Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek

• Gość: jola,21 Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: *.tvsat364.lodz.pl 24.01.06, 14:26
        nawet najlepszy PR-owiec nie pomoze w poprawie wizerunku lekarzy skoro pozwala
        sie na to, by imbecyl nie potrafiacy rozpoznac objawow zawalowych (internista z
        wieloletnim stazem) byl kierownikiem przychodni
        nie mam zaufania do lekarzy, przez ich (zdaje sobie sprawe,ze nie kazdy lekarz
        taki jest)niekompetencje stracilam dwie najblizsze mi osoby
      • Gość: henry Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:34
        Tak, tak dobra reklama potrafi wszysto wmówić.
      • tomekjeden AMBULANCE CREW FROM HELL. WARWICKSHIRE NHS. 24.01.06, 14:40
        Wczoraj wieczorem, po powrocie z pracy, zastałem moją ciężko chorą. Zadzwoniłem
        od razu do lekarza domowego. Ponieważ widział on moją siostrę kilka dni
        wcześniej, i wiedział w czym problem, polecił mi zawieźć ją natychmiast do
        szpitala. Taksówka, czy karetka? Może być karetka, ona musi pojechac do
        szpitala, odpowiedział lekarz. Zadzwoniłem więc na pogotowie. Pan dyspozytor
        była wzorcowa. Wypytała szczegółowo o objawy. Już w trakcie rozmowy powiedziała
        mi, że karetka jest już w drodze. Bardzo jej podziękowałem. Kilka minut później
        podjechał ambulans z trójką mężczyzn rodem z piekła. Ponieważ moja siostra
        zdążyła się ubrać to prowodyr tych trzech chuliganów brytyjskich, kierowca,
        żaden medyk, uznał ją za zdrową. Co więcej ten bydlak rodem z National Front,
        czy z innej British National Party, zaczął wmawiać mojej ciężko chorej siostrze,
        że ma jakieś lekkie objawy od kilku dni. A tu mamy do czynienia z rakiem, od
        ośmiu lat, i z dolegliwościami innymi trwającymi już ponad rok. Zaczął ten
        zwierzak krzyczeć, że karetka to nie taksówka. Spokojnie powiedziałem mu, że po
        pogotowie zadzwoniłem wedle rady lekarza domowego (bardzo dobrego). Cham darł
        się nadal, żądając numeru telefonicznego przychodni lekarza domowego. Numer ten
        mu podałem. OK. Siostrę jednak wzięli do szpitala, i w drodze wyjątku pozwolili
        mi z nią pojechać. Coś się ci trzej chuligani połapali, że mocno złamali
        przepisy, i już przy szpitalu zwracali się do mnie, tak ad nauseam, sir, sir,
        sir. Za późno. Primo: nie drze się chamskiej mordy przy ciężko chorej kobiecie.
        Secundo: nie pozbawia się chorego poczucia opieki i bezpieczeństwa. Nie życzę
        nikomu by miał do czynienia z takim bydlakiem, jak szef tych trzech chuliganów
        załogi karetki z Warwickshire NHS (Narodowej Służby Zdrowia na hrabstwo
        Warwickshire). A co w szpitalu? A w szpitalu wspaniały lekarz, Dr Trevor
        Gooding, człowiek o wysokiej kulturze, który potraktował moją siostrę jak
        prawdziwy lekarz i dżentelmen. Dzisiaj byłem z siostrą u lekarza domowego. I
        znowu prawdziwy lekarz i dżentelmen. Jaki jest powód tego postu? Ano taki, że
        lekarze są, wedle mojego doświadczenia, kluczem do PR dla każdej służby zdrowia.
        Nawet jeżeli załoga karetki potrafi się wznieść ledwo ponad poziom zwierząt.
      • Gość: prawnik Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:44
        Najlepiej,żeby lekarze mieli wiedzę i kompetencje oraz wrodzoną kulturę
        osobistą.Do tego brak zmysłu"brania" i czekania na "danie".No ale co tu chcieć-
        studenci medycyny z przypadku,Prezes NFZ daje olbrzymiaste premie za...no
        właśnie za co?_vide Nowy Dzień/Lekarze i pielęgniarki z reguły robią łaskę,że
        żyją.I co tu da PR??????Może jeszcze MBA?????
      • jozzz Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek 24.01.06, 14:51
        A ja mam pytanko do większości piszących. Czy nie uważaie moi drodzy że
        gdybyście przestali dawać w łapę to lekarze w końcu i tak musieliby się wami
        zająć? Piszę to po dwutygodniowym pobycie w szpitalu i pomimo że wyraźnie
        sugerowano mi co powinienem zrobić stanęłem okoniem. W końcu mnie wyleczyli
        (czyli jednak coś potrafią).
        Przestańcie wszyscy jak jeden mąż dawać w łapę to sie medycy oduczą brać.
        No ale przecież każdy z piszących jest święty i o korupcji wie tylko ze słyszenia.
      • toja3003 a ja proponuję zbieranie w internecie 24.01.06, 14:52
        wspisów o wymuszaniu łapówki przez lekarzy.
        Jeśli jest już taka strona to się chętnie wpiszę.
      • jozzz A ja mam pytanko do większości piszących. 24.01.06, 15:01
        Czy nie uważaie moi drodzy że
        gdybyście przestali dawać w łapę to lekarze w końcu i tak musieliby się wami
        zająć? Piszę to po dwutygodniowym pobycie w szpitalu i pomimo że wyraźnie
        sugerowano mi co powinienem zrobić stanęłem okoniem. W końcu mnie wyleczyli
        (czyli jednak coś potrafią).
        Przestańcie wszyscy jak jeden mąż dawać w łapę to sie medycy oduczą brać.
        No ale przecież każdy z piszących jest święty i o korupcji wie tylko ze słyszenia.
        • tsheshek Re: A ja mam pytanko do większości piszących. 24.01.06, 15:57
          jozzz napisał:

> Czy nie uważaie moi drodzy że
          > gdybyście przestali dawać w łapę to lekarze w końcu i tak musieliby się wami
          > zająć? Piszę to po dwutygodniowym pobycie w szpitalu i pomimo że wyraźnie
          > sugerowano mi co powinienem zrobić stanęłem okoniem. W końcu mnie wyleczyli
          > (czyli jednak coś potrafią).
          > Przestańcie wszyscy jak jeden mąż dawać w łapę to sie medycy oduczą brać.
          > No ale przecież każdy z piszących jest święty i o korupcji wie tylko ze
          słyszen
          > ia.
          Masz racje - jako lekarz (nie bioracy lapowek niestety nie potrafie)dolaczam
          sie do apelu - ludzie nie placcie to uzdrowi sytuacje
          po dwoch dniach bedzie ogolnopolski strajk lekarze,trzeba bedzie naprawde
          podniesc pensje nie bedzie wyjscia
          jesli ktos uwaza ze 45-letni ginekolog (podaje przyklad, srednio w tej
          specjalizacji powodzi sie jeszcze jako tako)majacy rodzine, mieszkanie (nawet
          male), samochod (zwykle sredni i na raty, ale zawsze) utrzymuje sie za 1500zl
          na reke to przeciez niemozliwe, niech kazdy sie zastanowi,
          a tak nawet jedna koperta z rownowartoscia pensji jakos pomaga utrzymac ten syf
          zwany potocznie sluzba zdrowia (sluzba tez dostawala ochlapy od dziedzica)
          naprawde Polacy nie placcie, osobiscie nie chce jalmuzny i nie chce byc uwazany
          za frajera ze nie biore
          ale nie placcie nikomu, ani salowej, ktora laskawie posprzata pod lozkiem, ani
          profesorowi, ktory zooperuje (czesto zreszta rekoma asystentow) w panstwowym
          szpitalu, ani policjantowi z drogowki, ani prawnikom za "zalatwienie" sprawy ze
          znajomym sedziom, ani pani w ZUSie,ani egzaminatorowi na prawo jazdy,
          nikomu, jesli nie chcemy korupcji trzeba zaczac od siebie
      • Gość: Barbara Studia medyczne czekają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:02
        Wszystkim którzy zazdroszczą lekarzom,wszystkim którzy opluwają ten zawód
        proponuję rozpoczęcie studiów medycznych i w przyszłości robienie tych kokosów
        o których piszecie.Wielu z Was ma zapewne taką szansę.Ja taką szansę miałam i
        wykorzystałam ją w 100%.Lecząc pacjentów 25 lat dorobiłam się "niesamowitego
        majatku".Nie wiem czy bedę w stanie i jak długo dzwigać ten majątek.Tym
        majątkiem jest moja choroba zawodowa wykluczająca całkowicie moją pracę
        zawodową.Teraz po tylu latach pracy listonosz przynosi co miesiąc rentę w
        wysokości 642zł. Śmiać się czy płakać?
      • Gość: Magdalena Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: *.admin.pk.edu.pl 24.01.06, 15:04
        Nawet najlepszy lekarz nie uratuje kazdego pacjenta od tego co nieuchronne.
        Natomiast lekarze stanowią grupę zawodową najlepiej wykształconych ludzi w
        Polsce. Szkoda tylko, że własciwa ocena pracy polskich lekarzy jest poza
        granicami ich ojczyzny. Jesli kampania szkalowania zawodu lekarza będzie dalej
        trwała to po kilku latach nie będzie kogo szkalować, gdyż pozostaną w kraju
        tylko ci, którym już na dobrej opinii nie zależy.
        Medyczny PR - to moim zdaniem jeden ze sposobów postawienia tamy lekceważeniu
        pracy wszystkich bardzo uczciwych i solidnych lekarzy.
        • Gość: Barbara Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:08
          Zgadzam sie z Tobą.Zapomiałaś tylko dodać,że są grupą zawodową najgorzej
          opłacana.
      • Gość: gość Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: *.europe.hp.net 24.01.06, 15:04
        test
      • Gość: jarekoo Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:04
        caly uklad jest zgniły.na poczatku lekarze musza dawac lapowki w NFZ aby
        zalozyc przychodnie a potem je biora od pacjentów.Nie może byc uczciwego tylko
        kawalka.Według mnie prof. Religa zostal powolany do konserwowania starego
        ukladu.
      • Gość: maria Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: *.c30.msk.pl 24.01.06, 15:12
        Znów pieniądze są potrzebne,najpierw zrobiły nam złą opinie ,a teraz będą robiły
        dobrą !! czy aby na pewno?, kto uwierzy,że to szczere? Na szacunek trzeba
        zapracować uczciwą postawą, a nie kupować za pieniądze!!!
        • Gość: pastelkowa Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:27
          szkoda ,ze tylko maja wpłacac złotówke.Powinno 1000 a najlepiej 10.000 zł od
          każdego .
          Spotkałam tylko wstretnych ,niedouczonych ,zadowolonych z siebie,zadufanych i
          cwanych lekarzy, dla których bóg to juz kolega ,a oni MU ten Jego palec boży
          przytrzymuja.
          Obrzydliwe srodowisko lekarskie pracujące dla Zus -u w państwowych miejscach
          ,winno byc rozpedzone i sprywatyzowane.

Żeby nie było -nigdy zadnemu nic nie dawałam w łape.
      • tomekjeden AMBULANCE CREW FROM HELL. WARWICKSHIRE NHS. 24.01.06, 15:15
        Yesterday evening, on my return from work, I found my sister very ill. I
        telephoned my GP at once. Because he had examined my sister few days before, and
        knew the nature of the problem, he advised me to take her straight to hospital.
        Taxi, or ambulance? You can call an ambulance, she must go to hospital, answered
        my GP. So I called for an ambulance. The lady who took the call was super. She
        asked carefully about the symptoms. During the conversation she said that an
        ambulance was on its way. I thanked her profusely. Some minutes later came an
        ambulance with three men straight from hell. Because my sister had had the time
        to get dressed, the chieftain of the three yobs, a driver, not a medic, decided
        that she was not all that ill. Moreover that animal, from the National Front, or
        some other BNP, began to persuade my very ill sister that her symptoms were
        light, and only a few days old. And we are dealing here with cancer of 8 years,
        and another illness lasting since more than a year. That animal started to shout
        that an ambulance is not a taxi. Calmly I informed him that I called an
        ambulance on the advice of the GP (a very good doctor). The lout kept on
        shouting, demanding the telephone number of the GP’s clinic. I gave him this
        number. In the end they took my sister to hospital, and allowed me, as an
        exception, to go with her. Those three yobs probably realised that they had
        broken all the rules, because by the time we reached the hospital all I heard
        was sir, sir, sir. Too late. Primo: No lout should shout in front of a very sick
        woman. Secundo: No ambulance crew should let a sick person feel helpless and
        unsafe. I do not wish anyone to have dealings with such scum as the boss of that
        ambulance crew from Warwickshire NHS. And so what happened in the Nuneaton
        hospital? Ah, there a marvellous man, Dr Trevor Gooding, treated my sister like
        a true doctor and a gentleman. He was reluctant to hospitalise her, because that
        would have meant a wait of 12 hours on a trolley, in one of the filthiest
        hospitals in England, as he explained. Today I took my sister to the GP. Another
        true doctor and gentleman. The reason for writing this is, that according to my
        experience, it is the doctors who are the key for a positive PR for any health
        service. Even if an ambulance crew can hardly rise above the level of primitive
        animals.
        • tomekjeden Re: AMBULANCE CREW FROM HELL. WARWICKSHIRE NHS. 24.01.06, 15:24
          Wczoraj wieczorem, po powrocie z pracy, zastałem moją siostrę w ciężkim stanie.
          Zadzwoniłem od razu do lekarza domowego. Ponieważ widział on moją siostrę kilka
          dni wcześniej, i wiedział w czym problem, polecił mi zawieźć ją natychmiast do
          szpitala. Taksówka, czy karetka? Może być karetka, ona musi pojechać do
          szpitala, odpowiedział lekarz. Zadzwoniłem więc na pogotowie. Pan dyspozytor
          była wzorcowa, szalenie uprzejma i pełna otuchy. Wypytała szczegółowo o objawy.
          Już w trakcie rozmowy powiedziała mi, że karetka jest już w drodze. Bardzo jej
          podziękowałem. Kilka minut później podjechał ambulans z trójką mężczyzn rodem z
          piekła. Ponieważ moja siostra zdążyła się ubrać to prowodyr tych trzech
          chuliganów brytyjskich, kierowca, żaden medyk, uznał ją za zdrową. Co więcej ten
          bydlak rodem z National Front, czy z innej British National Party, zaczął
          wmawiać mojej ciężko chorej siostrze, że ma jakieś lekkie objawy od kilku dni. A
          tu mamy do czynienia z rakiem, od ośmiu lat, i z dolegliwościami innymi
          trwającymi już ponad rok. Zaczął ten zwierzak krzyczeć, że karetka to nie
          taksówka. Spokojnie powiedziałem mu, że po pogotowie zadzwoniłem wedle rady
          lekarza domowego (bardzo dobrego). Cham darł się nadal, żądając numeru
          telefonicznego przychodni lekarza domowego. Numer ten mu podałem. OK. Siostrę
          jednak wzięli do szpitala, i w drodze wyjątku pozwolili mi z nią pojechać. Coś
          się ci trzej chuligani połapali, że mocno złamali przepisy, i już przy szpitalu
          zwracali się do mnie, tak ad nauseam, sir, sir, sir. Za późno. Primo: nie drze
          się chamskiej mordy przy ciężko chorej kobiecie. Secundo: nie pozbawia się
          chorego poczucia opieki i bezpieczeństwa. Nie życzę nikomu by miał do czynienia
          z takim bydlakiem, jak szef tych trzech chuliganów załogi karetki z Warwickshire
          NHS (Narodowej Służby Zdrowia na hrabstwo Warwickshire). A co w szpitalu? A w
          szpitalu wspaniały lekarz, Dr Trevor Gooding, człowiek o wysokiej kulturze,
          który potraktował moją siostrę jak prawdziwy lekarz i dżetelmen. Dzisiaj byłem z
          siostrą u lekarza domowego. I znowu prawdziwy lekarz i dżentelmen. Jaki jest
          powód tego postu? Ano taki, że lekarze są, wedle mojego doświadczenia, kluczem
          do PR dla każdej służby zdrowia. Nawet jeżeli załoga karetki potrafi się wznieść
          ledwo ponad poziom zwierząt.
        • tomekjeden Re: AMBULANCE CREW FROM HELL. WARWICKSHIRE NHS. 24.01.06, 20:39
          Anybody who thinks that a complaint about those animals, from the Warwickshire
          Ambulance Service, will receive proper attention is misguided and naïve. Having
          my sister’s health in mind, it is better for me not to lodge any complaint at
          all, lest I get a reaction, sooner or later, if I need an ambulance again, that
          will put my sister’s life in danger.
      • tsheshek izby mnie zalamuja 24.01.06, 15:22
        jestem lekarzem i izby niestety nie reprezentuja moich interesow, ludzie nie
        szanuja lekarzy bo wiedza ile zarabiaja, sam slyszalem, "Panie doktorze wy tu
        gorzej niz za stroza robicie", nie nalezy sie przejmowac opinia gmina, tylko
        dobrze pracowac, ludzie nie ida do lekarzy bo ich kochaja, tylko dlatego, ze sa
        chorzy, potrzebujacy i szukaja najlepszej opieki. I taka sie pacjentom nalezy.
        Tyle ze nalezy wystawic cennik (albo od p-nta albo ubezpieczalnia). Tak jak u
        mechanika. A ze maszyneria nieco bardziej skomplikowana i cenniejsza dla
        wlasciciela to i ceny odpowiednio wyzsze. Jak spiewal Pan Malenczuk "za darmo
        to boli gardlo".
        Oczywiscie etyka musi byc - ale nie oszukujmy p-nci glownie oczekuja dobrego
        leczenia, i trudno sie dziwic, nie wiem dlaczego nalezy wszystko komplikowac
      • zen16 Wizerunek mogą zmienić Izby Lekar. i sami lekarze 24.01.06, 15:38
        Gdyby Izby pozbywały się łapowników, pijaków i niedouczniaków, a nie broniły
        ich, wizerunek lekarzy szybko uległby poprawie. I nie tylko wizerunek, ale stan
        faktyczny służby zdrowia. Mentalności klanu czy mafii wzmożona ochrona czy
        kupowanie dziennikarzy za składkę nie zmieni. Ani podawanie dobrych przykładów
        jeśli rzeczywistość wyje.
      • Gość: tylko pacjentka Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:43
        Media podają,że lekarze z Polski wyjeżdżają,znajdując lepiej płatną pracę w
        rozwiniętych krajach Europy,więc po co agencje PR? Mają przekonywać nas
        pacjentów do tego,że ci,którzy zostaną w kraju (zakładam,że wyjadą najlepsi)
        będą nas dobrze leczyć?
        Nie zakładać bzdurnych agencji wyciągających od lekarzy (obowiązkowo)kolejnych
        haraczy,lecz stworzyć im warunki do pracy i zarabiania.Wtedy pacjenci też będą
        dobrze obsłużeni.
        Każdy,kto korzysta z prywatnej lub publicznej opieki zdrowotnej ma dobre i złe
        doświadczenia,a PR tu niczego nie zmieni.
      • Gość: robal Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:51
        Proponuję, aby Korea Północna zatrudniła speców od PR. Zmieni w ten sposób swój
        wizerunek na demokratyczny ;)
      • Gość: M.R. Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 16:02
        Nie pomoże PR!
        Jestem od wielu lat pacjentką państwowej służby zdrowia i wiem, że niewielu
        lekarzy zachowuje się jak uczciwi ludzie (że już nie wspomnę o szczególnym
        charakterze ich pracy). MOje dziecko było ofiarą takiego lekarza, który
        przepisał mu antybiotyk w dawce 10-krotnie przewyższajacej nawyższą, jaką można
        było dać dziewięcioletniemu chłopcu. Próbowałam dochodzić swoich praw, ale
        okazało się to zbyt trudne. Środowisko lekarskie jest skonsolidowane i broni
        kazdego lekaraza, także nieuka, który może byc nawet potencalnym
        zbrodniarzem. Zamist wynajnowac PR-owców, niech staraja sie poprawić swój
        wizerunek uczciwą pracą.
      • tsheshek Polacy - Nie placcie lapowek 24.01.06, 16:02
        Apeluje do narodu(pompatycznie ale sprawa powazna) -
        ludzie nie placcie lapowek - to uzdrowi sytuacje
        po dwoch dniach bedzie ogolnopolski strajk lekarze,trzeba bedzie naprawde
        podniesc pensje nie bedzie wyjscia
        jesli ktos uwaza ze 45-letni ginekolog (podaje przyklad, srednio w tej
        specjalizacji powodzi sie jeszcze jako tako)majacy rodzine, mieszkanie (nawet
        male), samochod (zwykle sredni i na raty, ale zawsze) utrzymuje sie za 1500zl
        na reke to przeciez niemozliwe, niech kazdy sie zastanowi,
        a tak nawet jedna koperta z rownowartoscia pensji jakos pomaga utrzymac ten syf
        zwany potocznie sluzba zdrowia (sluzba tez dostawala ochlapy od dziedzica)
        naprawde Polacy nie placcie, osobiscie nie chce jalmuzny i nie chce byc uwazany
        za frajera ze nie biore

ale nie placcie nikomu, ani salowej, ktora laskawie posprzata pod lozkiem, ani
        profesorowi, ktory zooperuje (czesto zreszta rekoma asystentow) w panstwowym
        szpitalu, ani policjantowi z drogowki (ile osob nigdy nie zaplacilo drogowce,
        juz nawet zapomnielismy ze to przestepstwo i to lacznie z tymi ktorzy maja tego
        prawa bronic), ani komisji egzaminacyjnej na aplikacje (tak ksztaltuje sie
        polska palestra), ani prawnikom za "zalatwienie" sprawy ze znajomym sedziom,
        ani pani w ZUSie,ani egzaminatorowi na prawo jazdy, ani urzednikom w gminie za
        pozwolenie na budowe,
        nikomu, jesli nie chcemy korupcji trzeba zaczac od siebie,
        jesli wszyscy tak zrobimy gleboko wierze, ze sie poprawi
        • Gość: marian Re: Polacy - Nie placcie lapowek IP: *.tebo.net / 195.116.90.* 25.01.06, 06:54
          Przyłączam się do apelu - Polacy nie płaćcie łapówek!!
      • Gość: Antek138 Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.01.06, 16:23
        Prestiż lekarza można poprawić tylko i wyłącznie uczciwą pracą, a nie przez
        zbieranie złotówek, za które ponownie ktoś się obłowi. Cwana sprawa. Jak można
        poprawić swoją reputację po wpłaceniu złotówki? Poprawi reputację tylko ten,
        który będzie trzymał te wszystkie złotówki.
      • Gość: ilnis Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: 195.150.224.* 24.01.06, 16:27
        na poczatek proponuje mocne wejscie: strajk przed Sejmem i postulat o 6tys
        wyplaty dla kazdego lekarza,
      • Gość: Akagi Re: Medyczny PR. Lekarze poprawiają wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 16:30
        spora część z Was drodzy pacjenci to drobne złodziejaszki kradnące w moim
        gabinecie herbatki, mydło , jednorazowe kubeczki a nawet wodę mineralną :-) Na
        szczęście jest na to prosta recepta - podnoszę ceny . Lumpy powoli znikają :-)
      • Gość: Killer Leczyć lub dobić " Krzyżanowskiego" IP: *.p.lodz.pl 24.01.06, 16:30
        Nim przeczytałem artykuł przypuszczałem, że to może być kolejny "rynkowy"
        pomysł dr Krzyżanowskiego. Kolejny, bo spójny z wcześniejszą ideą bezpiecznych
        dla lekarzy, oficjalnych łapówek. Czekam na kolejną propozycję z
        tego "myślenia", np. negocjacji ceny z pacjentem za operację po jej
        rozpoczęciu. Gwarantuję, że przyjmie każdą propozycję dr Krzyżanowskiego.
        PS. Proponuję aby lekarze z łódzkiego pogotowia płacili po 2 zł
      • zbirut Hahaha,a nie lepiej poprostu być normalnym? 24.01.06, 16:42
        zamiast podpierać nadszarpnięty wizerunek piarowcami? Toć to przecież proste:
        nie kasuj łapówek,lecz z sercem,nie chlej w robocie.
      • jan.naj Lekarzu, cura te ipsum 24.01.06, 16:44

Bardzo to symptomatyczne, nie lekarze mają się zmienić, wyzbywając się choćby
        zwyczaju brania łapówek, a tylko ich "wizerunek". Czyli że chodzi tu o ordynarną
        propagandę. Zeznając przed prokuratorem jeden z bohaterów afery paliwowej
        nazywał fałszowanie paliwa "poprawianiem jego wizerunku".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka