Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PYTANIE O ENIRO !!! PILNE

IP: *.chello.pl 10.05.05, 12:55
    Witam! Chcialbym sie dowiedziec czegos na temat pracy w Eniro na stanowisku konsultant ds sprzedazy bezposrediej. Czy ktos moze tam pracuje? Jaka jest atmosfera pracy bo naczytalem sie na roznych forach ze "lipa" a z drugiej strony muj qmpel tam proacuje i zadowolony jest. Prosze o opinie. A i jeszcze jedno jak wyglada sprawa finansowa?? (tylko konkretnie :-) ) .
    dzieki za odpowiedzi jak cos to na meila walcie: cyber26@op.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: Burek Re: PYTANIE O ENIRO !!! PILNE IP: *.dint.wroc.pl 10.05.05, 13:55
        dlaczego nie zapytasz kumpla?
        • Gość: Cyber26 Re: PYTANIE O ENIRO !!! PILNE IP: *.chello.pl 10.05.05, 18:29
          kumpla pytalem i pisalem ze on jest zadowolony, chcialbym znac innych opinie i rady nie chcialbym sie w bagno wpakowac
      • iberia29 Re: PYTANIE O ENIRO !!! PILNE 11.05.05, 00:57
        wg mnie to prace w tej firmie na tym stanowisku to ....porazka.A czemu? A temu,
        ze do naszej firmy raz w tyg dzwoni jakis konsultant z oferta ogloszen za
        bajonskie pieniadze,pytanie tylko czemu co tydzien? i czemu za kazdym razem
        dzwoni inna osoba? taka rotacja? taki balagan??wspolczuje osobom, ktore tam
        pracuja.
        • Gość: eeeeee O ENIRO !!! PILNE IP: *.alan.krakow.pl 11.05.05, 05:27
          Od 2 lat non-stop dają ogłoszenia , czyli rotacja i szukają studentów-rNazwa
          stanowiska KIEROWNIK REGIONALNY
          Profil stanowiska Sprzedawcy, pośrednicy
          Doświadczenie zawodowe nie
          Województwo małopolskie
          Miejscowość Kraków
          Rodzaj pracy stała

Modus Agencja Reklamy
          zatrudni na terenie Krakowa:
          pracowników do wykładania towaru
          na terenie wszystkich marketów w polsce
          Wymagana aktualna pracownicza
          książeczka zdrowia

Oferty na adres:
          modus-reklama@modus-reklama.pl

encistów, podobnie jak nie poważna oferta powyżej
        • Gość: deniro Re: PYTANIE O ENIRO !!! PILNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 10:19
          najgorsze dla ciebie jest to, ze takie meczenie klientow przynosi wymierne
          efekty, czasem zdarza sie i to nie rzadko, ze klient ktory nic nie chce za 10.
          razem cos kupi, chocby dla switego spokoju. dzwonia, bo plan jest i trzeba go
          realizowac, a sie nie realizuje i ciagle jest malo i malo kasy i ciagle zle.
          rotacja wsrod konsultantow jest duza ale rotacja firm miedzy konsultantami
          jeszcze wieksza. oni dzwoniac do ciebie czesto nawet nie wiedza czy juz ktos
          wczesniej dzwonil a jesli wiedza, to nie wiedza czy wczoraj czy dwa dni temu
          (najwyzej maja powiedziane, ze daaaawno temu ale klient chce kupic:))) a
          poniewaz maja dzial sprzed. bezp. i telesprzedazy, to najpierw mecza cie jedni
          a potem drudzy a moze jeszcze kolejni, bo w obrebie obu dzialow sa konsultanci
          od klientow mniej i bardziej kluczowych i ci tez sie wymieniaja firmami. acha i
          proszenie eniro o nie kontaktowanie sie wiecej jest z gory skazane na porazke,
          lepiej juz zmienic sobie numer tel., choc ten nowy i tak pewnie namierza. poza
          tym rozowo nie jest, to jest oboz pracy XXI w. i jak ktos chce sie sprawdzic to
          ok, w przeciwnym razie jak ktos szuka pracy latwej, lekkiej i przyjemnej, gdzie
          bedzie oczekiwal poszanowania chocby swojego czasu wolnego, to zdecydowanie
          odradzam.
      • Gość: deniro Re: PYTANIE O ENIRO !!! PILNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 10:39
        to jest jakis nienormalny;)) albo chce sciagnac kumpla, zeby mu razniej bylo.
        tam generalnie nikt nie jest zadowolony, wszyscy narzekaja na traktowanie, na
        pieniadze, atmosfera jest marna, bo powszechnie stosowana motywacja jest
        negatywna polegajaca na karach (zabieranie samochodu sluzb. na weekend),
        zastraszaniu (ze cie zwolnia), ciagle ci wmawiaja, ze jestes cienki i sie nie
        nadajesz do niczego. nawet nagrody i konkursy na najwieksza sprzedaz nie
        wzbudzaja entuzjazmu. a i jak ci za dobrze bedzie szlo, to cie... awansuja.
        dostaniesz 200zl brutto podwyzki, za to obetna ci stawki prowizyjne o polowe
        tlumaczac,ze teraz bedziesz pracowal z firmami o wiekszym potencjale finansowym
        (a to nie zawsze jest prawda), co z punktu widzenia finansowego zupelnie sie
        nie oplaca. za to plany od razu ida w gore i jeszcze bardziej jestes pod kreska
        z planami, wiec jednak sie nie nadajesz, zawiodles firme, ktora cie
        awansowala... bedziesz mial w koncu takie cisnienie, ze w nocy bedzie ci sie
        praca snila. eniro to jedyna znana mi firma, gdzie konsultanci narzekaja na
        awans. oplaca sie awansowac o tyle, ze masz to w papierach i potem moze dzieki
        temu latwiej prace znajdziesz. tak, wiec przygotuj sie na prace z
        niekompetentnymi przelozonymi, traktowanie cie jak malego dziecka, siedzenie po
        godzinach, wymyslanie roznych powodow dlaczego nie sprzedales, branie udzialu w
        nic nie w noszacych zebraniach, generalnie na duzo stresu i pranie mozgu.
        niezla szkola zycia. po czyms takim docenisz kazda prace, mnie nie w glowie
        narzekanie na siedzenie po pracy byle godzinke czy dwie, czy zrobienie czegos
        ponad norme, bo od razu przypomina mi sie eniro:) powodzenia!
        • Gość: Cyber26 Re: PYTANIE O ENIRO !!! PILNE IP: *.chello.pl 12.05.05, 18:01
          Dzieki ludziska za opinie, sam nie wiem co zrobic, kolega zadowolony wy nie jedtem w dolku. :-( Moze w kazdym miescie jest inaczej on jest w oddziale szczecinskim. Nie wiem juz nic......
          Czekam na kolejne opinie.narka
          • Gość: deniro Re: PYTANIE O ENIRO !!! PILNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:00
            to moze ma szczescie, wiele zalezy od czlowieka ktory kieruje danym regionem.
            ja akurat pisze o doswiadczeniach z drugiego konca polski i tam nie jest za
            wesolo
      • sheep7 Re: PYTANIE O ENIRO !!! PILNE 12.05.05, 22:40
        jak lubisz robić za upierdliwca z dużym talentem do bajerowania, który mnęka
        klientów po 10 razy z propozycją reklamy w katalogu, to praca jak marzenie.z
        pewnością jest to praca pod ciągłą presją czasu - masz do wykonania plany
        dzienne sprzedaży i spróbuj ich nie wykonać! więć latasz z wywieszonym ozorem
        po klientach i ich czarujesz. zapomnij o samochodzie na początku! zapytaj
        jeszcze kumpla czy dalej trzeba podpisywać cyrograf na umowie, że nie
        zrezygnujesz przez najbliższe 6 czy 7 miesięcy pod groźbą zwrotu kosztów
        szkolenia. to na tyle. dobrze się zastanów.
        powodzenia
        • Gość: Cyber26 Re: PYTANIE O ENIRO !!! PILNE IP: *.chello.pl 15.05.05, 11:26
          Trzeba pracowac przynajmniej 3 miesiace inaczej nalezy zwrocic koszty szkolenia.Z samochodem to wiem jak jest podobno dostajesz za dobre wyniki. On po 2 tygodniach dostal. Ciagle sie zastanawiam ale raszej zrezygnje z tej pracy.
      • Gość: smycha Re: PYTANIE O ENIRO !!! PILNE IP: *.acn.waw.pl 16.05.05, 00:02
        przsłuchuje pani w obskurnym gabinecie powyklejamym gazetami w sweterku z
        dzirami pod ktorym ma przeswitujaca bluzke, ohyda
        • Gość: Cyber26 Re: PYTANIE O ENIRO !!! PILNE IP: *.chello.pl 16.05.05, 14:42
          NIe no ta ostatnia opinia to chyba jakies jaja :-)
      • Gość: Paweł Re: PYTANIE O ENIRO !!! PILNE IP: *.rev.vline.pl 16.05.05, 21:32
        Ja byłem ostatnio u nich w łodzi na rozmowie. Przedsmak pracy miałem już na
        samym początku. Po pierwszej zbiorowej rozmowie - zadzwonili do mnie mówiąc że
        wypadłem do dupy (dosłownie) ale przeszedłem do drugiego etapu. Na drudim
        etapie dowiedziałem się że nie mam jaj do sprzedaży (dosłownie) ale przeszedłem
        do etapu trzeciego. Koniec z końcem nie wytrzymałem (wkurzyło mnie odgrywanie
        scenek) - przeprosiłem panów i wyszedłem. A teraz jak czytam te wszystkie posty
        o eniro - to włosy dęba stają i dziękuję Bogu że nic z tego nie wyszło.
        • Gość: www BOŻE CHROŃ OD ENIRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 07:27
          Jak nie masz co robić to idź na trzy miesiące robić za najniższą krajową.
          (Nadgodzin nie płacą). MASAKRA. NIE POLECAM a tym co sie nie zdecydowali
          przyznaje racje. U nas szantarzem zciągali z chorobowego.( i wszystko co inni
          piszą to też prawda). Książke można napisać.
      • Gość: alla Re: PYTANIE O ENIRO !!! PILNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 21:04
        jak ja tam pracowałam, to za ściągnięcie kogoś do pracy była premia. koleżanka
        ściągnęła swoja bezrobotną znajomą, ale jeśli chodzi o premię na obiecankach się
        skończyło. Jak jesteś bezrobotny i nie masz innej propozycji to idź, ale jest to
        praca dla oszustów o mocnych nerwach.
        • Gość: Cyber26 Re: PYTANIE O ENIRO !!! PILNE IP: *.chello.pl 20.05.05, 22:43
          Dzieki :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka