Gość: ola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:26 wydaje mi sie ze to juz kiedys bylo na forum ale nie moge odnaleźć poożecie??? co to za firma co to za praca??? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teofilka Re: havis-co to za praca???? 09.01.06, 20:37 havis to firma świadcząca usługi finansowe. najprawdopodobniej pytasz o pracę korespondenta. polega ona na ciągłym jeżdżeniu do sądu, robieniu zdjęć i wklepywaniu bilansów i rachunków zysków i strat do excela. za to płacą 5zł netto za zlecenie składające się z wypełnionych 3 lat. pracuję tam od ponad 3 miesięcy i na początku wydawało mi się, że to dobre warunki, ale teraz wiem, że nakład pracy jest niewspółmierny do wynagrodzenia. nie zmienia to faktu, że praca jest tez w pewiem sposób komfortowa, bo można ją wykonywać (w większości) w domu i jeśłi nie liczyć zleceń ekspresowych, kiedy się chce i ile się chce. wszystko zależy od tego, czy chesz dorobić czy zarobić. jeśli to drugie, nawet się nie trudź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: havis-co to za praca???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:40 dzięki za odp ale czy to jest praca na codzień czy w weekendy też? i jak to godzinowo wygląda?studiuję zaocznie i chciałabym zarobić na studia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek sgm Re: havis-co to za praca???? IP: *.astral.lodz.pl 10.01.06, 11:52 Jak dlugo czekaliscie na odp. po wyslaniu checi podjecia pracy na adres korespondent@.... i co tam napisaliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
teofilka Re: havis-co to za praca???? 10.01.06, 19:09 ja czekałam ok 3 tygodnie na odpowiedź. Ale wiem, że nie mają tak wcale dużo pracowników, albo jest duża rotacja (tego nie wiem). co napiszesz to wszystko jedno. Liczy sie tylko, czy masz cyfrowy aparat i dostęp do internetu. reszta ich nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
teofilka Re: havis-co to za praca???? 10.01.06, 19:06 Oj, mocno ostrzegam. Jesli chcesz zarobić na studia to na pewno nie w Havis:)godzinowo tak jak pisałam, ustalasz sobie sama, bo pracujesz w domu na komputerze. oczywiście, zeby mieć co przepisywać, musisz najpierw pojechac do sądu. tak czy siak, praca nie daje utrzymania. ja pracuję dużo, a zarabiam mniej niż 400zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martulka Re: havis-co to za praca???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:04 znam ludzi którzy w havisie studiując zaocznie zarabiaja miesiecznie okolo 1200-1500 zeta miesięcznie, wszystko zależy od czasu który masz zamiar na to poświęcic Odpowiedz Link Zgłoś
teofilka Re: havis-co to za praca???? 11.01.06, 12:28 A ja nie znam takich ludzi, a sama tam pracuję. 1000 zł można zarobić, jeśli się pracuje codziennie przez 10 godzin bez przerwy. nikt nie jest w stanie tyle czasu wstukiwac cyferki do excela.wiem, co mówię. Pracując zaocznie można dostać pracę na pełen etat w biurze. i tam dostanie się na początek 900zł, a potem pewnie powyżej tysiąca. Ale w pracy korespondenta trzeba czasem poświęcić pół dnia na zdobycie jednej teczki. I z tego jest jak zwykle 5zł. Zeby zarobić 1000 trzebaby chyba zrezygnować ze wszystkich innych zajęć, nie mówiąc juz o jakimkolwiek wolnym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzdura Re: havis-co to za praca???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:48 chyba ze pracujesz w jakis beznadziejnym sądzie. ja pracuje w warszawie ponad 2 m-ce i w pierwszym miesiacu zarobilam ok 750 a w drugim (grudniu) 840 zł. kasa z havis byla na czas. przepisanie sprawozdana zajmuje mi ok 20-40 minut. wiec to co piszesz nie bardzo pokrywa sie z rzeczywistoscia, chyba ze pracujesz w jakims beznadziejnym sadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_banan Re: havis-co to za praca???? 11.01.06, 20:46 Nie bardzo wierze, ze wklepujesz trzyletnie sprawozdanie w ciagu 20 minut, zreszta nawet jak sie to robi tak szybko to ciezko wysiedziec przy kompie dluzej niz 5 - 6 godzin. Placa 5 zlotych za zlecenie co oznacza ze zeby zarobic 600 zl trzeba zrobic 120 zlecen czyli 4 dziennie wliczajac weekendy. Nalezy jeszcze doliczyc czas poswiecony na nagrywanie zdejc na plyty, segregowanie i nazywanie zdjec. Z moich obliczen wynika ze stawka za taka prace wynosi znacznie ponizej 5 zlotych, w moim przypadku nawet ponizej 4 (dlatego ze wolno robie zlecenia). To jest praca pozalajaca dorobic sobie na piwko. Plusem jest to ze zawsze placa na czas i bardzo uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzdura Re: havis-co to za praca???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 07:46 z tym ze ja pracuje i jestem :) a 4 sprawozdania do przepisania to rozgrzewka (pisalam ze przepisuje w czasie 20-40 minut wiec poprosze o scislosc w cytowaniu.) nie kazde sprawozdanie jest za 3 lata i nie kazde jest pelne:) do zobaczenia na barskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamamajki Re: havis-co to za praca???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 15:18 chętnie podjęłabym taką pracę. chciałabym dorobic 300-400 zł. jak można się tam dostac? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś