Gość: nicość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 14:34 jak reagować kiedy uzywa sie wobec mnie mobbingu? jak sie bronić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fbfghbgf A na czym on polega ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 15:58 A na czym on polega ? Konkretnie w jakiej sytuacji ? (Bez szczegółów identyfikujących firmę/osoby, chyba że zrobisz to świadomie, to też jedna z metod obrony) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicość Re: A na czym on polega ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 08:47 szefostwo wogole ze mna nie rozmawia kiedy jeszcze pare tygodni temu nie mogli sie obejsc beze mnie,milkna kiedy wchodze do pokoju,odsuneli mnie od wszelkich rozmow, nie daja zadnych zlecen,a nawet doszlo do tego ze szef zwiazkow zawod. zastrasza mnie ze mnie zwolnia jak ........cos tam! to jest chore uwazam bo jestem naprawde uczciwym pracownikiem,sumiennym, odpowiedzialnym,nie ma dla mnie rzeczy nie do zalatwienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oiuoi Re: A na czym on polega ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 12:26 >szefostwo wogole ze mna nie rozmawia kiedy jeszcze pare tygodni temu nie mogli >sie obejsc beze mnie,milkna kiedy wchodze do pokoju,odsuneli mnie od wszelkich >rozmow, nie daja zadnych zlecen,a nawet doszlo do tego ze szef zwiazkow zawod. > zastrasza mnie ze mnie zwolnia jak ........cos tam! to jest chore uwazam bo > jestem naprawde uczciwym pracownikiem,sumiennym, odpowiedzialnym,nie ma dla > mnie rzeczy nie do zalatwienia Wydaje mi się , że już cię zwolnili. To znaczy podjęli decyzję o twoim zwolnieniu, i nie mówią ci o tym w imię twojej lepszej wydajności pracy póki nie wiesz. Takie teraz jest prawo pracy. To jest dopuszczalne przez prawo. Co robić ? Jeśli duża firma , to mogą cię uratować zmiany polityczne na wyższych szczeblach, (niedługo muszą być), które w dużych firmach idą w dół. Więc zwyczajnie spróbuj przetrwać do zmian. Jeśli mała firma, lub nie masz nadzieii na zmiany, lub okażą się zbyt odległe w czasie: zmykaj jak najszybciej, po drodze za sobą podkłądając nogi wszystkim , którym masz coś za złe (nie miej żadnych skrópółów, jak już cię zwolnią zrozumiesz dlaczego). Ale tak by nie wiedzieli kto to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdi Re: A na czym on polega ? IP: *.aster.pl 22.02.06, 21:37 Nie przesadzaj z tym podkładaniem nóg. Są sądy. To, że odchodzisz z pracy, nie znaczy że twoja odpowiedizalnośc się kończy. Nawet z nowej możesz dostac wezwanie.I może cię to słono kosztowac. Poza tym, jest to nieskie zachowanie, zemsta.Trochę klasy ludziska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicość Re: A na czym on polega ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 11:31 zapomnialam dodac ze jestem silna osobą i nie pozwole im soba manipulowac. A niby dlaczego mam sie poddac? w imie czego? mam sie zwolnic? a gdzie znajde nowa prace? mieszkam w niewielkim miasteczku. Mam samą siebie pozbyc chociazby odprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reqwt Re: A na czym on polega ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 12:57 NIe piszę żebyć się zwolniła, to nie ma żadnego związku z szukaniem pracy, a pracy trzeba szukać, choć nie koniecznie intensywnie: łatwiej jest gdy pracujesz, jawnie, lub nie , to zależy od układów. Oczywiste, że nie powinnaćś się zwolnić, tracisz na tym odprawę, i pewne uprawnienia w urzędzie pracy (dawniej zasiłek , był z tego powodu wypłacany z kilkumiesięcznym "przesunięciem", itp). Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen a ja napisalam oficjalne pismo 21.02.06, 19:53 do mojego szefa że jak nie podejmie odpowiednich kroków w sprawie mojego mobbingu w pracy do sprawe skieruje do Stowarzyszenia zajmujacego sie mobbingem i wiecie co? mobbing sie skonczył!!!!!! jak reka odjął :) ludziska nie bójcie sie bronic własnych racji. Ja nie pozwalam sobą manipulować i nigdy do tego nie dopuszczę :) trzymajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicość Re: Mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 13:58 ale poradzcie co robić? jakie konkretne kroki radzicie poczynic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odważny Re: Mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:10 ja napisalem do szefowej ze jestem poddany procesowi mobbingu to takiej furii dostała ,grozila wywaleniem z pracy.a poniewaz nie ulegam zadnej sile nie pozwolilem sobie na jej krzyki co poskutkowalo i....zostalem w pracy.Jedna zasada: jesli nie maja na ciebie haka pracuj spokojnie nawet po mobbingiem.to trudne ale przynajmniej masz spokoj ze nie angazuja cie w zycie firmy.wszystkich "pod mobbingiem" serdecznie pozdrawiam, trzymajcie sie i glowa do gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 19:17 Napewno nie iść do sądu pracy!!!!!!Niema po co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedyna_metoda Zacznij stosować mobbing względem innych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 12:51 Zacznij stosować mobbing względem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Mobbing IP: *.kutno.mediaclub.pl 21.12.05, 00:09 oj, dzieci,dzieci. Praca to nie szkólka, gdzie pani się uwzięła, postawiła pałę i mozna poskarżyć się mamie, a mama zrobi aferę broniąc dzieciny. W firmie personel jest po to wynajety do pracy, zeby wypełniać rozumnie polecenia i wspierać swojego szefa w wykonywaniu zadań, a nie walczyć z nim. W żadnym wypadku nie jest do robienia rewolucji, która wiadomo jak sie kończy. Mobbing dziwnie często dotyczy osób o zbyt dobrym mniemaniu o sobie (przyznaje, że nie zawsze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gro Re: Mobbing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 15:44 oj dorośli, dorośli, Praca to nie szkółka, gdzie można dowolnie pomiatać wszystkimi niżej. a jak przyjda z rodzicami to im wmówić że "nic się nie stało". Pracodawca wynajmuje po to swój personel, żeby mieć większe zyski ze swojego przesięwzięcia a nie walczyć z ludźmi. Wydawać rozumnie polecenia i byc konsekwentnym. Zeby pracownik miał jasną sytuację i mógł wspierać swoją wiedzą i doświadczeniem a nie tylko sie denerwować "że znów cos nie tak, że życie jest do du..szy bo szefowi tak się wydaje". mobbing dziwnie często dotyczy osób o nie wiadomo jak wysokim mniemaniu o sobie i którym się wydaje że mogą pomiatać innymi (przyznaję, że nie zawsze). i daruj sobie ataki że "jak będe po drugiej stronie". jestem i wiem co piszę Odpowiedz Link Zgłoś
panorama12 Re: Mobbing 01.02.06, 16:04 Suuuuper napisame, to przywraca wiarę w ludzi!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfdkljgdf;hgl Re: Mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:07 > Pracodawca wynajmuje po to swój personel, żeby mieć większe zyski ze swojego > przesięwzięcia A potem walą się dachy. Odpowiedz Link Zgłoś
iko946180 Re: Mobbing 14.09.20, 12:46 Co to za rozumowanie, każdemu w miejscu pracy należy się szacunek. Ja byłam ofiarą mobbingu i jak słysze takie podejście to aż się przykro robi.. nie można tak bagatelizować poważnego problemu! Dla osób które potrzebują pomocy i odważyły się zebrać w sobie i poszukać jej to bardzo polecam kancelarię lexstarde z Poznania, mnie oni wyciągnęli z piekła jakim była moja praca. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen a swoja drogą dlaczego........ 21.02.06, 19:55 nie piszecie tutaj pod swoimi nickami ? macie coś do ukrycia? boicie się czegoś? Odpowiedz Link Zgłoś