Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobki???

02.03.06, 19:28
    Witam. Ten temat przeznaczyłem dla przedstawicieli handlowych lub inaczej
    akwizytorów aby wpisywali ile zarabiają przez swoją ciężką niekiedy uporczywą
    pracę. Możecie też pisać w jakich firmach pracujecie.Pozdrawiam Wszystkich!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: były przedsatwicie Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.e-wro.net.pl 02.03.06, 20:10
        Mam za sobą dwa lata w jednej ze spółek córek, Nestle Waters. Od dwóch tygodni już tam nie pracuje i jestem szczęśliwy. Plany sprzedazowe ustalone na takim poziomie że ciężkie do osiągnięcia chyba że ktoś będzie orał od rana do nocy. Nędzna podstawa i prowizja, przez te ponad dwa lata system prowizyjny zmienił się 3 razy, za każdym razem na gorsze. Ostanio wprowadzono taką presje że powiedziałęm dośc i w dwa tygodnie znalazłem nową prace. Wg mnie jest to praca dla młodych singli, którzy się w tym czują i potrafią sprzedać towar wbrew woli klienta (ja robiłem w B2B), nasycenie rynku prawie maksymalne a produkt konkurencji połowę tańszy. Ile można wciskać jakośc Nestle kiedy od środa firmy widać że ta jakośc to fikcja. Ale trzeba sprzedawać drogo bo dyrekcja i kierownicy muszą mieć służbowe fury, tłuste pensje i nowy biurowiec w Warszawie. Zdecydowanie nie polecam pracy PH w Nestle Waters SA.
        • Gość: były przedsatwicie Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.e-wro.net.pl 02.03.06, 20:13
          ... dodam że na poczatku dają 1000 pln brutto + prowizja (trudna do osiągnięcia) a na samochód służbowy trzeba czekać i na ogół na 5-6 osób są 4 samochody. Dopiero misiąc temu firma telefony dała dla PH :(. Żenada :((((
          • Gość: Też były PH Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:29
            WWiem,że mówisz o "Darze Natury",ale też nie polecam tej firmy.To wszystko
            prawda.Marka nie idzie w parze w jakością pracy.Pozdrawiam p.dyr.Statnika
            (jeden z większych oszołomów).
            • Gość: były przedsatwicie Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.e-wro.net.pl 02.03.06, 20:32
              Bingo !!! jaki region ?? jak do Poznania wszedł człowiek Statnika to zaczął się sajgon. W ciągu miesiąca odeszło z Wrocławia 5 ludzi w tym 3 PH. Wcześniej przynajmniej była fajna atmosfera pracy (ludzie) choć kasa marna teraz jest totalna lipa :((
              • Gość: Też były PH Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:39
                Łódź.Jeździlismy na blitze do Cz-wy,podpisałem dużą umowę na 50 urządzeń,a
                Statnik-Glut stwierdził że nie spełniam ich wymagań.No to teraz ten kontrakt ma
                konkurencja.
                • Gość: były przedsatwicie Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.e-wro.net.pl 02.03.06, 20:45
                  Od kiedy poza firmą ? Teraz to się nazywa "model efektywności klienta" jeśli chce się podpisać umowę na cenach nizszych od kompetencji to tzreba udowadniać że dany klient jest opłacalny. Statnik od 1 stycznia przejął obowiązki Henrika. Został zarządzającym. A jego poplecznik Pytlak robi zadymę w regionie zachodnim. Nie wróże dobrego roku tej firmie jak się coś nie zmieni :(
                  • Gość: Też były PH Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:52
                    O Pytlak (sobowtór Lenina) mój RKS.Poza firmą dość długo,ale do tej pory jak
                    widzę sam. DN to mnie rzuca.Teraz robię w TP i mam 5-krotność tego co w DN.
                    Ta formia to wielka klika.W Łodzi jest taki Wiesio (kier. logistyk),baran po
                    podstawówce,ale dlatego że "ciągnął druta Statnikowi" ma stanowisko i zwalnia
                    ludzi.Pamiętam jak go kiedyś zjebałem i powiedział że po ryju jeszcze
                    oberwie,to Statnik zagroził mi utratą pracy.
                    Słoma z butów chłopkom wyłazi a N.W. to firmuje.
                    • Gość: były przedstawicie Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.e-wro.net.pl 02.03.06, 20:59
                      święte słowa, z daleka od N.W. Jedyne co dobrze wspominam to imprezy firmowe w swoim gronie i ludzi którzy tam już nie pracują i tych niewielu którzy zostali. Ja teraz odszedłm z branzy PH i wróciłem do zawodu, mam pracę od 7 - 15 i święty spokój za większe pieniądze.
                      • Gość: Też były PH Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:05
                        No imprezki były ok.A tak z ciekawości w jakim zawodzie pracujesz?Ja jestem
                        teraz nadal PH (bo lubie tą pracę).
                        • Gość: były przedstawicie Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.e-wro.net.pl 02.03.06, 21:07
                          zawód mam budowlany i pracuję jako pracownik działu technicznego. Praca za biurkiem z wychodzeniem w teren. jestm zadowolony :)
                    • Gość: mkm Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: 217.17.37.* 14.03.06, 14:18
                      tak popieram STATNIK to kawał mędy.życzę mu wszystkiego najgorszego.mam
                      nadzieję że mu tą gębę parszywą nie długo wykręci
        • Gość: Też były PH Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:53
          A tak na marginesie,jako PH TP SA wyciągam od 3 do 5tyś.Tylko zasuwam od 8 do
          20.Ale warto-lubie tą robotę.
          • axaxax Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk 03.03.06, 09:50
            A czym się Pan zajmuje w TP???
            • Gość: Też były PH Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 15:19
              Jestem PH u podwykonawcy TP SA (pracuję ok. 2-3 godzin dziennie)
              • Gość: m Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: 80.50.84.* 08.09.06, 12:08
                no to od 8 do 20 , czy 2,3 godznki??
        • Gość: marek Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: 81.219.217.* 24.05.06, 14:16
          uważam że to co piszesz to wierutna bzudra.
          ja pracuje w Nestle Waters Polska S.A od 2 lat i na początku już jak na branże
          FMCG dostałem 1800 brutto podstawy;ipaq, zgraną ekipe i super atmosfere.
          Firma się prężnie rozwija i co ważne stres o którym mówisz to nie prawda.
          Znam zdecydowanie gorsze koncerny, gdzie wyzysk, mobing to podstawa.
          Jeśli jesteś dobry , i robisz to co dociebie należy, szery i nie jesteś neznym
          kretaczem to pozniej firma mooze zaproponowac ci podstawe nawet do 2500
          brutto .
          pozdrawiam
          /marek
          • Gość: hUB Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:07
            To wierytne bzdury i kocopoły pierwszej wody!
            W tej firmie zarobki to kpina z naszych mitów i wyobrazeń o zachodnich
            koncernach!!! płacą do bani! mi na początek dali 2600 brutto i co z tego?
            zadnych szans na podwyżke - gdy ją w końcu obiecywano od nowego (tego) roku, to
            ani grosza nie dostałem więcej, co wiecej - zniesli premie a od maja wszystkich
            pozwalniali!
            Cwaniacka firma i tyle!
            obłuda do kwadratu!
            mam nadzieje, że zniknie z półek!
            hub
          • Gość: były przedstawicie Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.kom / *.os1.kn.pl 31.05.06, 11:36
            pierdoły opowiadasz dobry człowieku. Chyba że piszesz o innej firmie. Nestle Waters odradzam im dalej od centrali tym gorzej.
        • Gość: Poczatkujacy Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:46
          no to super ja mam jutro rozmowe na PH w Nestle dokladnie sektor "Purina"czyli
          za ciekawie sie nie przedstawia:/
      • Gość: medyk Re: Przedstawiciele Handlowi - handel krwią IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.06, 21:27
        ...ile można zarobić na ludzkiej krwi:

wystarczy aby przeżyć?? oceń sam
        • Gość: mariusz_robert Re: Przedstawiciele Handlowi - handel krwią IP: 80.51.232.* 03.03.06, 14:47
          pracuje w departamencie sprzedazy i marketingu ale nie jestem typowym ph, choc
          poniekad zajmuje sie sprzedaza, zarabiam 3600 ale brutto, etatowy pracownik
          grupy tp
      • Gość: PrzedsHandl Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.nasze.pl / *.nasze.pl 03.03.06, 15:01
        Ja mam 1120 zł podstawy. Premia za wyrobienie palnu ok 2500 zł. Samochód
        służbowy + komórka. Palny często są nie do wyrobienia. Dodam że w tej firmie
        pracowała będę do końca marca. Branża budowlana.
      • Gość: 7000PLN netto Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: 72.232.31.* 06.03.06, 01:45
        Ja znalazlam prace jako PH dla Key Clients przez referencje znajomej jakie
        dostalam na www.CALABORA.pl Zarabiam 7000PLN netto w tym 300 jest podstawa.
        Mam samochod, komore i laptop plus 30 dni urlopu.
        Pracuje max 50 godzin w tygodniu - wtedy kiedy musze leciec do Niemiec
        a tak to zwykle to 40 godzin. Sa plusy pracy w prawdziwie amerykanskiej
        firmie co od niedawna jest w Polsce. SZACUNEK DLA KOBIET I BRAK OSZOLOMOW!!!
        Moj szef zarabia chyba 12000 PLN. Ma firmowe BMW 5. Jest Amerykanem co prawda
        ale ma duzo wiecje roboty niz ja!
        • Gość: key clients 3000 netto podstawa IP: 72.232.31.* 06.03.06, 01:47
          chcialam napisac 3000PLN jest podstawowa pensja (netto).
          Jestem w Krakowie wiec to chyba OK. Nie wiem jak z Warszawa
          • Gość: moniaaa Re: 3000 netto podstawa IP: *.pl / 83.16.16.* 06.03.06, 09:35
            ja tez czasem lubię pomarzyć.....7000? buuuhaa
            a to może za co innego
            • Gość: mario Re: 3000 netto podstawa IP: *.elpos.net / *.elpos.net 06.03.06, 10:52
              hehheehehehhhhehhehheheh dobrehehehehheheh
              • Gość: waldis Re: 3000 netto podstawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 22:05
                fajny zarobek , ja mam 1500 netto plus premia ktorej raczej nie ma ,samochód do
                dyspozycji, komórka, laptop i nadzieję na lepsze dochody ( branża transportowa)
              • Gość: asiak Re: 3000 netto podstawa IP: *.eranet.pl 06.03.06, 22:31
                fajnie się macie przynajmniej macie doświadczenie ja jestem w tej sytuacji że
                szukam pracy i niestety nic mi nie wychodzi może ktoś ma namiary na firmę która
                chce przyjąc PH bez doświadczenia ?
        • Gość: gość Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 11:40
          to znaczy co sprzedajesz? czym się zajmuje ta firma?
      • lowcadup PH Yellow Pages 07.03.06, 00:07
        Eniro Polska- Zarobki na starcie (w moim regionie) od 1200 do 1800zł brutto podstawy + 8% prowizji (brutto od sprzedaży netto), czyli w sumie przy przeciętnej ściągalności kasy od 1800 do 2500zł brutto. Tyle dobrego, że praca od pon do piątku od 8 do 17 (z przerwa na lunch;))
        • Gość: grubcio Re: PH Yellow Pages IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:56
          ja mam od6 do 9 tyś brutto z tego musze zus zapłacić bo mam kontrakt
          menadżerski laptot z internetem, telefon b/o, samochód b/o za miesiąc nowy i
          jeszce dodatkowo premie kwartalne
        • Gość: koritsi Re: PH Yellow Pages IP: *.blue.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 10:05
          jestem po pierwszym etapie rozmowy o prace w Eniro,czekam na odpowidź, jestem
          ciekawa czy dają też komóre słóżbową (na abonament, bo spotkałam sie już w
          innych miejscach w ramach oszczędności daja na kartę)?
      • Gość: PH - były Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:46
        2100 na rękę + bony na "paszę" - ok.140, + 2 pakiety fajek. Auto w dyspozycji
        bez limitu, koma 100zł (12gr. za min), + refundacja za net, bez prowizji, bez
        pramii. Całe szczęście już tam nie pracuję. Nie ma to jak nawiedzony szef -
        wizja firmy, standardy itp. Pracowało sie fajnie , ale "cyfra" była najważniejsza.
        Pozdrawiam

• nanbal Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk 10.03.06, 20:42
          czy przedstawiciel handlowy koniecznie musi mieć doświadczenie? Jeśli nie to czym powinien się cechować kandydat na to stanowisko?
        • Gość: J23 Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:12
          A od kiedy nie pracujesz w Filipie?
          Jaki region? Kielce?
          • Gość: pehowiec Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.2.pl / *.2.pl 16.03.06, 19:51
            J23 czy Ty to jestes Sebastian??
      • Gość: Kati Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.chello.pl 16.03.06, 00:17
        Praca w Xeroxie - okolo 2500-3000 tys miesiecznie na reke + samochod sluzbowy
        za wyrobiwenie planu (trudno). Praca w mediach(reklama) - 1500 na reke,
        prowizja 10% do zrobienia w miesiacu 15 tys ale w zyciu nie do
        zrobienia!!!!!!!! Najlepsi robia ok 7- 10 tys. Czyli ok 2000-2500 na reke. Auto
        do dyspozycji w godz pracy. Tel kom wlasny;(((
      • Gość: marek Re: Przedstawiciele Handlowi - kto szuka pracy? IP: *.aster.pl 17.03.06, 00:07
        może ktoś szuka pracy.Dla handlowca w telewizji kablowej w Warszawie
        praca.hrk@wp.pl
        • Gość: jarek Re: Przedstawiciele Handlowi - kto szuka pracy? IP: *.orange.pl 29.05.06, 23:20
          ph samochody ciężarowe podstawa 2500 + 10 % od zysku z samochodu + 600 zł za
          sztukę samochód, tel i internet za darmoszkę.
      • Gość: Z. Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk IP: *.telprojekt.pl / *.devs.futuro.pl 13.07.06, 23:32
        Duza hurtownia spozywcza. Sama prowizja bez podstawy. Przy obrocie ok. 250 tys. zarobki od 1200-1800 na reke. Samochod bez limitow, komorka z limitem 100 zl.
        Malo, dlatego szukam czegos lepszego :).
      • zack4u Re: Przedstawiciele Handlowi - Jakie Wasze zarobk 14.09.06, 13:17
        Hurtownia wodno-kanalizacyjna. Duże miasto. Okres próbny - 1600 na rękę. Po
        okresie 2200 na rękę + kom + auto do domu, ale nie do celów prywatnych. Mało.
        Jutro ostatni dzień i spadam.

Pzdr
      • Gość: wojtek moge pracowac za ok. 10 000 ale nie chce IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.09.06, 17:02
        a raczej juz nie moge za nic w świecie- perzedstawiciel handlowy-NIGDY!
        TERAZ SZUKAM ROBOTY ZA 1500 Zł (BO NIE LICZE NA WIECEJ) ale jak masz chęci to
        ciśnij ale tylko za duza kasę bo kiedyś i tak sie wypalisz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka