berek75 17.03.05, 15:57 strasznie narzekamy i marudzimy na tym forum? przeciez jak cos sie komus nie podoba to loty sa do wszystkich krajow swiata i juz...do GB na kucharza,do USA na sprzatacza,jak kto woli, do wyboru do koloru.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asicca Re: CZEMU MARUDZIMY ??? 17.03.05, 16:10 bo jestesmy narodem maruderow!!! nigdy nic nam sie nie podoba!zawsze jest gdzies lepiej gdzie nas nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: CZEMU MARUDZIMY ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 16:32 Tylko że na lot czy podróż też trzeba mieć nieco pieniędzy. Ale tego nigdy się nie zrozumie jak dostaje się kasę od rodziców. Ciekawe co byś powiedzial jakbyś zobaczył jak dzieci potrafią cieszyć się z jednego lizaka kupionego za garść drobnych. Jak z namaszczeniem wykladają drobne monety kolejno jedna po drugiej.Takie 8-mio czy 10-latki. A ja mam takie widoki jak bywam w sklepie. Trochę za często. To nie marudzenie. To opisywane codziennej patologicznej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grosik Re: CZEMU MARUDZIMY ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 23:51 Ja też sie wahałam i z nudów zaczęłam... gourl.org/zaróbkase Zawsze troche grosza sie przyda... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmisia Re: CZEMU MARUDZIMY ??? 17.03.05, 20:24 bo nie ma się z czego cieszyć :) jak znasz jakiś fakt kótry może ucieszyć ludzi szukających pracy (bo takich tu chyba najwiecej) to zapodaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
energajzerka Re: CZEMU MARUDZIMY ??? 18.03.05, 10:24 marudzimy to nie jest dobrze, bo jest ciezko,bo na wszystkim staramy sie oszczedzac! moze nie jest bardzo zle, ale jest zle w tym kraju, gdzie co na co 4 dziecko przypada mniej niz 200 zl miesiecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: CZEMU MARUDZIMY ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 23:48 Spróbuj tego: gourl.org/łatwakasa Może to nie są kokosy... Ale zawsze coś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrinz Re: CZEMU MARUDZIMY ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 17:03 > strasznie narzekamy i marudzimy na tym forum? > przeciez jak cos sie komus nie podoba to loty sa do wszystkich krajow swiata > i juz...do GB na kucharza,do USA na sprzatacza,jak kto woli, do wyboru do > koloru.... myślę, że najtrafniej napisał realista, to nie marudzenie ale opisywanie faktów a co do wyjazdu: - po pierwsze trzeba mieć kilka tysięcy na wstępie na taki wyjazd, a wiele osob nie ma nawet na bilet miesięczny - po drugie Polska, choć popieprzona, to jednak nasz kraj i są osoby co go nie chcą rzucić ale próbować w nim żyć i go zmieniać - po trzecie nie po to uczymy się na studiach np. technicznych czy ekonomicznych aby zmywać czy sprzątać, a skąd wukrzenie i marudzenie ? - bo bez odpowiednich znajomości (zakładając, że nie ma się "kilku lat udokumentowanego doświadczenia na podobnym stanowisku") nikt nie chce rozmawiać z mlodymi ludzmi po studiach, - bo jeżeli już tą pracę mamy, to nie zarabiamy tyle, aby móc się utrzymać samodzielnie, a jeżeli rodzice nie zapewnią mieszkania to słowa "samodzielność, własna rodzina" stają się jedynie mrzonkami, a ceny wielu rzeczy mamy nawet wyższe jak na "zachodzie", już nie wspomnę o stosunku cena/zarobki pomiędzy naszym krajem a innymi - marudzimy bo co chwilę się dowiadujemy o bezkarności ludzi nas oszukujących (np. darmowe nadgodziny, biedronka lub naciąganie na "pracę") przykład ostatni program w TVN, gdzie pokazywano firmę oszukujących bezrobotnych, mianowicie dawali ogłoszenie o pracy i podawali telefon 0-300 a rozmowa na taki telefon kosztowała poszukujących pracy nieraz ponad 70 złotych (drożej jak 0-700), oczywiście prosili o CV, a potem i tak to CV mielili ... właśnie dlatego marudzimy :P wyjechać z tego kraju nie jest rozwiązaniem, bo to ucieczka przed wyzwaniem jakim jest zmiana w nim rzeczywistości na 'normalną'... Odpowiedz Link Zgłoś
veritas1 nieudacznik mgrdno zawsze bedzie marudzil 20.03.05, 13:52 Ale posadke od cioci po znajomosci wezmie, tylko potem obesra wszystkich, ktorzt zrobia to samo. Odpowiedz Link Zgłoś