Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

agencje reklamowe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:40
    Doradzcie prosze , ktorych unikac jak ognia, w ktorych da sie zyc. I daleczego. Dzieki
    strokrotne.
    Obserwuj wątek
      • Gość: m Re: agencje reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:03
        Ponawiam prosbe
        • Gość: interere Re: agencje reklamowe IP: *.e-foto.pl 01.09.04, 10:32
          jakies wiesci o jwt?
      • Gość: krasnal Re: agencje reklamowe IP: 62.233.197.* 10.08.04, 23:51
        EuroRSCG, ludzi traktują bez szacunku, jak pionki
        • Gość: j Re: agencje reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 20:43
          wiesz cos o greyu i tbwa?
          • Gość: RekŁama Unikać albo nie-uniakc IP: 62.29.253.* 12.08.04, 12:13
            OK, po kolei:
            McCaann - jak ognia!
            Poniewaz: przemial, fabryka, ludzie - to mieso armatnie. Praca po godzinach, weekendy -
            normalka. Atmosfera ciezka. itp
            Zrodlo: zaprzyjaznieni pracownicy.

LOW GGK
            generalnie moze wcale nie jest zle, ale ze wzgledu na legendarna juz ;) postac Damira Brajdicia -
            raczej uniakac. Chyba ze przypadniesz mu do gustu.
            Zrodlo: swiat jest maly - wszyscy, ktorzy "po drodze" zetkneli sie z Damirem - mowia podobnie

Ogilvy / Gruppa 66
            kontrowersyjne postacie E.Zaborowskiej (autorytaryrna, choleryczka) oraz (ewentualnie)
            Tomasza Baluka - nie polecam.

Young&Rubicam - przemial jak wszedzie. Uwaga na dyr. Ele Kopczynska. Moze byc trudna.
            Strategia na nią: malo gadać, dużo robic. Podchodzić do niej TYLKO z konkretnym
            rozwiązaniem i dobrym pomyslem. Y&R jako miejsce pracy: generalnie - ujdzie

AD FABRIKA - POLECAM.
            Dobra atmosfera, fajni ludzie.
            Zródlo: zaprzyjaznieni pracownicy tej firmy

POLYMUS
            fajna ekipa, chociaz accounci przyciskaja

• alfredo_wawa Re: Unikać albo nie-uniakc 12.08.04, 16:24
              Pozostaje jeszce pytanie o dzial: kreacja czy accounci?
              • Gość: j Re: Unikać albo nie-uniakc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:10
                Dzieki!!! Brajdic zgadza sie w 100 prc, Zaborowska i Baluk tez. Czyli nic sie nie zmienilo!
                Chodzi o kreacje. Wiesz cos o Radnej i tbwa?
                • Gość: RekŁAMA Radna i TBWA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 02:52
                  O TBWA nie wiem nic. Ale nie słyszałem nic złego.

Co do Radnej to moje info jest takie:
                  po pierwsze primo;) słyszałem że ociągają się z płatnościami - nawet swoim
                  ludziom - ale warto by jeszcze potwierdzić u większej ilości ludzi.
                  po drugie primo - mój znajomy był tam na rozmowie (jako operator DTP).
                  Finansowo nie byli atrakcyjni - jak to określił.

Aha-jeszcze słówko o Euro - mam tam zaprzyjaźnioną grupę. Swego czasu pracował
                  tam jako dyr. kreatywny John Kwoka - dusza człowiek (polecam!). Ale ostatnio
                  zwolnił się - i chyba na dłuższy czas w ogóle"wyprowadził się" z branży. Teraz
                  ludziska powiadają, ż mają tam niezły młyn.

Kolejna agencja: VA. Mietek Dańko - super człowiek (dyr. kreatywny). TYLKO ŻE
                  tam siedzą do oporu (noce i dnie)

Generalnie - jeśli chodzi o kreacje to zależy: czy szukasz "NOWYCH WYZWAŃ", czy
                  raczej "TROCHĘ WIĘCEJ SPOKOJU".

Ja osobiście to już "stary" jestem (34 lata) i już mi się nie za bardzo chce,
                  więc wolę spokój, ptaszki śpiewające i takie tam pierdoły.

Jak coś sobie jeszcze przypomnę lub zasięgnę języka, to dam znać.
                  A tak w ogóle - to jesteś copy czy art?
                  PZDR
                  • alfredo_wawa Re: Radna i TBWA 13.08.04, 12:30
                    > Aha-jeszcze słówko o Euro - mam tam zaprzyjaźnioną grupę. Swego czasu
                    pracował
                    > tam jako dyr. kreatywny John Kwoka - dusza człowiek (polecam!). Ale ostatnio
                    > zwolnił się - i chyba na dłuższy czas w ogóle"wyprowadził się" z branży.
                    Teraz
                    > ludziska powiadają, ż mają tam niezły młyn.

W EURO byl zawsze niezly mlyn i to zarowno w kreacji jak i w accountach. A
                    swoja droga to John byl senior art directorem (kierowal team'em kreatywnym) a
                    nie dyrektorem kreatywnym. Nadzor nad kreacja nalezy tam do dwoch osob, ktore
                    tak kieruja praca ze i tak weekendy ma sie przewalone....
                  • Gość: zenek Re: Radna i TBWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:04
                    jak masz info o leo b.oraz ileo to napisz co tam sie dzieje bo jestem
                    zainteresowany a swoja droga to co do brajdicia tez nie polecam, zone ma ok
                    • alfredo_wawa Re: Radna i TBWA 13.08.04, 13:35
                      Gość portalu: zenek napisał(a):

> jak masz info o leo b.oraz ileo to napisz co tam sie dzieje bo jestem
                      > zainteresowany a swoja droga to co do brajdicia tez nie polecam, zone ma ok

W "Leonie" kreacja konczy prace o 18.- taka jest przynajmniej opinia znajomego,
                      z ktorym pracowalem a ktory wlasnie tam odszedl (pracowalismy w jednej z
                      sieciowek).
                      A co do Brajdicia, to zony nie znam ale brata ma rozrywkowego! :-))
                      • Gość: iLeo ReKŁAMA IP: 62.29.253.* 13.08.04, 13:59
                        Czesc,
                        Co do Leona, to nie wiem, ale iLeo ZWLASZCZA teraz ma mlynek (pracuja nad przetargiem)

iLeo ma Erę, a Era to wariaci przecież są. Zreszta ja mam wrazenie ze to po prostu zli ludzie ta
                        Era. Analizujac timingi, moznaby pokusic sie o stwierdzenie, ze takie "Je..anie" agencji przez
                        Erę to element ich strategii marketingowej - zarzadzanie przez jebanie.

Zresztą era to nie jedyny tego typu klient. wariactwo panuje u klientów papierosowych,
                        telefoniczno-komórkowych, FMCG itp itp.

Jesli chodzi o Johna Kwoke - to racja - on kierowal teamem, ale nie byl dyrektorem.
                        Ale i tak bardzo milo go wspominam :)

Uwaga: jeszcze jedno: Wejdzcie na strone www.saatchi.pl/gra/gra.html

Jest tam gra ktora chyba oddaje filozofie firmy. Ale nie wiem na 100 % bo tam nie pracowalem.
                        Moze ktos z obecnych na forum zna Saatchi'ego bardziej

PZDR
                        • Gość: ReKŁAMA Sorki pomylily mi sie Autor z Tematem IP: 62.29.253.* 13.08.04, 14:01
                          Poprzedni post podpisany przez autora iLeo - to ja (Jarząbek) czyli ReKŁAMA..

Tylko MISIE pomyliło autor zamiast tematu i vice versa

PZDR
                        • alfredo_wawa Re: ReKŁAMA 13.08.04, 15:09
                          Czyzbys pracowal w EURO RSCG??!! :-) to sie pewnie znamy! :-)))

> Czesc,
                          > Co do Leona, to nie wiem, ale iLeo ZWLASZCZA teraz ma mlynek (pracuja nad
                          prze
                          > targiem)
                          >
                          > iLeo ma Erę, a Era to wariaci przecież są. Zreszta ja mam wrazenie ze to po
                          pro
                          > stu zli ludzie ta
                          > Era. Analizujac timingi, moznaby pokusic sie o stwierdzenie, ze
                          takie "Je..anie
                          > " agencji przez
                          > Erę to element ich strategii marketingowej - zarzadzanie przez jebanie.
                          >
                          > Zresztą era to nie jedyny tego typu klient. wariactwo panuje u klientów
                          papiero
                          > sowych,
                          > telefoniczno-komórkowych, FMCG itp itp.
                          >
                          > Jesli chodzi o Johna Kwoke - to racja - on kierowal teamem, ale nie byl
                          dyrekto
                          > rem.
                          > Ale i tak bardzo milo go wspominam :)
                          >
                          > Uwaga: jeszcze jedno: Wejdzcie na strone www.saatchi.pl/gra/gra.html
                          >
                          > Jest tam gra ktora chyba oddaje filozofie firmy. Ale nie wiem na 100 % bo tam
                          n
                          > ie pracowalem.
                          > Moze ktos z obecnych na forum zna Saatchi'ego bardziej
                          >
                          > PZDR
                          • Gość: ReKŁAMA Re: ReKŁAMA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 19:56
                            CZesc,
                            Alfredo - nie, ja nie pracuje w Euro, chociaz czasem tam bywam. Moze nawet sie
                            widywalismy.
                            Tak sobie mysle czy sie tu ujawniac, bo tyle sie porozpisywalem o agencjach, ze
                            jak ktos mnie pozna (a czytal moje posty), to potem bede (jakby co) musial
                            jajka sprzedawac :)

Ja pracowalem przez pare lat w Ogilvym, potem w Youngu, potem w...
                            No a teraz troche odchodze od reklamy i zaczynam robić więcej innych rzeczy.
                            Alfredo jestes w kreacji czy account?
                            Szacunekczek,
                            PZDR
                            • alfredo_wawa Re: ReKŁAMA 16.08.04, 09:20
                              Witaj,

Jestem accountem ale na jakim kliencie pracowalem badz dalej pracuje, to tego
                              nie ujawnie ;-)) Nie mam po prostu zamiaru tworzyc razem z Toba holding
                              jajecznych sprzedawcow :-)) O Ogilvy sie dawno temu otarlem- bylo to jeszcze
                              wtedy, kiedy zaloga byla na Dlugiej a przed Euro bylem w "Lintasie" (tam jest
                              jeszcze gorzej jak w Euro)
                              A ze sie z pewnoscia widzielismy, to nie podlega dyskusji.. Moze jeszcze
                              pojawialy sie z Twojej strony watpliwosci co do jakosci mojego briefu! ;-))) A
                              jak do tego nie podobam Ci sie moj insight to lepiej, zebys sie nie ujawnial ;-
                              ))))

pozdr.

A.
                              • Gość: m Re: ReKŁAMA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 23:20
                                a co tam w greyu slychac?
                              • Gość: ReKŁAMA Re: ReKŁAMA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.04, 14:31
                                :))) Ha
                                No waśnie - holding jajeczny może nam grozić. Stary, background masz oki :))
                                Ja ekipe z Długiej znam (choć nie wszystkich). Ja pracowalem na Senatorskiej.

Ale w ogóle to - tak jak wspominalem wczesniej - jeszcze troszeczke i odpadam z
                                reklamy, bo mi sie juz nie chce wymyslac kola od nowa. O Lintasie nic nie wiem
                                (ale wierze Ci na slowo.
                                Pozdrowionka i szacuneczek dla wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka