Gość: Michał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:23 Czy ktoś pracował jako ankieter w Pentor?? Dają komórkę i laptopa i co dalej?? Jak ta praca wygląda? jak jest z zarobkami ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m123 Re: Ankieter - Pentor ??? IP: *.arbeitsamt.de 27.09.04, 15:28 Nie moge Ci duzo powiedziec, ale znajomi podczas studiow pracowali dla Pentora i byli baardzo zadowoleni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Ankieter - Pentor ??? IP: *.dwi.uw.edu.pl 28.09.04, 12:40 tylko troche dziwne, ze kaza podpisywac weksel in blanco.cos mi tu nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilof Re: Ankieter - Pentor ??? IP: 212.180.138.* 28.09.04, 16:37 pracowalem w Pentorze i nie kazali mi podpisywac zadnego weksla, praca jest w porzadku tylko troche monotonna, jesli masz szanse tam pracowac to pracuj bo sa w porownaniu z innymi uczciwi, kasa przychodzi na czas, duza firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilof Re: Ankieter - Pentor ??? IP: 212.180.138.* 28.09.04, 16:39 komorke i telefon daja ankieterom terenowym pewnie bo ja pracowalem na miejscu i nie dostalem, pewnie dlatego ze nie byla mi potrzebna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Ankieter - Pentor ??? IP: *.devs.futuro.pl 25.11.04, 22:23 jak mozna dostać taką pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Ankieter - Pentor ??? IP: 213.199.192.* 30.11.04, 12:27 niezle... daja komorke i laptopa. znaczy w pentorze sie poprawilo... co Ci moge powiedziec-pracowalem w odziale poznanskim.bylo super. duzo badan,zadnych problemow z wyplatami pieniedzy.polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Ankieter - Pentor ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 01:28 A ja niestety wymiękłam i zrezygnowałam ze współpracy z Pentorem! Owszem, dają laptop (fajna rzecz!) i komórkę, ale co z tego? Komórka zresztą służy jedynie do wysyłania sms-ów (dzwonić z niej prywatnie nie można) i odbierania wiadomości tudzież połajanek od firmy. Nie żebym o to miała pretensje, po prostu wyjaśniam niezorientowanym. Ja, niestety, nie bardzo sprawdziłam się w roli ankietera " z laptopem". Przede wszystkim większość zleceń miałam poza miastem, czasem w miejscowościach, których nie było nawet w atlasie samochodowym, oddalonych ode mnie nawet ok. 60 - 70 km. A to, że posiadam prawo jazdy, nie oznacza automatycznie, że dysponuję własnym samochodem. Po drugie: ankiety komputerowe są zwykle znacznie bardziej rozbudowane od papierowych, więc kiedy znalazłam chętnego i odpowiedniego respondenta i przeprowadziłam wywiad, zazwyczaj pora była taka, że trzeba było wracać. A tu jeszcze kilka badań do zrobienia, czyli jeździsz czasem parę razy w to samo miejsce i robisz po jednej ankiecie, co zabiera i tak kupę czasu. Poza tym to średnia przyjemność latać w tych czasach po różnych ludziach i dziwnych dzielnicach z laptopem wartym 4 tys, bo on jest co prawda ubezpieczony, ale ja już nie... Pentor to na pewno firma godna zaufania i pewnie wiele osób cieszy się, że może sobie dorobić, ale dla mnie ta kasa okazała się niewspółmierna do wysiłku i czasu, który w tę pracę wkładałam. Może to dobre rozwiązanie dla osób bezrobotnych, które mogą poświęcić cały dzień, ale jako praca dodatkowa już niekoniecznie, chyba że ktoś lubi spędzać soboty i niedziele łażąc od domu do domu ( bo w tygodniu po 17-tej już wiele nie zdziałasz). Ogólnie rzecz biorąc, praca ankietera to ciężki kawałek chleba, długo by pisać... Ale na pewno są to jakieś pieniądze, nie do pogardzenia dla osób w ciężkiej sytuacji finansowej. Odpowiedz Link Zgłoś