Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

program absolwent

IP: *.info / 169.254.10.* 21.10.02, 20:04
    Jestem tegoroczna absolwentka. Tylko teortetycznie bo nie dostalam jeszcze
    dyplomu bo jak to jest w zwyczajach uczelni dostaje sie je po pewnym czasie.
    Poszłam do urzędu pracy sie zarejestrować ale pani twierdzi, że może mnie
    zarejestrować jedynie jako bezrobotna bez statusu absolweta do chwili kiedy
    dostarcze dyplom. Wprawdzie prawo mówi absolwent – oznacza to bezrobotnego w
    okresie do upływu 12 miesięcy od dnia określonego w dyplomie, świadectwie
    ukończenia szkoły lub zaświadczeniu o ukończeniu kursu. Mam znajomych którzy
    tak ja ja skończyli studia zarejestrowani są jako absolwenci i nie
    potrzebowali do tego dyplomów wystarczył dokument stwierdzajacy fakt
    obronienia się podpisany przez dziekana.
    Czy ktoś się spotkał z taką podobną sytuacją i jak to powinno prawidłowo być
    czy inne urzędy "łamią prawo"?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Maksym Re: program absolwent IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 21.10.02, 20:46
        Gość portalu: wiki napisał(a):

> Jestem tegoroczna absolwentka. Tylko teortetycznie bo nie dostalam jeszcze
        > dyplomu bo jak to jest w zwyczajach uczelni dostaje sie je po pewnym czasie.
        > Poszłam do urzędu pracy sie zarejestrować ale pani twierdzi, że może mnie
        > zarejestrować jedynie jako bezrobotna bez statusu absolweta do chwili kiedy
        > dostarcze dyplom. Wprawdzie prawo mówi absolwent � oznacza to bezrobotneg
        > o w
        > okresie do upływu 12 miesięcy od dnia określonego w dyplomie, świadectwie
        > ukończenia szkoły lub zaświadczeniu o ukończeniu kursu. Mam znajomych którzy
        > tak ja ja skończyli studia zarejestrowani są jako absolwenci i nie
        > potrzebowali do tego dyplomów wystarczył dokument stwierdzajacy fakt
        > obronienia się podpisany przez dziekana.
        > Czy ktoś się spotkał z taką podobną sytuacją i jak to powinno prawidłowo być
        > czy inne urzędy "łamią prawo"?

Podstawowe pytanie: czego szukasz w Urzedzie Pracy, poza mozliwoscia dostania ubezpieczenia????
        Chyba nie pracy:)?? Nie szkoda Ci czasu na lazenie po urzedach???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka