Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Studia a stanowisko pracy?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.13, 11:58
    Witam
    W tym roku zaczynam studia niestacjonarne, kierunek zarządzanie. A jestem w takiej sytuacji że kończy mi się staż i mam możliwość wybrania sobie nazwy stanowiska. Jakie stanowisko byście wybrali ? Dodam że raczej odpada menager bo już jeden jest w firmie. Chciałbym żeby stanowisko fajnie łączyło się z kierunkiem studiów.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: abc Re: Studia a stanowisko pracy? IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.13, 12:37

> W tym roku zaczynam studia niestacjonarne, kierunek zarządzanie.

Najbardziej adekwatne stanowisko, to; "Zarządca".
        • Gość: 1 Re: Studia a stanowisko pracy? IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 13.09.13, 16:03
          Lub ekonom.
      • ak-69 Re: Studia a stanowisko pracy? 13.09.13, 16:31
        >W tym roku zaczynam studia niestacjonarne, kierunek zarządzanie

Kierunki administracja, zarządzanie są popularne, ale ciężko po nich znaleźć dobrą, wysoko płatną pracę. Pewnie w ostatnich latach ich popularność spada, bo masa absolwentów pracuje na stanowiskach niezwiązanych z tym kierunkiem.
        Nie jestem i nie będę rekruterem, ale ostatnio widziałem cały pakiet CV do sklepu odzieżowego w centrum handlowym. Na stanowisko SPRZEDAWCY jeśli ktoś miał WYŻSZE WYKSZTAŁCENIE to najczęściej po kierunkach: zarządzanie, marketing, administracja. Nawet była osoba PIĘĆ LAT po znanej Politechnice z tytułem MGR INŻ., tyle że także kierunek typu zarządzanie, a nie jakiś czysto techniczny. Czyli liczy się NIE GDZIE się studiuje i tytuł, lecz CO SIĘ STUDIUJE. Jak widać nawet inżynierowie mogą wylądować przy kasie, a nie jako kierownik budowy, czy administrator sieci komputerowej.
        Myślę, że mylące dla licealistów są często NAZWY KIERUNKÓW. Jak ktoś słyszy ZARZĄDZANIE, to myśli, że po takim kierunku będzie z miejsca pewna praca w DYREKCJI, w najgorszym przypadku KIEROWNICTWIE dużych firm. No bo rządzenie to niby szefostwo.
      • Gość: Kate Re: Studia a stanowisko pracy? IP: *.rfc.pl 13.09.13, 22:23
        Jeśli jesteś świeżo po stażu, to raczej za wysokie stanowisko odpada - będzie brzmiało niewiarygodnie. Może koordynator d/s .... ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka