Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Badania wstępne do pracy

28.04.14, 00:28
    Witam. Otrzymałem skierowanie na badania wstępne do pracy. Na skierowaniu mam napisane tylko moje dane , nazwe pracodawcy i rodzaj zagrozenia : praca przy komputerze bez okreslenia placówki gdzie banania nalezy wykonac . Pani z firmy w ktorej znalazłem zatrudnienie powiedziała mi słownie nazwe placówki ,gdzie mam wykonac badania.

Moje pytanie brzmi czy takie badania da sie wykonac od reki czy trzeba sie rejestrowac i czekac na okreslone terminy i czy te badania wykonam bezplatnie jezeli na skierowaniu nie ma napisane placówki gdzie nalezy wokonac te badania ?
    Obserwuj wątek
      • lilith76 Re: Badania wstępne do pracy 28.04.14, 01:30
        Dzwonisz do placówki zapisujesz się na najbliższy termin. Spotkałam się z lecznicą, gdy po prostu przychodziło się od razu i czekało w kolejce. Tyle, że kolejka liczyła ponad 20 osób.
        Jeśli pracodawca ma podpisaną umowę z tą placówką, to nic nie płacisz, jeśli sam wyszukujesz lekarza medycyny pracy, to płacisz, a pracodawca zwraca (bierz fakturę).
        • actionello Re: Badania wstępne do pracy 29.04.14, 06:40
          Czy jezeli w zagrozeniach zdrowia mam napisane tylko " praca przzy komputerze " to musze robic gruntowne badania tzn krew , mocz itp czy tylko okulistyczne ?
          • lilith76 Re: Badania wstępne do pracy 29.04.14, 20:30
            Zmieniałam pracę kilka razy. Miałam różne badania do pracy - od wizyty u pielęgniarki (wywiad leczniczy) + mocz oraz krew i dopiero lekarz medycyny pracy, poprzez tylko pielęgniarkę i lekarza, aż wreszcie do samego lekarza, który przystawia pieczątkę nawet bez jednego pytania.
            Zależy gdzie trafisz.
            Jeśli twój pracodawca ma podpisaną umowę z jakąś leczniczą, to zapewne będzie full wypas, by jak najdrożej go skroić finansowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka