Gość: Tomson Na tym polega właśnie kapitalizm. IP: 217.98.123.* 19.05.05, 14:32 Skrajny kapitalizm w swej najdrapieżniejszej postaci jaki sobie Polacy zafundowali promuje małą grupkę dobrze sytuoawanych ludzi którzy potrafią się dobrze ustawić (10% dzięki własnym zdolnością, 90% dzięki bogatym rodzicom, różnego rodzaju przekrętom lub nawet zwykłemu złodziejstwu), a reszta ludzi traktowana jest szmaty z których trzeba jak najwięcej wycisnąć dla kożyści tej małej grupki, a gdy już są niepotrzebne to na śmietnik. Tak rozumują ci którzy dziś rządzą Polską! Gość portalu: janka napisał(a): > na dodatek bez opłacanych składek, na czarno. > Jestem ciekawa jak wielu jest zdesperowanych ludzi, którzy się na to godzą? > Dodam, że w tym konkretnym przypadku czas pracy dość często przekracza normę > 8 godzin. > Jak długo przyjdzie nam jeszcze czekać na poprawę sytuacji by nie trzeba było > znosić takich upokorzeń? Jak długo Polska będzie małpować zdziczałe rozwiązania promowane przez USA, zamiast rozwiązań chociażby z cywilizowanej socjalistycznej Europy Zachodniej, tak długo będziemy żyć w tak popie..nym kraju. :o( Odpowiedz Link Zgłoś
gucio60 Re: odpowiedzialnosc 19.05.05, 14:49 prawie wszyscy, zwalacie mizere na rzadzacych ale to chyb a nie oni tworza miejsca pracy w gospodarce kapitalistycznej !!! np. w brd rzadzila przez wiele lat prawica i co, bezrobocie roslo teraz od 6 lat rzadzi lewica i co, bezrobocie rosnie a tam podobno sa "madrzy ludzie w polityce" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Czyja odpowiedzialnosc? IP: *.95.221.203.acc50-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.05, 15:24 Niemcy mieli dobrze, dopoki USA dotowalo RFN, a ZSRR NRD. Ale nadszedl kryzys konca lat 1970 wywolany inflacyjnym finansowaniem wojny wietnamskiej przez USA i kryzysem energetycznym, wywolanym agresja Izraela na kraje arabskie. Reagan doszedl wiec do wniosku, ze USA nie stac dluzej na pomoc dla innych panstw poza Izraelem, i zaczal mieszac w bloku sowieckim, doprowadzajac do jego upadku, m. in. przy pomocy agentow typu Walesy czy Gorbaczowa. A jak zniknela konkurencja ze stromy "ostbloku", gdzie nie bylo bezrobocia, to nie bylo potrzeby utrzymywac dluzej pelnego zatrudnienia na zachodzie, bowiem pelne zatrudnienie w kapitalizmie wolnorynkowym mozliwe jest tylko podczas wojny (w tym i "zimnej") - inaczej popyt jest zbyt niski, aby zapewnic kazdemu prace. Chocby w Niemczech w rzadzie byli sami polityczno-ekonomiczni geniusze, to w warunkach wolnorynkowego kapitalizmu musi byc te minimum 10% bezrobocia (inaczej zreszta zaczynaja sie tzw. naciski inflacyjne, a wiec te 10% jest okreslane w zachodnich podrecznikach ekonomii jako tzw. naturalna stopa bezrobocia). W USA realna stopa bezrobocia tez jest zawsze conajmniej 10% (poza czasami totalnych wojen typu II WS), w Australii jest ona nawet bliska 20%, stad tak trudno dla Polakow o wize do USA czy Australii. Gdyby bezrobocie bylo tam rzeczywiscie niskie, to brali by prawie kazdego, kto sie do pracy nadaje i chce pracowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaskada Re: Czyja odpowiedzialnosc? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.05, 17:56 Zgazdzam się ;)Ale zwolennicy twierdzenia, że cały ten kraj jest pop... i wszyscy są winni ich "biedzie", tylko nie oni sami i tak sie nie nauczą... zawsze (i daj tak panie boże dalej) pracy szukałam góra miesiąc, rozmowy były pozytywne i efektywne (za mile memu sercu pieniądze) [notabene - nie mam jakiegoś wow wykształcenia, poprostu potrafię się dobrze sprzedać] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - X - Re: Czyja odpowiedzialnosc? IP: *.242.81.adsl.skynet.be 19.05.05, 21:28 I o to wlasnei chodi "savoir faire " wiedziec ile jest sie wartym Tak trzymac :) BR - X - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Jedynie 10-20% ludzi ma predyspozycję do IP: 217.98.123.* 23.05.05, 11:18 zarządzania własnym biznesem, jeśli te "elita" nie jest w stanie zapewnić pracy reszcie społeczeństwa to może czas się wycofać i oddać inicjatywę państwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Na tym polega właśnie kapitalizm. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.05.05, 15:23 Tomson,Tomson.Nie ucz ich , bo sie rzeczywiscie czegos naucza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek Re: Na tym polega właśnie kapitalizm. IP: *.chello.pl 19.05.05, 15:40 Te buraku a na bilet ci dac bo do domu bedziesz musial na pieszo dreptac buhhhha buhhhhha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - X - Re: Na tym polega właśnie kapitalizm. Do Schuje IP: *.194-78-194.adsl-fix.skynet.be 19.05.05, 15:56 Ten Twoj biznes masz w Ulm ?? Czy Sttutgard bo blizej do niego z Ulm niz do Munchen BR - X - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: Na tym polega właśnie kapitalizm. Do Schuje IP: *.chello.pl 19.05.05, 15:59 Ten biznes ma na dworcu centralnym to taki burak spi na dworcu on nie ma pojecia gdzie ulm a gdzie monachium ,tylko centralny i wschodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Na tym polega właśnie kapitalizm. IP: *.g3.pl 20.05.05, 15:56 Sram na was wszystkich nieroby. Ja jestem na studiach i kosze 2000 brutto, a jak obronie dyplom bedzie wiecej. Nie mam zadnych znajomosci, ale mowie po niemiecku i angielsku, znam ksiegowosc i komputery. Szukalem pracy przez 2 tygodne i mialem kilka ofert. Tak wiec kiedy slysze niedojdy pokrzykujace "mam za malo" to chce mi sie zygac. Moje 2 klocki to nie jest duzo ale starcza mi na godne zycie, zwlaszcza ze jestem tylko studentem. A wy leniuszki nauczcie sie czegos, co jest cenione na rynku pracy, a wtedy i praca sie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Na tym polega właśnie kapitalizm. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.05.05, 16:25 Misiu,Misiu niech nam zyje , niechze zyje nam.Calkiem na powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Nie zgrywaj takiego chojraka panie księgowy bo IP: 217.98.123.* 23.05.05, 11:16 tymi twoimi 2000 PLN to niemiecki emeryt czy bezrobotny tyłek sobie podciera. Naucz się trochę szacunku antyludzki bydlaku, szacunku do ludzi gorzej sytuowanych od ciebie, napompowany balonie. Ja pracując w wakacje (w ciągu roku jako student nie muszę i nie chce mi się, nie po to są studia) wyciągam 5tys na miesiąc, tyle też dostanę na starcie po skończeniu mojego kierunku (Automatyka i Robotyka na Elektronice) gdy się zbytnio NIE postaram szukając pracy. Ale nigdy mi do łba nie strzeli traktować z góry np. sprzątaczkę. Gość portalu: misiu napisał(a): > Sram na was wszystkich nieroby. To sraj sobie dalej, ale nie serwuj nam tutaj swoich "wielkich" przeżyć z toalety. > Ja jestem na studiach i kosze 2000 brutto, a > jak obronie dyplom bedzie wiecej. Nie mam zadnych znajomosci, ale mowie po > niemiecku i angielsku, znam ksiegowosc i komputery. Myślisz że znasz komputery panie "wielki księgowy"? Biję zakład że znasz sam sharware, hardware to dla ciebie, żałosny faciu od księgowości, czarna magia. Jestem też pewien że twoja znajomość komputerów ogranicza się do jakiegoś worda czy excela (takie programy dobry manualnie przedszkolak by obsłużył), a nie masz zielonego pojęcia nawet o tak podstawowej i banalnej sprawie jak technika cyfrowa. Na pewno tak jest, bo im człowiek ma większą wiedzę tym bardziej zdaje sobie sprawę jak w rzeczywistości mało wie i napewno nie byłby takim napompowanym bufenem myślącym że wszystkie rozumy zjadł. Więcej szacunku i pokory dla ludzi, kolesiu od księgowości - typowo kobiecego zawodu, bo zawsze znajdzie ktoś lepszy od ciebie, kto zmiesza ciebie z błotem, tak jak ty ludzi gorzej od ciebie sytuowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
cudzoziemiec_w_pl Tomson, nie atakuj misiu.. 23.05.05, 21:52 jestem super-informatykiem, wygralem w moim kraj konkurs narodowy czasopisma brazowego, i mialem 14 lat!!!! a inni OWSZEM byly dorosli! mimo wszystko teraz NIE PRACUJE jako informatykiem i nie pisze programy. uzywam WORD i EXCEL. a zarabiam od 100 do 200zl/godzine. a np nastepne 2 tygodnie mam full. teraz pisze na forum bo mam dosyc z prace.. a jesli za 3 tygodnie bede mial przerwa w zleceniach to bedzie super. odpoczywam.... kiedy mialem 18 lat pracowalem jako projektysta elektroniczego freelance. dostalem GROSZE a szef robia OGROMNA KASA z moimi projektami. hardware mikroprograwowane, firmare, wymyslalem MOJE standardy trasmisia danych (byli aparature polaczone, jeszcze nie bylo LAN, inne czasi) no i co z tego? mlody geniusz skupi sie na techniczne aspetki, a jego szef, 40letni, DOJE GO. nie nie. problem jest POMYSL. jesli handel banany jest bardziej oplacalne niz fisyka jadrowa, niech beda banany! Dlatego OSTRO pisze na ten forum. bo ludzi maja sie OBUDZIC. pytac siebie: "ile moj szef zarabia z moja praca?" - po jesli NIC, nie maja co narzekac. lepiej zmienic prace. a jesli DUZO, niech zastanawiaja... Cudzoziemiec-w-PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: Na tym polega właśnie kapitalizm. IP: *.chello.pl 21.05.05, 01:02 Od USA się odwal. Tam akurat dzięki dzikiemu kapitalizmowi bezrobocia nie ma!!! "More position than people" jak ostatnio usłyszałem A w Polsce jest raczej "dziki socjalizm" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson No i co z tego jeśli wielu tam pracujących zarabia IP: 217.98.123.* 23.05.05, 11:27 mniej niż bezrobotny czy emeryt w Niemczecch lub Francji? Gość portalu: Dilbert napisał(a): > Od USA się odwal. > Tam akurat dzięki dzikiemu kapitalizmowi bezrobocia nie ma!!! > "More position than people" jak ostatnio usłyszałem > A w Polsce jest raczej "dziki socjalizm" Bredzisz miszczu, rola USA w globalnym ultraliberalnym systemie jest taka jak rola właściciela niewolników w systemie niewolniczym, a rola krajów pokroju Polski jak rola niewolnika. Amerykanie żyją sobie dobrze, ale dzięki temu że ich koncerny w rabunkowy sposób eksploatują światowe złoża ropy i innych surowców, oraz w nieludzki sposób eksploatują obywateli biedniejszych państw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carrie Re: Na tym polega właśnie kapitalizm. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 08:30 Wg mnie to jakaś patologia kapitalizmu. W Polsce to taka hybryda: państwo zaprzęgło ludzi do orania na właśne kokosy, a wszystko to w oparciu o kapitalizm, czyli tak sterują polityką i gospodarką, żeby obywatel SAM rzekomo swoje decyzje podejmował (czyli zgodzi sie na pracę za miskę ryżu). Po prostu państwo skrytykowane za gospodarkę nakazowo-rozdzielczą teraz umywa od tego ręce, stosując manipulacje innego rodzaju. No i kwitnie lobbing. Sztucznie utrzymywane bezrobocie. Czy to jest kapitalizm? Kapitał tworzy kapitał - bogaty szybciej sie bogaci, a biedny ma zawsze pod górkę. Zgoda. Ale w normalnej sytuacji powinna działać zasada: mały wkład pracy - mały zysk, a jak ktoś pracowity to osiągnie sukces. U nas niestety panuje wyzysk, któremu podstawy stworzył nasz rząd. W US rząd o wiele mniej miesza sie do spraw gospodarki, a nasi rzucają tylko kłody pod nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
mikro_ekonomia Re: praca za 3 zł za godzinę??? 19.05.05, 15:17 Place 3 zl ... - ale jest to praca dodatkowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 234 Shuje to dworcowy burak a nie biznesmen IP: *.chello.pl 19.05.05, 16:19 Mozna go spotkac na centralnym peron 3 spi na lawce gazeta sie okrywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Shuje to dworcowy burak a nie biznesmen IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.05.05, 16:27 Do wszystkich tutaj , polskich , cwokow. Auzywajata sobie chlopy na biednym Schuji, uzywajta.Lepiej sie bedzieta czuc. G N O J bedzieta od siebie czuc.A o spotkacie ,cwoki , nie proscta , bo jak juz pisalem , leniow polskich nie zatrudniam.Z innymi spotykam sie , gdy przybywaja pociagiem na dworcu kolejowym w Trier.Wy cwoki polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 234 Re: Shuje to dworcowy burak a nie biznesmen IP: *.chello.pl 19.05.05, 16:32 Klamiesz ale to nic moze ktos w to wierzy ale ty o tym pojecia nie masz sciemniasz no ale jak to lubisz robic to trudno mozna i tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - X - Re: Shuje to dworcowy burak a nie biznesmen IP: *.194-78-194.adsl-fix.skynet.be 19.05.05, 16:34 Nie badz taki wulgarny , sam zes sobie nawazyl piwa i teraz musisz je wypic. Trier?? hmm blisko tylko 252km odemnie :) moze zobaczysz mnie na dworcu :D BR - X - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Shuje to dworcowy burak a nie biznesmen IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.05.05, 17:30 X-sik.Co prawda normalnie uzywam samochodu ale na dworzec moglbym sie przejsc.Tylko pytanie po co? Jak wiesz Polakow nie zatrudniam , ciebie nie znam , a w nawiazywaniu nowych jestem BARDZO wybierny i grymasny. Musza to byc osoby inteligentne.I tutaj juz wystarczy powodow , dla ktorych nie spotkam sie z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - X - Re: Shuje to dworcowy burak a nie biznesmen IP: *.242.81.adsl.skynet.be 19.05.05, 21:18 Heh , Ale mnie rozbawiles , na jakiej zasadzie wnioskujesz ?? jaka droga dedukcji doszedles do mojej inteligencji ?? Moze powiesz mi jak ??; Moze ty pomylies zawody?? trzeb by bylo otworzyc poradnie psychologiczna,. Misiu Maly ,nie potrzebuje sie prosic Ciebie o prace, bo mam swoja dobrze platna pisalem juz o tym... A zal ci sie robi ze jakiemus polakowi powodzi sie za granica . Z reszta dla mnie niema juz tematu szkoda wdawac sie w dyskusje z Toba bo nic ona sensownego nie wnosi , wracaj sobie do tej Twojej polki ktora tak ladnie nauczyla Ciebie mowic :) :D Best Regards - X - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsalino Re: Shuje to dworcowy burak a nie biznesmen IP: *.wmc.net.pl 24.05.05, 17:12 Czytam sobie te niektóre wypowiedzi i wywody niejakiego "Shuje" i własnym oczom nie wierzę ! Już miał nic tu nie pisać, bo z głupimi "polaczkami" już mu się nie chce więcej dyskutować. No to po jakiego "grzyba" jeszcze się tu produkujesz? Zajmij się tym swoim interesem i go pilnuj. Jak ci się powiodło w życiu to i dobrze, ale nie rób z siebie tutaj błazna i pacana i nie urągaj i nie ubliżaj innym (nawet tym, co są w gorszej sytuacji materialnej niż ty). Wszyscy są ludźmi i należy każdego traktować jak na to przystało. Przynajmniej takie coś wynosi się z domu i należytego wychowania. Owszem zdarzają się również kanalie, ale taką już trzeba się urodzić. Co do twego pochodzenia, to raczej jestem skłonny przyjąć, że raczej sam z urodzenia jesteś Polakiem, który teraz mieszka w Niemczech. Mierzi mnie to, że teraz na każdego Polaka mówisz w samych negatywnych i wulgarnych epitetach, choć nim samym z reguły jesteś! Rzygać mi się chce właśnie na takowych, co to wyjeżdżają gdzieś i zaraz zapominają skąd się wywodzą, udając od razu wielkiego obcokrajowca. Podejrzewam, że wśród rodowitych Niemców (oczywiście nie wszystkich, bo i wśród nich są przyzwoici ludzie)za twoimi plecami mówią na cię: " głupi polaczek" i tyle. Na wszelkie uwagi odnośnie powyższego, od razu uprzedzam nie będę reagował i nie będę odpowiadał, bo nie chcę mi się polemizować z kimś takim i nie zniżę się do takiego samego poziomu. Jest to pierwszy i ostatni post na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_53 Re: praca za 4 zł za godzinę??? 19.05.05, 16:47 Pracownik budowlany zatrudniany na czarno ma 5 zł za godzinę, a 4 zł to jeszcze nie jest źle.Co to za praca, czy tylko dla młodych i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beton Re: praca za 4 zł za godzinę??? IP: *.chello.pl 19.05.05, 16:49 4zl to nie zle no pieknie jak ludzie beda sie godzic na tyle to ten temat na forum bedzie wieczny Odpowiedz Link Zgłoś
ania_53 Re: praca za 4 zł za godzinę??? 20.05.05, 15:56 Więc niech nikt nie mówi, że pracy nie ma. Są tylko nieuki, które do niczego się nie nadają i płaczą.To jest cytat któregoś z forumowiczów.Jak można tak obrażać ludzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie jestem nieukiem , z zawodu jestem technikiem informatyki i jestem już na emeryturze. Wielu ludzi wzięłoby pracę za 4 zł, niestety albo brak "szerokich pleców" albo nie ten wiek. Ten kto pisał powyżczy cytat może korzystał z protekcji przy podjęciu pracy,a kto go sprawdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
lkish21 a co powiecie na 30-40 pln??......... 19.05.05, 18:00 22 lata,2 rok studiow, po stypendiach i wyjazdach zagranicznych, pracujac umyslowo(ok 15-18 godzin tyg.)mam 30-40pln za 60 min, w zaleznosci od efektywnosci(ale 30 to minimum ponizej ktorego sie nie schodzi). pracuje glownie w domu, wiec sam ustalam sobie godziny pracy... jezyki kochani, jezyki... wiem, ze sprawiedliwosci spoleczniej w naszym kraju nie ma, ale patrzac na ludzi z mojego roku(TEORETYCZNIE jakies 30-40% nadaje sie do tej pracy, tylko nikomu sie nie chce DUPY ruszyc, zeby jej poszukac, wola zyc za 300pln miesiecznie wyslane przez rodzicow i jesc kopytka z marchewka na stolowce, zamiast popracowac i podniesc sobie troche poziom zycia, kupic nowy telefon, jakies slowniki, ksiazki, komputer, zmienic diete, zapisac sie do fitness clubu...), dochodze do wniosku ze te 20% bezrobotnych i wiekszosc skarzacych sie na swoje male pensyjki to LENIE, ktore zaniedbaly studia, olaly mozliwosc wyjazdow na stypendium, nie doksztalcaly sie itd... przykro mi, ale ja sprawiedliwosc spoleczna mam gleboko gdzies, kazdy odpowiada za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: a co powiecie na 30-40 pln??......... IP: *.chello.pl 19.05.05, 18:04 Czekaj dyziu wszystko moze sie zmienic w twoim zyciu i to na gorsze zycie bywa przewrotne wiec licz sie ze slowami Odpowiedz Link Zgłoś
lkish21 Re: a co powiecie na 30-40 pln??......... 19.05.05, 18:06 nie dopuszczaj do tego, zeby zawisc sprawiala, ze zyczysz komus nieszczesc... bo to wlasnie indentyfikuje niekontrolowaly motloch... co sie moze zdarzyc? zapomne jezykow? czy nagle caly swiat WGRA sobie do mozgu unilanguage?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: a co powiecie na 30-40 pln??......... IP: *.chello.pl 19.05.05, 18:10 Zycze ci jak najlepiej i nie zawiszcze ale nie mozesz mowic ze 20 % bezrobotnych to lenie bo tak nie jest i ty o tym dobrze wiesz . zmienisz zdanie jak nim zostaniesz .Jutro moze sie okazac ze te jezyki to o wiele za malo i bedziesz leniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: a co powiecie na 30-40 pln??......... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.05.05, 18:15 Ikish 21. Jak ja tu krytykowalem to polactwo , to w ogolnych zarysach stawialem ciebie jako ten pozytywny , choc bardzo rzadki symbol. Ale ,mysle , nikogo tym nie poruszysz.Oni to juz maja w genach , tak mysle.Po prostu , ten narod , z malymi wyjatkami jest karlowaty i musi sie zmienic obecne POKOLENIE zanim sie cos odmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
lkish21 Re: a co powiecie na 30-40 pln??......... 19.05.05, 18:57 dziwi mnie po prostu, jak mozna budzic sie rano i nie miec marzen... po prostu, odwalac panszczyzne za grosze, bez celu, bez ambicji... przeciez mozna powiedziec NIE. ilu ludzi na zachodzie zmienia zawody i w nich robi nowe kariery. ja budzac sie rano zastanawiam sie jak moge awansowac szybciej niz przewiduja to zasady w firmie, jak moge podjac nowe wyzwania, ktore sam sobie stawiam, realizowac w pracy rzeczy, ktore sam wymyslam, a ktore maja sluzyc jej rozwojowi... uwielbiam patrzec jak rosnie, podlewac, pielegnawac a potem polozyc tylek pod drzewkiem, popijac zimne piwko i ZJADAC OWOCE mojej pracy:]:]:] zycie bez ambicji to jak zycie bez powietrza... Odpowiedz Link Zgłoś
janka8 Re: a co powiecie na 30-40 pln??......... 19.05.05, 19:16 To może powinieneś uzmysłowić sobie, że nie wszyscy bezrobotni to lenie. A wiesz, że to nie jest tak, że każdy może skończyć studia? A wiesz, że nauka kosztuje i nie wszyscy mają na to pieniądze? Ty też najpierw dostałes coś, z czego teraz robisz pieniądze. Bo przecież nie nauczyłeś się sam tych języków i nie ty za te lekcje płaciłeś. Dostałeś to od życia. Więc nie obrażaj ludzi tylko dlatego, że mieli mniej szczęscia niż ty, gdy przychodzili na ten świat. Odpowiedz Link Zgłoś
lkish21 Re: a co powiecie na 30-40 pln??......... 19.05.05, 19:20 czekaj, my mieszkamy w tej samej Polsce? bo ja mieszkam w tej, w ktorej edukacja jest BEZPLATNA... poza tym nikogo nie obrazam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Problem w tym, że masa Polaków NIC NIE UMIE IP: 212.191.169.* 19.05.05, 21:32 i dlatego zostają dla nich głodowe ofery pracy. Ja też pracuję przez Internet, dla firm z UE i licxzę sobie 20 €/godzinę, co jak na nasze warunki & koszty utrzymania jest stawką całkiem przyzwoitą. I chyba będę musiał podnieść stawkę, bo liczba zleceń przekracza moje możliwości przerobowe... Więc niech nikt nie mówi, że pracy nie ma. Są tylko nieuki, które do niczego się nie nadają i płaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna14 Re: Problem w tym, że masa Polaków NIC NIE UMIE 20.05.05, 20:02 A moze zdradzisz jaka prace wykonujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
janka8 bezpłatna edukacja? 22.05.05, 14:39 A to ci dopiero... Przecież to tylko slogan. Każdy wie, że jak chce się czegoś nauczyć to trzeba zapłacić za dodatkowe kursy. Zupełnie jak z bezpłatną służbą zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
anna335 Re: bezpłatna edukacja? 22.05.05, 20:44 wiesz co, ja akurat wymyslilam i prowadze projekt spoleczny polegajacy na nauczaniu BEZPLATNYM bezrobotnych kobiet jezyka angielskiego. ja nie biore za to pieniedzy i dzieki temu panie tez nie musza placic, pomieszczenie na nauke udostepnia mi bezplatnie szkola podstawowa, a materialy dydaktyczne sama przygotowuje wiec panie nie musza ponosic kosztow zakupu podrecznikow na zakonczenie panie otrzymuja zaswiadczenie o ukonczeniu kursu i uwazam ze to nie jest slogan co robie, wkladam w to duzo pracy i serca (oraz posiadam kwalifikacje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chewbacca Re: a co powiecie na 30-40 pln??......... IP: *.inteligo.com.pl 20.05.05, 09:10 ok.Schuja jakiej jestes narodowosci? hm? zeby jechac po Polakach? a z tym swoim malkontentym podejsciem (zastanawiam sie czy nie odpisujesz, bo wyrazy sa dla ciebie za trudne?) bardziej przypominasz stereotyp Polaka, o ktorym piszesz, niz jakas inna nacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: a co powiecie na 30-40 pln??......... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.05.05, 09:49 Wiem chewbaca , ze to trudno ci akceptowac , ale ja naprawde nie jestem Polakiem , nie urodzilem sie u was.Znam tylka stosunkowo dobrze wasz jezyk.Dziwia sie tez moi znajomi i przyjaciele z Polski.Ale czego to sie nie robilo dla dziewuchy. I z jej powodu mam tez w mojej platformie TV zalogowany na stale wasz program TV Polonia.Stad takze moja znajomosc faktow biezacych. Bych moze , moje troche krytyczne nastawienie do was , jako nacji , jest wynikiem sposobu w jak mi moja dziewczyna was prezentuje.Ajest ona do was baaaaaaaaaardzo krytycznie nastawiana.No , ale zegnam juz na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
edziunia Re: do Schuji 23.05.05, 22:33 Schuja, a może byś k...a w końcu się pożegnał z netem co? a nie obiecywał od roku że się żegnasz z tym forum a później wracał jak wańka wstańka? Facet Ty masz jaja? Albo tak albo tak. I nie bleblaj tyle bzdur, bo kłopoty mieć będziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: do Schuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.05.05, 09:02 Do edziunia. Dla ciebie jestem Pan Schuja , jak juz. Musisz byc ktoryms z wywalonych ,bylych pracownikow albo ze strony rodziny, ktorej nie akceptuje. Do tego wniosku doszedlem , na podstawie tresci twojegp postu. Twierdzisz , ze mam jaja , z kontekstu rozumiem , chciales powiedziec ze mam je duze i twarde.Trafiles w dziesiatke. Chetnie poczekam na obiecane mi klopoty.Z netem tym , polskim NA PEWNO sie nie pozegnam.Takiego MUPPET SHOW jak tutaj u was nie znajde na zadnych innych stronach na swiecie. Zegnam.PS. A jak biora rybki ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
cudzoziemiec_w_pl Schuja lubie cie 24.05.05, 09:13 napisz mi cos na moj email gazetowy.. moze sie spotkamy w polowe czerwca jak bedziesz w PL? Cudzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - X - Re: Schuja lubie cie IP: *.194-78-194.adsl-fix.skynet.be 24.05.05, 16:00 Ostatnio nasz Pan cudzoziemiemiec ma duzo wolnego czasu :D Moze tak nam zdradzisz gzie taka madrosc jak ty urodzila sie ?? Skad pochodzisz ? Wiesz jestes jednym z forumowiczow, moze uchylisz rabka tajemnicy?? Brawo za odwage publicznie wyznac swoje uczucia . BR - X - Odpowiedz Link Zgłoś
edziunia Re: do Schuji 24.05.05, 16:19 No to czego bez przerwy piszesz że nas żegnasz? Dziecko jesteś? histerie jakieś masz? paranoję? Ja ci chłopie, czy kimkolwiek tam jesteś kłopotów żadnych nie zamierzam sprawiać- jesteś śmieszną i zabawną pchełką, którą warto czytać i z której warto się ponaigrywać. Takiego MUPPETA jak Ty to jeszcze nie mieliśmy! Co do Twoich jaj- wydaje się, iż ich nie posiadasz. Prawdziwy facet, jak mówi tak robi, Ty jesteś pod tym względem nyndza ale może są takie co Cie lubią? Rybki biorą, a jakże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: a co powiecie na 30-40 pln??......... IP: *.chello.pl 21.05.05, 01:06 Co Ci się nie podoba w kopytkach z marchewką ? Gorzej jadłem jak tyrałem na dachach Manhattanu ....:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: a co powiecie na 30-40 pln??......... IP: *.chello.pl 21.05.05, 01:06 Co Ci się nie podoba w kopytkach z marchewką ? Gorzej jadłem jak tyrałem na dachach Manhattanu ....:-(d Odpowiedz Link Zgłoś
lkish21 Re: a co powiecie na 30-40 pln??......... 21.05.05, 09:21 ale za to jakie miales widoki...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: praca za 4 zł za godzinę??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 21:41 Tyle zarabialem przez rok, najpierw w tartaku, potem na budowie. Jako prawnik po ukonczonej aplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał nie ma niewolnictwa w Polsce IP: *.acn.waw.pl 20.05.05, 00:35 gdyby w Poslce byłkapitalizm (np ne było idiotycznych płac minimalych itp) to ludzie by wiecej zarabiali, bo prace abrdziej by sie ceniło. A niewolnctwa w Polsce eni ma i nikt mu nie każe tak pracować! NIech zakałda wlasna firme i płaci ludziom 12 PLN zagdzine. Ja tyle płace ludziom a zaczynałem dzialanosc majac 100 PLN wiec nie gadajcie bzdur lenie! Odpowiedz Link Zgłoś
evelne Re: praca za 4 zł za godzinę??? 20.05.05, 02:11 hehe smieszne moj chlopak ma 30$ na godzine a ja 15$, ale jakos przezyje:) oczywiscie w USA.ludzie, wyjezdzajcie i nie zastnawiajcie sie nad niczym.ja wlasnie przyjechalam sie obronic (mgr) i wracam do USA sprzatac domy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Schuja w domu nie ma nic do gadania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:40 ...i odreagowywuje na forum. Na granicy austriackiej w Drasenhofen też był (długo przed Unią)taki upierdliwy funkcjonariusz. Okazało sie, że ma polską żonę która go krótko trzymała. Swoją drogą dziwiłem się, która go chciała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: praca za 4 zł za godzinę??? IP: *.chello.pl 21.05.05, 01:09 chyba pomyliłaś się Greenponciaro ! 5 $ na budowie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel PRECZ Z KAPITALIZMEM Na CALYM SWiECE! IP: *.crowley.pl 20.05.05, 15:25 nt. Odpowiedz Link Zgłoś
anna335 Re: praca za 4 zł za godzinę??? 20.05.05, 22:19 wiecie co, tak sobie Was poczytalam powiem Wam inna historie: w malym miescie od dwoch lat prowadze spolecznie BEZPLATNE kursy jezykowe dla kobiet bezrobotnych, jest ich u nas prawie 400 - zgadnijcie ile pan, chce sie uczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
anna335 Re: do cudzoziemiec w PL 22.05.05, 00:13 chodzi regularnie 8 (OSIEM) pan - pozostale, a zapisalo sie 31 osob, bywaja na zajeciach od czasu do czasu, a jak sie pytam dlaczego to mowia: a bo mi sie nie chcialo z domu wychodzic zarejestrowanych jest prawie 400 ...no comments... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cudzoziemiec-w-PL Wiwat Schuja lkish21 i ludzi Z JAJAMI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 23:52 Wiem ze w Polsce jest jakies 1% ludzi ktore chca pracowac ktore maja ambicje. Ciesze sie ze czytam od was. KLAMSTWO: - nie ma praca - nic nie mozna robic - na zachodzie jest super - ci ktorzy duzo zarabiaja to dzieki "kapital poczatkowy" - ci ktorzy duzo zarabiaja to dzieki "znajomosci" PRAWDA - jest wiele wiele do robienia - WIELU mozna robic, wlasnie bo wielu jest do robienia - na zachodzie kazdy pomysl juz 100 osob mieli. tu NIE. - mozna zarabiac duzo, i nie trzeba ANI kapital ANI znajomosci ja, i kilka osobe z jajami WIEMY te prawde. biedne sfrustruowany ktory sa tchorzami i nic nie chca robic, nie beda to nigdy odkrywac. PS: ja robilem moj maly wklad. od 3 lata znam dziewczyna ktora skonczyla uniw. jest inzinier. ona ma 30 lat. NIE UMIALA UZYWAC KOMPUTERA!!!!! INZINIER!!!!!!!!! ja kupilem PC, szkolilem ja. teraz umie. NIGDY NIE PRACOWALA!!!! NIGDY!!!!!! 30 LAT!!!!!!! po MIESIACY ze ja "opracuje" ja, lada chwile bedzie otwierala dzialalnosci gospodarcze. owszem pomysl o "co bezdie robila" to moj pomysl. a to pomysl BOMBOWY! owszem nie powiem wam co! ;) UWAGA: nie jest moja dziewczyna! tylko ja bardzo ja lubie i pomagam ja! problem jest ze masa osob sa CZWOKAMI ktory "nie chca i nie umieja pracowac" jak ktos napisal w Polityce, na wspaniali artykul o "NIEROBOTNYCH" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: Wiwat Schuja lkish21 i ludzi Z JAJAMI! IP: *.chello.pl 21.05.05, 01:11 powinno być o NIEROBOTNYCH "realistach" :-)))_ Odpowiedz Link Zgłoś
cudzoziemiec_w_pl Polska dzieli sie w 1% z jajami, a 99% debilow 21.05.05, 08:59 Ludzie, nawet zalozylem konta. Za bardzo mi sie podoba ten wasz forum! Bardzo sie ciesze ze kilka osob tutaj pokazuje innimi ze jesli oni narzekaja ze w Polsce jest wszystko kiepsko, to ICH WINA! Ta mloda dziewczyna ktora "dzieki glowa" zarabia 30-40 zl/h, ten student ktory ma 2000zl/m-c, WIEEEELKI Schuja, i tak dalej.. Ludzi, ja tu przyjechalem ze bylem LEWICOWY! ROZUMIECIE? LEWICOWY! Jak sie dowiedzialem ze ktos pracuje za 35zl/dzien w restauracji, a to znaczy czasami 12 godz, ja bylem OBURZONY! Potem minelo czas. Widzialem jak "pracuja" te osobe ktore zarabiaja 3-4 zl/h. A rozumialem ze za PSEUDO-PRACA trzeba dawac PSEUDO-PIENIADZI. To jest sprawiedliwy. Z reszte kto NAPRAWDE pracuje, dostanie ile zasluguje. Za 2 tygodnie potrzebuje na przyklad ktos byc pracowac jako DIREKTOR nowo powstajaca firma, z kapitalem z UE. Facet ktory ma kase (i gruba) zlecil mnie zorganizowanie powstania firmy. A juz wiem ze bede mial problem znalezc ludzi ODPOWIEDNY. Bo ci ktorzy UMIEJA PRACOWAC, juz praca maja. A ci ktorzy sa jeszcze wolny, czesto bo nie umieja i nie chca. Smutna prawda.. Cudzoziemiec-w-PL Odpowiedz Link Zgłoś
lkish21 Re: Polska dzieli sie w 1% z jajami, a 99% debilo 21.05.05, 09:22 > Ta mloda dziewczyna ktora "dzieki glowa" zarabia 30-40 zl/h, jak to ma byc o mnie to co najwyzej mlody chlopak:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - X - Re: Polska dzieli sie w 1% z jajami, a 99% debilo IP: *.242.81.adsl.skynet.be 21.05.05, 09:57 Do cudzoziemiec_pl To co pisales jest prawda , jest duzo ludzi ktorzy spoczywaja na laurach i wola ponarzekac , ale jest tez duzo ludzi ktorzy mimo usilnych staran i szukania nie znajduja nic. Moze okresle to tak bez obrazy dla innych , sa to ludzie ktorym poprostu brakuje tej jednej iskierki, tej iskierki ktora by to wkoncu odpalila , a tak zalewa sie , zalewa sie czy to zalem , czy flustracja. Ta iskierka jest najwazniejsza dzieki niej ludzie podejmuja decyzje wyzwania , nie boja sie porzycic tendencjyjnych schematow , dzieki niej wyjezdzaja do doleglych miast , za granice za praca , ale niestety trzeba podjac takie decyzje czasami jak sie chce do czegosc dojsc. Ja te decyzje podjalem 9 lat temu i wyjechalem z Polski , choc by z jednego powodu opieki socjalnej , sluzby zdrowia etc, mozna by bylo wymieniac tych powodow.Najtrudniej jest zawsze podjac tedecyzje :D , a znam to z autopsji, ale trzeba probowac , czasami sie trafi , czasami pudlo po prostu RND. Teraz do Shuja :: Moze i tam masz swoje racje w tym co mowisz , i twoim postepowaniu ( czysto ekonomicznym ) ale twoj sposob wypowiedzi na tym forum , "bluzganie innych, krytyczne uwagi itd.." ma wiele do zyczenia. Troche respektu dla innych , bo niewiadomo co tobie sie przytrafi ....... , a zapomnial bym te posty pod twoim nickiem , pisaly dwie rozne osoby czyli ty i twoja dziewczyna.... Ps. To by bylo tyle na dzisiaj , czas odpoczac po pracowitm tygodniu, tym ktorzy maja zaparcie do szukania lepszej pracy, godnej zycze powodzenia ( nie dziekowac ) :P BR - X - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Polska dzieli sie w 1% z jajami, a 99% debilo IP: *.chello.pl 21.05.05, 11:05 Sluchaj skrajny debilu co ty tu za brednie wypisujesz ,masz cos do powiedzenia to pisz a nie w kolko o tym samym zero pojecia o czym kolwiek czyli debil Odpowiedz Link Zgłoś
milosz_furman oj.. 21.05.05, 15:27 Poświęciłem nieco czasu korzystając z wolnej soboty i poczytałem Was. I nasuwa mi się jedno spostrzeżenie tak banalne,że zastanawiam się czy je wyartykułować.. Otóż stan posiadania kasy nie jest gwarantem posiadania klasy..:)) Mnie życie nauczyło pokory i szacunku dla drugiego człowieka niezależnie od stanu posiadania przez niego ilości środków płatniczych:-) To zapewne niemodne ,ale ważne jest to "coś" czego nie da się zakupić żadną jednostką monetarną. Owszem umiejętność radzenia sobie w życiu jest umiejętnością pożądaną,ale nie jest to jedyny wyznacznik człowieczeństwa. Pracuję w handlu od wielu lat i w mioch relacjach z klientami liczy się przede wszystkim człowiek a potem produkt..i wiecie co? U mnie się sprawdza. A dla wszystkich dyszących nienawiścią na tym forum, cwaniactwem, zwykłym chamstwem proponuję długi spacer..ale nie "przed" czy "po" forumowaniu tylko "zamiast" Miłego Dnia i Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - X - Re: Polska dzieli sie w 1% z jajami, a 99% debilo IP: *.241.81.adsl.skynet.be 21.05.05, 20:13 Marta , ktorego debila masz na mysli ?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Polska dzieli sie w 1% z jajami, a 99% debilo IP: *.chello.pl 21.05.05, 23:57 Tego co sie za cudzoziemnca podaje nie o Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - X - Re: Polska dzieli sie w 1% z jajami, a 99% debilo IP: *.241.81.adsl.skynet.be 22.05.05, 00:08 : CMOK :) Odpowiedz Link Zgłoś
cudzoziemiec_w_pl Re: Polska dzieli sie w 1% z jajami, a 99% debilo 22.05.05, 08:43 > Tego co sie za cudzoziemnca podaje nie kobieto, ja JESTEM cudzoziemcem, nie "podaje sie". czasami jak czatuje tez trafie na idiotki ktore nie wierza ze jestem cudzoziemcem. niestety ludzi z ograniczonym mozgiem, ktore maja same problemi z obcymy jezykami, nie potrafia wierzyc ze KTOS, ktory polakiem nie jest, jest w stanie opanowac ich jezyk.. Moglbym napisac zdanie jak "niech Polska SPI**DALA" zeby cie udowodnic. Kiedy tak robie na czat, to juz ZADNA POLKA watpie ze jestem cudzoziemcem.. Ot, takie kraju patetyczny nacjonalistwow jestescie ze takie zdanie polak nigdy nie bylby pisac.. Ale dobrze ze sa takie ludzi jak TY marta, bo dzieki tego ja zarabiam GRUBA KASA. jesli w polsce byloby wiecej ludzi inteligentych, mialbym wiecej konkurencja! ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Polska dzieli sie w 1% z jajami, a 99% debilo IP: *.chello.pl 23.05.05, 10:55 Dobrze badz sobie nawt murzynem i zarabiaj jeszcze wiecej .Zycze ci duzo zdrowia i szczescia Odpowiedz Link Zgłoś
cudzoziemiec_w_pl Re: Polska dzieli sie w 1% z jajami, a 99% debilo 23.05.05, 15:03 Moja skora nie jest ciemniejsza niz twoja. Roznice podlegaja nie na SKORE, lecz na inne rodziaju tkanina komorkowa.. ta ktora sie znajduje "pod wlosami" potoczne nazywana.. NEURONY! :) ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: singapurka Re: praca za 4 zł za godzinę??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 15:59 A ja pracuje za 4,77 w TP.SA. To jest paranoja! Z taka pensja nie stac mnie nawet na plan standardowy TP:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: praca za 4 zł za godzinę??? IP: *.chello.pl 22.05.05, 23:52 a gdzie ? u Panasiuka w Łodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
marthar Re: 21.05.05, 17:22 OJ CHYBA DŁUGO -NIESTETY JA SIĘ TYLKO DZIWIĘ, ŻE TYMI BIEDRONKAMI I INNYMI OBOZAMI PRACY NIE ZAJMĄ SIĘ PRZEDSTAWICIELE PRAW CZŁOWIEKA, PRZECIEZ TO CZYSTE NIEWOLNICTWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:03 A ja płacę 7 na rękę studentkom. Legalne zatrudnienie. Praca w weekendy w hipermarketach. Nie wymagam dosiadczenia, tylko zapału, uczciwości i myslenia. I, uwierzcie mi, bardzo trudno jest znaleźć osobę, którą chce się zatrudniać na dłużej. Wszystko to damy, które głowy noszą nie wiem jak wysoko, a robić im się nie chce. Do tej pory myślałam, że w Polsce jest cięzko, że nie ma pracy itp. Niestety, ostatnio zmieniam zdanie. Praca jest, chętnych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: 23.05.05, 19:15 bo studentka to 'poszukiwany' towar na wszelkich promocjach - ty im 7 zł - podłapią 'odświadczenia' i idą tma gdzie im dadzą np. 12 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
cudzoziemiec_w_pl ASIA ma racji.. 21.05.05, 21:03 Znam wiele wiele historie jak ta historia JOANNI. ja zaprzyjazne tu w Polsce z kilka osobe WYBRANE i PORZADNE, ludzi ktore pracuja na normalne godne jakosci, i maja po 3000-4000zl (na rece). Kiedy TE OSOBE szukaja jakies wspolpracownika, to juz koszmar. Asia ma 100% racje. A jeszcze czekam na odpowiedzi od ANNA335. ILE KOBIET SIE ZGLASZALO DLA KURS BEZPLATNEGO z te 400? napewno marna liczba... Cudzoziemiec-w-PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonks Re: IP: *.l6.c1.dsl.pol.co.uk 22.05.05, 09:18 Hmm,4 zł na godzine,cóż,złodziejstwo pierwszej wody.Chociaż z drugiej strony....Poczytałem sobie wypowiedzi i pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to ludzie piszący mam dyplom z UW,UJ itp zamiast pisac o swoich umiejętnościach.Przewineło mi sie przez firme paru studentów i generalnie oprócz dyplomów nic więcej sobą nie reprezentowali,teraz od razu uprzedzam uczciwie że to nie jest katedra filozofi tylko praca.Cóż inny kraj,inne obyczaje,pracują dla mnie Litwini i są wdzięczni,jeżdzą na urlopy,zawsze jakieś drobiazgi przywożą ze soba na prezenty.Polacy obrobili mi tyłek od krwiopijcy i polskiego cwaniaczka.Hmmm,zabrałem ich z ulicy gdzie szukali pracy,dałem całkiem niezła stawkę nawet jak na tutejsze warunki,tylko sie troche odkuli zaczeły sie problemy.Bo oni mają ambicje,qrde ok,to dlaczego facet z dobrym angielskim ,dyplomami itp szuka roboty na budowie gdzie sie totalnie nie nadaje bo w życiu narzędzi nie używał?A podwyżke sie dostaje za to że sie dobrze pracuje,ja mam większy zysk więc mogę więcej zapłacić.Niestety nie do wszystkich to dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek z głową Re: IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 22.05.05, 13:13 Akurat do mnie dotarło, czy nie szuka Pan pracowników? Jeżeli tak to chętnie chcę się z Panem skontaktować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonks Re: IP: *.l6.c1.dsl.pol.co.uk 22.05.05, 14:34 Szukam.Elektryka, i wszystko co sie z tym wiąże,robienie młotkiem,przecinakiem,kątówką dziur w ścianach,bieganie po piętrach,przeważnie.Zakładanie kamer,czujników uderzeniowych itp.Kalibracja alarmów. tutejszy@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Schuja na forum Społeczeństwo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 15:06 ... w wątku Religia czy odmóżdżanie ludzi już tak bardzo się wczuł w bycie partnerem Polki, że pisze czysto po polsku... Fe, taki duży, a kłamczuszek... A może ma schozofrenię i jako nielegalny emigrant nie może się leczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Schuja na forum Społeczeństwo... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.05, 10:03 Po mile spedzonych wolnych dniach melduje sie z powrotem.Widze Guest , ze masz nature donosiciela. Szukasz , odkrywasz , donosisz i zapodajesz. Co dla ciebie jest tak dziwnego , ze dyskutuje tez na innym forum? Tam po prostu , ze wzgledu na inny poziom i temat dyskusji a takze intelektualny poziom moich interlokutorow , dostosowuje takze moj styl wymiany zdan. Na tym tutaj forum i w dyskusji z toba nie jest mi to potrzebne.W lekki sposob moge, ale tez ze wzgledu na twoj poziom inteligencji, MUSZE pisac w sposob prosty, dosadny a czasem tez sprosny. Zebys nie mial problemow ze zrozumieniem tego. Aprzy okazji , to dzieki za uznanie wysokiego poziomu mojej znajomosci waszej mowy. Jak to mowia w Austrii; Übung macht den Meister. Jak juz to przed paroma dniami zaznaczylem , do merytorycznej strony tej tutaj dyskusji nie bede wiecej sie odnosil.Co mialem do powiedzenia ,juz rzeklem.Paru z tutaj piszacych ma podobne zapatrywania , a reszta , no coz , to tak jak rzucac perly przed wieprze. Zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Schuja na forum Społeczeństwo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 10:11 Wiesz co, polski Niemcu lub polski Austriaku, nie czepiaj się mojego ilorazu inteligencji. Jest OK. Dowaliłeś z grubej rury nie znając mnie, hi hi... Należę do Mensy... I nie pracuję za śmieszną stawkę. Ćwiczenie czyni mistrza (jak napisałeś) więc ćwiczę także zrozumienie takich osobników jak Ty. Wściekasz się, bo Cię zdemaskowałem. Ot, co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: Schuja na forum Społeczeństwo... IP: *.chello.pl 23.05.05, 11:00 Chlopcze zero inteligencji masz!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Schuja na forum Społeczeństwo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 12:01 Ja czy Schuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: Schuja na forum Społeczeństwo... IP: *.chello.pl 23.05.05, 13:16 Shuja oczywiscie ty nie bron Boze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykretyn Re: IP: *.adsl.proxad.net 25.05.05, 11:10 Gość portalu: tonks napisał(a): > Szukam.Elektryka, i wszystko co sie z tym wiąże,robienie > młotkiem,przecinakiem,kątówką dziur w ścianach,bieganie po > piętrach,przeważnie.Zakładanie kamer,czujników uderzeniowych itp.Kalibracja > alarmów. tutejszy@op.pl Panie Tonks.Dziwne,ze w UK nie dotarlo do Pana,ze na Zachodzie nikt nie tlucze sie mlotkiem i przecinakiem bo od dawna juz wszyscy uzywaja perforatora udarowego ,ktory kosztuje 50 euro maximum.Mniej wysilku i5 razy szybciej i czysciej. Odpowiedz Link Zgłoś
sanszajn84 Re: praca za 4 zł za godzinę??? 22.05.05, 20:59 Ja pracowałam po 12 godzin dziennie, 7 dni w tygodniu za 3,50 zł i na czarno :/ I bardzo się cieszyłam ze mam prace ! Odpowiedz Link Zgłoś
pyskata36 Re: praca za 4 zł za godzinę??? 22.05.05, 23:42 A czy ktos moze mi powiedziec dlaczego znajoma moja osoba majac 2300 na miesiac (1 osoba dorosla i 1 15 letnie dziecko), mieszkajac w 3 pokojowym mieszkaniu w 250000 miescie w Polsce wiecznie placze ze jej MALO? Czy 2300 na miesiac na zycie na 2 osoby to naprawde taka glodowa suma? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_53 Re: praca za 4 zł za godzinę??? 23.05.05, 09:24 Ten kto ma dużo cce jeszcze więcej i ciągle mu mało.Zauważcie, że ci biedni mniej narzekają na jakieś braki niż ci bogaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crac Re: praca za 4 zł za godzinę??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 10:00 Tak pracuje się w otelu System w Krakowie. Jest to murzyńskie wykorzystywanie ludzi w białym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
cudzoziemiec_w_pl oto dlaczego hotel system jest tak tanio... 23.05.05, 15:07 nie zdziwie sie. oferuja jednoosobowy pokoj za 189zl.. cena jest BARDZO niska jak na hotel tej kategorii. W krakowie gdzie teraz nie ma zadna dziura wolna, bo nawal turystow.. Hotel jest na zadupie, fakt. ale teraz wyslo na jaw "SKAD takie cene". pisz do mnie co umiesz, crac. moze mam lepsza praca dla ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: oto dlaczego hotel system jest tak tanio... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 01:09 Moim zdaniem Inspekcja Pracy winna sie pofatygować do tego hotelu. żadnych osłon, żadnej umowy, żadnych gwarancji, że będą pieniądze, bo nigdy ich właściciel nie miał na pensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km BZDURY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 20:49 ludzie, macie internet. zamiast siedzieć i bez sensu pierdzielić róbcie kursy komputerowe.. ja pomimo tego ze mam 20 lat od początku tego roku studiując zarobilem okolo 5,000 zl pracując (czyt. bawiąc się) przy komputerze.. jesli chcecie dalej narzekajcie i pracujcie za 3,50; 4 zlote.. powodzenia.. w internecie jak sie postaracie mozecie wyciągnąć nawet 100-200zl/godzine.. wiem bo tak pracowalem.. niestety nie moge podać konkretnej dziedziny, w każdym dzialalnie legalnie (oferowanie uslug internetowych). tyle moge powiedziec. MOZE CZAS POMYSLEC NAD SWOIM LOSEM?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: BZDURY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 20:50 PS.: studiując DZIENNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: BZDURY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 00:22 nie jestem synkiem, na pewno Twoim.. o co chodzi? z Twojej wypowiedzi nie moge wywnioskowac zadnego sensu, czy nie mam racji?? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_53 Re: BZDURY? 14.06.05, 08:56 To przecież proste- jak można na necie zarabiać taką kasę! To nierealne! Po drugie -sorry jeśli obraziłeś się za "synka",ale biorąc pod uwagę mój wiek mogę tak zwrócić się do młodego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś