Gość: m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:40 Doradzcie prosze , ktorych unikac jak ognia, w ktorych da sie zyc. I daleczego. Dzieki strokrotne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: agencje reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:03 Ponawiam prosbe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: interere Re: agencje reklamowe IP: *.e-foto.pl 01.09.04, 10:32 jakies wiesci o jwt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: agencje reklamowe IP: 62.233.197.* 10.08.04, 23:51 EuroRSCG, ludzi traktują bez szacunku, jak pionki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: agencje reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 20:43 wiesz cos o greyu i tbwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RekŁama Unikać albo nie-uniakc IP: 62.29.253.* 12.08.04, 12:13 OK, po kolei: McCaann - jak ognia! Poniewaz: przemial, fabryka, ludzie - to mieso armatnie. Praca po godzinach, weekendy - normalka. Atmosfera ciezka. itp Zrodlo: zaprzyjaznieni pracownicy. LOW GGK generalnie moze wcale nie jest zle, ale ze wzgledu na legendarna juz ;) postac Damira Brajdicia - raczej uniakac. Chyba ze przypadniesz mu do gustu. Zrodlo: swiat jest maly - wszyscy, ktorzy "po drodze" zetkneli sie z Damirem - mowia podobnie Ogilvy / Gruppa 66 kontrowersyjne postacie E.Zaborowskiej (autorytaryrna, choleryczka) oraz (ewentualnie) Tomasza Baluka - nie polecam. Young&Rubicam - przemial jak wszedzie. Uwaga na dyr. Ele Kopczynska. Moze byc trudna. Strategia na nią: malo gadać, dużo robic. Podchodzić do niej TYLKO z konkretnym rozwiązaniem i dobrym pomyslem. Y&R jako miejsce pracy: generalnie - ujdzie AD FABRIKA - POLECAM. Dobra atmosfera, fajni ludzie. Zródlo: zaprzyjaznieni pracownicy tej firmy POLYMUS fajna ekipa, chociaz accounci przyciskaja Odpowiedz Link Zgłoś
alfredo_wawa Re: Unikać albo nie-uniakc 12.08.04, 16:24 Pozostaje jeszce pytanie o dzial: kreacja czy accounci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Unikać albo nie-uniakc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:10 Dzieki!!! Brajdic zgadza sie w 100 prc, Zaborowska i Baluk tez. Czyli nic sie nie zmienilo! Chodzi o kreacje. Wiesz cos o Radnej i tbwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RekŁAMA Radna i TBWA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 02:52 O TBWA nie wiem nic. Ale nie słyszałem nic złego. Co do Radnej to moje info jest takie: po pierwsze primo;) słyszałem że ociągają się z płatnościami - nawet swoim ludziom - ale warto by jeszcze potwierdzić u większej ilości ludzi. po drugie primo - mój znajomy był tam na rozmowie (jako operator DTP). Finansowo nie byli atrakcyjni - jak to określił. Aha-jeszcze słówko o Euro - mam tam zaprzyjaźnioną grupę. Swego czasu pracował tam jako dyr. kreatywny John Kwoka - dusza człowiek (polecam!). Ale ostatnio zwolnił się - i chyba na dłuższy czas w ogóle"wyprowadził się" z branży. Teraz ludziska powiadają, ż mają tam niezły młyn. Kolejna agencja: VA. Mietek Dańko - super człowiek (dyr. kreatywny). TYLKO ŻE tam siedzą do oporu (noce i dnie) Generalnie - jeśli chodzi o kreacje to zależy: czy szukasz "NOWYCH WYZWAŃ", czy raczej "TROCHĘ WIĘCEJ SPOKOJU". Ja osobiście to już "stary" jestem (34 lata) i już mi się nie za bardzo chce, więc wolę spokój, ptaszki śpiewające i takie tam pierdoły. Jak coś sobie jeszcze przypomnę lub zasięgnę języka, to dam znać. A tak w ogóle - to jesteś copy czy art? PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
alfredo_wawa Re: Radna i TBWA 13.08.04, 12:30 > Aha-jeszcze słówko o Euro - mam tam zaprzyjaźnioną grupę. Swego czasu pracował > tam jako dyr. kreatywny John Kwoka - dusza człowiek (polecam!). Ale ostatnio > zwolnił się - i chyba na dłuższy czas w ogóle"wyprowadził się" z branży. Teraz > ludziska powiadają, ż mają tam niezły młyn. W EURO byl zawsze niezly mlyn i to zarowno w kreacji jak i w accountach. A swoja droga to John byl senior art directorem (kierowal team'em kreatywnym) a nie dyrektorem kreatywnym. Nadzor nad kreacja nalezy tam do dwoch osob, ktore tak kieruja praca ze i tak weekendy ma sie przewalone.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Radna i TBWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:04 jak masz info o leo b.oraz ileo to napisz co tam sie dzieje bo jestem zainteresowany a swoja droga to co do brajdicia tez nie polecam, zone ma ok Odpowiedz Link Zgłoś
alfredo_wawa Re: Radna i TBWA 13.08.04, 13:35 Gość portalu: zenek napisał(a): > jak masz info o leo b.oraz ileo to napisz co tam sie dzieje bo jestem > zainteresowany a swoja droga to co do brajdicia tez nie polecam, zone ma ok W "Leonie" kreacja konczy prace o 18.- taka jest przynajmniej opinia znajomego, z ktorym pracowalem a ktory wlasnie tam odszedl (pracowalismy w jednej z sieciowek). A co do Brajdicia, to zony nie znam ale brata ma rozrywkowego! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iLeo ReKŁAMA IP: 62.29.253.* 13.08.04, 13:59 Czesc, Co do Leona, to nie wiem, ale iLeo ZWLASZCZA teraz ma mlynek (pracuja nad przetargiem) iLeo ma Erę, a Era to wariaci przecież są. Zreszta ja mam wrazenie ze to po prostu zli ludzie ta Era. Analizujac timingi, moznaby pokusic sie o stwierdzenie, ze takie "Je..anie" agencji przez Erę to element ich strategii marketingowej - zarzadzanie przez jebanie. Zresztą era to nie jedyny tego typu klient. wariactwo panuje u klientów papierosowych, telefoniczno-komórkowych, FMCG itp itp. Jesli chodzi o Johna Kwoke - to racja - on kierowal teamem, ale nie byl dyrektorem. Ale i tak bardzo milo go wspominam :) Uwaga: jeszcze jedno: Wejdzcie na strone www.saatchi.pl/gra/gra.html Jest tam gra ktora chyba oddaje filozofie firmy. Ale nie wiem na 100 % bo tam nie pracowalem. Moze ktos z obecnych na forum zna Saatchi'ego bardziej PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ReKŁAMA Sorki pomylily mi sie Autor z Tematem IP: 62.29.253.* 13.08.04, 14:01 Poprzedni post podpisany przez autora iLeo - to ja (Jarząbek) czyli ReKŁAMA.. Tylko MISIE pomyliło autor zamiast tematu i vice versa PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
alfredo_wawa Re: ReKŁAMA 13.08.04, 15:09 Czyzbys pracowal w EURO RSCG??!! :-) to sie pewnie znamy! :-))) > Czesc, > Co do Leona, to nie wiem, ale iLeo ZWLASZCZA teraz ma mlynek (pracuja nad prze > targiem) > > iLeo ma Erę, a Era to wariaci przecież są. Zreszta ja mam wrazenie ze to po pro > stu zli ludzie ta > Era. Analizujac timingi, moznaby pokusic sie o stwierdzenie, ze takie "Je..anie > " agencji przez > Erę to element ich strategii marketingowej - zarzadzanie przez jebanie. > > Zresztą era to nie jedyny tego typu klient. wariactwo panuje u klientów papiero > sowych, > telefoniczno-komórkowych, FMCG itp itp. > > Jesli chodzi o Johna Kwoke - to racja - on kierowal teamem, ale nie byl dyrekto > rem. > Ale i tak bardzo milo go wspominam :) > > Uwaga: jeszcze jedno: Wejdzcie na strone www.saatchi.pl/gra/gra.html > > Jest tam gra ktora chyba oddaje filozofie firmy. Ale nie wiem na 100 % bo tam n > ie pracowalem. > Moze ktos z obecnych na forum zna Saatchi'ego bardziej > > PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ReKŁAMA Re: ReKŁAMA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 19:56 CZesc, Alfredo - nie, ja nie pracuje w Euro, chociaz czasem tam bywam. Moze nawet sie widywalismy. Tak sobie mysle czy sie tu ujawniac, bo tyle sie porozpisywalem o agencjach, ze jak ktos mnie pozna (a czytal moje posty), to potem bede (jakby co) musial jajka sprzedawac :) Ja pracowalem przez pare lat w Ogilvym, potem w Youngu, potem w... No a teraz troche odchodze od reklamy i zaczynam robić więcej innych rzeczy. Alfredo jestes w kreacji czy account? Szacunekczek, PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
alfredo_wawa Re: ReKŁAMA 16.08.04, 09:20 Witaj, Jestem accountem ale na jakim kliencie pracowalem badz dalej pracuje, to tego nie ujawnie ;-)) Nie mam po prostu zamiaru tworzyc razem z Toba holding jajecznych sprzedawcow :-)) O Ogilvy sie dawno temu otarlem- bylo to jeszcze wtedy, kiedy zaloga byla na Dlugiej a przed Euro bylem w "Lintasie" (tam jest jeszcze gorzej jak w Euro) A ze sie z pewnoscia widzielismy, to nie podlega dyskusji.. Moze jeszcze pojawialy sie z Twojej strony watpliwosci co do jakosci mojego briefu! ;-))) A jak do tego nie podobam Ci sie moj insight to lepiej, zebys sie nie ujawnial ;- )))) pozdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ReKŁAMA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 23:20 a co tam w greyu slychac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ReKŁAMA Re: ReKŁAMA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.04, 14:31 :))) Ha No waśnie - holding jajeczny może nam grozić. Stary, background masz oki :)) Ja ekipe z Długiej znam (choć nie wszystkich). Ja pracowalem na Senatorskiej. Ale w ogóle to - tak jak wspominalem wczesniej - jeszcze troszeczke i odpadam z reklamy, bo mi sie juz nie chce wymyslac kola od nowa. O Lintasie nic nie wiem (ale wierze Ci na slowo. Pozdrowionka i szacuneczek dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś