Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego Cen...

IP: *.limes.com.pl 12.10.05, 20:30
    Wyslac je za kare do roboty w Anglii albo do Irlandii!
    Obserwuj wątek
      • Gość: joanna nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w G... IP: *.famousplayers.ca 12.10.05, 21:15
        "Gazeto" - przekroczylas granice dobrego smaku. Na miejscu matki tego dziecka
        wytoczylabym proces pielegniarkom, szpitalowi, oraz wszystkim pismom
        publikujacym bez mojej wiedzy i zgody zdjec.
        • rottweiler666 [...] 12.10.05, 21:29
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: joanna rottweilerowi IP: *.famousplayers.ca 12.10.05, 21:49
            szanowny adwersarzu,
            neetyczne pozostanie neetycznym. fotografie sluzyly tylko podniesieniu
            temperatury czytelnika i wzmocnieniu smaku sensacji, sam tekst byl
            wystarczajacy.

druga sprawa, fakt ze jest sie anonimowym na tym forum nie usprawiedliwia
            grubianstwa. ulatwia - owszem, ale nie usprawiedliwia.

• mlasskacz [...] 12.10.05, 22:51
            • Gość: M@ROL BULL TERIRER ??.. RANY KOCURA, GDZIE ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:53
              TO NEJE ROTWAJLER, AJE TO, PITBULL
              ..
              !P
        • szwet14 Re: nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w 12.10.05, 22:10
          Zgadzam sie. Dlatego moze lepiej, zeby rodzice nie dowiedzieli sie, ze to
          wlasnie ich maluszek podany byl bezprawnym ogledzinom? Wielokrotnie. Lepiej
          zostawic nadzieje.
          • Gość: Uranus Ciekawe, czy dziecko przeżyło?! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.10.05, 08:35
            Mam nadzieję, że prokuratura zbada wszystkie śmiertelne wypadki na tym oddziale
            w ostatnich 3 miesiącach!
            • Gość: sagittarius954 Re: Ciekawe, czy dziecko przeżyło?! IP: *.chello.pl 13.10.05, 17:23
              A najlepiej z ostatnich 25lat .Niech sobie prokurator posiedzi...
          • Gość: Jacek Re: nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w IP: *.ce.put.poznan.pl 13.10.05, 11:28
            Niestety. Zapewniam, że rodzice już wiedzą. 3 tygodnie temu urodził mi się syn
            na 4-5 tyg. przed terminem, czyli wcześniak. Widzałem go tuż po porodzie i
            rozpoznałbym go wśród 100 innych noworodków bez problemów. Dlatego jestem
            pewien, że rodzice tego maluszka doskonale wiedzą, co go spotkało.

Inna sprawą jest to, że wcześniaki ze szpitala wypuszcza się dopiero jak
            uzyskają wagę ponad 2000g, a skoro ten maluch miał niespełna 1000g to są duże
            szanse, że jeszcze znajduje się na oddziale neonatologii.

Jako ojciec nie jestem w stanie powiedzieć, co bym zrobił pielęgniarce, która
            się dopuściła takiego czynu. Mój syn spędził 1 dobę w inkubatorze (). Dzięki
            uprzejmości pielęgniarki miałem możliwość zrobienia kilku zdjęć przy otwartych
            drzwiczkach, ale nigdy w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby go brać na ręce
            i robić sesję zdjęciową. A był prawie 3-krotnie większy od tego maluszka na
            zdjęciach.

Uważam, że samo pozbawienie praw do wykonywania zawodu to za mało dla tych
            bestii (bo inaczej nie mogę nazwać kobiety, która tak beztrosko traktuje
            noworodki). Powinny dostać po 5 lat (czyli maksymalny wymiar, o ile dobrze
            kojarzę). Po pierwsze dlatego, że mając wykształcenie medyczne wykazały
            całkowity brak wyobraźni, a po drugie dlatego, że te dzieci, oprócz płaczu, nie
            miały żadnej możliwości protestu na to, co się z nimi działo.
            • Gość: Ojciec i dziadek Re: nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:57
              Te głupie baby postąpiły głupio.Należy się kara. Tego co zrobiły nie można
              zapomnieć ale na Boga nie szafujcie zemstą bo nie wiecie czy wam coś raz przez
              całe życie nie odbije. Ja proponuje przenieść je do innego szpitala dla
              dorosłych bo to teraz mogą być najlepsze pielęgniarki. To nie są bestie tylko
              głupie b...y i już poniosły karę.
              ps. niech popracują ze 100 godz. przy tym maluszku pod okiem rodziców
              • Gość: Jacek Re: nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 02:09
                Wbiję komuś nóż w plecy a potem przyznam się do winy, przeproszę, powiem że
                żałuję, bo głupio postąpiłem i że już więcej nie będę. Pan prokurator na pewno
                będzie wspaniałomyślny i mnie wypuści prawda?
                Te idiotki powinny mieć zakaz wykonywania zawodu pielęgniarki, a już na pewno
                nie dopuściłbym ich do dzieci. Wcześniaków, noworodków, czy przedszkolaków.
                Żadnych! I naprawdę niewiele mnie obchodzi, gdzie będą pracować - mogły myśleć o
                konsekwencjach _zanim_ wyciągnęły dzieci z inkubatorów, żeby sobie zrobić
                pamiątkowe zdjęcie. Wcześniaki to nie miś w Zakopanem, z którym za 15zł można
                sobie fotki pstrykać.
                Przenieść gdzie indziej? Powierzyłbyś swoje dziecko opiekunce, o której było
                głośno w prasie, że doprowadziła do zagrożenia zdrowia i życia innego dziecka?
                Bo ja nie. Przykro mi, ale dla takiej osoby nie ma miejsca w społeczności medycznej.
                Co do ps-a: jako rodzic, przenigdy bym nie pozwolił się zbliżyć którejkolwiek z
                tycvh kobiet do mojego dziecka. Już wystarczająco się nim „zajęły” w szpitalu.
          • Gość: na temat twoj post odpowiada Joannie: skoro musza sie IP: *.fbx.proxad.net 13.10.05, 12:04
            "dowiadywac" a nie poznaja swojego dziecka znaczy, ze zdjecia sa anonimowe.
            Za wyjatkiem zewnetrznego kalectwa wszystkie wczesniaki bardzo sie przypominaja.
            Dotyczy to rowniez noworodkow i dlatego zaraz po urodzeniu w kliniakch
            polozniczych jest nakaz identyfikacji.
            • Gość: Jacek Re: twoj post odpowiada Joannie: skoro musza sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 02:16
              Nie zgadzam się. Może są podobne, ale nie identyczne. Nie wiem, czy masz dzieci,
              czy nie, ale zapewniam Cię, że rodzic swoje dziecko rozpozna. Pierwszego swojego
              syna widziałem kilka minut po porodzie (cesarka) a drugiego tuż po (również
              cesarka) i nikt by mi nie był w stanie wmówić, że wyglądali jak tuzin innych.
              Powiem więcej - jako ojciec odwiedzający żonę po pierwszym porodzie w szpitalu
              (drugiego czy trzeciego dnia) byłem w stanie rozpoznać płacz swojego syna
              spośród płaczu 15 innych dzieci rozwożonych do swoich matek. Ba! Rodzic jest w
              stanie rozpoznać, czy dziecko płacze, bo jest głodne, czy dlatego, że ma mokro,
              a może dlatego, że po prostu chce być przytulone. Rozpoznianie dziecka na
              fotografi nie stanowi w tym momencie żadnego problemu.
          • Gość: natazawa czego oczy nie widza... IP: *.euv / 193.174.122.* 13.10.05, 14:33
            nieetycznee??nieetyczne to bylo zachowanie nieodpowiedzialnych
            pielegniarek.Publikacja zdjec byla moim zdaniem konieczna.Sam tekst moze by nie
            wystarczyl zeby poruszyc opinie publiczna w naszym kraju. A publikowanie zdjec
            ofiar wojennych, maltretowanych wiezniow,zdjecia na moment przed
            egzekucja,zdjecia martwego CHE-czy to tez jest nieetyczne??????Moze w pewnym
            stopniu i jest, ale ja wole widziec swiat jaki jest naprawde.Nie chce zyc w
            przeswiadczeniu ze zyje w cukierkowym swiecie,wyobrazeniu karmionym przez
            kolorowe reklamy, gdzie wszystko jest piekne,nienaganne,gdzie modelki z
            bilboardow sie do Ciebie usmiechaja na kazdym kroku,gdzie wszystko jest
            sterylnie czyste.NIEEE!Wole zobaczyc zdjecia z wojen, obrazy biedy na ulicach i
            zdjecia pielegniarek "bawiacych" sie wczesniakiem, bo wtedy mam swiadomosc w
            jakich czasach zyje.Sa ludzie ktorzy wola tego nie ogladac, wtedy zycie jest
            latwiejsze, nie trzeba sie tyle zastanawiac...
            • Gość: szwet14 Re: czego oczy nie widza... IP: *.bredband.comhem.se 13.10.05, 14:42
              sek w tym, ze wlasnie sie zastanawiam, czy rodzice sa zadowoleni, ze bez ich
              przyzwolenia publikuje sie zdjecie ich niewinnego malenstwa. To nie ma
              znaczenia, co ja wole obejrzec, liczy sie podmiot i jego zyczenie.
            • Gość: Jacek Re: czego oczy nie widza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 02:26
              No patrz. TY chcesz sobie pooglądać zdjęcia. ONE chciały sobie zrobić zdjęcie
              pamiątkowe. A MNIE się podoba Twój telewizor, samochód, żona - znaczy, że mogę
              sobie iść i po prostu wziąć, bo JA CHCĘ, tak?

Co ma zrobić kobieta widząca zwłoki swojego męża na pierwszej stronie gazety?
              Pewnie się cieszyć, że jest sławny i trafił na okładkę, tak? I zamiast pamiętać
              go jako kochającego męża, ojca czy dziadka ma mieć w pamięci obraz
              zmasakrowanego ciała? Super. :-\ Życzę Ci tylko, abyś nie musiał/a oglądać
              nikogo ze swoich bliskich w takich okolicznościach.
        • Gość: hedonista.oswiecon Re: nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.05, 22:12
          Joanno, Ty naprawdę tak myślisz??? Niemożliwe.
          kłaniam się,
          HO
        • Gość: tadeusz Joanno przyznaj się - jesteś jasną blondynką IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 12.10.05, 22:43
          albo nawet stuprocentowym albinosem.
        • Gość: wokol Re: nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 23:44
          a skąd wiesz czy nie wiedzieli ???
        • adamdoc Re: nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w 13.10.05, 00:00
          zgadzam się w 100% pisma do sądu. Myślałem że Gazeta jest inna ale to
          szmatłaiwec nad wszystkie. Redaktorka do zwolnienia
          • uulka Re: nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w 13.10.05, 01:19
            nieetyczne??? ciutkę choc rozumu, szokuja nas zdjecia, nas obcych..., bez tych
            zdjęc nie zrozumielibysmy calego okrucieństwa tej sytuacji, moje dziecko ma 5
            lat i tez było wczesniakiem i az strach myslec, bo na noc kiedys zabierano
            dzieci od matek, teraz jestem w 8 miesiącu ciązy i co... i przeżywam stres,
            wiem, że nie wszystkie pielęgnairki sa takie, ale wow, boję sie o swoje
            nienarodzone maleństwo
            • Gość: unknown Re: nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:40
              Wobec twoich stresow mam mala sugestie... przestac czytac tego typu piredoly,
              bo twoje zdenerwowanie nie sluzy zbytnio nienarodzonemu dziecku...
              • Gość: Rita Re: nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:53
                Jesteś nieznany, ale zły do szpiku kości. Być może jesteś nawet z tego dumny?
                Ale każde zło wyrządzone komuś zawsze wraca do właściciela. Tak więc - nie
                znasz dnia ani godziny kiedy do ciebie zawita
        • Gość: mt Re: nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:35
          Droga Joanno, chyba Ci się pogorszyło...
        • adep1 Re: nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w 13.10.05, 10:42
          W takiej sprawie nie chodzi o zachowanie dobrego smaku tylko o skuteczną
          interwencję. A skuteczność osiąga się wtedy, kiedy wokół sprawy aż
          się "zagotuje", a to osiąga się lepiej obrazem niż tekstem - tak funkcjonujemy.
          Dla właściwych decydentów te zdjęcia - mam nadzieję - też były szokujące a to o
          nich właśnie chodziło. O to, żeby nimi wstrząsnąć i zmusić do działania.
          • Gość: Jacek Re: nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 02:31
            Do jakich absurdów doszliśmy w naszej bezmyślności? W jakich czasach nam żyć
            przystało, że aby cokolwiek załatwić, trzeba wmieszać do tego media? Ten
            kraj/świat jest chory. Takie sprawy powinny być załatwiane w ławie sądowej a nie
            na łamach prasy.
        • Gość: na temat pod warunkiem, bylabys w stanie rozpoznac Twojego IP: *.fbx.proxad.net 13.10.05, 11:56
          wczesniaka od innych wczesniakow.
          Doprawdy czlowiek sie zastanawia gdzie jest granica kobiecego mozdzkowania ?
          • Gość: Jacek Re: pod warunkiem, bylabys w stanie rozpoznac Two IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 02:33
            Jesteś rodzicem? Jak nie, to nie gadaj, że rodzic nie rozpozna swojego dziecka.
            Jeśli jesteś, to może zamiast wypisywać bzdury poświęć więcej czasu rodzinie -
            skorzystają na tym wszyscy.
        • wierzgalska1 Re: nieetyczne bylo tez umieszczenie fotografii w 13.10.05, 13:08
          Nieetyczny był sam czyn, a nie opubublikowania dowodu tegoż czynu zdjęcia.
          Media są czwartą władzą.
          Dobrze, że to ujrzało światło dzienne!
          To lepiej, niż gdyby sytuacja miałaby się rozegrać cichcem, między prokuraturą,
          szpitalem, łapówkami za nieujawnianie sprawy etc.

Dzięki temu babcie będą miały się o co modlić - o mniej głupoty, a więcej
          odpowiedzialności u służb ratujących/pielęgnujących życie!

Odrobina szaleństwa jest w życiu potrzebna, ale nie kosztem życia (albo jakości
          życia) innych! Zabawa - tak, ale z dużą dozą odpowiedzialności i trzeźwości
          umysłu (bo tylko ta gwarantuje umiejętność przewidzenia konsekwencji swoich
          zachowań).

Upiły się jak nie alkoholem, to żądzą zabawy.
          Dziecinne.
          Portret psychologczny tych pań świadczy o dyskwalifikacji z zawodu.
          Niech lepiej tańczą w klubie go-go, a nie z wcześniakami...
      • b.martka Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 12.10.05, 21:20
        HORROR
        Człowiek jest istotą złą
        Nigdy nie myślałam, że dojdę do takiego wniosku
        • Gość: Longislander Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.dsl.invision.com 12.10.05, 21:24
          Powinny pracowac w Zoo i opiekowac sie mlodymi kangurami.
          • Gość: Ryś Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.05, 10:26
            Ja to im bym się bał powierzyć opiece nawet zwierzętą!!!
          • Gość: podyanty Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.dyn.iinet.net.au 13.10.05, 10:29
            Zdecydowanie NIE. Male kangury sa rownie delikatne jak wczesniaki (mowie o bezwlosych
            malenstwach wyjetych z torby zabitej na drodze matki).

Tym jednokomorkowym kretynkom nalezy sie dozywotni zakaz wykonywania zawodu i kara wiezienia.
            Gratulujemy szpitalowi doboru personelu!
            • Gość: KRZYCHO Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 21:50
              TE OSOBY(PIELĘGNIARKI) POWINNY BYĆ PODDANE DO DYSPOZYCJI PSYCHIATRY.NIESTETY
              PRACA Z LUDŹMI W MEDYCYNIE TO NIE BIURO URZĘDNIKA,ALE WIELKA
              ODPOWIEDZIALNOSĆ,ZYCIA LUDZI....
          • Gość: magda Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.localnet.lan / 80.51.241.* 13.10.05, 16:14
            Ja uwazam ze do takiego czynu nie posuneło by sie nawet dziecko !!! to co te
            kobiety zrobiły to jest karygodne!!!! Jak mozna jak mozna tak traktowac dziecko
            co one jest winne?? gdybym mogła porozmawiac z tymi kobietami to zadała bym
            jedno pytanie ! CO ICH SKŁONILO DO TEGO ?? CZYM ZAWINIŁO DZIECKO?? jak
            wczesniej wspomniałam dziecko by tego nie zrobiło a to zrobiła KOBIETA -
            matka... teraz przychodzi mi tylko jedna mysl do głowy .. czy mozna ufac
            lekarzom pielegniarkom ... sama nie mam jeszcze dzieci ale boje sie ze i moje
            dziecko moze byc w takim niebiezpieczenstwie .Najlepszym rozwiazaniem bedzie
            chyba siedzenie z nim przez 24 godziny na dobe... Wstydzcie sie kobiety
            wstydzcie !!!
        • Gość: zgnoic scierwaq [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 12.10.05, 21:43
        • Gość: grzech Jesli masz jeszcze watpliwosci, to przyjedz do IP: *.net.t-com.hr 12.10.05, 21:46
          Oswiecimia, wtedy juz bedziesz pewna kim lub czym jesz czlowiek...
      • Gość: WN Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:23
        Ciekawe, ile GW płaci za sensacyjne zdjęcia i informacje?
        • rottweiler666 Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 12.10.05, 21:26
          Wyslac je za kare do "Biedronki" ..nie ma chyba gorszej kary ...
        • Gość: lolo Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: 213.227.108.* 13.10.05, 07:36
          Oczywiście potępiam zachowanie pielęgniarek ale warto się zastanowić na ile
          interesowny był fotograf.Wydaje mi się, że o zdjęciach powinien powiadomić
          Dyrekcję szpitala, do której należy przeprowadzenie postępowania wewnętrznego a
          następnie zawiadomienie Prokuratury.Fe, oj nie ładnie!
          • jardya Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 13.10.05, 08:52
            Jaaaasssne a potem zdjęcia by zginęły, pilęgniarki zmieniły szpital i byłoby
            cacy ...
          • adep1 Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 13.10.05, 10:47
            Może fotograf nie był interesowny, tylko nie wierzył, aby powiadomienie
            szpitala coś dało? Może czytał o tym, jak Izba Lekarska walczy w obronie
            lekarzy, którzy są skarżeni o ewidentne błędy w sztuce lekarskiej? Może
            bardziej ufa dziennikarzom niż służbie zdrowia? Po obejrzeniu takich zdjęć to
            raczej uzasadniona nieufność....
          • Gość: gość Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.10.05, 16:10
            notabene- właściciel zakładu fotograficznego ma właśnie "dziecko w drodze"
            jak sam powiedział...może dlatego tak się zbulwersował...i bardzo dobrze...
      • yellow15 Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 12.10.05, 21:26
        Widząc roześmianą twarz pielęgniarki z biednym gołym maluszkiem w dłoni
        skojarzyły mi się zdjęcia żolnierzy amerykańskich z własnoręcznie skatowanymi
        Irakijczykami. Ten sam rodzaj obrzydliwego zadowolenia. Przecież ten dzidziuś
        czuje każdy najmniejszy bodziec wielokroć intensywniej niż taki bezmyślny
        gruboskórny babsztyl. Żeby to jeszcze jakaś krawcowa czy kucharka była, ale
        pielęgniarka na oddziale noworodków? Powinny dostać bardzo surowe
        kary.Bezmyślność to jednak grzech śmiertelny.
        • stopklatka3 Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 12.10.05, 21:36
          Nie obrażaj kucharek i krawcowych. Okazuje się, że tzw. wykształcenie ma czasem
          niewiele wspólnego z człowieczeństwem :(((
          • Gość: l Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:11
            ale to nie chodzi o obrazanie krawcowych czy kucharek, tylko o to ze te kobiety
            powinny wiedziec lepiej niz zwykly, nie zwiazany z medycyna czlowiek, jakie
            konsekwencje moga miec takie zabawy!!!!!! Nie moge pojac co to za idiotki. Jak
            niewyrosniete gowniary sie zachowały!!!!
        • ewa2062506 Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 12.10.05, 21:40
          Przed parunastu laty czekałam 19 dni, żeby przytulić moją córeczkę, która
          ważyła 1,85 kg przy urodzeniu i była w inkubatorze. Ja, matka, mogłam ją tylko
          oglądać przez szybkę ze względów bezpieczeństwa. I pomyśleć, co mogłoby się z
          nią stać, gdyby trafiła na takie "opiekunki" jak te panie.Płakać się chce nad
          upadkiem jakiejkolwiek etyki w tym kraju!
          • Gość: KRZYCHO Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 22:03
            MA PANI RACJĘ,MOJA SZWAGIERKA RODZIŁA DZIECKO PÓŁ ROKU TEMU W SZPITALU NA
            POŁUDNIU POLSKI.OBOK NIEJ LEŻAŁY JESZCZE 3 INNE KOBIETY.JEDNA Z NICH BARDZO ŹLE
            SIĘ CZUŁA W TRAKCIE TZW:BÓLÓW PORODOWYCH,WOŁAŁA O PIELĘGNIARKE O POMOC,A ONA
            ZBYWAŁA JEJ PROŚBY.DOPIERO JAK ZACZĄŁ SIĘ PORÓD,WOWCZAS PRZYSZŁY I MAŁO TEGO
            PRZY PORODZIE ZŁAMAŁY DZIECKU OBOJCZYK.TAKĄ MAMY SŁUŻBĘ ZDROWIA,AŻ DZIW BIERZE
            ŻE NIEKTÓRE WYJEŻDZAJĄ NA ZACHÓD DO RENOMOWANYCH KLINIK????
        • Gość: Agnieszka jakie TWARZE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:15
          A gdzie ty widzisz TWARZE pielęgniarek? To są zdjęcia "od pasa w dół"
          Zszokowały mnie te zdjęcia, ale nie dopisuj tego, czego one nie pokazały.
          • Gość: amikina Re: jakie TWARZE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:11
            wczoraj ok godz 11 byly pokazywane zdjęcia, w których zasloniete byly tylko oczy pielegniarek, więc to, że się śmiały bylo jak najbardziej widać
        • Gość: Zaba Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.olsztyn.mm.pl 13.10.05, 12:10
          A mi się wydaje, że pielęgniarki chciały pokazać jakie malutkie może być
          dziecko, oczewiście nie bronie ich, ale czy gazety i media nie przesadzają z
          tekstami na pierwszych stronach gazet, oczywiście nie powinny tego robić, ale
          bez przesady nie porównujmy tego do tragedii w Biesłanie albo innych.
          • Gość: Jacek Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 02:37
            Od pokazywania tego, jak małe są wcześniaki jest literatura medyczna i
            odpowiednie programy telewizyjne. Wtedy jest to robione przynajmniej pod jakąś
            kontrolą.
      • Gość: MoonX To jest hańba dla całego środowiska! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:31
        "To jest hańba dla całego środowiska!" już i tak spleśniałego od tych wszystkich
        afer itd...
        • Gość: Homo Re: To jest hańba dla całego środowiska! IP: 80.176.4.* 12.10.05, 21:33
          Ktos zadal dobre pytanie, ile gazeta placi za takie zdjecia? Moze jakies filmy?
        • Gość: HeartPumper [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:39
      • Gość: WN Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:38
        Głupie te pielęgniarki. Nie dość, że naraziły zdrowie i życie noworodka, to
        jeszcze to udokumentowały. Popsuły i tak nadszarpnięty wizerunek zawodowy
        pielęgniarek w Polsce. Ta naprawdę będzie miało fatalne skutki w przyszłości.
        To zdarzenie pokazuje, jak źle zorganizowana i zarządzana jest ochrona zdrowia
        w ogóle. Kierownicy wszelkich szczebli bardziej zajęci są "leczeniem" własnego
        poczucia małej wartości poprzez bycie kierownikiem, niż profesjonalnym
        zarządzaniem. A potem histeryzują przed mediami, pozując do kamer i wdzięcząc
        się do mikrofonów. Więcej godności, zdrowego rozsądku i profesjonalizmu życzę
        (bo robicie to za moje pieniądze - liche - ale ja tego nie ustaliłem).
        • Gość: HeartPumper Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:41
          To im k***a nie plac(licho).
          Idz i popracuj jako pielegniarka albo wolontariusz to wtedy pogadamy...
          • Gość: WN Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:55
            Do HeartPumper
            > To im k***a nie plac(licho).

Po pierwsze, to samo można wyrazić kulturalnie, bez wylgaryzmów.
            Po drugie, jeśli mieszkasz w Polsce, to spróbój nie płacić ubezpieczenia
            zdrowotnego. Również płacisz licho.
            • Gość: HeartPumper Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:56
              Wiem...sam sobie ;)
              Tylko przeczytaj te nonsensy wczesniej...
          • losiu4 Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 13.10.05, 08:20
            czy niska płaca usprawiedliwia takie postępowanie?

Pozdrawiam

Losiu
          • Gość: Jacek Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 02:43
            Lekarze powinni słuzyć z powołania! Nie zgłaszasz się do wolontariatu z rządzy
            zysku a z chęci pomocy. Jeśli poszedłeś na medycynę, bo tam można nieźle
            zarobić, to wcale nie jesteś lepszy od tych...

Pomijam już fakt, że ja płacę za takich ludzi wcale nie małe pieniądze. To, że
            mało dostają jest już inną sprawą. Dowodzi tylko, że ZUS to przestępczość
            zorganizowana pobierająca haracz od całego narodu.
        • Gość: bgp2001 Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 12.10.05, 21:44
          Jasne.... a potem pod sejm...strajkować! I wołać o wyższe wynagrodzenie! Macie
          oto pielęgniarki z oddziału patologii. Jednak, to tylko kropla w morzu! Na pewno
          ten szpital nie jest odosobniony. I nie mówcie, że to czarne owce! Takie kwiatki
          kwitną wszędzie, od Łodzi po Katowice, ale również w każdym zakątku tego
          dziwnego Kraju.
      • Gość: Ja Ciekawe czy to maleństwo przeżyło w tym szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:41
        Ciekawe czy to maleństwo przeżyło w tym szpitalu.
        Te dwa babska to potwory. Zapewne i inne są takie.
        Z pewnością specyficzna atmosfera na oddziale stworzyła sytuację ze "zdjęciami".
        Zbadać trzeba cały oddział. Lekarzy pogonić. Ordynatora!
        Psycholog powinien badać kandydatki do pracy z niemowlętami pod względem
        przydatności psychicznej.
        Przed laty znajoma pielęgniarka z sąsiedztwa pracowała na oddziale wcześniaków.
        Własne duże dziecko pasła "humaną" dla wcześniaków a wcześniaki w szpitalu
        jadły zastępczo tak zwane "niebieskie mleko".
        Maluchy kąpano pod kranem z zimną wodą bo ciepłej prawie nigdy nie było itd.
        Niedotlenienie maleństwa w inkubatorze, gdy siostrzyczka przysnęła, to była tam
        norma.
        • dyzurna1 Re: Ciekawe czy to maleństwo przeżyło w tym szpit 13.10.05, 01:13
          pracowalas tam ze wiesz jak bylo?a moze znasz z opowiadan?
          • Gość: bgp2001 Re: Ciekawe czy to maleństwo przeżyło w tym szpit IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 09:44
            Nie trzeba pracować by wiedzieć!
            Sama rodziłam i wiem jak wygląda "opieka" nad matką i noworodkiem! To żałosne!
            Opieka bywa ...ale bywa tylko za kasę. Zyczę dobrego samopoczucia i bezkarności
            wszystkim położnym!
            • dyzurna1 Re: Ciekawe czy to maleństwo przeżyło w tym szpit 13.10.05, 10:10
              generalizujesz a to jest wredne.
              • Gość: Jacek Re: Ciekawe czy to maleństwo przeżyło w tym szpit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 02:54
                Nie generalizuje. sytuacja sprzed dwóch tygodni - żona na oddziale poporodowym,
                po cesarce, przez 2 dni nie może się doprosić o dostarczenie do pokoju...
                papieru toaletowego! Na prośbę o środek przeciwbólowy dostaje w odpowiedzi
                krótkie „aha”, zamiast tabletki. Inna kobieta na łóżku obok (też po cesarce)
                zbiera opieprz od położnej, bo „jest 30 kobiet po cesarce i jakoś sobie radzą z
                dziećmi, a ja nie mam czasu, żeby przybiegać na każde pani zawołanie”.
                Sytuacja się drastycznie zmienia po niespodziewanej wizycie kierownika, który
                powinien być na urlopie. Nagle okazuje się, że można co pół godziny wejść
                zapytać się, czy czegoś nie potrzeba, przynieść czyste koszulki, zdezynfekować
                szwy, wymienić zakrwawione plastry pod wenflonem, czego nie można się było
                doprosić przez 3 dni. A co to za szpital? Ot, taka sobie najlepiej wyposażona
                klinika w Wielkopolsce...
            • Gość: barkot Re: Ciekawe czy to maleństwo przeżyło w tym szpit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 10:28
              To, że postępowanie tych pielęgniarek jest karygodne i oburzające, nie podlega
              dyskusji. Jednak uogólnianie na całą służbę zdrowia - również. Sama jestem
              pielęgniarką i położną, znam również wiele koleżanek, które we właściwy sposób
              pojmują i stosują zasady etyki pielęgniarskiej. Naprawdę ogromna rzesza ludzi
              związanych z medycyną nie chodzi do pracy tylko po to, żeby narażać zdrowie i
              życie pacjentów, albo dorabiać w szarej strefie. A tak na marginesie, nie tylko
              ci co biorą są winni. Ci, co daja również.
      • Gość: gosc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:42
      • Gość: monia Dyscyplinarka i do pierdla! IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.10.05, 21:44
        Tam ich miejsce.
        • Gość: wokol Re: Dyscyplinarka i do pierdla! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 23:43
          a w pierdlu do roboty, ulice zamiatać i nic wiecej... kawałek chleba woda do
          picia i ciężka praca!!!!!
      • wuuuj [...] 12.10.05, 21:46
      • Gość: ala Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.c-sam.se 12.10.05, 21:49
        od wielu lat pracuję jako położna w szpitalu i nigdy nic takiego nie miało
        miejsca!Na szczęście!Jest mi wstyd za te kobiety!To hańba!!!Zasłużyły sobie na
        karę!
        • Gość: HeartPumper Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:54
          Nie martw sie zaraz Ci przyjemniaczki powiedza co i jak, poczekaj kilka minut....
      • Gość: Sędzia Dred Dlaczego tylko zawieszone a nie od razu powieszone IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 12.10.05, 21:52
        • Gość: ` Do najbardziej podnieconych: czy regularnie IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 12.10.05, 22:22
          myjecie nogi? Bo mamy najniższe w Europie zużycie mydła. Przeciętny Sarmata myje koniec nosa raz na tydzień. A jak człowiek jest napalony to sie poci i potem zalatuje w srodkach komunikacji.
          • mlasskacz - Po lekturze "Gazety" zleciłem wszczęcie postępo 12.10.05, 22:31
            wania...Po lekturze Superekspressu wydałem wyrok. Po lekturze Faktu oddaliłem apelację.
        • Gość: raven Re: Dlaczego tylko zawieszone a nie od razu powie IP: 195.136.95.* 12.10.05, 22:46
          kazdy ginekolog dokonujacy aborcji jest 1 000 000 razy wiekszym zbrodniarzem...
          • Gość: kyoto Re: Dlaczego tylko zawieszone a nie od razu powie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:50
            ciekawy czy jakby jakis zahivowany zboczeniec zgwalcil twoja 13-letnia corke, a
            ona zaszlaby z nim wciaze, to mowilbys tak samo o ginekologu, ktory dokonalby na
            niej aborcji
            • dyzurna1 Re: Dlaczego tylko zawieszone a nie od razu powie 13.10.05, 01:15
              a co jest winne poczete dziecko?hm?
            • Gość: ojej Re: Dlaczego tylko zawieszone a nie od razu powie IP: *.hutalw.com.pl 13.10.05, 08:10
              "ciekawy czy jakby jakis zahivowany zboczeniec zgwalcil twoja 13-letnia corke,"

Na hiva to juz nic nie pomoże, nawet skrobanka.
              • dyzurna1 Re: Dlaczego tylko zawieszone a nie od razu powie 13.10.05, 10:12
                to zatluc zboczenca !a dlaczego dziecko?
      • Gość: marylao Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: 83.16.44.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:01
        A czy ktoś pomyslał,że u pielęgniarek mógł wystąpić"zespół wypalenia"-
        spowodowany przewlekłym stresem?Praca w OITPediatrycznej czy Neonatologicznej
        jest bardzo wyczerpujaca psychicznie.Czy w pielęgniarki na tym oddziale miały
        treningi psychologiczne,możliwość rozmowy z psychologiem?Ich zachowanie
        (zrobienie "sesji zdjeciowej" i oddanie zdjęć do wywołania) świadczy o
        całkowitym braku samokontroli- braku poczytalności.Zamiast oskarżać
        pielegniarki ,może warto tez byłoby się zastanowić nad warunkami ich pracy !
        • Gość: iko Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 12.10.05, 22:22
          proszę Cię! Jaki zespół? Głupoty się nie usprawiedliwia i nie leczy. Bo to
          nawet nie okrócieństwo - głupota w najczystszej formie. Szpital pocierpi za
          brak umiejętności w doborze personelu, a te panie pocierpią za głupotę. Bo
          głupota ludzka to największy wróg człowieka... Warunki pracy... proszę Cię -
          czy od tego ubywa szarych komórek?
        • Gość: Beata Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.kalety.net / *.kalety.net 12.10.05, 23:00
          Może i masz trochę racji... hmmm... - z pewnością te panie robiąc sobie "sesję
          zdjęciową" z dzieckiem wyjętym z inkubatora nie panowały nad swoim zachowaniem.
          Jednak myślę, że to nie syndrom "wypalenia zawodowego" był tego przyczyną, a
          raczej alkohol wypity z jakiejś okazji lub bez okazji na nocnym dyżurze! I to
          właśnie jest straszne!!!
        • Gość: Evvie Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.netx.waw.pl / *.waw.pl 12.10.05, 23:14
          A czy to je w *jakikolwiek* sposob usprawiedliwia?
          • Gość: lucyna Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.10.05, 00:14
            Sama jestem pielegniarka, ale to co zrobily te 2 pielegniarki, poprostu nie
            miesci mi sie w glowie. Jak mozna tak malenka i bezbronna istote narazac na tak
            wielki wstrzas.......a mowi sie ze na ten zawod ida osoby z powolania, czy to
            prawda? Te pielegniarki powinny byc pozabawione prawa do wykonywania zawodu....
            i tochyba by bylo dla ich dobra... bo nie wiadomo co by im nastepnym razem
            przyszlo do glowy.
            • Gość: Rita Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:21
              i pozbawione wolności, żeby nigdy już nikomu nie wyrządziły krzywdy, bo to że
              są wyzute z uczuć wyższych to widać na pierwszy rzut oka.
        • Gość: pirka Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.10.05, 00:25
          ale bzdury, zespół wypalenia? niech idą się wypalać do paki, potwory bezduszne,
          kogo ty bronisz ???
        • aga.ada.2003 Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 13.10.05, 10:04
          Jasne, ale mają stresującą pracę (ha,ha,ha )
          I muszą wyżywać się na dzieciach i ich matkach.
          Ostatnio jak robiłam USG na Niekłańskiej w Warszawie, to pelęgniarka - staszną
          ru.a , darła mordę na dosłownie KAŻDĄ matkę, zachowując się jakby robiła wielką
          łaskę, że tam pracuje. Mnie zaczepiała trzy razy, za każdym razem starałam się
          opanować, ale w końcu wybuchłam i jej wygarnęłam. Ona oczywiście z ironicznym
          uśmieszkiem nie była mi dłużna, w rezutacie wolę zrobić prywatnie dziecku USG
          niż jeszcze raz znosić uszczypliwość i HAMSTWO tego pasożyta.
          Ostrzegam przed USG na Niekłańskiej, ten saty babsztyl jest tam od zawsze !!!
          • Gość: Rita Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:24
            pisemna skarga do dyrekcji szpitala i wszędzie gdzie się da! wydarcie się na
            tego babsztyla zszarpało Ci tylko nerwy. A jak napiszesz skargę, to będzie ją
            miała w papierach. Kilka takich skarg i leci z roboty. Dalczego nie jesteście
            konsekwentni. To, że sobie tutaj popiszesz na forum nie załatwi sprawy. Zawsze
            się dziwiłam ludziom, którzy zostali źle potraktowani przez urzędników, lekarzy
            etc i jedyne co zrobili to burknęli pod nosem. Właśnie dlatego są bezkarni i
            wydaje im się, że moga robić co im się podoba!
        • Gość: Rita Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:19
          Jakoś mi ich nie żal. Ale konsekwencje nie tylko dla nich, ale również dla ich
          zwierzchników - to jest oczywiste!!!
      • yha pozbawić prawa wykonywania zawodu! ..ale 12.10.05, 22:01
        nie generalizować, nie wszystkie pielęgniarki takie są!..w każdym środowisku
        znajdą się czarne owce, trzeba je tylko szybko i skutecznie wyeliminować
      • Gość: rom48 Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.rybnet.pl 12.10.05, 22:02
        Jestem ciekaw w ktorym zakladzie foto wywolano zdjecia bo to byloby ostrzezeniem by nie oddawac tam filmow. Wlasciciel jest agentem gazety bo najpierw tam dotarl a nie na policje. Tak dziala ten szmatlawiec Gazeta.
        • alhoff Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 13.10.05, 12:56
          To nie oddawaj. Właściciel zakładu był odpowiedzialny. Każdy kto jestświadkiem
          przestępstwa ma obowiązek o nim zawiadomić. Pielęgniarki naraziły zdrowie
          dziecka. Conajmniej. Kolejność zgłoszenia jest logiczna. Pielęgniarki i
          policjanci to budżetówka. Gazeta daje poczucie bezpieczeństwa i dla
          zgłaszającego właściciela zakładu, i tworzy klimat sprzyjający nie
          przemilczaniu takich zjawisk.
      • Gość: Dlaczego Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.chello.pl 12.10.05, 22:02
        Ja myślę, że winny jest system szkoleniowo/oświatowy. Po prostu dwie głupie
        młode dziewczyny nie zdawały sobie sprawy z tego co robią, oczywiście powinno
        się to ścignąć, ale nie można całej winy zwalić na nie (podobno miały dobrą
        opinię?) winien jest również chory system, w którym nie uczy się i nie
        weryfikuje wiedzy osób dopuszczanych do opieki nad noworodkami (czy innymi
        chorymi itp.) I ktoś z "góry" powinien wyciągnąć z tego wnioski.
        • Gość: andzela24 Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:05
          Hee... na moim oddziale stazystki po szkole pracuja na odc. intensywnej terapii
          kardiologicznej i co? Dyrekcja ma to gdzies, ZAWSZE powiedza ze to wina glupiej
          pielegniarki.
        • werter-6 Czlowieku co Ty opowiadasz, szkola pielęgniarska 12.10.05, 22:09
          to 5 lat cięzkiej trudnej nauki,a niemowlętom tam poświęca wiele
          semestrów,także wcześniakom!!To zwykla demoralizacja jest przyczyną tego
          występku,nie glupota!Ale myslę że to wstrząśnie środowiskiem medycznym, nawet
          tym do glębi zdemoralizowanym w Polsce!!!
          • Gość: andzela24 Re: Czlowieku co Ty opowiadasz, szkola pielęgniar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:16
            Sorki ale 5 lat liceum medycznego(o ile o nim mowisz) to nie taka ciezka szkola.
            Wiem cos o tym.
            I nie zgodze sie z toba ze to wina zdemoralizowania to sa po prostu skrajne
            debilki. A ze potrzeba pielegniarek to biora wszystkie jak leci, nawet scierwa.
            • nieshka Re: Czlowieku co Ty opowiadasz, szkola pielęgniar 13.10.05, 12:16
              nie ma juz liceow pielegniarskich, sa studia zawodowe.
              i sa to naprawde ciezkie studia, wyczerpujace psychicznie i fizycznie. jak nie
              zajecia, to praktyki i tak na okraglo.
              20 letnia dziewczyna, zeby skonczyc te studia, musi przetrwac staz na oddziale
              dla osob obloznie chorych czy psychocznie chorych, ich przewijanie i mycie.
              musi zajmowac dziecmi na oddziale onkologicznym albo podnosic 100kg chlopow na
              chirurgii. musi zniesc, jak pomiataja nia lekarze i starsze pielegniarki.
              jesli ktos to przetrwa, to albo jest bardzo silny i ma prawdziwe powolanie,
              albo odcina swoja wrazliwosc i traktuje pacjentow przedmiotowo.
        • Gość: Beata Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.kalety.net / *.kalety.net 12.10.05, 23:12
          Bez przesady! - Te kobiety nie były zwykłymi smarkulami. Nie mozna takich
          zachowań zwalać na system (jakikolwiek) - to one same ponoszą odpowiedzialność
          za to, co zrobiły. Są dorosłymi kobietami, jako pielęgniarki pracowały nie od
          dziś. Nie trzeba mieć żadnego specjalistycznego wykształcenia, żeby wiedzieć,
          że "takie zabawy" są durne i zagrażające życiu noworodka wyjętego z
          inkubatora!!! No chyba że się jest niespełna rozumu, psychopatą, zboczeńcem
          jakimś zwyrodnialcem lub pod znacznym wpływem alkoholu !!!
        • Gość: naiwna "głupie młode dziewczyny"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 00:48
          "Po prostu dwie głupie młode dziewczyny nie zdawały sobie sprawy z tego co
          robią,"??? Przecież one były trzydziestolatkami!!!! Normalna trzydziestolatka,
          nawet nie będąca matką, nawet nie będąca pielęgniarką, zdaje sobie sprawę z
          tego, że skoro noworodek jest na specjalnym oddziale, podłączony do kroplówek,
          to znaczy, że jest w bardzo złym stanie! Kto normalny bawiłby się dorosłym
          pacjentem leżącym na szpitalnym łóżku (a dziecko było w inkubatorze!!!)?! To za
          przeproszeniem jakiś debilizm u tych pożal się Boże pielęgniarek! Jak one w
          ogóle pokończyły szkołę czy kursy?! Poziom inteligencji chyba około 60!!!! A
          emocjonalnej ZERO. Mam nadzieję, że Ministerstwo Zdrowia wprowadzi jakieś testy
          dla kandydatek na pielęgniarki/lekarzy, które wykluczyłyby podobne typy z pracy
          w służbie zdrowia! Strach iść do szpitala!
          • Gość: WelcometoDisneyPL Kto normalny bawiłby się dorosłym pacjentem ?? IP: *.eranet.pl 13.10.05, 13:05
            "Kto normalny bawiłby się dorosłym
            pacjentem leżącym na szpitalnym łóżku (a dziecko było w inkubatorze!!!)?!"

TO JESZCZE MAŁO WIESZ I SŁYSZAŁAŚ naiwna !! :)
            Było już sporo akcji o robieniu sobie jaj z chorych staruszków i kopulacji z
            nieprzytomnymi ładnymi dziewczynami (A NAWET !! ze zwłokami ładnych kobiet !)
            Zdjęcia ze zwłokami ładnych kobiet są pewnie na porządku dziennym (raczej
            nocnym).
            WITAMY W POLSCE. Kraju specyfi-sty-cznym.
            • Gość: WoRaS Re: Przeciez ci, o których piszesz nie są normalni IP: 195.94.195.* 13.10.05, 13:32
        • Gość: ddb2 Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 07:47
          Gosc napisal " dwie glupie mlode dziewczyny ". Jakie one dziewczyny, jedna
          trzydziestka, druga troche mlodsza, mozna juz chyba oczekiwac od nich troche
          rozsadku. No chyba, ze sa opoznione w rozwoju, ale wtedy co robily na oddziale
          innym niz psychiatryczny ( oczywiscie jako pacjentki )??
        • losiu4 Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 13.10.05, 08:23
          Gość portalu: Dlaczego napisał(a):

> Ja myślę, że winny jest system szkoleniowo/oświatowy. Po prostu dwie głupie
          > młode dziewczyny nie zdawały sobie sprawy z tego co robią

nawet mjie żartuj. O tym, że trzeba delikatnie postępować z niemowlakami (o
          wcześniakach leżących w inkubatorze nie wspominając) wie nawet kobieta bez
          podstawowego wykształcenia

Pozdrawiam

Losiu
      • werter-6 Skoro w Polsce morduje się pavulonem 12.10.05, 22:03
        chorych, potrzebujących pomocy,to znaczy, że zmarly Papież żadnego cudu nie
        sprawil bo nie uczlowieczyl tej dzikiej halastry znad
        wisly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: ajent Re: Skoro w Polsce morduje się pavulonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:05
          Tak, bo musisz sie o to modlic nadal :)
        • alhoff Re: Skoro w Polsce morduje się pavulonem 13.10.05, 12:59
          Zamieszkaj nad Odrą, tu więcej ludzi.
      • Gość: gosc Jeden noworodek a lowcy skor.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.10.05, 22:06
        Z mojego punktu widzenia znecanie sie nad tym wczesniakiem jest mniej wiecej tak
        samo zle i okrutne jak maltretowanie dzieci przez ich rodzicow czy rozne inne
        ekscesy, ktorych objektami sa pojedyncze osoby a do ktorych to dochodzi wewnatrz
        rodziny. Jest to po prostu jednostkowy przypadek, gdy ktos (prawdopodobnie z
        glupoty albo z tzw. chwilowgo zacmienia) wyrzadzil jakas szkode komus innemu.

Tylko dlaczego Gazeta i rozne instytucje robia z tego
        nie-tak-wcale-odosobnionego i bardzo-latwego-do-wyjasnienia przypadku wielgachna
        afere na pierwsza strone?? Ja widze tylko jedno wytlumaczenie: komus bardzo
        zalezy, zeby "prestiz" placowki medycznej nie ucierpial. Dobrze by bylo, zeby
        media sie nie znizaly do takiego poziomu. Podkreslam: na taka skale
        (jednostkowa) wieksza krzywda dzieje sie dzieciom w ich rodzinnych domach i
        wieksza krzywda dzieje sie w placowkach medycznych przez zwykle (nieumyslne!)
        male codzienne bledy. Przeciez ludzie nie sa idealni - zdarzaja sie pomylki. Czy
        naprawde ten jeden przypadek glupoty pielegniarek az tak odstaje od morza
        codziennych pomylek (tak - kazdemu sie zdarzaja), zeby robic z tego afere na
        cala Polske??

Porownajcie sobie to do afery lowcow skor w Lodzi:
        serwisy.gazeta.pl/kraj/0,34384.html Zaskakujaca jest gorliwosc roznych
        urzedasow i prokuratury do karania dwoch pielegniarek ze Slaska (na ktore sa
        niezbite dowody malej - moim zdaniem - winy) WOBEC ciagnacych sie miesiacami
        procesow ludzi, ktorzy umyslnie (dla pieniedzy) zamordowali kilkaset osob.
        • Gość: ametyst Re: Jeden noworodek a lowcy skor.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:08
          No tak, bo to w koncu nie sa lekarze :)
        • Gość: Beata Re: Jeden noworodek a lowcy skor.... IP: *.kalety.net / *.kalety.net 12.10.05, 23:24
          Tylko że tu nie chodzi o "błąd w sztuce", który, jak mówisz, zawsze może sie
          zdarzyć. Truizmem jest powiedzenie, że "Błędów nie popełnia tylko ten, kto nic
          nie robi". Ale tu nie chodzi o nie zawiniony błąd, a o świadome (no,
          może "przyćmione" czymś - co wcale nie umniejsza winy)durne i nieodpowiedzialne
          działanie !!! Przecież to dziecko w żaden sposób nie mogło się bronić, nie
          mogło chociaż głośno krzyczeć z przerażenia, nie może nawet się teraz nikomu
          poskarżyć, nie opowie o tym... Nie można szukać usprawiedliwienia dla tych pań
          twierdząc, że w innych miejscach też dzieją się złe rzeczy. Jakie to
          usprawiedliwienie???
        • Gość: gosc 2 [...] IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.10.05, 00:29
      • sebmet Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 12.10.05, 22:10
        Jestem ojcem 20 miesięcznego dziecka i uważam iż te Qrwy (bo inne słowa nie
        pasują do ich czynów) powinny zostać postawione na środku rynku i przywiązane
        do pala aby każdy mógł im splunąć w twarz i usypać górkę kamieni, nie będzie
        trzeba ich żywiś w więzieniu za nasze pieniądze. Sam bym takie ukamionował.
        • Gość: asystolik Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:12
          Nie chce spotkac twoich dzieci!
          • sebmet Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 12.10.05, 22:16
            Bo chyba nie masz dzieci.Dla tego nie jesteś w stanie zrozumieć co to jest
            bezbronność takiej istoty i jakie budzą się uczycia w ludziach gdy dzieje się
            krzywda własnemu dziecku.
            Pozdrawiam
            • Gość: asystolik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:21
              • sebmet Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 12.10.05, 22:35
                Coś zawsze to zmieni bo kolejna osoba gdy o takim czynie pomyśli to może sobie
                przypomniała by co jej może za to grozić. A nie jak z obecnym prawem, ciepła
                cela, jedzenie na czas i żadnych zmartwien, że trzeba zapracować na posiłek.
                Co do kary śmierci to uważam iż w obecnych wrunkach (wydarzenia z ostatnich
                tygodni-mordercy wychodzą z więzień i dalej mordują)w Polsce powinna być kara
                śmierci.
                Posiedzi taki za morderstwo 25 lat i co stanie się innym leprzym człowiekiem?!
                Na pewno nie po tylu latach w "pierdlu" psychę będzie miał jeszcze bardziej
                rozwaloną.
                Pozdrawiam
                • Gość: elo Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.riz.pl 13.10.05, 12:50
                  Naprawde duzy z ciebie prymityw. Co takiego stalo sie z tym wczesniakiem by
                  zabic pielegniarki?

Troche umiaru pajacu.
            • Gość: ariel_sharon [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 23:05
              • Gość: Rita [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:29
      • hanya00 Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 12.10.05, 22:21
        straszne debilki,to jedno.a ci lekarze co sa wstrzasnieci to drugie.jak siedza
        pijani na dyzurach,jezdza karetkami lub wcale nie sa w stanie nigdzie juz
        jechac bo sa nawaleni jak worki to ich dyscyplinarnie sie nie zwalnia.a nie raz
        przez takiego pijaka zmarl czlowiek.jednak co szczebel wyzej to wyzej.gdyby nie
        daj boze jakas salowa dopuscila sie czegos podobnego to spalili by ja na stosie.
        • Gość: Rita Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:31
          Wszystkim należy się kara. Dosyć przymykania oczu na morderców w fartuchach!
          Trzeba zmienić prawo i mentalność. Nieuchronność kary i to srogiej pozwoli
          uniknąć większość takich przypadków
      • poqsa Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 12.10.05, 22:22
        Mi osobiście płakać się chce jak czytam ten artykuł. Urodziłam się 21 lat temu
        z wagą 800 gram na samym początku 6 miesiąca ciąży. Gdyby nie fakt że wokół
        mnie było bardzo dużo specjalistów pewnie dziś nie miałabym szansy pisać tego
        posta. Dlatego nie jestem w stanie zrozumieć jak można było w ten sposób
        postępować. Ogólnie wszyscy wiemy, że na świecie postępuje tzw. znieczulica i
        zanik podstawowych uczuć ludzkich, ale spodziewam się że żadko kto zrobiłby cos
        takiego zwierzęciu, a co dopiero małemu człowiekowi
        • dorbo Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 12.10.05, 23:33
          Przepraszam, ze wcinam sie w Twoj post. Ale serce zamiera jak widze takie
          malenstwo, ktore walczy o zycie, wyobrazam sobie co w tych trudnych chwilach
          przezywali rodzice tego dzieciaka, a pielegniarki urzadzily sobie zabawe.
          Na koniec taka moja refleksja: Bogu dziekuje, ze prawie 32 lata temu w szostym
          miesiacu ciazy z waga urodzeniowa 900 g trafilam w rece prawdziwych i z sercem
          oddanych lekarzy, pielegniarek (wtedy nie bylo takiej aparatury, moze tez
          wiecej bylo milosci miedzy ludzmi) - dzieki temu zyje i pisze tu na Forum.
          D.
      • kuubaa Dla poprawy samopoczucia mówcie sobie: 12.10.05, 22:27
        "To odosobniony przypadek, czarne owce rzucjace złe światło na nasze ofiarne,
        wspaniałe środowisko". I jest wspaniale!
        Ale tak nie jest. Bo w każdym środowisku - grabarzy, stolarzy, policjantów,
        nauczycieli, lekarzy, sędziów, pilotów - jest te 5% ludzi niegodnych
        człowieczeństwa. Zgodnie ze statystyką są to różnego rodzaju organiczni
        dewianci. Jeśli jest kelnerem, z satysfakcją pluje w zupę. Jeśli policjantem,
        wali bez uzasadnienia pałką. Jeśli sędzią, ukarze niewinnego. Jeśli lekarzem
        czy pielegniarką, zrobi celowo krzywdę. Następne 10-20% to zwykłe lenie -
        czynią zło nie z upodobania ale dla własnej wygody. Taka jest statystka, takie
        prawa przyrody. Ale nie możemy powiedzieć - trudno, tak być musi i już.
        Bo problem polega na tym, że ta pozostała zdecydowana większość danego
        środowiska doskonale wie lub przynajmniej domyśla się, co się dzieje, ale temu
        w ogóle nie przeciwdziała. Przecież o uśmiercaniu pacjentów wiedziała większość
        pracowników pogotowia. Że gdzieś jest łapownik czy psychopata koledzy się
        domyślają. Tak samo nie ma możliwości, że o zachowaniach tych psychopatek-
        pielęgniarek nikt nie wiedział.
        Nie wiem z jakich powodów ludzie biernie godzą się, że pogrążamy się w takim
        moralnym bagnie. Wiem dlaczego media tego nie dostrzegają - nie pasuje do
        wizerunku naszego "wspaniałego" narodu.
        Dobranoc :-)
      • Gość: Kaja Ile wcześniaków umarło na tym oddziale po zabawie IP: *.net.autocom.pl 12.10.05, 22:31
        z pielęgniareczkami?

• xx444 Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C 12.10.05, 22:34
        Te pielęgniary to patologia!!Jakieś psychiczne osoby!!!Musiały być pijane,albo
        naćpane.Proszę zwrócić uwagę,jakie mają roześmiane mordy!!!Zrobiły sobie zabawę
        z bezbronnego dziecka.Podobno nie pamiętają w którym miesiącu pozowały do
        zdjęć.Myślę,że takie zachowania zdarzały się często,ale nikt nie
        zareagował.Pielęgniarka oddziałowa nawet nie zna pacjentów!

• Gość: iko Re: Konsekwencje wobec pracownic Górnośląskiego C IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 12.10.05, 22:52
          ktoś napisał, ze mu to przypomina zdjęcia z irackiego więzienia. Nie chcę
          epatować - ale mi także. Sprowadzanie człowieka do roli zwierzątka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka