Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gap year - potrzebna przerwa od codzienności

13.06.15, 13:49
    jezu co za stek bzdur - mlodzi wyjezdzaja ? bo nie maja szans na znalezienie pracy tu w kraju to jada na przyslowiowy zmywak za granice. kogo do cholery stac zeby zafundowac dzieciom roczne wakacje za granica ? kto pisze te artykuly :/
    Obserwuj wątek
      • tergukjbvcfsyrt8y9joikl Re: Gap year - potrzebna przerwa od codzienności 13.06.15, 18:22
        Proszę o podanie też majętności rodziców osób, które robią sobie "gap year". A potem porównać kariery osób z tego samego pułapu majątkowego.
        • hd96124 Re: Gap year - potrzebna przerwa od codzienności 21.07.15, 18:20
          wyjechałam na gap year do Szwajcarii - majętność moich rodziców - dwoje rencistów - wystarczy chcieć! na wyjeździe w zamian za opiekę nad dziećmi otrzymywałam kieszonkowe plus kurs językowy, przelot również opłacony

ale pewnie, lepiej narzekać zamiast działać :)
          • klawo.jak.cholewa Re: Gap year - potrzebna przerwa od codzienności 21.07.15, 22:02
            Na tym forum 90% to narzekacze, typy, których motto brzmi "niedasie". Przyzwyczaj się.
          • tomeczek_44 Nie wyjechałaś na "gap year" 22.07.15, 22:34
            hd96124 napisał(a):

> wyjechałam na gap year do Szwajcarii (...)
            > na wyjeździe w zamian za opiekę nad dziećmi otrzymywałam
            > kieszonkowe plus kurs językowy, przelot również opłacony

Czyli nie wyjechałaś na "gap year" tylko do pracy jako au pair (też się nazywa po zagranicznemu).
        • humbold Re: Gap year - potrzebna przerwa od codzienności 22.07.15, 22:57
          Gap year robią sobie ludzie z mojej rodziny z Niemiec - rodzice zamożni, bo mają biznes masarski :P

Gap year nie polega na pracy tylko na zabawie np. 2 miesiące w Australli, 2 w Tajlandii itd. Ty pojechałas normalnie do pracy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka