Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dziury w CV

19.08.14, 22:36
    Witam,
    pomiędzy liceum a studiami mam 3 letnią dziurę. Od razu po maturze zaczęłam studia - rzuciłam je po pół roku, potem "szukałam siebie", żeby ostatecznie po 3 latach zacząć od nowa (i skończyć) pierwotnie podjęty kierunek.

Co z tym fantem zrobić w CV? Wpisać datę rozpoczęcia studiów faktyczną i oszukiwać na rozmowie, że zbierałam pieniądze na studia / miałam problemy rodzinne/zdrowotne czy mówić prawdę?
    Obserwuj wątek
      • jozefpawowski Re: Dziury w CV 19.08.14, 22:46
        Zgaduje, zes po pedagogice, albo innej super specjalnosci, w ktorej nie umiejetnosci, a "piekne cv" to podstawa.
      • ewa.kawecka Re: Dziury w CV 20.08.14, 19:57
        witam,
        w CV warto podać prawdziwą informację i przygotować się na pytanie: co było pomiędzy. Nie wiem dokładnie, co rozumie Pani pod pojęciem "poszukiwałam siebie" - jeżeli dobrze to interpretuję, może Pani powiedzieć, że potrzebowała Pani czasu, aby odnaleźć własną scieżkę zawodową, na teraz jest Pani przekonana, że studiuje to, co Panią interesuje i w czym chciałaby Pani pracować.
        Pozdrowienia,
        Ewa Kawecka
        • lilith76 Re: Dziury w CV 22.08.14, 23:14
          > w CV warto podać prawdziwą informację i przygotować się na pytanie: co było pom
          > iędzy.

Takie pytanie pada na rozmowie, a do niej może nie dojść po przejrzeniu CV.
          Co z taką opcją?
          • jozefpawowski Re: Dziury w CV 24.08.14, 02:07
            Gowno... ZMien CV
      • absolwencina Re: Dziury w CV 22.08.14, 06:50
        dla konkretnego pracodawcy tego typu "szczegóły" nie mają znaczenie, problem może być podczas rozmowy z panienkami z HR.

mnie pytają się np. o lukę w CV sprzed 10 lat, odpowiadam różnie, w zależności od mojego humoru;
        • czulaglista Re: Dziury w CV 22.08.14, 16:12
          niewolnik nie ma prawa zrobić nic, co odbiega od oczekiwań przyszłych pracodawców a tymbardziej nie ma prawa" mieć dość swojego zawodu, ludzi, pracować poza zawodem, mieć życia osobistego (w tym świadczyć pomoc w rodzinie np. w wychowaniu dziecka, żeby matka tego dziecka nie poszła na dno a opiekunki są drogie i niepewne).
          Cokolwiek nie powiesz, może się okazać, żeś dziuni, co dawno po de nie dostała i szlifuje tipsy na klawiaturze laptopa nie trafił w gust. Tak więc nie martw się na zapas.
      • Gość: ... Re: Dziury w CV IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.14, 19:14
        Napisz, że pracowałaś jako tajemniczy klient dla dużego konsorcjum,i sprawdzałaś jak funkcjonują działy HR i dzięki twoim badaniom optymalizowałaś ich skuteczność w firmie :) ale nie wypadało się tym chwalić...
      • lilith76 Re: Dziury w CV 22.08.14, 23:13
        A co po studiach?
        Nikt nie zaznacza w CV dat skończenia liceum i studiów naraz. Chyba, że to jedyne daty do wpisania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka