Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

koszmarna praca

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 18:41
    właśnie kończy mi się połowa okresu "próbnego" i czeka mnie rozmowa z
    dyrektorem....i albo dadzą mi umowę na rok, albo bedę nadal na próbny, do
    końca listopada albo niestety..."dziękujemy". No i jakoś nie za kolorowo to
    widzę...Pracuję w firmie handlowej, szybkie obroty, niezłe zyski(po pewnym
    czasie oczywiście - na poczatku grosze..) ale jacy ludzie!!!! normalnie
    "wyścig szczurów" wszyscy dla siebie "mili" a wystarczy wyjść z
    pokoju...zasada nr 1-jak najczęściej stać pod pokojem dyr - biegają z byle
    papierkiem... oni cały czas biegają-tyle mają roboty!1000 dobrych rad - co
    mnie raczej stresuje jeszcze bardziej, bo każą uważać na każdego, co sie robi
    co sie mówi i jak...terror! więc popełniam błędy i się wykańczam psychicznie!
    zamartwiam, że jestem do kitu...
    wiem, pewnie "wszędzie" tak jest, ale kurcze całe zycie tak sie męczyć trzeba?
    to chore! buuuuuuu :(((
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kasia Re: koszmarna praca IP: *.nat.p-s-inter.net 24.10.05, 20:11
        kurcze ja mam coś podobnego w mojej nowej pracy...
        • Gość: maja Re: koszmarna praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:10
          no i nie przedłużyli mi umowy.....trochę w szoku jestem, dowiedziałam sie że
          jestem nieśmiała, za mało dynamiczna (JA????)...pewnie mam kompleksy...ito słowa
          dyrektora! hmmmm a cały czas słyszałam żeby siedzieć cicho, robić swoje i nie
          wychylać się!buuuu i to teraz kiedy zaczęło mi sie podobać i zaczęłam się
          rozkręcać! fajnie że po miesiącu czasu juz wiedzą ze ktoś się zupełnie nie
          nadaje...trochę to niesprawiedliwe, ale cóż takie życie
          • tamara_t Re: koszmarna praca 28.10.05, 15:57
            A nie domyślasz się, dlaczego wszyscy Ci dawli takie rady - nie wychylaj się,
            siedź cicho etc? A może poczuli się zagrożeni? Cóż nie ma co po rozlanym mleku,
            ale następnym razem zachowaj większy dystans do takich "dobrych" rad nowych
            kolegów. Przytaknij im i rób swoje. W dużych firmach nigdzie nie lubią takich
            co to cicho siedzą i się nie wychylają [wychylaniem się nazywam konstruktywną,
            zdrową aktywność w pracy, pomysłowość, właśnie przebojowość swego rodzaju].
            Powodzenia, na pewno znajdziesz lepszą i ciekawszą. Pomyśl o tym tak, że
            musiałabyś męczyć się wśród takich nieżyczliwych ludzi. A i "wyścigu szczurów"
            nie zazdroszczę. Przerabiałam to zestawienie i wiem co to znaczy. Nie polecam.
            Ja po 2 latach zwiałam.
          • Gość: mamar Re: koszmarna praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 01:13
            to trochę szybko, rzeczywiście :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka