Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zwolnienie z pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 17:33
    Witam. Ostatnio dostałem wypowiedzenie umowy o prace na czas określony. Umowe miałem podpisana na 10 lat po niecałym roku (10 miesiecy) zostałem zwolniony, okres wypowiedzenia 14 dni. W związki z tym mam pytanko, czy mogę liczyc na jakieś dodatkowe pieniadze od pracodawcy? Dodatkowa miesięczna wypłata czy cos w tym stylu. Dodam, że zwolnienie bylo spowodowane redukcją etatów.

Pozdrawiam i oczekuję odpowiedzi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Dawid Re: Zwolnienie z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.14, 10:46
        Nikt nic nie pomoże?
        • Gość: Blah Re: Zwolnienie z pracy IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.14, 12:53
          Czy istnieje jakiś szczególny powód, dla którego nie możesz tej informacji samodzielnie sprawdzić w Kodeksie Pracy?
      • snajper55 Re: Zwolnienie z pracy 28.02.14, 13:30
        Gość portalu: Dawid napisał(a):

> Witam. Ostatnio dostałem wypowiedzenie umowy o prace na czas określony. Umowe m
        > iałem podpisana na 10 lat po niecałym roku (10 miesiecy) zostałem zwolniony, ok
        > res wypowiedzenia 14 dni. W związki z tym mam pytanko, czy mogę liczyc na jakie
        > ś dodatkowe pieniadze od pracodawcy? Dodatkowa miesięczna wypłata czy cos w tym
        > stylu. Dodam, że zwolnienie bylo spowodowane redukcją etatów.

A z jakiego powodu zostałeś zwolniony? Jeśli powody leżały po stronie pracodawcy i zatrudnia on co najmniej 20 osób, to należy ci się odprawa. Więcej:

prawo.money.pl/aktualnosci/okiem-eksperta/artykul/kiedy;pracownikowi;przysluguje;odprawa,191,0,404671.html
        S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka