kuba.2015
12.04.16, 09:32
Też jestem freelancerem i korzystałem z wymienionych w artykule serwisów. Niestety to co się tam teraz dzieje, to porażka. Wszyscy przebijają się w cenach, a Zleceniodawcy w ogóle nie patrzą na jakość prezentowanego portfolio, jedynie na jak najniższa stawkę. Od ponad roku korzystam z innego nowatorskiego serwisu - useme.eu. Mają coraz większą bazę zleceń, a co najważniejsze osoby składające oferty nie widzą nawzajem oferowanych kwot za usługę. Poza tym zlecenia naprawdę są lepiej wyceniane przez samych Zleceniodawców. Dodatkowo w useme.eu zawsze zabezpieczam płatność i dopiero kiedy Zleceniodawca opłaci fakturę pro forma przystępuję do wykonywania zlecenia. Dzięki temu mam gwarancję, że jeśli dostarczę dzieło w ustalonym terminie otrzymam wynagrodzenie. Zleceniodawca natomiast wie, że jeśli termin zostanie przekroczony bez wcześniejszego kompromisu lub dzieło w ogóle nie zostanie wykonane otrzyma zwrot pieniędzy. Po roku korzystania z serwisu czuję wdzięczność do osób, które stworzyły serwis i dlatego bardzo polecam osobom, które czują rozczarowanie po korzystaniu z innych portali.
Pozdrawiam, Kuba