Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

International Paper (Kraków)

IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 12.01.06, 09:16
    (jezu, ale ze mnie ciemniak, w poprzednim wątku wpisałam siebie jako temat, hih, sorry;-))

Czy jest tu ktokolwiek, kto wie coś na temat pracy w Customer Service International Paper w Krakowie na Lubiczu?
    Mam iść do nich niedługo na rozmowę.
    I chciałabym dowiedzieć się kilku szczegółów o atmosferze, warunakch pracy, no i ile za to dają ;-)
    A! I czy te "cudowne" szkolenia przed podjęciem pracy są faktycznie takie cudowne (gość z USA przez telefon wizje takie przede mną
    roztaczał, że hoho) i czy podczas tych szkoleń płaćcą, czy to tak w ramach "rozrywki" ;-)
    Pozdrawiam
    Jotta
    Obserwuj wątek
      • Gość: jotta Re: International Paper (Kraków) IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 12.01.06, 10:06
        up
      • Gość: j. Re: International Paper (Kraków) IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 12.01.06, 17:21
        Podbijam jeszcze raz, bo mi zalezy na informacji.
        • Gość: abc Re: International Paper (Kraków) IP: *.chello.pl 12.01.06, 18:05
          tez mnie to interesuje ;)
      • Gość: J Re: International Paper (Kraków) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 03:29
        Najważniejsze jest być pozytywnie nastawionym. Przecież masz pracować w
        Customer Service firmy o międzynarodowej mocnej pozycji, czyż nie tak?
        Szkolenia są niezbędne, bo tych papierów różnych to oni produkują masę. Stawiam
        jednak całą swoją wypłatę na to, że są to szkolenia darmowe, i że będziesz
        musiała przejść przez niezłe sito, żeby dostać się na szkolenia. Powodzenia!
        • Gość: emm. Re: International Paper (Kraków) IP: *.nfb.pl 17.01.06, 18:49
          i co bylas już moze na rozmowie? jestem tym wątkiem zainteresowana, wiec UP
      • Gość: jotta Re: International Paper (Kraków) IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 17.01.06, 20:41
        Na rozmowę umówili mnie pod koniec lutego dopiero, bo oni tu przyjeżdżają z IP z USA. Więc wtedy coś dopiero się wyjaśni. Najpierw była formalna rozmowa przez tel. z Panią stąd, któa umówiła mnie na kolejną telefoniczną rozmowę tym razem z kimś z HR ze Stanów. Gość zadzwonił. Miłą 15-minutowa rozmowa. W sumie tylko po to, żeby sprawdzić angielski. Ale cuda o tej firmie i o szkoleniach opowiadał, że aż się wierzyć nie chce... Stąd wątek. Ale zdaje się, że nkt nic nie wie o tej pracy :(
        Pzdr
      • Gość: filipek Re: International Paper (Kraków) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:20
        I jak dostalas sie do IP?? jak wygladala rozmowa do dzialu IT?? na jakie
        stanowisko aplikowalas?? no i jak sytuacja z zarobkami?? bardzo zalezy mi na
        tych info wiec z gory dzieki...
        • agatqa82 rozmowa kwalifikacyjna w International Paper 05.05.06, 12:28
          Złożyłam aplikację, dostałam 15minutowy telefon od amerykanki która sprawdzała
          poziom języka, przeszłam dalej. Byłam na teście osobowości - ponoć to tylko
          profil kandydata i nie jest brany pod uwagę przy selekcji, bo już jestem
          umówiona na rozmowę kwalifikacyjną face-to-face.
          Jak będzie wyglądać - nie mam pojęcia, ale założę się ze ok godziny i po
          angielsku, bo przecież w tym języku się w IP pracuje.
          Dam znać jak już będe po. Ale wciąż nie mam orientacji jeśli chodzi o zarobki.
          • agatqa82 kolejny etap w International Paper 16.05.06, 17:25
            Zatem...byłam na rozmowie w IP. Pani z działu HR oraz Amerykanin - szef działu
            sprzedaży. Rozmowa bardzo miła, oczywiście w języku angielskim. Pytania
            odnosiły się w zasadzie do doświadczenia jakie mam w obsłudze klienta, dlaczego
            akurat ta firma i ta praca (hmm...bo potrzebuję pieniążków...:-) jak poradziłam
            sobie w sytuacjach gdzy klient był problematyczny, jak radzę sobie ze stresem
            itp. Weryfikacja cv szczegółowo...więc polecam pisać cv jasno na temat, bez
            ściemniania, bo takie rzeczy wychodzą.
            Pada oczywiście pytanie o oczekiwania finansowe, możliwosć pracy w porze
            wieczornej, i zadają pytanie od kiedy można zacząć. Dają dwa terminy do wyboru.
            Potem jest jeszcze spacer z pracownikiem po biurze, luźna rozmowa z szeregowym
            pracownikiem, opowieść o tym co się w firmie dzieje, jak się pracuje...raczej
            swobodne bla bla bla, niż ściemnianie jak to u nas piknie!

Co dalej...zobaczymy
            • Gość: do agatqa82 do agatqa82 -->International Paper IP: *.wawel.com.pl 26.07.06, 12:08
              no i jak się pracuje? :)
              jestem ciekawa bo widzę, że znwu poszukują pracowników na takie stanowisko
              • Gość: ciekawa Re: do agatqa82 -->International Paper IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:50
                no właśnie - możecie napisać jak się pracuje?
                • Gość: kreki Re: do agatqa82 -->International Paper IP: *.ghnet.pl 28.11.06, 17:08
                  i jak sie pracuje?
      • Gość: edward nożycoręki Re: International Paper (Kraków) IP: *.171.128.70.crowley.pl 30.11.06, 00:11
        Najgorsze sa pory pracy. ZASTANÓW sie dwa razy czy chcesz pracować w godzinach w
        jakich pracują Amerykanie. Tzn. wracać w nocy do domu taksówką po 24 lub później...
        Na dluższa metę gwarantuję Ci, że nie wytrzymasz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka