Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MOBBING W TPSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:50
    WITAM WSZYSTKICH! PRACUJĘ W TEJ FIRMIE 3 LATA, ALE TO CO SIĘ TERAZ DZIEJE TO
    JEST WIELKA PORAŻKA, GROŹBY MAILAMI, TELEFONY O DZIWNYCH PORACH (22:00) SPĘDY
    HANDLOWCÓW O 19 DO DYREKTORA NA ZJEBKI, CZEGO ONI OD NAS ŻĄDAJĄ SKORO FIRMA W
    KTÓREJ PRACUJE MA DO H... I DO D.... OFERTE. KAŻĄ SPRZEDAWAĆ ISDN KTO TO
    G.... DZIŚ WEŹMIE I TO ZA JAKĄ JESZCZE CENĘ... SPADAM Z TEJ FIRMY I WSZYSTKIM
    ODRADZAM... A MOŻE ZA TEN MOBBING JAKIEŚ ODSZKODOWANIE, CZY KTOŚ MIAŁ COŚ
    WSPÓLNEGO Z TAKĄ SYTUACJĄ??? PSYCHICZNIE WYSIADAM!!!!!!!!!!!!!!!!!POZDRAWIAM
    WSZYSTKICH!!!! A ZWŁASZCZA JEDNEGO Z KIEROWNIKÓW Z OBSZARU WROCŁAW
    Obserwuj wątek
      • Gość: ex_pracownik Re: MOBBING W TPSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 22:05
        To samo dzieje się w całej grupie kapitałowej - w Centertelu dziewczyny
        zachodzą grupowo w ciążę, co aktywniejsi odchodzą, a reszta, albo radzi sobi
        jakoś z tym stresem, albo olewa i czeka na wypowiedzenie, bo wielu sprawia
        problem tak samemu z siebie zacząć szukać czegoś innego. Niestety prawo polskie
        i polskie sądy są równie chore jak ta atmosfera w pracy i szanse wygrania są
        nikłe. A nawet jak Ci się uda - zapomnij o znalezieniu innej pracy - będzie sie
        wlekło już zawsze, że jesteś wyrzutkiem, co pracodawcę do sądu podaje...
        Tak to już u nas jest.

P.s. ja odeszłam, znalazłam spokojniejszą pracę, wyluzowałam się i teraz patrzę
        z żalem na starych współpracowników, którzy stają się coraz bledsi i nie mają
        kiedy się ze mną spotkac, bo ja chodzę spać o porze, o której wychodzą z
        pracy... oni patrzą z zazdrością, ale ciężko rozstać się ze służbowym
        telefonem, nadal niekiepską pensją i umową na stałe... tylko że kasa to nie
        wszystko.
        • Gość: Jacek28 Re: MOBBING W TPSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 01:16
          Czesc wszystkim!

czy ktos z forumowiczów tez odszedł z jakiejś firmy bo był MOBBING albo CHORA
          atmosfera z pracy?

Albo czy ktos o czyms takim słyszał?

Ja ze swojej strony moge dodać ze tez słyszalem ze w IDEI jest mobbing.

Napiszcie ludzie!!
          Ostrzezcie innych jezeli sie z czyms takim spotkaliscie - niech internauci
          czytaja i przekazuja sobie takie informacje!!!
          To tylko WZMOCNI naszą pozycję (pozycję nas wszystkich pracujacych lub nie
          pracujacych "pionków" na arenie pracy) a osłabi firmy w których się do czegoś
          takiego dopuszcza!!
          Beda mialy zla opinie i wszyscy beda wiedzieli co sie dzieje!

Czekam na silny odzew - licze na Was wszystkich!!

Piszcie!!
          • Gość: J. Re: MOBBING W...... ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 15:32
            hej,
            czy slyszeliscie o innych firmach w ktorych jest zla atmosfera w pracy?
            • Gość: me Re: MOBBING W...... ?? IP: *.pl / *.crowley.pl 20.06.05, 22:27
              w isuzu też jest daremna atmosfera... dno jak koń ale widzę ze bogate firmy
              specjalizują sie w dołowaniu swoich pracowników bo przecież płacą za tą
              atmosferę dobre wypłaty....
          • buciu69 PEKAO Centrala 16.06.05, 17:11
            Byly chore godziny pracy - 12-14 a czasem 24 (nadgodziny nie istnialy). Dlatego
            odszedlem mimo nie najgorszej kasy. Teraz, z tego co wiem, moje obowiazki
            wykonuja conajmniej dwie osoby ( w tym jedna nowa zatrudniona za wieksza kase
            niz ja). Podsumowujac: pracowalem za frajer za 2 osoby, za mala kase (jak na to
            stanowisko), w dwoch departamentach (nie bylo mowy o zatrudnieniu kogos do
            pomocy), a teraz firma placi za wykonywanie tych samych obowiazkow jakies 2-3
            razy wiecej. Gdzie tu logika???
            • Gość: Anka Re: PEKAO Centrala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 18:33
              buciu69,
              Dzieki za info - w ten sposob tez poinformowales furumowiczow - i do firmy
              zglosi sie mniej chetnych, bo ludzie juz beda wiedzieli co ich tam czeka.
              Ale..... jeszcze jedno: czy piszesz o PKO BP czy PKO SA ??
              • buciu69 Re: PEKAO Centrala 17.06.05, 17:08
                PEKAO SA - chetnych pewnie zglosi sie duzo, zwlaszcza mlodych, przyjezdnych
                zaraz po studiach, ktorzy beda robic 2 razy wiecej za dwa razy mniej - ale to
                juz ich wybor. Ja postanowilem sie cenic i owszem moge pracowac 12 dziennie ale
                za odpowiednia kase.
        • Gość: m Re: MOBBING W TPSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.219.177.* 20.06.05, 22:48
          no jestem w szoku, pracuje w Łodzi (obszar Katowicki)
          w zyciu nie slyszalam o takich rzeczach.
          DWiW karzą wciskać, ale ISDN?
          Teraz tylko rezygnacje pod NEO słysze...
      • siberienne prosze tak nie krzyczec, slyszymy :] 15.06.05, 23:12
        przypominam tez o netykiecie...
        • Gość: m Re: prosze tak nie krzyczec, slyszymy :] IP: 81.219.177.* 20.06.05, 22:51
          pfffffffffff
      • Gość: mła ENIRO IP: *.crowley.pl 17.06.05, 09:40
        wydawca Panoramy Firm,
        tam sie dopiero dzieje, z dnia na dzien coraz gorzej, zebrania po i przed
        własciwą pracą- norma, plany sprzedazowe-niewykonalne, zarobki coraz mniejsze, a
        obowiązków coraz wiecej, nieustające konkursy na samochody.........
        nie pracuję tam od lat i nieziemsko sobie chwalę
        • Gość: gk Re: ENIRO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 10:57
          wszędzie jest to samo sprzedaż,sprzedaż i jeszcze raz sprzedaż, ludzi enie mogą
          spokojnie pracować, wszystkie soki z ludzi chcą wycisnąć, ludzie są psychicznie
          wykończeni, ale kogo to wszystko obchodzi.
          • sammm Re: ENIRO 17.06.05, 14:46
            Mobbing jest trudny do udowodnienia, ale nie niemożliwy.
            Jak chcesz to podam Ci namiary na radcę prawnego zajmującego się takimi
            rzeczami.
            Podaj maila.
          • tamara_t Re: ENIRO 17.06.05, 14:48
            I dlatego zatrudniają coraz młodszych, prosto po średniej szkole - bez
            doświadczenia i kwalifikacji, bo:
            - nie wiedzą czego oczekiwać, nie mają wygórowanych oczekiwań
            - nie oczekują dużego wynagrodzenia
            - nie kłapią dziobem, że jest źle bo się cieszą, że w ogóle pracują
            - boją się cokolwiek mówić, wychylać, bo jeszcze tkwią w schematach szkolnych -
            a tak łatwo się manipuluje [starsi pracownicy nie dają się już traktować
            protekcjonalnie, tym bardziej, że niejednokrotnie pracodawca bladego pojęcia
            nie ma o specyfice pracy - on widzi tylko słupki na wykresach i zera na koncie]

A zatem moi drodzy - wszyscy z doświadczeniem handlowym - pora zwolnić i
            przesiąść się na spokojniejsze posadki - tak tez i ja uczyniłam i również
            chwalę to sobie bardzo.
            Powodzenia wszystkim i jak najmniej zwierzchników, którzy nigdy nie powinni
            byli znaleźć się na tych stołkach...
      • Gość: vel_prodi Re: MOBBING W TPSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 22:19
        zgadzam się z autorem postu, szczera racja, pozdrowienia dla co niektórych S-ów
      • Gość: ROSA Re: MOBBING W TPSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 22:31
        Popieram kolegę, też odeszłam z tego syfu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: MOBI Re: MOBBING W TPSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:19
        Zgadzam się ze wszystkim co powyżej!!!
        • moim_zdaniem Re: MOBBING W TPSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.06.05, 15:03
          Co prawda ja pracowałam w Idei w Łodzi i tam nie było mobbingu oprócz
          naturalnej gonitwy za wykonywaniem planów. Ale wiem co to jest mobbing dzięki
          obecnej firmie, więc pozdrawiam wszystkich mobbingowanych i życze szbkiej
          zmiany pracy.
      • Gość: smycz Re: MOBBING W TPSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 21.06.05, 19:38
        pracowalam tam 2 miesiace ale mialam dosc mobingujacego psychiola szefa
        kretyna, trzymaj sie i zwiewaj jak mozesz stamtad!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka