Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

I znowu kicha

09.01.06, 10:39
    co za p******ony kraj, co za p******one czasy! dzisiejsza Wyborcza znowu
    ląduje w koszu. Internet? pusty śmiech. Sprzedawaj! sprzedawaj!
    Q*wa pójdę się chyba powiesić, a w najlepszym razie skończę u czubków.
    Dziećmi zajmie się IV.Rzeczpospolita. Już nie mogę. Kogo to obchodzi, że ja i
    tacy jak ja CHCĄ PRACOWAĆ!!!! ale normalnie, uczciwie, i ciężko? Nikogo.
    Pozdrawiam wszystkich szukających.
    Obserwuj wątek
      • agnieszkak10 Re: I znowu kicha 09.01.06, 19:19
        nie lam sie, bedzie lepiej
        • adam.67 Dzięki :) 09.01.06, 21:26
          staram się nie załamywać i mimo wszystko wierzyć że będzie lepiej (mam
          nadzieję, że mnie też, nie tylko innym he he he).
          A poza tym... wysyłam oferty. Pozostaje wiara że prędzej czy później przyniesie
          to jakikolwiek efekt.

Pozdrowienia
          • Gość: Michał Re: Dzięki :) IP: *.acn.waw.pl 09.01.06, 23:18
            Gazeta Wyborcza to jest pewien typ doradztwa, polegajacy na tym, że w tym miesiącu szukanie przez internet jest złe, bezsensowne a dobre sa znajomosci! sprawdzone i dobre.

Pare miesięcy temu, pisano ze po znajomościach nic nie wskuramy, bo juz skończyłe się te czasy.

Były artykuły chwalące prace w policji, a potem pojawiła się krytyka samych testów tej instytucji. Raz nam dadzą historię dziewczyny pracujacej w barze, a potem stazysty pracujacego za darmo. Za miesiac ta dziewczyna bedzie przykładaem nieporadnosci a stazysta , ideałem. Miną 3 miesiące, role się odwróca. Stażysta idiota, bo pracuje poniżej kwalifikacji i psuje rynek, dziewczyna - ideał przodownik.

Wypowiedzi ekspretów też są ciekawe. Nie chce krytykowac tej gazety, bo kazda tak działa. Chodzi mi o pokazanie machanizmu, skierowania uwagi na to co jest wygodne. Duzo ludzi i duzo ofert a jest bezrobocie?? czyli leniwi ( a nikt nienapisze ze oferty sa ponizej 1000 złotych).

eeehhh jedyna rada wysyłać i wysyłać. Ja do 16 muszę zgłosić się do firmy w której odniosłem porażke, z własnej winny. To jest szansa, ale mozliwość kolejnej porazki jest bolesna. Co mam robic ? do Pisu się zapisać ??? jasne ze nie, odpowiem jeszcze raz na ta ofertę.

Wyślę jeszcze raz 100 ofert na 2 tygodnie, jeszcze raz zadzwonię. A to ze nie mam znajomych, pleców i znajomosci, to bardzo dobrze. Pozdrawiam was i pamiętajcie, job interview to rozmowa równych. Nie dajcie sobie zrobic z mózgu kisiel. Że wielka pani od HR teraz spyta się czemu studzienki kan. są okragłe? albo jak sobie wyobrażam kolejne 5 lat???

Firm w Polsce jest dużo, ja wole zamiast o pierdołach pogadać o moich obowiązkach albo o celach jakie sa do realizacji na tym stanowisku. A to czy jestem wyciszonym ekstrawertykiem o nisko reaktywny stylu temperamentu lub wysokoneurotycznym introwerykiem centralnie przetwarzającym wszystko...bzdura.

HR to nie Psycholog Społeczny. Te ankiety pseudo psych... to można ... No to pozdrawiam
      • Gość: olka Re: I znowu kicha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:23
        znam to stary - znam doskonale....
        oby tylko nie wyskoczył ktoś, kto se siedzi dupskiem na ciepłej posadce i nie
        napisał - "bedzie dobrze stary, uda się, powodzenia" - ja osobiście rzygam od
        takich uprzejmych rad!
      • Gość: leda10 Re: I znowu kicha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:22
        ja szukam od ponad 8 mcy :(. Wyższe wykształcenie, doświadczenie zawodowe -czyli
        dobry standard, myślę sobie.. też już nie mogę, a jak widzę ogłoszenia, to
        rz...ć mi się chce. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka