Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca kasjer-magazynier a karany

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.13, 21:04
    Dzień Dobry

Mam takie pytanie, otóż zacznę od tego, że chce podjąc pracę jako kasjer-magazynier w delikatesach centrum, rozmawiałem już z kierowniczką dała Mi kwestionariusz osobowy o zatrudnienie i wszystko ok myslałem ze juz mam prace, ale jest jedno ale, a mianowicie przeciwko mojej osobie toczy się postępowanie karne art.53 ust. 3 i dilerka niewielka, przesiadziłem 7 miesięcy w kryminale i teraz chce zacząć pracować i tu moje pytanie czy pisac w kwestionariuszu to ze byłem karany i za co bo taki tam jest wymóg i moge byc pewny ze dostane tą prace czy lepiej skłamac i nic nie pisać ? dziękuje z góry za odpowiedzi
    Obserwuj wątek
      • adherent1 Re: Praca kasjer-magazynier a karany 22.06.13, 22:31
        Gość portalu: mmaarr napisał(a):
        > a mianowicie przeciwko mojej osobie toczy się postępowanie karne art.5
        > 3 ust. 3 i dilerka niewielka, przesiadziłem 7 miesięcy w kryminale i teraz
        > chce zacząć pracować

Jeżeli postępowanie dopiero toczy się, to znaczy że nie byłeś karany.
        No ale w tej sprawie najlepiej spytać się na forach dotyczących prawa
        lub też przedzwonić do najbliższego sądu okręgowego numer i informacje
        lepsze niż u prawników znajdziesz u dr Google.
        • adherent1 Re: Praca kasjer-magazynier a karany 22.06.13, 22:34
          Poprawiam się :-(
          Potrzebne zaświadczenie o "niekaralności" powinieneś ostrzymać
          w najbliższym S.O. wszystkie informacja jak wspomniałem w
          Google.
        • tomeczek_44 Re: Praca kasjer-magazynier a karany 23.06.13, 12:37
          adherent1 napisał:

> Jeżeli postępowanie dopiero toczy się, to znaczy że nie byłeś karany.

Ale napisał też, że przesiedział już 7 miesięcy. Nie wiadomo czy był to areszt tymczasowy dotyczący tego postępowania czy kara za coś wcześniejszego.
          • Gość: sylwia Re: Praca kasjer-magazynier a karany IP: *.chomiczowka.waw.pl 23.06.13, 16:44
            Jak napiszesz, że byłeś karany ale wobec ciebie toczy się postępowanie nigdy nie dostaniesz żadnej pracy.
          • Gość: mmaarr Re: Praca kasjer-magazynier a karany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.13, 16:55
            Tak to był areszt tymczasowy, który na drugiej sprawie Mnie puscili.
      • Gość: Janek Re: Praca kasjer-magazynier a karany IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.06.13, 23:49
        Polecam zajrzeć do internetu i poczytać jakieś artykuły związane z prawem pracy. Jest trochę takich stronek, na bieżąco aktualizują tą rady pracowników na przykład. Czasami tam wchodzę, jednak twierdzę, że warto znać swoje prawa, to się naprawdę przydaje!
        • Gość: kryminał Re: Praca kasjer-magazynier a karany IP: *.tvk.torun.pl 25.06.13, 00:18
          Jak wczesniej- przed obecną sprawą nie miałes wyroku(bo te 7 miesieczne sanki i nagle wypuszczenie to rzadko spotykane--normalnie trzymaja do skazania i przy wyroku odliczaja areszt od wyroku--czasami sie wychodzi odrazu bo wyrok równy lub krótszy niz areszt--alejestes wtedy KARANY)to sprawa nie tak źle wyglada---w przyszłej robocie gadasz ze oczywiście niewinny,niekarany i nigdy nawet z policjantem nie gadałeś przez całe zycie ;) jak szmaty chca zaswiadczenie(debilny kwit do wyłudzenia 50zł)to idziesz do sadu okregowego i tu TRZEBA BYC SPECEM bo te tępe pindy przez cały dzien pracy klikaja w komputerze tylko 2x myszką+wpisuja pesel---wszedzie robia to automaty tylko nie w PL---robota dla debili lub znajomych pracowników sądu;)
          A WIĘC---wchodzisz do głupich pind i musisz udawac miłego i ''oblatanego''--wczesniej w kasie kupujesz znak za 50zł,wchodzisz ,bierzesz papier i wypelniasz---NAJWAŻNIEJSZA RUBRYKA 13!!Czyli zakres danych o osobie--99% nic tu niewypelnia--zostawiaja myslnik co najwyżej---ale jak masz postepowanie w toku lub umorzenie to KONIECZNIE musisz wpisać w pkt.13 : KARALNOŚĆ i dopilnowac zeby tępa pi...a też to wpisała do kompa--one są tak leniwe że tylko klikaja 2x myszka na ''WSZYSTKO'' i ''Drukuj''i wyleci ci druk''niekarany''ale pod spodem BEDZIE WSZYSTKO inne czyli np..ze miałes lub masz właśnie sprawę i o co .....a jak wpiszesz pkt 13KARALNOŚĆ to jestes czysciutki jak łza ;)bomasz czysty druk,,NIEFIGURUJE''--ŻADNYCH DOPISKÓW
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka