Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KURS Z URZEDU PRACY

IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 16.07.05, 20:14
    Witam.Zostalam skierowana przez urzad pracy na miesieczny "na sekretarke".
    skierowana z grozbami:
    -odmowy - utrata statusu bezrobotnej
    A kiedy spytalam pania co bedzie jeslu bede chciala wyjechac w trakcie
    trwania kursu( a kurs trwa mieisac po 8 godzin dziennie) na jeden dzien do
    innego miasta na rozmowe kwalifikacyjna to pani mi powiedziala,ze NIE MOGE...

Ludzie kochani, czy urzad pracy promuje bezrobocie?????(na marginesie na
    staz, ktory sama sobie zalatwilam tez sie nie zgodzili!)

I moje pytanie.
    Jak wygladaja takie kursy? I czy rzezcywiscie jest zakz opuszczenia chociazby
    dnia takiego kursu?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Templariusz Re: KURS Z URZEDU PRACY IP: *.244.144.142.ip.tnp.pl 18.07.05, 07:19
        O kursie sekretarek nic nie wiem jak wyglądają, ale mój brat robił kurs
        operatora koparkoładowarki nie z urzędu, ale w tym samym kursie również brali
        udział ludzie skierowani z pośredniaka. Brat płacił swoją kasę i nie musiał
        chodzić, tamci musieli się stawiać obowiązkowo, bo jak nie to zwracają kasę za
        kurs (coś w granicach 1000zł). Może 1 dzień można odpuścić, no ale nie jestem
        pewien. A sam kurs, to w przypadku kursu brata, najpierw teoria czyli jak
        zbudowana jest koparka, a później praktyka i egzamin zaliczeniowy. Nie pamiętam
        czy z teorii też. W każdym razie lepiej nie opuszczać, a stawić się i podpisać
        listę obecności i wtedy ewentualnie się zwolnić, tam na miejscu na kursie,
        jeśli to jest możliwe.
        • Gość: gosc Re: KURS Z URZEDU PRACY IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 18.07.05, 08:23
          dzieki
      • Gość: katroj Re: KURS Z URZEDU PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 09:21
        jeżeli w ciągu dwóch dni od nieobecności dostarczysz zwolnienie lekarskie L4 to
        nic nie mogą ci zrobić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka