Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ZLECENIE CZY UMOWA O PRACĘ ?

IP: *.chello.pl 08.12.04, 21:35
    niedawno dostałem propozycję pracy na umowę zlecenie
    za 8 zł brutto na godzinę. ponieważ nie studiuję to
    wyliczyłem sobie że na rękę to jest ok 5,50 . dostałem też
    propozycję pracy na umowę o pracę za 7 zł brutto i tu wychodzi
    5 zł na h na rękę. obie prace mnie ciekawią...
    któą bardziej warto wybrać ? co sądzicie ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: hey Re: ZLECENIE CZY UMOWA O PRACĘ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 08:48
        moim zdaniem umowa o prace, fakt ze jest o 50 gr. mniej na godz. , ale mozesz
        korzystac z chorob, urlopu, i po roku pracy masz kuronia, no i jestes
        pracownikiem firmy wiec socjalne i inne rzeczy które sa wymien. w reg.pracy
        mozesz otrzymac, natomiast przy umowie zleconej nie masz nic z tych przywil.
        w/w pozdrawiam
      • Gość: PewnaKobieta Re: ZLECENIE CZY UMOWA O PRACĘ ? IP: *.net / 195.205.97.* 09.12.04, 18:35
        Nie polecam umowy zlecenie. Pracowałam jakiś czas na takiej umowie, niby
        godziny pracy mogłam sama sobie wybrać, co w praktyce okazało się bzdurą, bo
        zostały mi one narzucone. Poza tym ani jednego dnia wolnego nie miałam, a jeśli
        coś mnie zmusiło, by urwać się z pracy oczywiście każdą godzinę musiałam
        odpracować :-/ Poza tym na umowie zleceniu nie możesz pójść na chorobowe, gdyż
        wtedy musiałbyś znaleźć kogoś na swoje miejsce. Czas trwania umowy zelcenia nie
        wlicza Ci się do lat pracy. Nie jesteś też zatrudniony w firmie, tylko
        świadczysz usługi dla firmy, jesteś zleceniobiorcą, a nie pracownikiem na
        pełnych prawach. Praca na umowę o pracę. Dobrze radzę ;) Masz jasność i
        klarowność tego jakie są twoje obowiązki, zadania.
        • Gość: xxx Re: ZLECENIE CZY UMOWA O PRACĘ ? IP: *.piotrkow.net.pl 09.12.04, 22:04
          Polecam umowe o prace. Sama pracuje na umowe zlecenie, bo musze, ale mam
          nadzieje ze juz nie dlugo. Pracuje za niecale 6 zeta brutto i wiele moglabym
          zlego powiedziec o mojej pracy. Na zlecenie mozna sobie popracowac jak jestes
          studentem zeby zdobyc doswiadczenie i nic po za tym. Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka