Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zainteresowania

IP: *.zabrze.net.pl 08.11.04, 08:12

Od pewnego czasu współpracuję ale społecznie-
    (czyli nie pobieram za to żadnych pieniężków)
    z pewną stroną internetową która jest związana z moimi zainteresowaniami.
    A obecnie poszukuję pracy zarobkowej i chciałam się poradzić was forumowiczów:

czy wpisać i gdzie wpisać taką działalność w swoim CV lub w liście
    motywacyjnym?
    Od już dłuższego czasu tym się zajmuję ale szczerze powiedziawszy dopiero
    teraz mi to wpadło do głowy aby umieścić taką informację właśnie w liscie
    bądź w CV.

I bardzo proszę też o odpowiedź do mojego postu osoby co tez szukają pracy a
    mają jakieś swoje pasje większe czy mniejsze i np. podobnie jak ja
    współpracują z określonym portalem internetowym.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Paweł Z. Re: Zainteresowania IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.11.04, 09:24
        CV powinno zawsze się układać pod stanowisko. Jeśli ubiegasz się o pracę
        związaną bezpośrednio z tym, co robisz dla tego portalu, to należałoby wręcz
        ten element silnie wyeksponować. Nawet jednak jeśli dane stanowisko pracy nie
        ma z tym nic wspólnego, to warto o tym wspomnieć w części CV poświęconej
        zainteresowaniom (ja tam wpisuję wszysto, co się da, łącznie z uczestnictwem w
        zajęciach klubu tańca towarzyskiego i zamiłowaniem do podróżowania po świecie z
        plecakiem - wtedy pracodawca widzi, że ma do czynienia z człowikiem
        wszechstronnym).
      • Gość: Aga Re: Zainteresowania IP: *.zabrze.net.pl 08.11.04, 10:29

Też myślę że podam to w swoich zainteresowaniach, tzw. tak ogólnie podaje od
        pewnego czasu że akurat tą dziedziną się interesuję ale nie rozwinęłam tego w
        ten sposób iż współpracuję z pewną stroną internetową która wiąże się z moimi
        właśnie zainteresowaniami a chyba dobrze by było to też ująć bo jak sądzę
        pracodawcy też na coś takie zwracają uwgę.

Akurat to czym się interesuję nie ma nic wspólnego ze stanowskiem o które się
        staram i przeważnie jest to pewnego rodzaju pasja aczkolwiek dla niektórych
        staje sie ona zawodem.
        • Gość: akitainu Re: Zainteresowania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.04, 10:36
          takie rzeczy oprócz miejsca w cv zainteresowania, można a nawet należy wpisać w
          liscie motywacyjnym, który jest naszą wizytówką. to właśnie list motywacyjny
          bardziej interesuje naszych potencjalnych pracodawców. wiem, że najpierw
          czytają listy a potem cv. to my mamy ich zainteresować. powodzenia. Beata
          • Gość: Aga Proszę o rady IP: *.zabrze.net.pl 08.11.04, 21:40

Tylko że te moje zainteresowania są moją pasją lecz kompletnie nie wiążą się ze
            stanowiskami pracy o które sie ubiegam.

Bo obecnie opracowywuję pewien materiał który ma sie ukazać a także dośc
            czynnie biorę udział na forum owego portalu.

Ps. Moze ktoś by mi doradził??
            Czy pisac to wliscie motywacyjnym?
            tzw.
            "Współpracuję z pewną stroną internetową ...i ująć ze społecznie???
            Czy nic nie pisać że robię to za darmo a tylko wyeksponować to że robię pewne
            opracowania a takze czynnie uczestniczę w tworzeniu tej strony?
            Bo tak jest.
            Strona jest od końca lutego tego roku i tak dziwnym trafem się stało ze miesiąc
            póxniej ta strona mnie zainteresowała i od tego czasu w niej uczestniczę i swój
            wkład w niej mam.

Bardzo proszę o wszelkie porady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka