Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DO nauczycieli-PROSBA

IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 30.08.05, 17:26
    Witam!
    Mam wielka prosbe i dylemat. Dowiedzialm sie dzis,ze od 1 wrzesnia mam
    mozliwosc zatrudnienia na 4 godziny tygodniowo (jako nauczyciel).Nie
    powedziano mi jeszcze na jakich zasadach i z jaka kwote. POdejrzewam,ze suma
    bedzie barzdo malutka.
    Stad moje pytanie, czy jesli znajde w miedzyczasie inna prace, ktora bedzie
    wymagala, calkowitej tygodniwoej dyspozycyjnosci to czy bede mogla zwolnic
    sie ze stanowiska nauczyciela w kazdej chwili bez zadnych konsekwencji?
    Obserwuj wątek
      • Gość: OlaP Re: DO nauczycieli-PROSBA IP: *.pl / *.smsnet.pl 30.08.05, 17:34
        Za jakieś 2 godziny dam Ci profesjonalną odpowiedz, tylko moja Mamusia musi
        wrócić do domku -jest kadrową w szkole. Jak masz jeszcze jakieś pytania to
        dawaj..... :)
        • Gość: alicja Re: DO nauczycieli-PROSBA IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 30.08.05, 17:37
          DZIEKUJE CI BARDZO BARDZO i czekam na odpowiedz, bo wlansie konkretnej
          odpowiedzi mi trzeba...

BEDE WDZEICZNA DO KONCA ZYCIA ZA TA ODPOWIEDZ.
          TO ZAPytam jeszcze ile mam sie spodziewac wynagrodzenia za 4 godziny w
          gimnazjum.
          Czy za prowadzenie kola przedmiotowego tez dostaje sie pieniazki:)?

Moja przyszla pani dyrektor powiedzial,ze powie mi wsyztsko 1 wrzesnia, tylko
          ja musez wiedziec dzis, bo nie wiem co mam robic.....
          • Gość: OlaP Re: DO nauczycieli-PROSBA IP: *.pl / *.smsnet.pl 30.08.05, 17:40
            Ok jak tylko przyjdzie to Ci wszystko napisze.
      • Gość: OlaP Re: DO nauczycieli-PROSBA IP: *.pl / *.smsnet.pl 30.08.05, 17:43
        Ah jak znam Mame to padnie pytanie czy masz przygotowanie pedgogiczne,
        nauczyciel mianowany, staż i inne duperele więc może napisz to za wczasu (to
        inf co do wynagrodzena) :)
        • Gość: alicja Re: DO nauczycieli-PROSBA IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 30.08.05, 17:48
          Mam przygotowanie pedagogiczne. W tym roku skonczylam studia wiec nie mam nawet
          stazu...chcialam robic w tym roku, ale przy 4 godzinach to chyba niemozliwe(no
          wlansie spytaj mame czy zrobienie stazu przy 4 godzinach jest jakims cudem
          mozliwe?)
          To ma byc moja pierwsza praca.

Jeszcze raz Ci bardzo bardzo dziekuje.
        • endangered_species Re: DO nauczycieli-PROSBA 30.08.05, 17:49
          Umowę możesz zerwać, ale w papierach dyrektor napisze, że zostala zerwana ,,bez
          porozumienia stron" - czyli papiery będą nieciekawe
          Właśnie pytałam o to mojej Mamy- dyrektorki gimnazjum

pozdrawiam :-)))

• Gość: alicja Re: DO nauczycieli-PROSBA IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 30.08.05, 17:54
            Dziekuje za odpowiedz...a jesli nie chcaialbym tych "brzydkich adnotacji" w
            papierach to co mam robic?Czy istnieje jakis okres wypowedzenia?I ile on trwa?
            • endangered_species Re: DO nauczycieli-PROSBA 30.08.05, 18:09
              Mama mówi, ze nie opłaca Ci sie pracować!
              zarabiałabyś 4/18 razy 1143 czyli 254zł!!
              Staż mialabyś od pól etatu czyli od 9h

A ,,pożegnanie" zalezy od dobrej woli dyrektorki w Twojej szkole
              • Gość: alicja Re: DO nauczycieli-PROSBA IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 30.08.05, 18:10
                DZIEKI :)
      • Gość: ewka Re: DO nauczycieli-PROSBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 17:59
      • Gość: ewka Re: DO nauczycieli-PROSBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 18:01
        mnie tez "wykolegowano"....
        a więc nie Ty jedna (!) dziś kumoterstwo górą, a nie kwalifikacje !!!
        • Gość: alicja Re: DO nauczycieli-PROSBA IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 30.08.05, 18:05
          HMMM....mnie nikt nie wykolegowal...Ja mam jasno powiedziane ze to sa tylko 4
          godziny...to ja planuje wykolegowac szkole jesli znajde inna prace, a nie
          zamierzam pracowac tylko 4 godziny tygodniowo, bo umre z glodu i to pod mostem,
          bo niby za co mam wynajac mieksznie :)
          • Gość: ewka Re: DO nauczycieli-PROSBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 18:11
            znam "ten" ból !
            najlepiej idź do prawnika, który zna prawo oświatowe!w każdym UM w wydziale
            edukacji jest/powinien być taki ! dobrze zapytać w innym mieście , bo wtedy i
            pan prawnik jest "bezstronny".
            pozdrawiam !
            • Gość: alicja Re: DO nauczycieli-PROSBA IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 30.08.05, 18:23
              dzieki
      • Gość: OlaP Re: DO nauczycieli-PROSBA IP: *.pl / *.smsnet.pl 30.08.05, 18:40
        Mama już jest.
        W sumie to już znasz odpowiedz na większość pytań ale napewno będziesz miała
        umowę o pracę ponieważ w szkołach nie praktykuje sie innych metod zatrudniania
        nauczycieli tak więc musisz zwrócić uwage czy w umowie będzie klauzula dot.
        rozwiązania umowy o pracę zgodnie z art 33 Kodeksu Pracy jeśli tak to wówczas
        możesz rozwiazać umowę w każdej chwili z 2 tyg wypowiedzeniem.
        Za koło nie dostaniesz pieniedzy resztę już wiesz
        Powodzenia
        • Gość: alicja Re: DO nauczycieli-PROSBA IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 30.08.05, 18:46
          DZIEKUJE BARDZO TOBIE I TWOJEJ MAMIE.Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Mame :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka