Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Za jaką kasę?

13.09.05, 14:51
    Zostałam ostatnio zaproszona przez firmę doradztwa personalnego na rozmowę
    na stanowisko finansisty (asystent kontrolera finansowego). Na miejscu
    okazało sie, że to brytyjska firma z siedzibą w Londynie. Musiałabym wyjechać
    na półroczny staż (pensja, dojazd i zakwaterowanie). Po tym okresie powrót do
    polski i zatrudnienie w nowopowstającej filli we Wrocławiu lub ewentualnie
    pozostanie w Londynie na stałe (to od nich by zależało). Poczatkowo nie
    miałam zamiaru nigdzie wyjeżdżać, ale teraz się zastanawiam... Jutro mam juz
    bezpośrednią rozmowę z przedstawicielem tej firmy. Jaką ewentualnie stawkę
    wynagrodzenia mam podać??? Nie orientuję się. I co generalnie o tym sądzicie?
    Jechać w nieznane skoro tu mam mieszkanie i pracę? Czy będzie nietaktem jesli
    pojedzie ze mną mój chłopak, który też sobie znajdzie tam jakąś pracę
    (jeszcze w Polsce przed wyjazdem)? Kurczę, mam dylemat.
    Obserwuj wątek
      • jsolt Re: Za jaką kasę? 13.09.05, 14:56
        bez_mapy napisała:

> Zostałam ostatnio zaproszona przez firmę doradztwa personalnego na rozmowę
        > na stanowisko finansisty (asystent kontrolera finansowego). Na miejscu
        > okazało sie, że to brytyjska firma z siedzibą w Londynie. Musiałabym wyjechać
        > na półroczny staż (pensja, dojazd i zakwaterowanie). Po tym okresie powrót do
        > polski i zatrudnienie w nowopowstającej filli we Wrocławiu lub ewentualnie
        > pozostanie w Londynie na stałe (to od nich by zależało). Poczatkowo nie
        > miałam zamiaru nigdzie wyjeżdżać, ale teraz się zastanawiam... Jutro mam juz
        > bezpośrednią rozmowę z przedstawicielem tej firmy. Jaką ewentualnie stawkę
        > wynagrodzenia mam podać??? Nie orientuję się. I co generalnie o tym sądzicie?
        > Jechać w nieznane skoro tu mam mieszkanie i pracę? Czy będzie nietaktem jesli
        > pojedzie ze mną mój chłopak, który też sobie znajdzie tam jakąś pracę
        > (jeszcze w Polsce przed wyjazdem)? Kurczę, mam dylemat.

wejdź na jakąs brytyjską stronę pośrednictwa pracy i zobacz tam, ile zarabia
        się na podobnym stanowisku
        a chłopak niech się zastanowi, czy ewentualnie po pół roku tam, miałby tutaj do
        czego wracać.
        • bez_mapy Re: Za jaką kasę? 13.09.05, 15:06
          "wejdź na jakąs brytyjską stronę pośrednictwa pracy i zobacz tam, ile zarabia
          się na podobnym stanowisku"

A czy myślisz, że Polak może wymagać takiej pensji, jaką dostaje Anglik? No i
          poza tym , to staż... A znasz jakieś strony z brytyjskim pośrednictwem pracy,
          gdzie podane są średnie wynagrodzenia?
          A jeśli chodzi o chłopaka - mysli o założeniu własnej firmy w niedalekiej
          przyszłości,a a w Lomdynie mógłby nie źle zarobić na jej poczet. Tylko co na to
          pracodawca, jeśli u mnie będzie mieszkała facet? Jak myślicie?
          • kamcia_79 Re: Za jaką kasę? 13.09.05, 15:12
            Tylko co na to
            >
            > pracodawca, jeśli u mnie będzie mieszkała facet? Jak myślicie?

ty tak poważnie?? nic go to nie moze obchodzic, to twoja prywatna sprawa z kim
            mieszkasz, No chyba ze ten pracodawca daje ci słuzbowe mieszkanie i je opłaca,
            po prostu sie zapytaj jak on to widzi.
            • bez_mapy Re: Za jaką kasę? 13.09.05, 15:23
              No własnie o to chodzi, że to mieszkanie służbowe... Myslisz, że mogę zapytać?
              • kamcia_79 Re: Za jaką kasę? 13.09.05, 18:02
                a czemu nie, tylko zostaw to pytanie na koniec jak juz powiedzą ze cie chcą :)))
          • Gość: lenka Re: Za jaką kasę? IP: *.net.autocom.pl 13.09.05, 15:20
            jsolt dobrze Ci radzi, wejdz na portale pracy (np. monster.co.uk, reed.co.uk)
            wpisz nazwe stanowiska i miasto, a wyskoczy Ci zapewne pare ofert z podanymi
            rocznymi zarobkami.
      • Gość: Monia Re: Za jaką kasę? IP: *.range217-43.btcentralplus.com 14.09.05, 19:48
        Przede wszystkim gratuluje! Nie masz sie czego zastanawiac. Jedz i tak jak juz
        bylo powiedziane sprawdz na : reed.co.uk, jobpilot.co.uk lub totaljobs.co.uk
        jak wahaja sie zarobki na takim stanowisku ( moge Ci powiedziec ze na pewno
        ponad £15k. A teraz prywatne pytanie: czy agencja rekrutacyjna byla z
        Wroclawia? Ja zarejestrowalam sie w kilku we Wrocku, mam dosciadczenie i
        odpowiedznie wyksztalcenie i cicho, zadnych odpowiedzi. Nie wiem czym to jest
        spowodowane- moze rejestruje sie nie w tych agencjach. Bylabym Ci bardzo
        wdzieczna za odpowiedz. Dzieki i podejmij dobra decyzje
        • fragilita Re: Za jaką kasę? 14.09.05, 19:57
          Firma rekrutacyjna to Adecco. Nigdzie się nie rejestrowałam, tylko
          odpowiedziałam na ogłoszenie na www.pracuj.pl, że poszukują młodych, zdolnych
          absolwentów finansów na staż. Nic nie było napisane, że to praca za granica
          więc odpowiedziałam. Dopiero na miejscu Pani mi wszystko opowiedziała. Miałam
          dzisiaj iść na drugie spotkanie w tej sprawie, ale musiałam je przełożyć, bo
          miałam duzo roboty w pracy. Najlepiej sprawdzaj ogłoszenia i odpowiadaj na nie,
          okazuje się, że czesto to "zakamuflowana" praca w anglii. Może nie piszą tego,
          zeby zwabić niezdecydowanych na wyjazd? A jaką pracę chciałabyś tam wykonywać?
          • bez_mapy Re: Za jaką kasę? 14.09.05, 19:58
            Sorry, odpisałam pod nikiem kumpeli, która przed chwilą przede mną pisała i sie
            nie wylogowała. Ale to pisałam ja, bez_mapy.
      • Gość: HOme Re: Za jaką kasę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 20:15
        Cenie ludzi, ktorzy potrafia pracowac w Polsce, realizowac sie. A nie tylko
        Londyn, Usa
        • bez_mapy Re: Za jaką kasę? 14.09.05, 20:22
          No własnie ja też mam ten dylemat, bo zawsze zarzekałam się, że nigdy stąd nie
          wyjadę, że nie jestem szczurem uciekającym z dziurawego okrętu. Poza tym,
          pracuję jako kontroler finansowy i nie narzekam. Ale z drugiej strony,
          powiedzieli że to tylko staż, że można wrócić, no i zarobki chyba większe...
          Może będzie mnie stać na wybudowanie wymarzonego domu? Może się czegoś nauczę?
          Nie wiem...
          • Gość: Monia Do HOme IP: *.range217-43.btcentralplus.com 14.09.05, 20:26
            Wiesz co ja tez cenie ludzi ktorzy sa w Polce i do czegos dochodza, tylko ze
            czasem w Polsce jest bardzo trudno dojsc do czegos- co widze po sobie. Mam
            super doswiadczenie ( ksiegowosc- Londyn) i wyksztalcenie, a nie moge znalezc
            pracy w Polsce. Znalazlam ja wlasnie w Londynie, ale jak juz pisalam CHCE
            WRACAC i zaczac dochodzic do czegos wlasnie w naszej kochanej Polsce, obojetnie
            jak niektorzy sie o niej wypowiadaja....
      • Gość: Monia Re: Za jaką kasę? IP: *.range217-43.btcentralplus.com 14.09.05, 20:21
        Dzieki za odpowiedz. Ja w tej chwili jestem wlasnie w Londynie- ale chce wracac
        do Polski. Jak bylam na wakacjach to rejestrowalam sie w agencjach we
        Wroclawiu. A pracuje w ksiegowosci jako mlodszy ksiegowy. Chcialabym byc na
        Twoim miejscu ( chodzi mi o mozliwosc pracy w Polsce, bo naprawde chce wrocic
        i jestem juz tutaj dosyc dlugo). Ale w moim wypadku wydaje sie ze problemem
        jest....moje doswiadczenie i przebywanie za granica. Mysle ze nie kontaktuja
        sie ze mna z tego wlasnie powodu. Ktos mi kiedys powiedzial - masz super prace
        w Londynie i chcesz wracac do Polski- po co? A ja wlasnie tak bardzo chce
        wracac...Sprawdzam i wysylam tez oferty na pracuj.pl i jobpilot.pl, hrk.pl. Ale
        moze musze byc bardziej cierpiliwa. Mosze w koncu ktos sie odezwie. A Tobie
        zycze powodzenia.
        • bez_mapy Re: Za jaką kasę? 14.09.05, 20:26
          A czemu chcesz wracać? Nie podoba ci się w Londynie? Jeśli tak, to napisz
          dlaczego, bo wszelkie info sa dla mnie cenne.
        • Gość: HOMe Re: Za jaką kasę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 20:33
          Czasem wielkie firmy oglaszja sie na gazeta.pl/praca albo wp/pl /gratka. Sama
          pracowała u pan co robil inwestycje z rosjanami w Moskwie. A oglosil sie na
          wp/pl/gratka.

Moze ta zachlannosc jobpilot, hrk a oni robia z was pajacow juz na rozmowie
          kwalifikajcyjnje.
          Pracodawca sm umie wybrac pracownika
          • bez_mapy Re: Za jaką kasę? 14.09.05, 20:46
            Akurat Adecco to sprawdzona i pewna firma doradztwa personalnego.
      • Gość: Monia Re: Za jaką kasę? IP: *.range217-43.btcentralplus.com 14.09.05, 20:39
        Wiesz bez_mapy nie sugeruj sie maja odpowiedzia. Gdybym byla na Twoim miejscu
        to pewnie zdecydowalabym sie na wyjadz- to tylko staz, jak sama piszesz, a
        pewnego rodzaju doswiadczenie. Podszkolisz jezyk, poznasz nowa kulture i w
        ogole. Twoj facet na pewno cos znajdzie a nawet jesli nie to przeciez za "
        tanie linie " i mozecie widziec sie nawet to 2 tygodnie. Ja chce wracac dlatego
        ze mam juz dosyc Londynu i bardzo tesknie z rodzina. Caly czas mam takie
        wrazenie ze cos mi ucieka..... ze moze sie starzeje i zycie mija strasznie
        szybko i czegos mi tutaj brakuje. Staralam sie zawsze byc w Polsce jak
        najczesciej ( kiedy jeszcze byly wizy kazdy wyjadz do Polaski to stres, choc
        mailam wize studencka- studiowalam ksiegowosc. ) Kazdego razu, jak jestem w
        Polsce to widze jak wszyscy sie zestarzeli- ja mysle ze Ty tego nie zrozumiesz.
        Ty jestes w innej sytuacji. Ja juz jestem za dlugo i marze o powrocie do
        Polski, o znalezieniu dobrej pracy i o NORMALNYM zyciu, tak roznym od tego
        londynskiego. Troche sie za bardzo rozpisalam - na pewno podejmiesz sluszna
        decyzje - tego zycze Ci z calego serca. Musisz wiedziec ze zycie jest jedno i
        warto je przezyc tak aby pozniej nie zalowac- dlatego ja chce wrocic.
        pozdrawiam.
        • bez_mapy Re: Za jaką kasę? 14.09.05, 20:46
          Ja również pozdrawiam i życzę powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka