Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Punkt tanich opłat

IP: *.atr.bydgoszcz.pl 21.06.05, 14:40
    Witam.

Czy ktoś może ma jakieś doświadczenie w otwarciu punktu tanich opłat (tam,
    gdzie za wszystkie opłaty płacimy stałą prowizję np. 1zł). NIe ma znaczenia
    nazwa Firmy.
    Chodzi mi o formalności, koszt założenia, itp.

Z góry dzięki za odp.

zax
    Obserwuj wątek
      • vokulski Re: Punkt tanich opłat 21.06.05, 20:38
        Gość portalu: ZAX napisał(a):

> Witam.
        >
        > Czy ktoś może ma jakieś doświadczenie w otwarciu punktu tanich opłat (tam,
        > gdzie za wszystkie opłaty płacimy stałą prowizję np. 1zł). NIe ma znaczenia
        > nazwa Firmy.
        > Chodzi mi o formalności, koszt założenia, itp.
        >
        > Z góry dzięki za odp.
        >
        > zax

Jakby nie liczyć taki punkt nie ma sensu egzystencji to po prostu nie ma prawa
        bytu no chyba że zmienisz 100 % osób aby korzystało z Twoich usług a nie banków
        poczty itp oraz masz duże osiedle gdzie nikt ci nie wejdzie na tak wspaniały
        rynek
        • Gość: ZAX Re: Punkt tanich opłat IP: *.atr.bydgoszcz.pl 22.06.05, 14:03
          Miejsce byłoby dobre. Wszystkich się zmienić też nie da.
          Ale jestem optymistą, byłby to pierwszy taki punkt w miasteczku.
          Dlatego szukam jakiś osób które już w tym siedzą i mają jakieś doświadczenie.

• vokulski Re: Punkt tanich opłat 22.06.05, 14:13
            ja mogę ci powiedzieć że z racji wykonywanego zawodu mam dostep do danych
            obrotow sklepow ktore taka usluge oferuja tak jakby przy okazji i moge Cie
            zapewnic ze wszedzie wychodza jedynie na zero lub niewiele na plus stad tez
            moja opinia ,

• Gość: ZAX Re: Punkt tanich opłat IP: *.atr.bydgoszcz.pl 23.06.05, 15:55
              Dzięki za opinię.
              • Gość: zbynek Re: Punkt tanich opłat IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 23.06.05, 22:21
                z mojego doswiadczenia: duzy supermarket osiedlowy, w ktorym jest taki punkt
                (najlepszy w regionie, jesli chodzi o liczbe przyjmowanych rachunkow),
                przyjmuje okolo 4000 rachunkow miesiecznie. Policz sobie: 4000x0,60 PLN (dla
                Ciebie za 1 rachunek). I oplac z tego ZUS, podatki, koszty wynajmu i
                ewentualnie oplaty franczyzowe... To niewiele zostaje. A przecietnie punkt na
                osiedlu przyjmuje najwyzej 2000 rachunkow... To ma tylko sens jako dzialalnosc
                dodatkowa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka