Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zdolności interpolacyjne

IP: 194.146.128.* 04.03.06, 19:51
    Witam
    Mam pytanko co pracodawca moze rozumiec poprzez zdolności interpolacyjne-
    wymug podany w ofercie pracy.
    Przepraszam za moje pytanie, moze wyda sie ono komus głupie, ale ja sie nie
    spotkalam z tym wczesniej.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: doris Re: zdolności interpolacyjne IP: *.c9.msk.pl 04.03.06, 20:02
        Ludzie ja się nie dziwię, że niektórzy mają problemy ze znalezieniem pracy...
        Gdzie kreatywność? Sama nie miałam zielonego pojęcia, ale na Twoim miejscu
        zamiast pisać posta wstukalabym poszukiwane hasłow chociażby w google (jak
        uczyniłam ja)
        pl.wikipedia.org/wiki/Interpolacja
        Wykrzesajcie cos z siebie, bo to żenujące, że szukacie pomocy od innych i
        wyłożenia kawy na ławę. Nie laska "zakasać rękawy" i sięgnąć do słownika lub
        wikipedii?
        • Gość: Muniek Re: zdolności interpolacyjne IP: *.zabrze.net.pl 04.03.06, 20:12
          O słowniku ortograficznym już nie wspomnę. "Wymug"...Bez komentarza.
          • Gość: ola Re: zdolności interpolacyjne IP: 194.146.128.* 04.03.06, 20:22
            czy tobie nie zdaza sie zrobic jakiegos byka - literowke??????????????????
            • Gość: Muniek Re: zdolności interpolacyjne IP: *.zabrze.net.pl 04.03.06, 21:05
              To jest prymitywny, karygodny ort, a nie żadna literówka. I nawet nie próbuj mi wyjeżdżać za chwilę z jakąś dysleksją, dysortografią czy czymś podobnym, bo to śmiechu warte.
        • Gość: ola Re: zdolności interpolacyjne IP: 194.146.128.* 04.03.06, 20:18
          To to wklep w google "zdolnosci interpolacyjne "
          Ja szukalam wszedzie i znalazlam tylko wyjasnienia matematyczne , czy tym
          podobne. Tez nie jestem za umieszczaniem takich tematow na forum. Czasmi jednak
          taka ostateczjośc....
        • ply_mouth i juz wiesz co to zdolności interpolacyjne doris? 04.03.06, 20:27
          :) bo ja wiem co to interpolacja, cos tam nawet kiedys programowalem. ale co to
          sa zdolnosci interpolacyjne to nie wiem. :) co wiecej, nie mam pojecia o co
          moze chodzic. gdybym byl tak zlosliwy w stosunku do oli, jak bylas to, to bym
          powiedzial: w wikipedie ieszcze wklepie, ale o czytaniu ze zrozuminiem mowy byc
          nie moze. :)
          • Gość: doris Re: i juz wiesz co to zdolności interpolacyjne do IP: *.c9.msk.pl 04.03.06, 22:32
            ktoś redagując ogłoszenie podał zapewne nazwę stanowiska, na którym to osoba
            powinna wykazywać się znajomością tematyki związanej z interpolacją. Jeśli
            miałabym przed nosem ogłoszenie (czyt. więcej danych) mogłabym próbować
            analizować i szukać punktów stycznych między stanowiskiem, a znaczeniami słowa
            interpolacja i próbować zrozumieć, co autor miał na myśli.
            Tak samo jakby zapytać o "zdolności organizacyjne". Temat szeroki jak
            interpolacja, ale w powiązaniu ze stanowiskiem "sekretarka" zawęża się.
            • Gość: una Re: i juz wiesz co to zdolności interpolacyjne do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 23:31
              ach, jakaś ty wspaniała, błyskotliwie inteligentna... szkoda, że tylko
              wirtualnie, buaaahhaaahha
            • Gość: ola Re: i juz wiesz co to zdolności interpolacyjne do IP: 194.146.128.* 04.03.06, 23:46
              jest to oferta pracy w banku
            • Gość: ola Re: i juz wiesz co to zdolności interpolacyjne do IP: 194.146.128.* 04.03.06, 23:48
              cos znalazlam:
              "W tym celu wykonuje się różne czynności umysłowe m.in. czynności
              interpolacyjne (polegają na wykrywaniu lub i przerw w danych oraz dołączaniu do
              nich niezbędnych ogniw) i czynności ekstrapolacyjne (polegają na dopełnianiu
              elementów brakujących). Rozwiązując problem należy w fazie analizy uwzględnić
              informacje pozytywne i negatywne".
              "Jak twierdzą psychologowie, stan poinformowania wpływa na aktywność człowieka.
              Motywacją do zdobywania informacji jest luka informacyjna, która wytwarza się
              między informacjami pełnymi a dostępnymi. Wypełnianie owych luk i przerw w
              środku systemów informacyjnych nazywa się w psychologii interpolacją, natomiast
              odkrycie brakującego zakończenia układu - ekstrapolacją. Tak więc, ze względu
              na charakter luki informacyjnej, osoba wybierająca zawód, bądź rozwiązująca
              inny problem może podjąć z pomocą doradcy działania interpolacyjne lub
              ekstrapolacyjne.

"
              • Gość: doris Re: i juz wiesz co to zdolności interpolacyjne do IP: *.c9.msk.pl 05.03.06, 10:18
                a my się znamy, że uważasz iż jedynie wirtualnie jestem jaka jestem?
                czyli jednak dało się znaleźć bez czekania na podanie na tacy... Gratuluję
                inwencji!
                • Gość: una Re: i juz wiesz co to zdolności interpolacyjne do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 14:25
                  rozpoznałam Cię po pełnym wyższości i pogardy dla innych stylu wypowiedzi.
                  Dziewczyna prosi na forum o pomoc, a Ty zamiast jej odpowiedzieć piszesz
                  sążniste elaboraty jacy to ludzie są niezaradni i mało kreatywni.
                  Budzisz obrzydzenie. Mniej czasu zajęłaby Ci grzeczna odpowiedż.
                  ps.
                  poczekaj, aż skończysz 50 lat, Twoja kreatywność nie na wiele się zda....
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka