Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca 8 dni z rzędu

28.06.15, 12:41
    Chciałbym się dowiedzieć czy dozwolona jest praca 8 dni pod rząd? Dokładniej to ujmując mam pracę zmianową ( hipermarket) I tak: 1 zmiana od 5 do 13, 2 zmiana od 13 do 21, 3 zmiana od 21 do 5, 4 zmiana od 10 do 18 i 5 zmiana od 8 do 16. Wg grafiku mam 30 czerwca 4 zmianę potem zaś dwa razy 1 zmiana, 2 razy 2 zmiana i potem po razie kolejno 4, 1, 2. Czyli mam od wtorku 30 czerwca do włącznie wtorku 7 lipca prace. Co do samych zmian wiem że jest ok bo została zachowana ta przyprzysługująca mi przerwa minimum 11 godzin. Pytałem się kierownika. Stwierdził że jest to zgodne z kodeksem pracy. Przyjąłem to do wiadomości. Jednak wczoraj moja mama zaczęła mi coś tam wspominać, że nie jest pewna czy jest to ok. Mama też pracuje w sklepie gdzie ma pracę zmianową i grafik. Mówila że u niej było by to nie zgodne. Bo nie było by przysługującej jakiejś przerwy bodajże 30 godzin czy coś około, którą powinno się mieć na tydzień I było by to niezgodne czy okres rozliczeniowy byłby liczony od 1 lipca czy też od poniedziałku ( 30 czerwca.
    Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka