Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NOWE PRZEPISY????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:46
    czy moge zarejestrowac sie w urzedzie pracy innego miasta w ktorym nie mam
    meldunku?mam na mysli rejestracje jako osoba bezrobotan a nie poszukujaca
    pracy...orientuje sie ktos moze?z gory dz za odpowiedz:)
    Obserwuj wątek
      • ennie_adams Re: NOWE PRZEPISY???? 08.02.05, 23:12
        Obawiam się, że nigdzie nie zarejestrują osoby bezrobotnej, która nie chce
        szukać pracy. Nawet z meldunkiem.
        • Gość: sami Re: NOWE PRZEPISY???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:13
          no coz..widze ze kiepsko sie orientujesz ale grunt to wypoewiedziec sie na
          forum....wytlumacze ci conieco-w urzedzie pracy mozna sie zarejestrowac w
          dwojaki sposob:albo jako osoba poszukujaca pracy(nie wymagaja meldunku i nie
          masz zadnych praw osoby bezrobotnej)albo jako bezrobotny(ale wtedy potrzebujesz
          meldunku krakowskiego dzis juz to wiem).nastepnym razem posiadaj chociaz
          minimalna wiedze na temat tego o czym piszesz...
          • ennie_adams Re: NOWE PRZEPISY???? 10.02.05, 22:18
            Od marca do sierpnia 2004 roku byłam zarejestrowana jako osoba bezrobotna
            poszukująca pracy. Zwolniłam się z niej 31 sierpnia i zarejestrowałam się jako
            osoba bezrobotna poszukująca pracy. Jeżeli powiesz, że nie chcesz szukać pracy
            i w ogóle masz to w nosie (co sugeruje autor wątku) nikt Cię nie zarejestruje.
            Żeby dostać zasiłek, musisz przynajmniej wyrażać chęć podjęcia pracy. Ja w ten
            sposób odczytałam intencję autora - że nie ma zamiaru szukać pracy, a chce
            tylko być zarejestrowany i ew. pobierać zasiłek.
          • ennie_adams Re: NOWE PRZEPISY???? 10.02.05, 22:20
            Jak już wspomniałam w pewnym wątku, wszystko, co piszę opieram tylko i
            wyłącznie na własnych doświadczeniach i wiedzy. Jeżeli nie - wyraźnie to
            podkreślam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka