Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Policja szuka chętnych

IP: *.welnowiec.net 18.04.05, 19:04
    Może więcej byłoby policjantów, gdyby proces rekrutacji nie był tak
    skomplikowany, a ilość zrobionych przysiadów czy podciągnięć na drążków nie
    decydowałby o przejściu do dalszego etapu czy tez nie...
    Obserwuj wątek
      • merlinka_wroclaw Policja szuka chętnych 18.04.05, 19:08
        a jakieś bliższe info?
      • Gość: TOMEK Re: Policja szuka chętnych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.05, 13:30
        Sam bym chciał do Policji, ale idę do wojska...
      • Gość: gonzo Re: Policja szuka chętnych IP: *.mbp / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:49
        a to ciekawe .... :)
        • Gość: fritz Podwyzszyc wiek rentowy: policjanci ida w IP: *.adsl.solnet.ch 21.07.05, 14:27
          nieprawdopodobnym wieku na rente: zdaje sie ze w wieku okolo 42-43 lat ale nie
          jestem pewien. Przeciez to sa mlode chlopy, mam nadzieje, ze nie przpiete. Wiek
          rentowy powinien byc powoli przedluzany: powiedzmy za dwa lata zaczynajac: co
          rok przedluzac, przy tym ostatnie 4 roczniki policji nie bylyby tym dotkniete.

Przeciez to jest nie do pomyslenia. Dokladnie w tym wieku ludzie nabrali dosyc
          doswiadczenia i staja sie naprawde wartosciwowymi pracownikami.

Idac w tak mlodym wieku na rente, cale doswiadczenie znika z policji, zanim
          zostanie przekazane dalej.

Wiek renty dla policjantow nie powinien byc ponizej 55 roku zycia a w
          przypadku pracy biurowej, jak dla kazdego pracownika administracji.
          • adi771 Re: Podwyzszyc wiek rentowy: policjanci ida w 26.07.05, 18:30
            sorry, ale chyba chodzi co o emeryturę, a to różnica.
      • magdaf3 Re: Policja szuka chętnych 19.04.05, 14:38
        hmm, ja pezechodziłam przez rekrutację, test fizyczny jest do przejścia, ale i
        tak na czymś złapią, ja mam okulary, a noszę szkła i co z tego hi hi, pozdrawiam
        • Gość: Marysia Re: Policja szuka chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 11:14
          cześc Magda! mozesz powiedziec mi jak wyglądają te testy? czy każdy może się
          zglośic i gdzie można się zapisac?
          • magdaf3 Re: Policja szuka chętnych 20.04.05, 11:53
            co jakiś czas /0,5-1 rok/ są przyjęcia huczne, skalda się aplikację w
            kadrach, /podwale/ i czeka na telefon. Preferowane wyższe psycholog, pdagog,
            socjol, nauki polit/. 1 test psychologiczny na miejscu w komputerach potem 2
            etap tp test fizyczny dla dziewczyn łatwiejszy trochę /wytrzymałościowy,
            zwinnoścowy, rzut piłką2kg, brzuszki i uginanie ramion na ławeczce/ chyba że
            coś się zmieniło, potem w przychodni policyjnej szereg testów psych i
            psychiatra i wszyscy lekarze jacy są na świecie i potem komisja lekarska mówi
            tak lub nie i mozna za rok ponownie próbować
      • Gość: zatrudniony i co z tego IP: *.chello.pl 20.04.05, 00:03
        Jestem zatrudniony ale chętnie zmieniłbym pracę dotychczasową na pracę w
        policji. Tylko że to mi się (w żaden sposób licząc) nie opłaca.
      • grzesiekbelstar Re: Policja szuka chętnych 21.04.05, 12:49
        etaty czekają jak masz plecy lub załącznik!
        • Gość: sbek Re: Policja szuka chętnych IP: *.alan.krakow.pl 22.07.05, 04:44
          Tylko "plecak + załacznik np. pół świnioka od szwagra", a ogłoszenia są , bo by
          pomyślano że PLECAKOWE przyjęcia tylko istnieją , a tp jest PRAWDA, TYLKO
          PLECAKI.
      • wichura Re: Policja szuka chętnych 21.04.05, 14:24
        Ale kogo oni szukają? Bydła do pałek i krawężników. Bo urzędników to mają pod
        dostatkiem (chyba największy odsetek w Europie).
        PS: już wolałbym ulice zamiatać - praca bardziej pożyteczna i społecznie
        szanowana.
      • Gość: Artur Jak to wygląda,przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 17:11
        Witam
        Na początku chciałem powiedzieć troch o sobie :) rok temu skończyłem zastępczą
        służbe wojskową w Oddziałach Prewencji Policji , chciałem i do tej pory sie
        staram o zostanie na stałe ale jest tak ,że jeśli masz średnie wykształcenie i
        nie masz pleców to sie nie dostaniesz wiec wnioski sa takie ze trzeba miec co
        najmniej wyzsze wyszktałcenie . 2 dochodza teraz testy sprawnosciowe o ile 2
        lata temu je zdawało 80% podchodzacych tak w tym roku zdaje ich zaledwie max 10%
        z całej grupy . Wyglada to tak ze w danym dniu na testy sprawnosciowe jest 60
        osob polowa odpada na step tescie a reszta na brzuszkach i z calej grupy
        ostatnio zdalo 6 osob Tak jest w Katowicach . Strasznie sa teraz dokładni
        instruktorzy i sie czepiaja wiec radze nie olewac sprawy i wczesniej zaczac
        cwiczyc. I ten sławny multilotek (multi-select) trwa to okolo 3 godz na
        komputerze bardzo duzo osob odpada,hehe podobno zdrowy człowiek nie zaliczy :P
        No i tak sie stało ze juz 1 czasu mam wszystko zaliczone ale niestety mam
        srednie a moj tata nie jest policjantem i dlatego juz 4 pobory mineły i dalej
        jestem w domu a nie na szkole ,wiec sa niescislosci w artykule z rzeczywistoscia
        :/ . No tak teraz pobor jest na 9 maja , moja ostatnia szansa bo pozniej traca
        waznosc multiselect i wszystko na nowo trzeba zaliczac a ja nie wieze w cuda :)
        Mógłbym jeszcez dużo pisać ale nie to jest w tym najwazniejsze , istota tekstu
        jest to,ze w wiekszosci przypadkach do policji dostaniesz sie tylko majac
        znajomosci i tak sie dostaje 95% kandzdatow 5% bad statystyczny i szescie
        Potdrawiam chetnych
        • Gość: Ann Re: Jak to wygląda,przeczytaj IP: 80.48.140.* 22.04.05, 19:25
          Do chwili obecnej nabór do policji prowadziły Komendy Powiatowe.Od maja br
          nabór będzie prowadzony przez Komendy Wojewódzkie.Ogłoszenia o naborze będą
          ukazywać się w lokalnej prasie gdzie będzie popdano ilość miejsc na każdą
          komendę.Ponadto będą tzw.konkursy,ale to są już szczegóły.
        • Gość: ula555 Re: Jak to wygląda,przeczytaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 20:37
          tak tak wlasnie jest moj znajomy startowal wszystko mu ladnie poszlo byl na 3
          miejscu w punktacji i co i nic nie dostal sie
      • Gość: qqq Re: Policja szuka chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 10:29
        Praca w Policji jest na pewno ciekawa. Natomiast procedura przyjęcia kandydata do policji bardzo długa. Połowa, a może większość oblewa testy psychologiczne. Następny możliwy termin do zdania za 6msc. Jeśli ktoś szuka pracy i nie dostał się za pierwszym razem to potem rezygnuje. Pieniądze niewielkie. (na testach nie wiadomo czy pisać prawdę czy kłamać – jeśli piszemy prawdę do się nie dostajemy. Jak oszukujesz to ok. Budzi to moje wątpliwości o uczciwości organów ścigania.)
      • Gość: rybcia Re: Policja szuka chętnych IP: *.tkchopin.pl 28.04.05, 08:02
        Po co od razu chcecie isc na studia do WYZSZEJ SZKOLY policyjnej? Moze
        sprobujcie najpierw do SZKOLY policyjnej np. w slupsku?????????? tam latwiej
        sie dostac, a prace po tym napewno dostaniecie
      • Gość: monika Re: Policja szuka chętnych IP: *.ssnet.pl 29.04.05, 15:06
        ja np. chce byc policjantką ale pewien mądry pan kadrowy powiedział mi że nie
        mam szans bo mam tylko średnie wykształcenie, podczas gdy mężczyźni mogą mieć
        średnie.To jest obłęd!!! i jawna dyskryminacja kobiet!!!!
        • Gość: Aris Re: Policja szuka chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 14:23
          To ze mezczyzni "mogą" sie dostac po srednim to nic.Znajdz mi takiego co po
          srednim do policji sie dostał.Ułatwie ci myślenie-NIKT.
          Zazwyczaj jak prowadzacy rekrutacje widzi ze kandydat ma srednie to od razu
          odklada jego papiery i papa...
          • anulka77 Re: Policja szuka chętnych 07.05.05, 14:26
            Ja próbowałam już dwa razy dostać się do policji, ale nic z tego - ciągle
            oblewam. Też słyszałam o "plecach" i nawet znam taką osobę, która właśnie idzie
            do policji, bo ma tatusia w stołecznej i jej załatwił. Małgosia nawet z tym się
            nie kryje. Rok temu, gdy oblałam Multiselect wkurzyła mnie, bo powiedziała, że
            ona będzie miała załatwioną pracę w policji, bo tatuś jest na stanowisku. Teraz
            jest po wszystkich egzaminach i idzie na szkolenie albo do Słupska, albo do
            Legionowa. Jej tatuś zna obydwu instruktorów, więc przejdzie szkolenie
            z "palcem w dupie". Najptrawdopodobniej jednak pójdzie do Legionowa na
            szkolenie, żeby być bliżej domu. Ma wzrost ponizej normy, nie ma wykształcenia
            wyższego i zostanie policjantką. A ja mam wykształcenie wyższe ekonomiczne
            (niestety), trenuję karate, moim marzeniem była (i nadal jest)praca w policji.
            Ale niestety nie mam szans na realizację tego marzenia, gdyż nie mam "pleców".
            W tym roku powinnam po raz trzeci podchodzić - pod koniec czerwca minie rok,
            więc będę mogła na nowo składać papiery, ale czy to ma sens. Bardzo się nad tym
            zastanawiam.
            Problemem nie są wolne wakaty, bo kandydatów do policji jest sporo. Problemem
            jest to, że panie kadrach nie są chętne udzielać informacji ludziom z zewnątz,
            a komendanci rejonowi odradzają kobietom pracę w policji, że jest ciężka i że
            kobiety zachodzą w ciążę, więc potem on ma problem z moim stanowiskiem.
            W Warszawie najpierw są testy sprawnościowe, a potem testy psychologiczne i od
            razu po teściku rozmowa z miłym panem psychologiem. Uważam, że jeśli policja
            nie chce marnować swoich pieniędzy (i tak skromnych) to powinny najpierw być
            testy psychologiczne, bo tu jest bariera ciężka do przejscia. Sprawnościówka to
            pryszcz.
            Kadnydatów jest wielu, którzy przeszli pozytywnie całą rekrutację i ciągle
            czekają, kiedy dostaną przydział. Proponuję przeczytanie forum fromborskiego,
            na którego łamach jest forum policyjne. Bardziej nawet stało się to forum
            poicyjnym, bo tylko na temat rekrutacji do policji tam pisujemy. Podaję link:
            users.nethit.pl/forum/forum/frombork/
            Dziennikarzom też się to przyda, bo w słowa w kadrach nie ma co wierzyć. Wiem
            coś o tym. Nawet w słowa wydziału kadr Komendy Stołecznej Policji.
            Pozdrawiam wszystkich, którzy próbują dostać się do policji i życzę Wam
            wytrwałości, bo będzie potrzebna.
        • Gość: polismen Re: Policja szuka chętnych IP: *.static.chello.pl 02.09.14, 17:07
          a to, ze macie mniejsze wymagania na sprawnosciówce to juz nie jest dyskryminacja mężczyzn?
      • Gość: misia Re: Policja szuka chętnych IP: *.visp.energis.pl 16.05.05, 23:32
        przeszłam cała rekrutacje ale powiedziano mi ze brak etatu dla mnie
        • Gość: xxx Re: Policja szuka chętnych IP: *.autocom.pl 29.05.05, 10:25
          Nadal chcecie pracowac w Policji po ostatnich aferach?J a jestem policjantką i
          osobiście jest mi wstyd za to co sie dzieje w resorcie!!!i nie jestem dumna juz
          z noszenia munduru.
        • Gość: Mike Re: Policja szuka chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 11:24
          U Nas jak widać nic sie od Średniowiecza nie zmieniło
          Rycerzem może zostać tylko ten którego ojciec, dziadek i pradziadek był rycerzem.
          pozdr.

• Gość: z pragi Re: Policja szuka chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 11:52
            Widzisz "misia", a kiedyś tak na mnie narzekałaś :)
            To tak jest, że jednych odrzucają na testach, innym mówią, że nie ma etatu, poprostu znajomości, znajomości :)
            Im chodzi o to aby utrzymać się przy interesach, jak już pare razy to wyraźnie napisałem, znam przypadki gdzie ludzie, którzy powinni być w więzieniu są w policji, znam dresa, który był notowany za napady (ale nie karany) i zdał wszystkie testy i dostał etat w KSP.
            Znam jedneogo oficera co po pijaku do samochu się "wczołgiwał".
            Sam pare razy broniłem na ulicy ofiary (np. kobiety którym wyrywali torebki) i co ?
            Na moje wezwanie nie raczyli przyjechać i jeszcze mnie opieprzyli, że im "wydzwaniam". A prawie złapany złodziej sobie odszedł śmiejąc się.
            Znam iluś uczciwych ludzi, którzy się nie dostali. Bo widocznie ktoś zlodzieji musi "odpowiednio pilnować" ;)
      • przemyslaw1980 Dziwna polityka kadrowa w policji 07.06.05, 15:46
        Chciałbym pracować w policji. Jestem po resocjalizacji i profilaktyce
        społecznej.Wykształcenie jak najbardziej pasujące do tego zawodu.
        Niestety kiedy poszedłem do komendy na Lutomierską i chciałem dostać się do
        kadr aby złożyć podanie nie zostałem nawet wpuszczony.
        Jakaś kobieta z kadr przez telefon na portierni spławiła mnie mówiąc, że nie
        mogę nawet złożyć podania ponieważ nie mam meldunku w Łodzi.
        Mimo, że na codzień mieszkam w tym mieście mając meldunek gdzie indziej(ale w
        łódzkim).
        Jakimi zasadami kierują się osoby, które wymyślają takie bzdurne przepisy?
        A może ta pani była mało kompetentna?
        Wiem jedno - nadal chcę pracować w policji i podanie wyślę pocztą.
        A prowadząc dalej taką politykę kadrową w policji nie będziemy raczej dążyli do
        poprawy bezpieczeństwa naszego kraju.
        Odmadzajcie kadrę, bo zostaniemy w tym kraju z policjantami "dziadkami", którzy
        ledwo chodzą albo z żółtodziobami, którzy nic nie będą potrafili jeżeli nie
        zostaną w odpowiednim momencie przyjęci do pracy i przeszkoleni.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Piotr.fy Re: Dziwna polityka kadrowa w policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 00:00
          W zupełności się z tobą zgadzam!!! Ja składałem podanie o pracę w Komendzie
          Miejskiej w Toruniu. Jak zaniosłem w maju podanie o przyjęcie mnie do służby to
          powiedzieli mi że nie mam wyższego wykształcenia i że jestem traktowany jak bym
          miał wykształcenie średnie (miałem licencjat) i jak będę miał magistra to będą
          ze mną rozmawiać. Przy czym byłem studentem UMK i jestem zameldowany w Toruniu
          na stałe. 12 Lipca obroniłem magistra i poszedłem przedstawić indeks, że mam
          wyższe wykształcenie a oni mi odpowiedzieli, że już nie prowadzą postępowania
          kwalifikacyjnego proszę dzwonić, co jakiś czas do Bydgoszczy do Komendy
          Wojewódzkiej i się dowiadywać. ZROBILI MNIE W KONIA. Ponadto postanowiłem
          również złożyć podanie o przyjęcie do służby w Warszawie w Komendzie Stołecznej.
          Powiedzieli mi, że jak nie mam stałego zameldowania to nie mam, co składać
          podania, bo i tak nie mam szansy. Wywnioskowałem z tego, że przyjmowani są tylko
          Ci, którzy mieszkają w Warszawie lub okolicy lub rodzice tych osób, którzy mają
          full kasy żeby kupić dzieciom mieszkanie ewentualnie muszą mieć wtyki lub dać
          łapówkę, bo Ci z lewej pod koniec swojej kadencji chcą jeszcze napełnić
          kieszenie żeby zostało na później. Ciekaw jestem, kto wymyślił te śmieszne
          zasady naboru do słuzby w policji i jak długo będzie jeszcze to
          trwać!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Asia Re: Dziwna polityka kadrowa w policji IP: *.lublin.mm.pl 22.07.05, 09:01
            Bzdury z tym licencjatem - to jest normalne wyższe wykształcenie, tylko że
            zawodowe. Wygląda na to, że w tym wypadku policja zakwestionowała decyzję
            organu wydającego dyplomy ukończenia studiów wyższych czyli MENiS. Ja od
            pewnego czasu zastanawiam się nad tym, żeby gdzieś napisać skargę na przyjęcia
            do policji, tylko nie wiem gdzie można je kierować. Wszyscy dokłądnie wiedzą,
            iż przyjmowane są tam tylko tzw. "plecaki", dlaczego więc żadna gazeta,
            telewizja nie może podjąć tego tematu, tak jak to się stało w przypadku
            np. "Biedronki"? Ja sama jestem w stanie podać parę nazwisk osób z mojego
            miasta, które dostały się do policji nie mając odpowiedniego wykształcenia, po
            znajomości.
            • anulka77 Re: Dziwna polityka kadrowa w policji 23.07.05, 19:05
              A mozę zajęłaby sie tym "UWAGA" z TVN. Zrobiliby jakąś prowokację dziennikarską
              i pokazaliby jak to jest na prawdę.
              Ja też znam plecaka. Od maja jest w Legionowie.
              • Gość: liza Re: Dziwna polityka kadrowa w policji IP: *.e-wroc.com 23.07.05, 21:26
                zmiany zmianami ale ci co maja byc przyjeci beda przyjeci, tylko ludzie bez
                plcow obawiam sie ze beda mieli jeszcze trudniej.
        • Gość: 111111 Re: Dziwna polityka kadrowa w policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 23:36
          Niestety to prawda. Chcąc wstąpić do policji musisz być zameldowany w mieście w
          którym składasz podanie o przyjęcie w polcji. Taki są przepisy .
      • Gość: ja Re: Policja szuka chętnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:49
        witam, czy moze ktoś mi powiedzieć czy jest jakieś ograniczenie wiekowe, przy
        składaniu podania o prace w policji.

nigdzie sie tego nie doczytałem.

ps. mam 32 l, czy moge jeszcze sie starać o prace w p.???

dzieki za odpowiedz
        • Gość: kr Re: Policja szuka chętnych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 16:32
          przyjmują do 35 lat
        • Gość: liza Re: Policja szuka chętnych IP: *.e-wroc.com 26.07.05, 16:37
          jak nie masz wyzszego wyksztalcenia to w twoim wieku nie ma sie po co tam pchac.
      • Gość: izabela ci, którzy leczyli się psychiatrycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 16:40
        rozumiem, że szans nie mają?

Mój chłopak w wieku 19 lat spędził w szpitalu psychiatrycznym 3 miesiące z
        diagnozą psychozy. To był tylko ten raz, jest normalnym człowiekiem, pracował,
        skończył studia. Dziś ma 28 lat, stracił pracę, myśli o policji. Ale ja
        słyszałam, że nie można tam mieć takiej przeszłości jak on.
        Czy słyszliście coś na ten temat?

• Gość: liza Re: ci, którzy leczyli się psychiatrycznie IP: *.e-wroc.com 26.07.05, 18:53
          nie wiem do konca, ale mozliwe ,ze to go wykluczy albo bedzie mial powazne
          problemy przy naborze.
        • anulka77 Re: ci, którzy leczyli się psychiatrycznie 30.07.05, 12:17
          Niestety Twój chłopak musi pomyśleć o innej pracy, bo do policji go nie
          przyjmą. Będą się bali, że któregoś dnia znowu coś mu odbije.
      • magosiaa Re: Policja szuka chętnych 26.07.05, 18:59
        Niestety, przebyty epizod psychozy wyklucza przyjęcie do policji :((
      • Gość: Fizia Re: Policja szuka chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 21:23
        No cóż a ja lubię kawały o policjantach. Taka selekcja a przyjmują takich,
        którzy mogą być przedmiotem dowcipów HA HA HA!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka