Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

TELEMARKETER vel KONSULTANT TELEFONICZNY

20.10.04, 17:03
    WIDZIALAM OFERTY PRACY - KONSULTANT TELEFONICZNY/TELEMARKETER. SZUKAM PRACY
    ALE NIE WIEM CZY WARTO ZAWRACAC SOBIE GLOWE TYM STANOWISKIEM (Z INNEJ STRONY
    TYLE OGLOSZEN CO TYDZIEN). NIE WIECIE ILE MOŻNA ZAROBIĆ PRACUJĄC JAKO TEN
    KONSULTANT? GDZIE WARTO WYSLAC CV A JAKICH FIRM UNIKAC. POSZUKUJACA
    Obserwuj wątek
      • Gość: NIE WARTO!!! Re: TELEMARKETER vel KONSULTANT TELEFONICZNY IP: *.devs.futuro.pl 05.11.04, 12:39
        • Gość: gosciówka Re: TELEMARKETER vel KONSULTANT TELEFONICZNY IP: 217.153.81.* 29.08.05, 18:37
          beznadziejna praca, jednak z najgorszych, oczywiście zalezy jaka firma- ale
          praca mało rzowoja, robot do powtarzania, usmiechania sie - totalna beznadzieja
      • Gość: @ Re: TELEMARKETER vel KONSULTANT TELEFONICZNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 22:58
        a to dlaczego?
        pracujesz na tym stanowisku??
        • Gość: telemarketerka Re: TELEMARKETER vel KONSULTANT TELEFONICZNY IP: 81.210.88.* 04.12.04, 22:28
          Ja jestem telemarketerem już ponad 10 lat i sobie chwalę, bardzo lubię tę pracę
          i nie ukrywam- jestem w niej b.dobra,daje mi też sporo satysfakcji.
          Specjalizuję się w branży farmaceutycznej, zaczynałam w małej firmie, potem
          były większe, obecnie pracuję dla dużej ogólnopolskiej, własna działalność
          gospodarcza.Mam średnie wykształcenie, dosyć trudną sytuację rodzinną i nigdy
          nie byłam na zasiłku.Telemarketing to dobry zawód na dzisiejsze czasy a dobry
          telemarketer zawsze znajdzie pracę.Pozdrawiam.
          • Gość: parsnip Re: TELEMARKETER vel KONSULTANT TELEFONICZNY IP: 194.72.105.* 19.08.05, 13:33
            ja pracuje w tym zawodzie od 5 miesiecy. Jestem bardzo zadowolony z
            wynagrodzenia, atmosfera w pracy jest fantastyczna. Jest tylko jeden szkopul:
            pracuje w Irlandii pn.
      • grenzik Re: TELEMARKETER vel KONSULTANT TELEFONICZNY 21.08.05, 16:24
        Pracuje w tym z niewielkimi przerwami od pięciu lat. Dobra firma, dobry produkt-
        usługa, powinno być naprawdę ok. Dość długo pracowałem w porządnej firmie ze
        zleceniami infolinii medycznych i rozwiązań informatycznych.. Pamiętaj : dopóki
        nie musisz dzwonić do osób prywatnych, powinno być ok. w biurach,
        sekretariatach itp, przeważnie łatwiej i spokojniej zdobyć interesujące nas
        informacje.
        Zarobić można różnie - w TPSA nie ryzykuj, biedna kasa, biedne premie. Porządne
        firmy powinny zapewnić przejrzysty grafik, dobre szkolenie i 6 na rękę za
        godzinę minimum i najmniej kilkunastozłotowe premie za dobre kontakty, sprzedaż
        (wtedy - w zależności od oferty oczywiście - powinno to być więcej). Pamiętać
        warto również o BHP (!) pracując przed komputerem, musisz mieć zapewniony
        opisane w kodeksie BHP czas przerwy. Pamiętam, że optymalnie było, kiedy
        pracowaliśmy z dziesięciominutowymi przerwami co godzinę.. Osobiście uważam, że
        na telemarketingu można nieźle zarobić nie przemęczając się, tylko nużące bywa
        niestety...
        • Gość: kiqfuton Re: TELEMARKETER vel KONSULTANT TELEFONICZNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 13:57
          placa: ok. 5 zeta/h
          szefowa: wymagajaca, ale przynajmniej inteligentna
          klienci: o ile ich nie wkurzysz zbytnim naciskaniem, sa nawet mili (oczywiscie
          zawsze sie znajda jakies pierdoly, ale nie warto sie przejmowac)
          wspolpracownicy: grrr... (ale zalezy od firmy)

zastanow sie czy wytrzymasz 8 godzin dziennie z tym samym tekstem przy
          telefonie. w moich obserwacji wynika ze 4 to jest maksimum, potem juz sie
          rozmawia automatycznie, zapomina swojego imienia i nazwiska (wymyslone) itd.

pozdrawiam
          • keruzamk Re: TELEMARKETER vel KONSULTANT TELEFONICZNY 25.08.05, 22:38
            ja pracuje prawie rok...praca dla tych co nie maja nic lepszego na daną
            chwilę..taka prawda..
            ja nie lubie tej pracy, bo nie lubie naciagac klientow.produkt ok nie neguję
            ale sami wiecie ze nie ma produktu idealnego..
            ogolnie spadam jak najszybciej.
            co do samej pracy lekka, stresująca (norma do wyrobienia), kasa marna- bądzmy
            szczerzy żadne kokosy...
      • grenzik Re: TELEMARKETER vel KONSULTANT TELEFONICZNY 27.08.05, 04:09
        do PL wjeżdżają nowe technologie.. telefonia internetowa jest od lat świetnym
        rozwiązaniem na zochodzie (ekonomiczna i wygodna)... zaczyna się i u nas..
        telemarketing, jako INFORMOWANIE POTENCJALNEGO KLIENTA o produkcie to dobrze
        płatna i wygodna praca :) .. powoli, powoli jedziemy w górę.. w USA
        telemarketerzy pracuujący - nieraz indywidualnie - na zlecenia dużych firm
        zgarniają duużo kasy .. wszystko przed nami :)
      • Gość: Telekompromitator Re: TELEMARKETER vel KONSULTANT TELEFONICZNY IP: *.icpnet.pl 03.09.05, 23:29
        miesiąc pracowałem w TePsie SA na rękę dostawałem 4.30 ale trzeba zaznaczyć
        jedną rzecz... jeśli pracujesz jako doradca klienta w TP (czyli dla laików jako
        telemarketer) to nie jesteś pracownikiem TP!! pracujesz na zasadzie
        outsource'ingu czyli poprzez pośrednika... i od tego jaki jest pośrednik zależy
        jak Tobie płacą i jakie są zasady... ja trafiłem na świetną firmę pośredniczą i
        nie narzekam choć w sumie wolałbym zarabiać więcej... ale mimo wszystko byłem
        bardzo zadowolony z tej pracy i wrócę tam jeszcze w październiku jak już
        pozałatwiam sprawy przez które musiałem zrezygnować...
        • Gość: weS asdf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 10:54
          A jest moze dostep do netu przy tym kompie? :d
          • madeofstars Re: asdf 17.07.06, 22:26
            telemarketing dla mnie zdecydowanie nie - marne pieniadze stres, konsultant tak,
            tez sie powtarza w sumie rozne rzeczy jak klienci dzwonia,ale to oni dzwonia po
            cos,a nie ja i mowiac przyslowiowo: kup pan cegle i rozne reakcje :-/. No i
            odradzam telemarketingowa firme Arteria.
            • kofola Re: asdf 21.07.06, 16:18
              telemarketing oplaca sie dopiero w momencie, kiedy pracujesz w obcojezycznym
              call center. Wyciagniesz nawet 20zl/h
        • Gość: konsultant konsultant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 19:48
          Najlepiej zalapac sie do pracy jako konsultant(np.infolinie).Nie ma tej monotoni
          sprzedazy co w telemarketingu a i pieniadze calkiem niezle.Pracujac jako
          konsultant polsko-jezyczny mozna zarobic nawet 1900 brutto miesiecznie jako
          poczatkujaca osoba,umowa o prace i wiele bonusow,trzeba tylko znalezc
          odpowiedniego pracodawce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka