem od managerki że to tylko formalność. Zaprosili Cię już na rozmowę z partnerem? Mnie mieli zaprosić i cisza po pierwszej rozmowie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aanka Re: rekrutacja E&Y - po rozmowach...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.14, 09:14 po pierwszej rozmowie czekałam długo dość i napisałam maila do Pani z HR, która odpisała, że przeszłam ją pozytywnie i w przyszłym tygodniu będzie mnie umawiać na spotkanie z menagerem, ale trwało to sporo wiecej niż zapowiadała. Jestem już po rozmowie z partnerem i czekam. Słyszałam, że jak są na tak to dzwonią od razu, a już trochę jest ciszy z ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: rekrutacja E&Y - po rozmowach...? IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.14, 12:23 dopóki nie zobaczysz umowy podpisanej to mogą ci mówić co chcą i tak nie ma to żadnego znaczenia ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aanka Re: rekrutacja E&Y - po rozmowach...? IP: *.szczecin.mm.pl 07.07.14, 11:44 Dostał już ktoś odpowiedź na stanowisko asystenta w ey? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bcbc Re: rekrutacja E&Y - po rozmowach...? IP: *.wroclaw.mm.pl 08.07.14, 21:34 podbijam pytanie... Czy dzownili do kogos albo pisali ze dostal czy nie dostał prace ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: rekrutacja E&Y - po rozmowach...? IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.14, 09:12 po każdym etapie mówią, że się przeszło dalej, potem najwyżej dostaniesz maila bez podpisu, że postanowili zakończyć rekrutację i tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat do ey Re: rekrutacja E&Y - po rozmowach...? IP: *.gemini.net.pl 12.07.14, 09:16 na rozmowie z managerka dowiedziałam się że odp będzie do 2 tygodni a po 1,5 dostałam maila z odp. negatywną. Także w razie jak kogoś nie chcą, informują o tym. Brak odp. może być pozytywnym sygnałem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tgf Re: rekrutacja E&Y - po rozmowach...? IP: *.szczecin.mm.pl 12.07.14, 09:22 jeśli jesteś osobą bez doświadczenia to zawsze chętniej przyjmą Cie na praktyki niż od razu na asystenta, a taką możliwość maja tylko przy posiadanym statusie studenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaxaax Re: rekrutacja E&Y - po rozmowach...? IP: *.dynamic.mm.pl 14.07.14, 16:03 Żaden pozytywny sygnał. Byłem na rozmowie z managerką na początku czerwca. Minął przeszło miesiąc i do tej pory nie mam żadnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak działają Re: rekrutacja gdzieś tam IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.14, 19:07 niektórzy w twarz mówią jedno, a robią co innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: rekrutacja E&Y - po rozmowach...? IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.14, 17:52 Tak, już w maju przyjęli większość osób, ale jeśli rozmowa była niedawno to jest jeszcze szansa, ja na odpowiedź czekałam prawie miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: rekrutacja E&Y - po rozmowach...? IP: *.szczecin.mm.pl 09.07.14, 22:11 jak w maju większośc osób to pewnie tych po praktykach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: rekrutacja E&Y - po rozmowach...? IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.14, 21:41 Niekoniecznie, bo testy były pod koniec kwietnia, ale osobiście podejrzewam, że albo były to osoby właśnie po praktykach albo z wybitnymi wynikami na testach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tgf praktyki w ey IP: *.szczecin.mm.pl 12.07.14, 11:02 Hej. Mam kilka pytań odnośnie praktyk w EY. w zwiazku z tym zę jestto umowa zlecenia czy prawdą jest, że czasem się mało pracuje? chodzą słuchy (nie wiem czy to o EY), że po szkoleniach które kończa sie w połowie października pierwsze zlecenie dostaje sie w grudniu? Jak ta sprawa wyglada w biurach regionalnych? i czy praktykantom płaci sie za szkolenia? oraz jak wyglada sprawa wypłacania diet wyjazdowych praktykantom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam KPMG kancelaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.14, 23:52 Ktoś tam próbował się dostać? Ile czekaliście na odpowiedź po testach w biurze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko Re: KPMG IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.14, 14:44 oni odpowiadają teraz na zgłoszenia czy tylko dają nowe ogłoszenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tgf Re: KPMG IP: *.szczecin.mm.pl 11.07.14, 15:39 Z tego co mi wiadomo to poszukują praktykantów, bo brakuje składu na najbliższy sezon. Ostatnio dzwonią i zapraszają na rozmowy tych którym testy nie poszły zbytnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tgf Re: KPMG IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.14, 15:45 to dotyczy głównie audytu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tgf Re: KPMG IP: *.szczecin.mm.pl 11.07.14, 16:44 chyba tylko audytu. i na pewno w biurach regionalnych poszukują bardzo intensywnie. Powinni miec komplet praktykantów i asystentów już w czerwcu. P.S. Jakie miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venetiansnares Re: KPMG IP: 212.14.63.* 12.07.14, 11:03 w Poznaniu komplet, nie czekajcie na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tgf praktyki w ernst & young IP: *.toya.net.pl 13.07.14, 01:22 Hej. Mam kilka pytań odnośnie praktyk w EY. w zwiazku z tym zę jestto umowa zlecenia czy prawdą jest, że czasem się mało pracuje? chodzą słuchy (nie wiem czy to o EY), że po szkoleniach które kończa sie w połowie października pierwsze zlecenie dostaje sie w grudniu? Jak ta sprawa wyglada w biurach regionalnych? i czy praktykantom płaci sie za szkolenia? oraz jak wyglada sprawa wypłacania diet wyjazdowych praktykantom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubie ich Re: praktyki w ernst & young IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.14, 10:56 a "tego typu firemka" podobna miała"brać" tylko absolwentów od razu na etat i dlatego strasznie wybrzydzali, a teraz na zlecone chcą brać, to już wszystko wyjaśnia, niedługo przejdą na system darmowych praktyk dla drugiego roku (może klienci nie zauważą różnicy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scared Re: praktyki w ernst & young IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.14, 23:44 wasza zdolność oddawania swoich najlepszych atutów czyli intelektu i poświęcenia korporacji która przyszła tu zrobić biznes za dolara mniej i za takiego samego dolara mniej was oleje i pójdzie gdzie indziej, przeraża mnie przeraża mnie również jak ktoś mając IQ 130 (jak się tu chwalono) może tak się dać zapędzić w kozi róg i orać (inaczej nie da się nazwać dobrowolnego oddania życia przez 5 dni w tyg) na koniec przeraża mnie również jak można kończyć nie byle jakie studia, robić nie wiadomo jakie kursy, uczyć się jęzków a potem "sprzedać" to za 4 czy 5 brutto na magazynach w Anglii chłopcy mają po 2 razy tyle, przy tym robiąc po 8godz 5 dni a potem na weekend na Ibize albo Amsterdamu a w pracy luzik i 0 stresu odpowiedzialności siwienia i łysienia innymi słowy są szczury z okrutnie wysokimi IQ i lisy z raltywnie niższymi IQ ale kapitalnymi genami przetrwania pozdrawiam i życzę przejrzenia na oczy bo żyje się tylko raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłam w big4 Re: praktyki w ernst & young IP: *.play-internet.pl 16.07.14, 08:12 Co im proponujesz zamiast big4? Jeśli są dopiero po studiach, niech próbują, zdobędą trochę wiedzy i doświadczenia, pokory, a później podbiją sobie stawkę gdy będą ewentualnie odchodzić do mniejszej firmy konsultingowej albo do biznesu. Kto wie, może im kultura big4 będzie odpowiadać, może się w tym odnajdą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CA Re: Praca w BIG4 - part 2 IP: *.range86-150.btcentralplus.com 20.07.14, 10:54 czesc Podepne sie pod temat. Probuje oszacowac zarobki na ktore moge liczyc po ewentualnym powrocie do kraju, mam 3 lata doswiadczenia w big 4 w UK i zdane wszystkie egzaminy na bieglego, pelne uprawnienia od wrzesnia. Bylbym wdzieczny gdyby ktos posiadal i mogl sie podzielic informacja na temat zarobkow dla senior 2(SA2)/assistant manager w audycie i corporate finance w wielkiej czworce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Praca w BIG4 - part 2 IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.14, 11:08 a co ma audyt do CF ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CA Re: Praca w BIG4 - part 2 IP: *.range86-150.btcentralplus.com 20.07.14, 11:11 Rozwazam przeniesienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audytboy Re: Praca w BIG4 - part 2 IP: *.toya.net.pl 20.07.14, 16:19 wbrew pozorom np. w CF czy doradztwie biz w polsce projekty sa bardziej miedzynarodowe niz w zagranicznych oddzialach. Nie wiem czy mozesz liczyc na super lepsze warunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CA Re: Praca w BIG4 - part 2 IP: *.range86-150.btcentralplus.com 20.07.14, 17:01 Zupelnie nie rozumiem jak sie ma miedzynarodowosc projektow do pytania ktore zadalem. Pojezdzilem z pracy po Europie i USA, ani mnie to ziebi ani grzeje. Oczywistoscia jest ze przenoszac sie do Polski kasy bedzie mniej, probuje sie dowiedziec ile mniej i jak sie ma ta placa na moim szczeblu w audycie do mojego szczebla w CF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audytboy Re: Praca w BIG4 - part 2 IP: *.astral.lodz.pl 20.07.14, 19:00 w audycie teraz byly podwyzki w pwc, i tak a1 ma 5500 zamiast 5000 a2 ok 6500; twoj szczebel to ch... wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audytboy Re: Praca w BIG4 - part 2 IP: *.astral.lodz.pl 20.07.14, 19:04 za moich czasów (przed powyzkami) chodzily sluchy o 10k dla S1 i 12-15 S2 (wszystko zalezy od rocznej oceny, nie wiem jak to rozkminiaja jesli z zewnatrz przylazisz, chyba Twoje zdolnosci negocjacyjne po prostu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audytboy Re: Praca w BIG4 - part 2 IP: *.astral.lodz.pl 20.07.14, 19:04 oczywiscie mowa o kwotach brutto parszywe korpo robale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Praca w BIG4 - part 2 IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.14, 21:37 A wiesz może jakie stawki/widełki są na A3 w advisory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audytboy Re: Praca w BIG4 - part 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.14, 22:57 jako chlopak audytu nie mam pojecia ile moze byc w advisory na A3. wiem tylko tyle ze na praktykach mieli zazwyczja +5zł/h wiecej od audytu a od ksiegowosci to bylo +10, bo ksiegowosc jest najgorzej oplacana w big4 (chyba jeszcze gorzej jest payroll ale to brak aktualnych danych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Praca w BIG4 - part 2 IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.14, 17:09 Mówisz o wynagrodzeniu na start? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz praktyki w audycie IP: *.szczecin.mm.pl 20.07.14, 19:04 Czy ktoś wie jakie są tegoroczne stawki na praktykach w big4? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audytboy Re: praktyki w audycie IP: *.astral.lodz.pl 20.07.14, 19:05 od pazdziernika "14 jest to 20zl brutto / h - pwc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: praktyki w audycie IP: *.szczecin.mm.pl 20.07.14, 19:10 do audytboy wawa czy biura regionalne? a ktoś wie jak sytuacja wygląda w innych firmach big 4 i czy pwc płaci za nadgodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audytboy Re: praktyki w audycie IP: *.astral.lodz.pl 20.07.14, 19:18 oczywiscie ze wawa; w regionie jest 15. ey placi tak samo, nie wiem co z kejpiemdżi (pliz emploj mi) i die Leute Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vsnrs Re: praktyki w audycie IP: *.piastlan.net 20.07.14, 19:32 kpmg niezmiennie od 258 lat 2,5k brutto (biura regionalne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: praktyki w audycie IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.14, 22:19 czy ktoś brał udział w dodatkowej rekrutacji w pwc w ramach "Grasz o staż"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2zainteresowana Re: praktyki w audycie IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.14, 13:10 czy ma sens aplikowanie teraz do audytu w pwc czy już wszystkie miejsca do ostatniego zajęte ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ici Re: praktyki w audycie IP: *.play-internet.pl 23.07.14, 17:05 Wciaz szukaja do audytu - pwc i ey. Nie wiem czy rozpatruja nowe aplikacje ale na pewno maja wakaty bo dzwonią i zapraszaja na rozmowy nawet tych ktorzy chcieli do innych dzialow. W kpmg stawka od pazdziernika 2014 audyt praktyki 2700 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ici Re: praktyki w audycie IP: *.play-internet.pl 23.07.14, 17:06 Mowie o warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ici Re: praktyki w audycie IP: *.play-internet.pl 23.07.14, 17:09 PWC ponoc placi za wszystkie nadgodziny 100%. Stawka 150% tyczy sie weekendow. Deloitte placi ale sa jakies wahania w zaleznosci od dzialu. W KPMG slyszalam ze jest z tym problem. I w umowie o praktyki nie ma wzmianki o nadgodzinach. W EY zalezy od projektu, managera itd ale ogolnie sa platne, slyszalam o stawce 150%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wut??? Re: praktyki w audycie IP: *.play-internet.pl 25.07.14, 18:05 PwC i Deloitte w ogóle nie płacą za nadgodziny, bzdura jakaś. Co najwyżej praktykanci którzy mają stawkę godzinową mogą sobie wpisywać a i tak nie we wszystkich zespołach, jest full frajerów którzy siedzą po 12h dziennie a płacone jest im za 8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsultantt Re: praktyki w audycie IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.14, 21:36 PwC płaci w audycie, nie płaci w advisory (jak w taxach? nie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n/a Re: praktyki w audycie IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.14, 00:08 PwC normalnie płaci za nadgodziny. Jest do wyboru odebranie nadgodzin w formie dni wolnych albo gotówki. I nie dotyczy to tylko praktykantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ici Re: praktyki w audycie IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.14, 17:17 zapraszają na praktyki czy na stanowisko asystenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vat7 tax kpmg IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.14, 10:36 Czy wie ktoś ile teraz proponowali w podatkach w kpmg na stanowisku A1. Zastanawiam się czy warto tam w ogóle w najbliższym czasie aplikować ? Płacą za nadgodziny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie warto Re: tax kpmg IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.14, 19:05 nie warto się pchać do podatków, chyba, że chcesz harować za 2,5 brutto przez prawie rok na umowach zlecenie a potem na wielokrotnie przedłużanych w ostatniej chwili umowach o pracę na czas określony za śmieszne 4,0 brutto bez widoków na podwyżkę do poziomów pensji osiąganych w audycie dla A1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie warto Re: tax kpmg IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.14, 19:05 i bez płatnych nadgodzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: = Re: tax kpmg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.14, 20:51 W KPMG w biurach regionalnych też tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
fokser Re: praktyki w audycie 06.09.14, 12:39 A ktoś orientuje się jak jest z elastycznością godzin? Teraz idę na 3 rok we Wrocławiu. Potrzebuje jednak zarabiać na swoje utrzymanie i stąd myśl o kandydowaniu na praktykanta w KPMG. Mam w ogóle szanse, czy tylko studenci magisterskich? I czy fakt, że z 2-3 dni w tygodniu co jakiś czas musiałbym pojawiać się na uczelni nie skreśla mnie od razu? Chyba już prędzej pójdę do Mc Donalds bo mimo, że mam jakieś tam doświadczenie w finansach (referencje za bezpłatne praktyki) to jako student 3-go roku kierunku ekonomicznego (Wrocław) nic nie mogę znaleźć, by wystartować w "zawodzie". Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aanka szkolenia - ERNST IP: 89.228.3.* 02.08.14, 12:28 Hej Czy ktoś może wie w jakim języku przeprowadzane są szkolenia w EY dla asystentów podczas pierwszych dni pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: szkolenia - ERNST IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.08.14, 20:44 po polsku lub angielsku - zależy czy trafisz na prowadzących Polaków czy obcokrajowców. czasem zdarza się, że na szkoleniach są grupy i wszystkie mają szkolenia po polsku, a jedna po angielsku - kwestia przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefpawowski Re: szkolenia - ERNST 24.08.14, 01:57 Trzeba byc niezlym zjebem, zeby za pare zloty takie upodlenie wytrzymywac... Jestesmy z wami szczurki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: szkolenia - ERNST IP: *.tktelekom.pl 04.09.14, 20:21 A wie ktoś coś o pracy w baker tilly? Szczrególnie chodzi mi o staż w audycie. Opłaca się? Bo słyszałam, że za dużo to się tam nauczyć nie można... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramp Re: szkolenia - ERNST IP: *.unknown.vectranet.pl 06.09.14, 15:31 omijaj Baker tilly z daleka. staż w audycie to w praktyce przygotowywanie bazy dla działu sprzedaży, który został stworzony po to, by "rozkręcić" audyt, który ma mało klientów. Nie dość, że g** zarobisz, to niewiele się nauczysz, jeśli coś już robisz związanego z audytem to jest to coś w stylu "rób na podstawie poprzednich". Najważniejsza umiejetnosc to googlanie - tworzenie bazy potencjalnych klientow :) obiecują miesiąc szkoleń, których w praktyce nikomu się nie chce prowadzić, bo po co jak jesteś tylko stażystą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seperek Re: szkolenia - ERNST IP: *.unknown.vectranet.pl 06.09.14, 15:38 aha, i przygotuj się na to, że nie będziesz mieć nawet na czym pracować w baker tilly - dają ci najgorszego złoma, a koniec końców - ci, którym najbardziej zależy na wygranej w postaci roboty po stażu za ochłapy, z ktorych czlowiek po studiach nie moze sie nawet utrzymac w Wawie, przynoszą swojego laptopa :D Odpowiedz Link Zgłoś
slowiczq Re: szkolenia - ERNST 06.10.14, 15:43 A czy ktoś przechodził rekrutację do Roedl & Partner? Dział audytu praktyki lub wyższe stanowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
accipiter1 Re: szkolenia - ERNST 23.04.15, 22:59 > przynoszą swojego laptopa Ktoś pozwala na podłączenie prywatnego laptopa do sieci firmowej? Odpowiedz Link Zgłoś
slowiczq Re: szkolenia - ERNST 05.11.14, 21:15 Witam Jak wyglądają teraz testy z angielskiego w PWC? Nadal są to eseje do napisania czy coś się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
slowiczq Test PWC 05.11.14, 21:19 Witam Jak wyglądają teraz testy z angielskiego w PWC? Nadal są to eseje do napisania czy coś się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
fergergerg Re: Test PWC 05.11.14, 22:46 odpuść sobie. Oni robią te rekrutacje non stop żeby mieć pracę, a nie żeby dawać ludziom pracę. Napiszesz teraz to może w lutym dostaniesz zaproszenie na ac po którym i tak 99% osób spławią. Odpowiedz Link Zgłoś
ew06em Re: Test PWC 06.11.14, 22:24 Czy mogę prosić o radę w jaki sposób przygotować się do testów logicznych w PWC? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie info. Odpowiedz Link Zgłoś
przyszlafinansistka Re: Test PWC 15.12.14, 14:36 w internecie jest sporo przykładowych testów, do tego nie dawno znalazłam ebook z testami :) zadania są jak wiadomo banalne, ale ograniczony czas i stres są naszymi przeciwnikami. Więc najlepszym sposobem moim zdaniem jest robienie takich przykładowych testów, żeby obliczenia były wykonywane jeszcze szybciej i sprawniej :) życzę powodzenia! byłam ostatnio w pwc na mixerze i niestety testy poszły mi średnio, dlatego rozejrzałam się w necie (na szczęście to były testy zerówkowe). Jeśli teraz nie wyjdzie startuje na wiosnę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zawiedzionq2014 Re: Test PWC 15.12.14, 20:31 co do pewnej firmy w wawie : 1. naiwniacy zamiast się tam pchać to idźcie grubo po północy pod ich biuro sobie ich obejrzeć jak audytują za biurkiem od 7-8 rano (to ci co mieli farta, że za biurkiem w wawie) na bezpłatnych nadgodzinach, spokojnie 70% nowych na wiosnę "podziękują" za pracę jak się sezon skończy.... . 2. jak się przedstawiłaś i nie zdałaś to już był twój koniec kariery w tej firmie. trzeba było "próbować na stronie 3. nawet jak ktoś zaliczy te wszystkie testy ładnie, pięknie to i tak mogą cie go przyjąć bo się nie spodoba jakieś pańci a jest ich w porywach łącznie z 15 do przejścia na różnych etapach. 4. oni te oferty wznawiają na okrągło, więc wiszą przez 365 dni w roku, a szukają w 99,5% do audytu. 5. w efekcie urządzają sobie zabawę kosztem setek kandydatów, masz 2 lub 3 dni zmarnowane na testy z ang i durne AC + z 5 telefonów. + inne rozmówki. na końcu dostaniesz majla, że nie bo nie "nie mają teraz miejsc dla takich jak ty" 6. nie licz, że ktoś ogarnięty naprawdę przeczyta twoje cv przed ciąganiem cię na kolejne etapy rekrutacji w takich firmach 7. zaproszenie na kolejny etap nie świadczy o niczym, dojedziesz do ostatniego i przez 3 miesiące nie przychodzi odpowiedź 8. inne firmy jak mówią, że zawsze informują o wynikach to mówią, chyba że w ich narzeczu to jest informacja zakodowana, że możesz od razu spadać. Odpowiedz Link Zgłoś
daugapiles Re: Test PWC 26.02.15, 23:37 @zawiedzionq2014 nie wiem skąd taka opinia o rekrutacji do big 4. może trafiłeś na bardzo słabych rekruterów i tego Ci współczuje. Pracuję w jednej z tych firm i z tego co pamiętam proces rekrutacji był ''możliwie'' bezbolesny: testy, AC i 2 dni później decyzja pozytywna ;) rekrutowałem na praktyki także może to wyglądać troszkę inaczej na etacie. co do audytu to zapiernicz rzeczywiście straszny chociaż w innych działach godziny pracy 8.30-17.30 są normą. oczywiście zdarza się natłok zadań i wtedy zostaje się nawet do 20 ale mówmy sobie szczerze: takie dni zdarzają się dwa-trzy razy na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
accipiter1 Re: Praca w BIG4 - part 2 23.04.15, 22:57 To prawda, że nie ma co tam się pokazywać w garniturze tańszym niż za 3-4 tys. zł? To prawda, że pracownik na urlopie rózni się od tego nie na urlopie tym, że przychodzi do pracy nieco luźniej ubrany? Odpowiedz Link Zgłoś
accipiter1 Jak patrzą na przyjeżdżających do pracy rowerem? 23.04.15, 23:01 Dają od razu wypowiedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrmntrx Re: Praca w BIG4 - part 2 29.09.15, 12:45 Witam, proszę o informację jak kształtują się zarobki brutto w PwC na stanowisku Starszego Analityka w dziale Advisory? Czy 6k brutto to standardowa stawka czy negocjować więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
oroszlan Re: Praca w BIG4 - part 2 22.07.16, 21:12 Drodzy, Widać, że mało tu aktualnych info o zarobkach na entry-level w big4. -> Audyt w DTT to 5k w W-wie, 4,7 biura regionalne, praktyki - analogicznie 20zł/h i 18, dieta - 60zł/dzień. Chętnie się dowiem(y) jak jest w pozostałych firmach) Odpowiedz Link Zgłoś
i-uaj Re: Praca w BIG4 - part 2 24.07.16, 00:32 5k w DTT? Lol. Widać cały budżet poszedł w nową siedzibę. :D Odpowiedz Link Zgłoś
oroszlan Re: Praca w BIG4 - part 2 26.07.16, 17:14 Czy stara czy nowa siedziba - było 5, jest 5 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
willixltd Re: Praca w BIG4 - part 2 17.08.16, 20:40 Żartujesz? Kto na świecie używa kwot 'netto' przy podawaniu wynagrodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
rroarr1979 Re: Praca w BIG4 - part 2 21.12.17, 17:32 Nie, to nieprawda. W garniturach za 3-4 tysie to biedaki chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś