Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa

07.04.06, 08:02
    To akurat mnie nie dziwi,zamiast rozwiazac problem ustawami regulujacymi
    przepisy,obnizyc podatki dac ludziom żyć .Byli kablarze za czasów komuny
    proponuja zostac tym co jeszcze maja troche godności i pracują dla chleba
    zostać kablarzami.Tego nawet stalin by sie nie posstidził.PiS tworzy polskie
    STASI.
    Obserwuj wątek
      • arahat1 masz racje koles i jeszcze bezrobocie wzrosnie do 07.04.06, 08:14
        45% chyba ze nastepni wyjada i zostana pisuary i moheroland i beda modli sie o
        manne z nieba....i kase z uni..
        • david1970 Tylko dla idiotów 07.04.06, 08:25
          Nie wnikam w moralną stronę tego pomysłu.
          Zalecam jednak autorom-pomysłodawcom przy konstrukcji przepisów wykorzystywanie
          logiki i rozumu. Tylko idiota podetnie gałąź, na której siedzi ! Donos na
          swojego pracodawcę wpędzi go w kłopoty i naturalna konsekwencją
          będzie ...utrata jakiejkolwiek pracy.

A więc parafrazując pewne hasło reklamowe - to pomysł "Tylko dla Idiotów !"
          • zb1k Re: Tylko dla idiotów 07.04.06, 08:34
            ale jak go zwolni bedzie mogl powiedziec "dawaj tutaj na raczke jeszcze 3tys
            albo ide podkablowac"

Torrenty
            • kiks8 Re: Tylko dla idiotów 07.04.06, 08:42
              Pamietaj ze taki kabel bedzie miał załozona z urzędu teczkę,bo donos musi zostać
              udokumentowany
            • marc1951 Re: Tylko dla idiotów 07.04.06, 16:23
              poslowie ,bez kwitow z kasy sejmu biora ile sie da,kasy fiskalne dla oslow.
          • ar.co Re: Tylko dla idiotów 07.04.06, 10:28
            Dlatego donosić będą dopiero po zwolnieniu - kasa już wzięta, a donieść na
            szefa zawsze przyjemnie. No i nie zatrudni już nikogo następnego, kto mógłby
            też trochę zarobić.
            • Gość: ~~ Re: Tylko dla idiotów IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 19:25
              E, jak tak zrobi to jego byli koledzy mu podzękują...
            • Gość: ja Re: Tylko dla idiotów ,, No i nie zatrudni już nik IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.06, 21:02
              No i nie zatrudni już nikogo następnego, tak ale jak nie zatrudni to sam będzie musiał pracować albo iść na zasiłek ;-)
              • Gość: druid ZUS i podatki to plaga! IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 10.04.06, 02:06
                Nalezy zlikwidowac ZIS i obnizyc podatki, to wtedy ludzie zaczna pracowac
                "legalnie". Chociaz samo pojecie "praca nielegalna" jest jakims kuriozum.

Dziwi mnie, ze urzedasy nie widza prostej zaleznosci. Teraz w pelni opodatkowana
                praca jest zbyt droga, wiec zatrodnia sie ludzi na czarno. Kiedy pracownicy beda
                mogli donosic na pracodawcow, to efekt bedzie taki, ze pracodawca zatrodni np. 3
                osoby legalnie, bo na tyle bedzie go stac, zamiast 6 osob nielegalnie.

Ciekaw jestem czy ten wzrost bezrobocia wyrownany zostanie przez emigracje do
                nastepnych krajow, ktore otworza Polakom rynki pracy :)
        • meylec Donieś, donieś, kit z okien ma wspaniały smak.... 07.04.06, 16:50
          Bo to będzie Twoje danie główne, jak szybko nie znajdziesz nowej roboty. I co
          to będzie za praca? Oczywiście na czarno....
          (Co można zrobić, żeby zlikwidować sejm i senat? Jak to możliwe, że utrzymuje
          się ludzi, którzy się walą po ...... łbach za 10000zł/mies?)
      • asp420 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 08:33
        Tyle, ze czesto nie tak to wyglada - przykladem firma Uniqa-Polonia w Gorzowie, dla ktorej do niedawna pracowalem. Mechanizm jest taki: szef placi oficjalnie 1500 zl a reszte pod stolem. Firma biedna nie jest, chodzi o to aby z jednej strony ciac na swiadczeniach, a z drugiej placic na tyle duzo aby nie rezygnowac z roboty. Co smieszne mechanizm takiego placenia przypomina doping w sporcie, na poczatku robili tak nieliczni, obecnie tak "koksuja" wszyscy, a kto tego nie robi odpada z peletonu. I tak jak w sporcie - robia tak wszyscy, ale jak zapytac tokazuje sie "czeski film, nikt nic nie wie, a ta ampulka to na astme, na ktora od dziecinstwa choruje...". Tak wiec poniekad to wyscig nieuczciwych koksiarzy. W ogole na temat funkcjonowania firm ubezpieczeniowych to moglbym napisac tyle, ze niektorym oczy by sie otworzyly jak to funkcjonuje. Powiem wiec tyle: tak piekarze nie jedza czesto bulek wlasnego wypieku, bo wiedza w co nich jest, tak jest z niektorymi ubezpieczeniami, przypominajacymi nieco gre w trzy karty. Zwycieza koniec koncow ten co te karty rozdaje, a nie kto przystepuje do gry.
      • peperro Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 08:38
        Ludzie gdzie tu logika? "Zatrudniony nielegalnie pracownik zarobił średnio 392
        zł miesięcznie". W Polsce jest mnóstwo pracy, ale nie ma za nią kto płacić lub
        przepisy uniemożliwiają legalne zatrudnienie. Jeśli za moją pracę mogę otrzymać
        400 zł (ba tak jest wyceniana rynkowo) żaden przedsiębiorca nie zatrudni mnie za
        minimalną płacę + narzuty - bo sporo przepłaci. Sam też legalnie nie mogę
        pracować, bo muszę zapłacić ZUS przekraczający mój zarobek. Co mają w Polsce
        zrobić ludzie, którzy mają drobne zajęcia - etaty za minimalną płacę nie wchodzą
        w grę, działalność gospodarcza też nie (ZUS!). Pozostaje praca na czarno.
        Zamiast rozwiązać ten największy problem, lepiej ścigać! Za chwilę większość
        wyjedzie, ci co zostaną będą pracować na czarno, a ten syf zbudowany głupotą
        polityków wreszcie się rozleci!
        • mreck Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 08:55
          jak byłem pracownikiem nie mogłem nadziwić sie głupocie swoich kolejnych
          szefów, dziś sam jestem pracodawcą. i powiadam wam, zaprawdę, jezeli komus z
          was zechce sie zatrudnic pracownika legalnie niech si najpierw powiesi.
          • isiunia9 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 15:20
            Ja prowadziłam sklep ze spólnikiem. ZUS nasz kosztował miesięcznie przeciętnie
            1400 zł.
            Dlaczego ci co otwiraja działalność maja teraz mniejszy ZUS niz ja pare lat
            temu??
            Zamknełam sklep i walcze z zusem bo maja bałagan w papierach.
            Ja mam wpłaty a oni nie maja ich w systemie.
            Co te kobiety tam robia ???
        • gani Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 09:15
          "Zamiast rozwiązać ten największy problem, lepiej ścigać!" Poprawiając tym samym
          statystykę. Podnieśli minimalną płacę do 899,10 zł. Ja się pytam po co? I tak
          koszty utrzymania pracowinika były i są wysokie. Teraz dostanie on na ręke około
          25 zł więcej mimo wzrostu o 50 zł. Pracodawca zapłaci za niego 19 zł podatku,
          plus większy ZUS (czyli kosztuje on go nie 899,10 a około 1100,00 zł). Może on
          "wrzucić to" w koszty. Czyli zapłaci podatek mniejszy o prawie 209 zł.
          1100-290=810 tyle go w rzeczywistości kosztuje pracownik to chyba lepiej jest mu
          dać do koperty nawet te 700 zł.
          Dla mnie to wszystko nie ma sensu: nie dość, że pracownik odprowadza składki
          ZUS'owskie to jeszcze pracodawca musi zapłacić drugie tyle. Gdzie te pieniądze
          idą, skoro ZUS nigdy nie ma pieniędzy. Najbezpieczniej jest zedrzeć od małego
          przedsiębiorcy bo on się "nie poskarży" a innym umorzyć milionowe zaległości.
          Zrozumiałbym gdyby pracodawca odprowadzałby tylko "wypadkowe" za praconika.
          Jestem pracownikiem, który jakby mógł nic by "nie oddał" ZUS'owi i US.
          • gani Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 09:19
            "1100-209=891"
            • tadzikborcz feudalizm ? 08.04.06, 20:55

Feudalizm na początku XXI wieku.
              Polityk to złodziej....
              ...tak odpowiedział mały Karol na pierwsze pytanie ( co to jest polityk ?) w programie – DUŻE DZIECI.
              A maleńka Zosia powiedziała że jak by była politykiem , to wzięła by sobie tylko jeden mały pieniążek.................
              To niepokojące że maleńkie dzieci tak to postrzegają.
              Ja będąc człowiekiem prawie dorosłym.... dostrzegam również polityków uczciwych.
              Lecz Ci politycy są zniewalani dyscypliną partyjną i układami koalicyjnymi.
              W związku z tym nie występują w obronie praw pracowniczych i poniżaniu Godności Ludzkiej przez licznych pracodawców.
              Dlatego że Oni , lub ich rodziny są aktualnie , lub potencjalnie pracodawcami.
              A po skończonej karierze politycznej być może będą prosić o prace u ... najbogatszych....
              Działacze związkowi nie spełniają swoich obowiązków z podobnych powodów.
              Organizacje i Stowarzyszenia broniące Prawa Człowieka wola zajmować się łamaniem praw ludzkich w innych krajach. Nie chcą się narazić bogatym sponsorom.
              Cudze chwalicie , a swego nie znacie...
              Najniższe ustawowo wynagrodzenie jest tego przykładem.
              Zaraz zaczną na mnie krzyczeć przedsiębiorcy że nie na każdym stanowisku wyższe wynagrodzenie się należy.
              Jestem skłonny uszanować ten pogląd jeśli praca nie wymaga wysiłku umysłowego i fizycznego , i nie jest szkodliwa dla zdrowia
              Najniższe – niewolnicze – wynagrodzenie w szerokich obszarach zatrudnienia stało się normom. Szarej strefie pomaga prawo pracy , które również pracownika straszy odpowiedzialnością za prace na czarno. Tak jak by to dla pracownika miało być korzystne. Straszenie ustawodawcy że po zwiększeniu kosztów pracy zwiększy się szara strefa jest niepoważne. Znieśmy ustawy o karaniu morderców , bandytów i gwałcicieli , bo i tak takie zbrodnie będą popełniane....
              Jak też praca po ustawowych godzinach bez dodatkowego wynagrodzenia . .Do tego
              brak terminowego wypłacania zarobionych pieniędzy .Spuścizną złego traktowania robotników jest często komunistyczny rodowód pracodawcy.
              Niejednokrotnie świeżo upieczeni kapitaliści szydzili z robotników – chcieliście k..... kapitalizmu to go macie...
              Kościół Katolicki Słabszym głosem niż za komuny upomina się o pokrzywdzonych.
              Korzystając z hojnych darów np. na budowę Świątyni nie zastanawia się , jak są wynagradzani Ci którzy te pieniądze wypracowali.
              Teoria że obniżenie kosztów pracy zmniejszy bezrobocie , jest wymyślona tylko na zwiększenie zysku przedsiębiorcom .
              Bezrobocie może tylko zmniejszyć polityka rządu , a w szczególności Ministerstwa Handlu Zagranicznego .Dostrzegam w tym temacie poważne niedociągnięcia. Rząd powinien się uczyć od USA jak się robi politykę zagraniczną w interesie ekonomicznym Stanów Zjednoczonych.....
              Tylko sprzedawanie towarów i usług zagranice może przynieść zapotrzebowanie na prace , i w związku z tym pracownik będzie miał wybór pomiędzy złym a dobrym pracodawcom.
              Tacy też są , szkoda że tak jest Ich mało .........
          • gani Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 09:20
            Zamiast rozwiązać ten największy problem, lepiej ścigać!" Poprawiając tym samym
            statystykę. Podnieśli minimalną płacę do 899,10 zł. Ja się pytam po co? I tak
            koszty utrzymania pracowinika były i są wysokie. Teraz dostanie on na ręke około
            25 zł więcej mimo wzrostu o 50 zł. Pracodawca zapłaci za niego 19 zł podatku,
            plus większy ZUS (czyli kosztuje on go nie 899,10 a około 1100,00 zł). Może on
            "wrzucić to" w koszty. Czyli zapłaci podatek mniejszy o prawie 209 zł.
            1100-290=810 tyle go w rzeczywistości kosztuje pracownik to chyba lepiej jest mu
            dać do koperty nawet te 700 zł.
            Dla mnie to wszystko nie ma sensu: nie dość, że pracownik odprowadza składki
            ZUS'owskie to jeszcze pracodawca musi zapłacić drugie tyle. Gdzie te pieniądze
            idą, skoro ZUS nigdy nie ma pieniędzy. Najbezpieczniej jest zedrzeć od małego
            przedsiębiorcy bo on się "nie poskarży" a innym umorzyć milionowe zaległości.
            Zrozumiałbym gdyby pracodawca odprowadzałby tylko "wypadkowe" za praconika.
            Jestem pracownikiem, który jakby mógł nic by "nie oddał" ZUS'owi i US.
            • akilegna_frezja Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 24.04.07, 14:13
              Chciałam donieść i co? Nie zrobiłam tego... Pracowałam w sezonie w centrum
              ogrodniczym. Długa historia. Najważniejsze jest to, że nie iałam umowy (chociaż
              kilkakrotnie się tego domagałam), nie dostawałam nawet nic do picia itp. nie
              wolno mi było "zagadywać" klientów czyt. dobrze poinformować o roślinie :(
              Zagroził, że mnie poda do sądu itp. Teraz niestety muszębyć na stażu bo on mi
              nie dał umowy :(
              Mogę być tylko zła na siebie.
              Drugi raz jakbym się znalazła w podobnej sytuacji to byłabym mądrzejsza...

Pozdrowionka
      • malekk Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 09:20
        kary za pracę na czarno powinny być tak wysokie jak w Niemczech,firmy
        zatrudniające na czarno to nóż w plecy dla firm działających zgodnie z
        przepisami. Sam doświadczyłem faktu ze w Niemczech nikt nie przyjmie pracownika
        na czarno-pracodawca boi sie kar. W Polsce kary są niskie, udowodnienie winy
        ciężkie a poza tym kwitnie łapówkarstwo.
        • jck.x Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 09:59
          Niemcy to akurat nie jest dobry przykład
        • Gość: ~~ Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 19:30
          I właśnie daltego, że kwitnie łapówkarstwo i ciężko jest udowodnić pracę na
          czarno- nie ma sensu wprowadzać wysokich kar. Da to tylko tyle, ęe pracujący na
          czarno będą zarabiać mniej.
      • prawizna Szatański pomysł i likwidacja tysięcy miejsc pracy 07.04.06, 09:21
        Jest grupa zatrudnionych, bronionych przez związki zawodowe przed zwolnieniem i
        jest grupa bezrobotnych, którzy znajdują pracę na czarno dzieki dwóm czynnikom.
        Ci pierwsi skutecznie bronią tego status quo.

Pierwszy z tych czynników to niskie koszty pracy a drugi to brak reguł kodeksu
        pracy paraliżujących elastyczność przedsiębiorcy wymuszaną przez rynek.

Wprowadzenie bolszewickich zasad przez parlament zaskutkuje tym, że masa ludzi
        utraci pracę, padnie duża ilość przedsiębiorstw, szczególnie małych, na rynek
        wleje się jeszcze większa ilość chińszczyzny, będą mnożyć się sytuacje szantażu
        pracodawców przez pracowników a nawet zupełnie obcych cwaniaczków, którzy nie
        splamili rąk pracą u nikogo.
        Zamiast prawa i sprawiedliwości będziemy mieć donosicielstwo i podłość.
        Coraz więcej pomysłów PiSu to jakobinizm i bolszewizm w czystej postaci.
        • hc31 Re: Szatański pomysł i likwidacja tysięcy miejsc 07.04.06, 09:59
          Najpierw zastanów się jak będzie wyglądała Polska za 30 lat - państwo w którym
          miliony obywateli dostawać będzie emerytury w wysokości około 400zł (bo chyba
          nie sądzisz że zarabiających na czarno stać na trzeci filar?)
          • gani Re: Szatański pomysł i likwidacja tysięcy miejsc 07.04.06, 10:02
            w ostateczności i tak usłyszysz, że jesteś za stary by się leczyć...i co ci po
            tych składkach emertytalnych i rentowych itd. Lepiej byś wyszedł na tym gdybyś
            co miesiąc odkładał niż "oddawał" ZUS'owi.
          • prawizna Re: Szatański pomysł i likwidacja tysięcy miejsc 07.04.06, 10:52
            Mam niejasne przeczucie, że bezrobotnych stać będzie na jeszcze mniej. W
            najlepszym razie na Caritas.
          • r0b0l Re: Szatański pomysł i likwidacja tysięcy miejsc 07.04.06, 13:32
            Najpierw zastanów się jak będzie wyglądała Polska za 30 lat - państwo w którym
            > miliony obywateli dostawać będzie emerytury w wysokości około 400zł (bo chyba
            > nie sądzisz że zarabiających na czarno stać na trzeci filar?)

już dziś wiadomo że ZUS zbankrutował, emerytur nie będzie za 5 lat. Tego kraju
            również

Komuś kto tyra na czarno żeby nie zdechnąć z głodu nie po drodze myślenie o tym
            co będzie za miesiąc a tym bardziej za 20 lat
          • nicky111 Re: Szatański pomysł i likwidacja tysięcy miejsc 07.04.06, 14:48
            hc31 napisał:

> Najpierw zastanów się jak będzie wyglądała Polska za 30 lat - państwo w
            którym
            > miliony obywateli dostawać będzie emerytury w wysokości około 400zł (bo chyba
            > nie sądzisz że zarabiających na czarno stać na trzeci filar?)

400 złotych emerytury będą dostawać ci, którzy mają regularnie wpłacany
            najniższy ZUS, czyli duża część pracujacych legalnie nie tylko za najniższą
            krajową (wypłacanie części wynagrodzenia "pod stołem" jest dziś powszechną
            praktyką).

Pracujący na czarno nie będą mieć żadnej emerytury. Za 30 lat bedzie tu więc
            naprawdę wesoło.
            • Gość: eLucas Re: Szatański pomysł i likwidacja tysięcy miejsc IP: 86.5.20.* 08.04.06, 02:03
              nie bedzie emerytury to nie bedzie wydatkow z budrzetu . starczy tylko na oplaty
              urzednikow ktorzy nie beda mieli co robic bo nikt nie bedzie pracowal i
              odprowadzal podatkow. kasza bedzie sie z nieba lala i wszyscy beda szczesliwi. a
              jak ktos bedzie tylko chcial wiecej niz tylko kasze i gdzies dorobic sobie od
              razu zamkna goscia co wymyslil ze sobie zaplaci gosciowi za to ze zaplacil za
              to co mu ktos pomogl zrobic. w koncu wiezniow tez utrzymuje sie z podatkow a za
              duzo nie pracuja... ahhh.... nop nic zobaczymy co to bedzie. mam zamiar wrocic z
              tej irlandii i jakos zyc na poziomie w polsce wiec lepiej zeby sie cos poprawilo.

zastanawiajace jest to bardzo ze placac 19% podatek zostaje tylko 2/3 wyplaty.
              hmmm... mozliwe tylko w polsce?

100% - 19% = 66% hmmm... podatki podatki....
          • Gość: ~~ Re: Szatański pomysł i likwidacja tysięcy miejsc IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 19:40
            A, no tak- do tej pory było pewnie inaczej- oddawało się 48% i wszyscy mają po
            400zł... Mimo, że topią forsę w 'filarach'.
            Przez >2000lat nie było ZUS-u i ludzie jakoś nie ginęli z głodu. Podatki
            mniejsze były. Rodzina była całością. Teraz o emerytów 'dba' państwo z
            widocznym złym skutkiem dla wszystkich. Tak, tak, niech ZUS rośnie w siłę.
            Emeryci- na 'Soylent Green', 100% podatków i państwo, co dba o wszystko. Będzie
            super.
          • Gość: MichalM Za 30 lat nie będzie już ZUS IP: *.prospect.pl / *.prospect.pl 08.04.06, 07:49
            Zbankrutuje przez swoja niekompetencje marmury i durne przepisy, rzadzacy to
            wiedza wiec ugnietli II filar zeby dostac choc te 300 PLN na chleb i mleko,
            kartony beda gratis pod zachodnimi hipermarketami
      • sapervodicka to mozliwe tylko w Polaczkowie i w Ameryce 07.04.06, 10:00
        Ameryka wymysli a polaczek podchwyci zeby bylo jak w HBO
      • bodo9 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 10:21
        Wszystko jasne,państwo będziemy naprawiac przy pomocy donosów,a parlament niech
        zajmuje się tworzenim 35 (moze 40) komisji sledczych i np. cenzura.
      • ar.co Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 10:26
        A za 20 lat nowa V Rzeczpospolita powoła "Instytut Pamięci Gospodarczej", który
        będzie ścigał donosicieli, donoszących na swoich byłych lub aktualnych szefów i
        pozbawiał ich, ich dzieci i wnuki prawa do pracy na okres trzech pokoleń.
      • iwona202 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 10:45
        A ja zgadzam się z tym, że to pracodawca powinien ponosić pełną
        odpowiedzialność za zatrudnianie na czarno. Czy ktos spotkał kiedys pracownika
        który sam z siebie wolałby pracować na czarno? No chyba tylko taki który
        wyłudza zasiłki od Państwa i taki rzeczywiście na karę zasługuje. Większość
        pracujących na czarno, o tym że pracuje bez umowy dowiaduje się przy pierwszej
        wypłacie (wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego że pracodawca ma tylko
        siedem dnia na zgłoszenie nowego pracownika do ZUS)i część faktycznie odchodzi
        albo zaczyna szukac kolejnej pracy, ale jesli ktos od kilku lub kilkunastu
        miesiecy poszukuje pracy i do tego ma rodzine na utrzymaniu to zaciśnie zęby i
        będzie siedział cicho. I za to ma byc karany? Przecież pracodawca nie wypłaca
        mu pensji wraz z niezapłaconym ZUSem żeby pracownik sam go sobie opłacił!
        Ale zachęcanie pracowników do kablowania na swoich pracodawców to poraniony
        pomysł! Doprowadzi tylko do nadużyć. Tak naprawdę rozwiązaniem jest obniżenie
        podatków i składek ZUS a szara strefa sama się zredukuje. Obniżka podatków
        zwiększa wpływy z ich tytułu.
        • phun Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 13:27
          W p[olsce skladki ZUS i place sa skandalicznie niskie oplaty ZUS w polce sa 4 -
          5 krotnie mniejsze niz w panstwach zachodnich wobec tego cale te gadanie o
          wysokich skladkach mozna nazwac bandycka propaganda.
          • iwona202 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 13:40
            Bandycką propagandą jest to, że w Polsce od 1000 zł brutto pobiera się ponad 30
            % ZUSu, podatkow, itp., a jak na "zachodzie" cztery, pięć razy więcej, tzn.
            ile? 150 %? To juz chyba -500 zł w przeliczeniu na Polskę? Tzn. ze pracownicy
            zachodni nie zarabiają netto, tylko jeszcze do tego dopłacaja? Wiesz wogóle o
            czym mówisz?
            • phun Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 13:46
              nie smiesz mnie oczywiscie procentowo wychodzi to ogromna kwota jednak w
              wartosciach bezwzglednych koszty pracodawcow wobec pracownikow sa skandalicznie
              niskie, natomiast nalezaloby wprowadzic ulgi podatkowe dla osob zarabiuajacych
              malo lub bardzo malo ale tego nie da sie wykonac bez progresji podatkowej ktora
              w polsce biorac obecny stan budzetowy jest wprost konieczna, niestety glowne
              partie tego nie dostrzegaja.
              • iwona202 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 13:47
                więc w jaki sposób wychodzi "normalnie"?
              • iwona202 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 14:07
                Widziszsam nie umiesz sobie odpowiedzieć. Doskonale wiem o co ci chodzi, ale
                porównujesz pięść do oka. Na zachodzie jest zupełnie inna stopa rozwoju
                gospodarczego i płac oczywiście.
                • phun Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 14:20
                  A ja skonczylem stoba rozmowe sadzac ze niczego nie kumasz a jesli kumasz to po
                  co siejesz zamieszanie przeczac samej sobie, oczywiscie ze stopa rozwoju jest
                  inna dlatego wazne jest aby ni podazac w dol jak chca tego ci ktorzy sa
                  beneficjentami owego rownania w dol. Pierwszy i powazny problem polskiej
                  gospodarki to wlasnie brak sily nabywczej, abiorac pod uwage ze jednak troche
                  kapitalu do polski po 89 roku naplynelo nalezy tez pomyslec o lepszej jego
                  redystrybucji.

• iwona202 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 14:24
                    umiesz tylko sypac frazesami i to ty sobie przeczysz. Mysle ze dostales od paru
                    pracodawcow niezle w d... i teraz odgrywasz sie na calym swiecie wokół. Troche
                    empatii człowieku, nie wszyscy polscy pracodawcy to hieny, ktore chca Cię za
                    wszelką cenę wydoić a potem wypluc.
                    • phun Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 14:33
                      Nie bede komentowac osobistych wycieczek pod moim adresem, jakolwiek sadze ze
                      jestes jedna z tych pani prezes firmy piorko i kogucik spolki z ograniczona
                      poczytalnoscia dobrze zgadlem.
                      • iwona202 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 14:37
                        No niestety pudło totalne-jestem tylko skromną, nic nieznaczącą księgową.
                        • phun Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 14:45
                          A ja jestem tylko skromnym dwufakultetowcem :-)
                          • daarnor Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 15:05
                            I niestety, ani jedno, ani drugie nie bardzo wie , o czym pisze...

W Polsce pensje netto obciążone są 80% podatkiem (za każde 1000 zł wypłacone
                            pracownikowi, odprowadza się następne 800 zł dla państwa) i to tylko w 1. progu
                            podatkowym, bo dalej jest już tylko gorzej...

I obciązenie to nie jest kilkukrotnie mniejsze, niż w cywilizowanych krajach, a
                            kilkukrotnie WIĘKSZE.
                            • iwona202 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 15:15
                              Dzięki, ale nie masz racji (co do 80%) oczywiście.
                              • Gość: zzz to niech ktos wreszcie policzy IP: 151.204.99.* 07.04.06, 20:00
                                a nie lejecie wode.
                              • Gość: ~~ Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:09
                                O, czyżby? Dostaję od swojego pracodawcy 1000zł brutto. On musi zapłacić 1200,
                                więc tak naprawdę dostaję 1200, ale o tych 200 nic nie wiem. Z tego, po
                                skłądkach, ZUS-ach i dochodowym zostaje mi 650. A po VAT 530. No, rzeczywiście-
                                nie 80%, ale 530/1200*100%=44% - tyle mi zostaje. Stąd podatki to 66%. No, to
                                jest po prostu super!!! TYLKO 66% podatku! Żyć, nie umierać!
              • lucusia3 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 14:28
                Wybacz ignorantce, ale czemu w Polsce dzień wolności podatkowej, czy jak to się tam nazywa, wychodzi najpóźniej w Europie. To znaczy, że na NASZE własne pieniądze zaczynamy pracować najpóźniej, a najdłużej pracujemy na podatki.Przepraszam, jesteśmy na przedostatnim miejscu, nie na ostatnim.
                • iwona202 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 14:31
                  Czy to do mnie?
          • Gość: druid Przyznaj, ze zmyslasz :-) IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 10.04.06, 02:51

W cywilizowanych krajach koszty pracy sa opodatkowane mniej niz w Polsce

Np. w Australii obowiazkowe ubezpieczenie emerytalne to 9% dochodu

Obowiazkowa skladka na ubezpieczenie zdrowotne to 1,5%

tabela podatkowa jest do obejrzenia tam:
            www.ato.gov.au/individuals/content.asp?doc=/content/12333.htm&mnu=11485&mfp=001/0021
            (1 AUD = +/- 2,4 PLN)

Koszty zycia porownywalne do Polskich, poza mieszkaniami/domami, ktore sa
            srednio 2 razy zdrozsze niz np. mieszkania w wawie.

Wiec porownaj sobie jakie placisz podatki przy takich samych dochodach w Polsce
            i Australii
        • Gość: tak Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.as.kn.pl 10.11.09, 21:13
          tak jesli pracownik ma dlugi bac wisi nad nim sad..
          wtedy pracujac na czarno sad-komornik nie moze wejsc na jego przychody
          i zabrac mu sianka
      • radek_sim Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 11:14
        Tylko przez olbrzymie kary pracodawcy naucza się działać w granicach prawa.
        Przykładowo licząc średnia krajowa płace w stawkach godzinowych * udowodniony
        czas pracy osób zeznających + 10tyś za jednego pracownika.
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 11:31
        Wielu małych prywaciarzy by zatrudniło legalnie tylko że:
        1. Musi prowadzić dokumentację ( tak jakby to byla fabryka) zdaje się że 8
        teczek na pracownika. Koszt prowadzenia tej biurokracji to 50 zł w biurze
        podatkowym.
        2. Jest się narażonym na kontrole PIPU, z Urzędu ds. bezrobocia, sanepid- badania
        stanowiska pracy, ZUSU,.... Jest to zawsze dodatkowy stres, a przepisy są tak
        skonstruowane aby zawsze można było udupić prywaciarza, albo wyciągnąć od niego
        łapówkę.
        3.Trzeba zrobić pracownikowi badania, przeszkolić BHP,
        4. Jakieś badania gniazdek elktrycznych,
        5. Jakieś szafki, mydło ,ręcznik,
        6. jakieś pomieszczenie wyłożone kafelkami gdzie może zjeść, a czasami posiłek
        regenaracyjny.
        Czy ja do kurw... jędzy prowadzę fabrykę i zatrudniam 1000 ludzi. NIE JA CHCę
        PROWADZIć SPOKOJNIE INTERES. I DLATEGO WOLę BYć SAM ODMAWIAć ZAMóWIENIA, I
        MIEć, śWIęTY SPOKóJ.
        • myslacyszaryczlowiek1 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 11:33
          pS.
          odmawiać zamówień
          koszt 50 zl na pracownika.
          • myslacyszaryczlowiek1 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 11:43
            I jak ja mam konkurować z chińczykami?
            Jak u nich dotowane są jeszcze materiały do produkcji ( np. tona stali kosztuje
            500 zł). TO ZAMKNąć IMPORT Z CHIN.
            • rafvonthorn Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 13:52
              Właśnie, ogromny problem to konkurencja z krajami, w których nie ma ZUSu,
              KRUSu, becikowego, Świątyń Opaczności i tym podobnych. Ludzie w normalnych
              krajach swoje pieniądze inwestują, my musimy oddać na świadczenia i dyrdymały.
              Nic dziwnego, że wtedy nasze jest droższe, ludzie kupują tańsze (chińskie), w
              związku z czym my bankrutujemy i cała kasa płynie do chin, a nam pozostaje
              smutne bezrobocie. I nie ma kasy na ZUS, KRUS i becikowe...

Ludzie chcą żyć godnie i dlatego doją przedsiębiorców. Tylko zapominają, że my
              konkurujemy z całym światem. Im więcej nam "ludzie" zabiorą, tym lepsze warunki
              stwarzają obcemu kapitałowi...
      • icc217 A ja z zemsty ... 07.04.06, 12:52
        ... przelatuje mniej lub bardziej regularnie szefowi zone. I bawi mnie to!
        • r0b0l Re: A ja z zemsty ... 07.04.06, 13:29
          > ... przelatuje mniej lub bardziej regularnie szefowi zone. I bawi mnie to!

jak na czarno to się opodatkuj ;))
          albo donieś na szefa że robisz za niego a on nie płaci
      • real_roody Polska - Kraj Absurdu!!! 07.04.06, 13:00
        Zastanawia mnie, dlaczego pracodawca musi płacić masę "haraczy" na instytucje z
        których pomocy nie da się w tym kraju skorzystać? Dlaczego trzeba płacić na ZUS,
        skoro za każdą wizytę u lekarza trzeba albo zapłacić ekstra, albo poczekać w
        kolejce +/- trzy tygodnie? O operacjach w szpitalach już nie wspomnę... Na
        bypass czeka się 2-3 lata!!! Po jakiego walca komu potrzebny ZUS? Dlaczego
        pracodawca musi płacić podatki dla Państwa które, na kazdym kroku stara się go
        wykonczyć. Koszty legalizacji działalności gospodarczej są gigantyczne i z tego
        powodu zdolni pracownicy na głodowej pensji pracują często niewolniczo w
        wielkich korporacjach. Goście zarabiają tak, żeby tylko przewegetować przez cały
        miesiąc, a odłożenie jakiejkolwiek kwoty, to dla nich czysta abstrakcja - bo
        niby z czego? Duża część pracujących na czarno wybiera pomiędzy tym, czy nabijać
        sobie staż pracy, czy może otrzymać jakieś konkretne wynagrodzenie. Na papierku
        wpisane 1200 PLN miesięcznie, a z tego faktycznie pracownik dostaje 850 PLN.
        Dlaczego Państwo okrada nas z 30% zarobków?
        • phun Re: Polska - Kraj Absurdu!!! 07.04.06, 13:22
          Panstwo nie okrada tylko obywatele okradaja panstwo, potem panstwo nie ma
          srodkow by zapewnic podtswowe srodki na jego funkcjonowanie.
          • imw Re: Polska - Kraj Absurdu!!! 07.04.06, 14:43
            mylisz sie okrutnie ! niestety, największym złodziejem jest polskie państwo :( i
            ciągle mu mało ...
            • phun Re: Polska - Kraj Absurdu!!! 07.04.06, 14:50
              W przypadku podwojnego opodatkowania jak najbardziej masz racje.
              Ja jednak jestem zwolenikiem tezy duzego budzetu ktory pozwoli temu panstwu
              odgrywac role inna niz ta jaka widza liberalowie "panstwo nocnego stroza".
              • imw Re: Polska - Kraj Absurdu!!! 07.04.06, 15:03
                jesteś zwolennikiem Keynesa ? To prowadzi do ogromnego zadłużenia i bezrobocia !
                zobacz do jakich krajów wyjeżdżają Polacy pracować ... wyjeżdżają do krajów z
                gospodarką liberalną ...
                • phun Re: Polska - Kraj Absurdu!!! 07.04.06, 15:37
                  Nieprawda berdziej ultraliberalnego panstwa w Europie poza polska nie znajdziesz
                  GB nie jest liberalne mimo ze wplywowi publicysci podkupywani przez kapital tak
                  trabia w mediach, dziwne ze nic nie mowia o Szwecji najbardziej konkurencyjna
                  gospodarka w europie, ktora tworzy produkty High Tech. GB akurat gdyby starac
                  sie porownac wyglada przy Szwecji jak prowincja technologicza, ale nawet
                  pomijajac ten fakt GB nie jest liberalna, a w Irlandi nie ma podaktu liniowego
                  jak przypuszczaja niektorzy.
                  • imw Re: Polska - Kraj Absurdu!!! 07.04.06, 16:06
                    niestety nie rozumiesz terminu liberalizm :(
                    to co mamy w Polsce to jest etatyzm i socjalizm, o wszystkim decydują urzędasy
                    poprzez koncesje, zezwolenia etc, to nie mam nic wspólnego z wolnym rynkiem i
                    liberalizmem gospodarczym;
                    podatek liniowy też nie jest wyznacznikiem liberalizmu, jego najwiekszą zaletą
                    jest prostota i brak możliwości kombinowania z ulgami
      • phun Bardzo dobrze dobry bat na polskich wyzyskiwaczy 07.04.06, 13:20
        Brawo rzad, wrzeszcie mysli o pracobiorcach, ktorzy do tej pory byli
        pozostawieni na pastwe hien ktorzy okreslaja sie mianem pracodawcow.

pozatym dzieki temu wzrosna dochody budzetu to i lekarzom i nauczycielom bedzie
        mozna poprawic, moze przestana wyjezdzac. Natomistst nieuczciwiu pracodawcy co
        zatrudnija na czarno powinni splajtowac poniewaz stanowia zagrozenie dla
        uczciwych biznesmenow, choc w polsce byc uczciwym biznesmenem to raczej
        niemozliwe wobec stanowinego prawa ktore wprost zacheca do nieuczciwosci.
        • r0b0l to się nazywa mentalnością sowiecką 07.04.06, 13:26
          a wszelkie donosy będą się cieszyć popularnością.
          Bo ten durny naród wybrał komunistów spod znaku krzyża i chce nowej wersji
          komuny. Są inne metody na uporządkowanie spraw pracy, w ten sposób rząd
          osiągnie jedno i to szybko: całkowity zanik prywatnych firm chcących zatrudniać
          kogokolwiek. Będzie wzrost dwucyfrowy ale emigracji i inflacji
          Duch Stalina się śmieje
          • phun Re: to się nazywa mentalnością sowiecką 07.04.06, 13:29
            mylisz sie najwiekszymi homosovieticusami sa wlasnie pracodawcy ktorzy nie
            doceniaja pracy, ktzorzy oszukuja prawo pracy lub szukaja luk by ominac prawo.
            • r0b0l Re: to się nazywa mentalnością sowiecką 07.04.06, 13:36
              mam na myśli nie pracodawców ale pomysł donosów: to żywcem wzięte z najgorszej
              komuny.
              Regulować stosunki pracy można w cywilizowane sposoby, system kapowania to
              żerowanie na nienawiści. Na tym się opierała komuna, o tym pisał Orwell.
              i to ma być państwo solidarne?
              toż to zwykłe polskie piekło
              • phun Re: to się nazywa mentalnością sowiecką 07.04.06, 13:42
                Masz racje ale tylko w polowie zyjemy w polsce a tu niestety pewne wzorce jakie
                poniekad uznalibysmy za sluszne nie sprawdzaja sie dlatego pomysl z kapowaniem w
                chwili obecnej jest najlepszym z mozliwych.
                • r0b0l Re: to się nazywa mentalnością sowiecką 07.04.06, 13:49
                  podobnie wielu rozumowało za komuny: przynależność do pzpr, kapowanie, donosy...
                  Wszystko się powtarza i powtórzy.
                  Wzorce dobre były i nadal są, nie można ich marnować poprzez odrzucenie i
                  zastąpienie starymi.

ale tylko w polowie zyjemy w polsce a tu niestety pewne wzorce
                  tego nie rozumiem: albo należymy do Europy albo zostajemy w izolacji: zwróć
                  uwagę że niewidzialny mur wokól Polski jest coraz wyższy.
                  Eksport staje, importpować się przestaje opłacać bo nikt nie kupuje, jak ruszy
                  niedługo inflacja to będzie rozpacz

Cofamy się w tempie 3 lat na miesiąc
                  • phun Re: to się nazywa mentalnością sowiecką 07.04.06, 14:03
                    Wzorce no dobrze ale co ma byc wzorcem czy dalsza pauperyzacja spoleczenstwa w
                    imie maksymalizacji zysku jest tym wzorcem do ktorego mamy dazyc, chyba nie na
                    zachodzie praepisy prawa pracy sa jeszcze bardziej scisle i nikt tam nie odwazy
                    sie zatrudniac na czarno dlaczego bo to psuje rynek i jest nieuczciwe wobec tych
                    ktorzy sa uczciwi.

Dlaczego sie cofamy bo spoleczenstwo biednieje, poprostu jest pozbawione
                    wszelkiej sily nabywczej, to prawda tanieje elektronika pamieci tv odtwarzace tv
                    ale tym sie nie najemy.

to prawda ze niewudzialny mur wokol polski jest coraz wyzszy wiele politycznych
                    skladowych zlozylo sie na to miejsce, nie jestem zwolenikiem pisu ani mocherem
                    ale to co proponuje PO i PD to dla mnie taki sma populizm jak ten jaki glosi oj
                    rydzyk ze swek rozglosni zreszta populizmy sa rozne i nie istnieje jeden.
                    • r0b0l Re: to się nazywa mentalnością sowiecką 07.04.06, 14:57
                      wszyscy politycy są diabła warci. Tyle że pisiory są gorsze od innych bo
                      mieszają tam gdzie nie wolno mieszać pod żadnym pozorem.
                      Prócz prawa pracy niezbędne jest ucywilizowanie ludzi, podanie im wzorców.
                      A co jeden rząd i parlament to worek antyprzykładów.
                      Liczy się dobrobyt a tam gdzie zaczyna się nędza kończy ojczyzna.
                      Ale system donosów a nawet jego pomysł oddala nas od społeczeństwa
                      obywatelskiego, od społeczeństwa w ogóle.

To próba wyręczenia się państwa od swojej roli i obowiązku
                      Tą drogą można dojść w imię oszczędności do likwidacji policji: niech każdy ma
                      broń. Kaczki o czymś takim też wspominały kilka miesięcy temu
        • myslacyszaryczlowiek1 Re: Bardzo dobrze dobry bat na polskich wyzyskiwa 07.04.06, 13:27
          choc w polsce byc uczciwym biznesmenem to raczej
          > niemozliwe
          Sam sobie zaprzeczasz.
          • phun Re: Bardzo dobrze dobry bat na polskich wyzyskiwa 07.04.06, 13:31
            Bo w polsce tak naprawde uczciwych biznesmenow tak naprawde nie ma, wazne dla
            nich jest by wziac w lising droga bryke a pracownicy niech splacaja na czarno
            oczywiscie. :-)
            • r0b0l Re: Bardzo dobrze dobry bat na polskich wyzyskiwa 07.04.06, 13:43
              zadaj sobie pytanie dlaczego tak się dzieje: wymienię kilka przyczyn:
              niestabilne prawo, państwo, kulawe prawo, wysokie podatki, nędza w
              społeczeństwie co oznacza małe szanse na wieloletnie utrzymanie się na rynku ,
              A niedługo będzie jeszcze lepiej bo zmienią się limity podatkowe. i nastanie
              święty spokój bo większość pracodawców zniknie a z nimi miejsca pracy.
              I nastanie wielka szczęśliwość .
              Ja już jestem szczęśliwy bo zwinąłem firmę: zatrudniałem kilka osób na ułamek
              etatu i zlecenia.
              Nie dlatego że chciałem okradać tylko że nie byłem w stanie bulić pełnych
              składek
              Bardzo wielu moich znajomych podobnie uczyniło.
              W ten sposób przyczyniliśmy się do polepszenia stanu naszych byłych
              pracowników: bo wszyscy już wyjechali za granice. My też niedługo się
              wymeldujemy
              • phun Re: Bardzo dobrze dobry bat na polskich wyzyskiwa 07.04.06, 13:48
                byc moze, ale w kapitalizmie jaki chca wprowadzac wlasnie kapitalisci nie ma
                miejsca dla slabych, skoro akceptujemy pewne zachowania liberalne to powinnismy
                je akceptowac w calej swej rozciaglosci.
                • r0b0l Re: Bardzo dobrze dobry bat na polskich wyzyskiwa 07.04.06, 13:58
                  byc moze, ale w kapitalizmie jaki chca wprowadzac wlasnie kapitalisci nie ma
                  > miejsca dla slabych, skoro akceptujemy pewne zachowania liberalne to
                  powinnismy
                  > je akceptowac w calej swej rozciaglosci

racja. Tyle że w Polsce słaby jest równoznaczne z uczciwym.
                  Cały liberalizm został ostatnio potępiony jako zły ku uciesze biednej gawiedzi .
                  A socjalizm który proponują rządzący nie wytrzyma długo, każdy socjalizm jak i
                  każda rewolucja upada szybko. Zostają długi i żale.
                  Mieliśmy sznasę, wszystkie rządy zawiniły ale obecny przyklepuje wieko trumny
                  polskiej gospodarki
                  • phun Re: Bardzo dobrze dobry bat na polskich wyzyskiwa 07.04.06, 14:08
                    nie zgodze sie panstwa ktore buduja swa gospodarke na podstawie doktryn
                    liberalnych szybko bannkrutuja lub rozwijaja sie zle, albo dochodzi do pekniec
                    spolecznych i nacjonalistycznych fobi przyklad3em jest wlasnie polska bo wlasnie
                    tutaj wdarazano caly ksiazkowy system liberalny jaki dotyka nie tylko panstwa
                    bylego RWPG chodz tutaj wykonawcy pochwalic sie moga najwiekszym liberalnym
                    orotodoksyjnym zanagazowaniem, inaczej sparawa wyglada np w Czechach i
                    rezulataty tez sa inne.
                    • r0b0l Re: Bardzo dobrze dobry bat na polskich wyzyskiwa 07.04.06, 14:31
                      problem w tym że państwo nie może budować gospodarki liberalnej, może co
                      najwyżej ucywilizować naturalny trend ludzi.
                      poprzez przepisy i regulacje, poprzez podatki i umiarkowany system kontroli.
                      Nadmierny nadzór, labilność prawa, brak podstawowych przepisów wykonawczych
                      powoduje to co mamy obecnie w kraju.
                      Elementem zdrowego liberalizmu jest własnie zwijanie firm, emigracja ludzi za
                      pracą.

Państwo nie powinno było dopuścić do tak skrajnej sytuacji. Teraz już się tego
                      nie odwróci.
                      Cozrobiła ukraina gdy Kazio przemier zaproponował nabór robotników budowlanych
                      i stoczniowców: podniosła pensje minimalne, co zrobili Czesi żeby im lekarze
                      nie uciekli: podnieśli płace.
                      Co robi premier RP: dziękuje innym krajom za to że polacy mogą tam pracować !

Rozpieprzono bezmyślnie wiele lat temu PGRy, puszczono ludzi socjalistycznych
                      luzem. Koszt opieki społecznej, przekwalifikowywania, walki z patologią,
                      zasiłków przekracza wielokrotnie koszt utrzymania tychże przez kilka lat i
                      stopniowe przekwalifikowywanie ludzi, mobilizowanie ichj do zmiany mentalności
                      i uczenie podstawowych zasad rynkowych.
                      Efekt je\st: chcą komunizmu, żyją tanim winem, drobnym złodziejstwem i
                      nienawiścią do każdego kto ma lepiej ( bo potrafi )

Do 1999 Polska tętniła życiem i rozwojem gospodarczym, było to możliwe bo nikt
                      się nie wpieprzał specjalnie w gospodarkę. Potem zaczął dzielnie majstrować
                      AWS, naród sobie szybko przypomniał o dobroczyńcach z LSD, a oni zrobili taki
                      młyn że efekty w postaci idiotów i ich pomysłów całkiem rozkładają państwo.
                      Lekarze zaczęli, rząd nie widzi najważniejszego: służba zdrowia zawsze
                      protestuje ostatnia. Lada miesiąc zaczną górnicy 9 bo im zawsze mało ),
                      nauczyciele i cała reszta lumpeninteligencji.
                      Rząd będzie łatał niczym Gierek, budżet na pewno pęknie.
                      Dobra pozywka dla nienawiści, nacjonalizmu i wszelkiej hołoty.
                      Z pustego i Salomon nie naleje, pozostaje szybki upadek
                      • phun Re: Bardzo dobrze dobry bat na polskich wyzyskiwa 07.04.06, 14:44
                        > , pozostaje szybki upadek
                        W polsce nawet szybki upadek nie moze sie udac.

Co do gospodarki, ktora wg ciebie tak dobrze funkcjonowala do 97 roku masz tylko
                        troche racji poprostu kapital zagraniczny widzac nowy rynek jaki nie byl
                        zagospodarowany bedac zarazem swietnym kaskiem dla niego 40 mln obywateli,
                        szybko stal sie czescia globalnej gospodarki. Doprowadzilo to do tego ze czesc
                        spoleczenstwa zostala wciagnieta w jego obieg gdy inna pozostala na marginesie
                        doprowadzilo to do narastania roznic ktore przedzej czy pozniej musialy
                        wytrysnac, dzis mamy tego posredni efekt.
                        politycy tu nie wiele mieli do gadania skoro panstwo pozbawilo sie decyzji
                        wplywania na gospodrke, politycy stali sie kelnerami miedzynarodowego kapitalu i
                        wielkimi zwolennikami tezy konca histori wykreowanej przez neokoserwatywnego
                        pisarza.
                        • r0b0l Re: Bardzo dobrze dobry bat na polskich wyzyskiwa 07.04.06, 16:03
                          czy obcy kapitał czy własny to nie było ważne: ważne było że chcial ktoś
                          zagospodarować 40 milionowy rynek zbytu a myśmy się uczyli.
                          I ci którzy wówczas z różnych powodów zostali poza marginesem też by stopniowo
                          zyskiwali.
                          im więcej się pieniędzy kręci tym więcej ludzie zarabiają, wydają.
                          Oczywiście na małych domorosłych kapitalistów nadawało się i nadaje niewielu
                          ludzi, podobnie w innych krajach: oceniam że własną dzialność cchce i potrafi
                          prowadzić najwyżej 25% ludzi.
                          To że tak wielu zostało poza obiegiem to wina ich mentalności i rządzących.
                          Jedynie pozostaje doradzić rządowi: ręce precz od gospodarki a wszystko się
                          unormuje po kilku latach.

Wystarczy jak państwo będzie wylącznie dozorcą i będzie egzekwować prawo
                • rafvonthorn Re: Bardzo dobrze dobry bat na polskich wyzyskiwa 07.04.06, 14:00
                  No dobrze, tylko że przy tak wysokich świadczeniach nie możemy myśleć o
                  konkurowaniu nawet z Rumunią, a co dopiero z chinami. Ciekaw jestem, jak
                  będziesz tłumaczył chińczykom, żeby dali nam godnie zarobić, bo innych
                  pracodawców po prostu nie będzie.
                  W mojej firmie wszystko jest według kodeksu pracy, takie mamy zasady (firma
                  rodzinna) i nie zarabiamy przez to pieniędzy, bo chińczycy mają tańszy towar
                  (nie dość, że nie mają ZUSu, to część pracuje w systemie niewolniczym). Starcza
                  ledwo na wypłaty dla ludzi, ja muszę pracować gdzie indziej, żeby zapłacić
                  rachunki.
                  To jest tak- jeśli chcesz żyć lepiej niż inni, to musisz sobie odmawiać więcej
                  niż inni, szczególnie na początku. A my, Polacy, zaczynamy robienie interesów
                  od rozdawania świeżo wziętego kredytu, zamiast inwestować...
                  • phun Re: Bardzo dobrze dobry bat na polskich wyzyskiwa 07.04.06, 14:16
                    Pzryklad Chinski jest dobry ale wtedy nalezy zadac pytanie czy kupowanie towarow
                    ktore zostalo wyprodukowane za miske ryzu jest etyczne a jesli nie jest to
                    nalezy wyrownac ceny staoujac cla, dlatego potrzebujemy silnej UE silnej
                    politycznie bo bez niej UE bedzie slaba gospodarczo po to by chronic wlasne
                    rynki przed nieuczciwa konkurencja.
                    • nicky111 Re: Bardzo dobrze dobry bat na polskich wyzyskiwa 07.04.06, 14:57
                      A czy ktoś na tym forum potrafi konkretnie powiedzieć, ile wynoszą koszty pracy
                      np. w Anglii? Jeżeli legalny pracownik dostaje na rękę 1000 euro, to ile
                      pracodawca płaci na jego ubezpieczenie i podatki?
                      • mulla_komar Placa w UK 07.04.06, 17:00
                        Ja zarabiam na reke £1,272 miesiecznie po dochodowym i tutejszym ZUS-ie. Brutto
                        wychodzi £1,666.67.
                        Fo £40,000 podatek 20%
        • Gość: kier01 Re: Bardzo dobrze dobry bat na polskich wyzyskiwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:56
          Phun piszesz w stylu pitu pitu.
          Problem można rozwiązać zmieniając radykalnie kilka przyczyn tego
          zdemoralizowanego stanu.
          I. Radykalnie zmniejszyć pośrednie koszty działalności gospodarczej.
          A) kwota wolna od podatku 5400 zl
          B) podatek 20% do średniej krajowej x 12 miesięcy
          C) podatek 30% powyżej śred. krajowej jw.
          D) składka emerytalna płacona przez pracownika 20% w tym 2/3 na jego osobiste
          konto
          E) składka zdrowotna 11% + 5% chorobowa + 1% fund. bezrobotny = 17% płacone
          przez pracodawcę
          F) zasiłek chorobowy 70% wynagrodzenia za 30 dni roboczych, 60% do 60 dni
          roboczych, 50% do 120 dni roboczych.
          G) ubezpieczenie zdrowotne przysługuje po miesiącu pracy a zasiłek chorobowy po
          trzech miesiącach pracy. W okresie wypowiedzenia pracodawca nie płaci zasiłku
          chorobowego.
          H) pracodawca płaci za pierwsze 5 dni robocze zwolnienia w kwartale.
          I) zwolnienie w wyniku wypadku przy pracy z winy pracodawcy, pracodawca dopłaca
          15% do całkowitego zasiłku.
          J) pracodawca nie płaci zasiłku za zwolnienia bezpośrednio związane z ciążą.
          K) urlop wypoczynkowy tylko za czas pracy tj. 1 dzień za każdy miesiąc pracy =
          w roku 12 dni robocze + 1 dzień za każdy następny rok pracy u tegoż pracodawcy,
          ale nie więcej niż 20 dni robocze. Przy pracy szkodliwej dla zdrowia dodatkowo
          5 dni w roku.
          L) czas ochronny przy rozwiązaniu umowy o pracę: tydzień przy 3 miesięcznym
          okresie próbnym, 2 tygodnie po roku pracy dodając tydzień do każdego roku
          przepracowanego, ale nie więcej 10 tygodni.
          M) pracownik materialnie odpowiada za ewentualne straty pracodawcy związane z
          porzuceniem pracy lub ewidentne powstałe w trakcie pracy.

Jeśli nie wprowadzimy tych lub podobnych zasad, to nie dziwmy się, że POLSKA
          szybko stanie się białą plamą gospodarczą, a my pracownicy znajdziemy zajęcie
          pomywaczy i posługiwaczy za granica dorabiając budżety obcych społeczeństw.
          W między czasie ci krwiopijcy krajanie, wyjadą z kraju albo pójdą na zasiłek
          bezrobotnych a zastąpią ich czcigodni obcojęzyczni kapitaliści.
          Zapewne w tedy będziemy mogli wychwalać pod niebios, choćby dla tego, że to
          zagraniczny kapitał.
          Pozostała ostania chwila na zmiany
      • gregsmile1 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 14:33
        dawno takiej bzdury nie czytałem!
        • pklark Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 14:56
          Jezeli pracownik zarabiajacy 1100 zlotych netto ( co np. w woj.lubuskim jest
          porządnym wynagrodzeniem),kosztuje mnie jako pracodawce 2000 zlotych z
          podatkiem i ZUS-em to ......bezrobocie nie spadnie w tym kraju jeszcze
          dlugo .....a wam pracownicy życze pomyslnego sprzątania kibelków w Irlandii
          albo pracy na kasie w Tesco......a na poważnie to żal mi was pracobiorcy.....a
          milościwie nam panujacy maja dla was tylko pomysly na donoszenie -PARANOJA....
      • maria-anna Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 07.04.06, 16:20
        Trzeba zmienic przepisy,a nie uczyc czy namwiac do donoszenia na szefa.
        Ciekawe,kto w ministerstwie jest autorem tego pomysłu.Prosimy o "donosik"!
        • Gość: kszyh Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.09, 20:32
          hmm. pewnie jestes pracodawca. zatrudniasz 15 osob z czego 4 maja umowe a reszta
          robi za murzyna tyle w temacie.
      • Gość: tadeusz JUDA Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.04.06, 17:12
        Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa-napisał ZOSUŃ
        UPRZJMIE proszę o pomoc dziennikarską + POLSAT -Interwencja.
        W 2003 roku doniosłem na mojego pracodawcę , że mi nie wypłacił wynagrodzenia
        za pracę , oraz nie opłacił składki na zdrowie od moich zarobków= NFZ.
        Ale "szachraje" Państwowej Inspekcji Pracy się nie dopatrzyli.
        Ale "szachraje" ze Starostwa i Powiatowego Urzędu Pracy w Zgorzelcu się
        niedopatrzyli.
        Ale "szachraje" od Wojewody dolnośląskiego [wtedy pan woj. Stanisław
        ŁOPATOWSKI] też sie nie dopatrzyli.
        Ale "szachraje" z tzw POLICJI pracy przy wojewodzie= Wydział kontroli
        legalności zatrudnienia się nie dopatrzyli.
        Ale "szachraje z "GIP z PIP" , wtedy pani ANNA Hintz się nie dopatrzyli.
        Ale "szachraje" z Ministerstwa Pracy się nie dopatrzyli.
        Ale "szachraje" z Ministrstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji się nie
        dopatrzyli.
        Ale nawet pani BOŻENA SOBIECH z GAZETY WYBORCZEJ -Wrocław się nie dopatrzyła.
        A OBECNIE wypada mi doprosić pana red. RAfała ZOSUNIA o adres do
        KRASNOLUDKÓW i Sierotki Marysi, aby wspólnie z pania prof. ZYTA gilowska -
        ksywa "naiwniaczka" rozpoznać do imentu moje studium PRZYPADKU.
        uwaga::
        słowo-OKREŚLENIE "SZACHRAJE" jest dopuszczalnym zwrotem ze słownika jezyka
        polskiego i UPRASZAM cenzora WWW.agora.pl o nie cenzurowanie mojego tekstu-
        komunikatu-donosu.
        AD VOCEM:::
        Ową składkę na NFZ-przeznaczyłem wtedy na leczenie PAna Premiera LESZKA MILLERA-
        Seniora, który akurat "spadł z nieba", wracajać z "popijawy na KARCZMIE
        PIWNEJ " w KGHM LUBIN
      • Gość: rico Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 17:19
        Jeżeli ustawa o nie wyciaganiu konsekwencji wobec pracownika wejdzie w zycie
        natychmiast zwiekszy sie ilosc spraw w Sadach Pracy .Na dzisiaj znam kilkanascie
        przypadkow zatrudniania na czarno ,jednak zaden z pracownikow nie bedzie
        ryzykowal kary dla siebie to chyba logiczne.A osoby zatrudniajace ludzi na
        czarno wykorzystuja ich bezsilnosc do granic niewolnictwa.Ot czego sie
        doczekalismy w demokracji !!!!!
      • Gość: alex Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 17:43
        Corka po odejsciu z pracy {miala umowe} sprawdzila w ZUSie w Poznaniu , ze nie
        byla zgloszona do ubezp. spol.ZUS w Pznaniu nie podjal zadnych dzialan w
        stosunku do pracodawcy.Rowniez PIP w Poznaniu mimo przedstawionych dokumentow
        nie kiwnal palcem. Dysponujemy kuriozalnymi odpowiedziami obu urzedow .I co Wy
        na to?
      • Gość: ja Firma ma 7 dni na zarejestrowanie pracownika. IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.06, 20:58
        Ludzie przecie tu się zaczna paranoja !! rozwiązanie proste , pracownik nie może pracować do puki nie jest zarejestrowany !!! jak nie jest zarejestrowany to nie jest pracownikiem i po sprawie !!
      • Gość: abhaod pracodawca zakopuje forse w ogrodku;) IP: *.adsl.alicedsl.de 07.04.06, 21:37
        w Niemczech byle urzednik moze sprawdzic obroty na koncie i w ten sposob wpada
        sie najczesciej, rowny zarobek dla kazdego, to jest rozwiazanie(no prawie;)
        • Gość: urzędas pasożyt Re: pracodawca zakopuje forse w ogrodku;) IP: *.chello.pl 07.04.06, 21:51
          WYstarczy zlikwidować idiotyzmy w rodzaju Kodeksu Pracy i ZUS
          Bezrobocie będzie rowne zeru.
          Tylko co będa robić urzędasy ?????
          • Gość: abhaod Re: pracodawca zakopuje forse w ogrodku;) IP: *.adsl.alicedsl.de 07.04.06, 22:00
            to moze powrocmy do niewolnictwa
            • Gość: mee... Re: pracodawca zakopuje forse w ogrodku;) IP: *.hsd1.nj.comcast.net 07.04.06, 22:13
              ...niewolnictwo to rabia urzedasy...uszczesliwiajc wszystkich na sile...i
              wychodzi nato ...ze pracowac i zatrudniac lepiej na czarno...to urzedasy i
              biurokracja panstwowa ...plodza niewolnictwo...pamitacie co dzialosie w polsce
              zaraz po roku 1989 ...byl rozkwit prywatnej inicjatywy...kasa lezala
              naulicy...lecz balcerowicz z urzedasami inicjatywe ta zdlawili...gdzie polska
              byla by dzisiaj...

Gość portalu: abhaod napisał(a):

> to moze powrocmy do niewolnictwa
              • Gość: abhaod Re: pracodawca zakopuje forse w ogrodku;) IP: *.adsl.alicedsl.de 07.04.06, 23:30
                polski zwierzyniec potrzebuje jeszcze stu lat, zeby stac sie europa
                • Gość: Judah Seth IP: 84.205.33.* 08.02.07, 15:55
                  9b9a285ba63a6b11c700df04074038f7
                  iomega60gb25hdesterno 5.anakrionatora.info/abbigliamentoonlineterranova/ albergocongressoorlando
                  grazieaugurio 1.grofenadatutu.info/enavvitrociset/ dimensionefrigorifero
                  calcolomutuopersonalizzato 9.rurumanakiki.info/comunetermoli/ divertimentoabergamoeprovincia
                  visteassonometriche 8.gajaneneold.info/suggeriscipaginaaumentareseno/ detrazioneirpef41
                  fotocameracompattepentax 13.grofenadatutu.info/offertalavoroperugia/ sicurezzainformaticahotel
                  nicolegrimaudo 15.fahajoroao.info/garanteprivacyit/ pranzodomenica
                  abbigliamentosportivoingrosso 15.anakrionatora.info/magliacalciopalermo/ lasentinelladelcanavese
                  kitraffreddamentopc 5.rurumanakiki.info/disegnidacolorarediprimavera/ affittomilanobilocale
                  9ad1e43520be94364f6150d35e07e305
                • Gość: Clint Khiry IP: 218.72.250.* 08.02.07, 20:00
                  b60fb0d4158f85bf1578ba93ffdc1003
                  lezioniastrologia 10.iganfareedza.info/zacintocasaaffitto/ prodottousatoprofessionale
                  ingrossare 11.vreenodagagzookl.info/linodinetto/ insulinoresistenza
                  bedandbreakfastfinaleligure 20.geretefzfaa.info/fotoragazzegrasse/ appaltoserramenti
                  assicurazionecork 13.klloiladafaga.info/murodiconfine/ agriturismonellaprovincialucca
                  circolareministerodellinterno 4.drekonaadii.info/giochijavamotorolac350/ ediermes
                  ilaryblasisanremoseno 14.klloiladafaga.info/teatrodelleerbe/ prelievosanguescopodiagnostico
                  lettostileveneziano 6.zakoooinaheo.info/bicicannondalecampania/ coralbeachegittovacanza
                  ostuniresidence 9.gredanagrono.info/piedeleccati/ filminuscitainsala
                  9bc5d143583d237ed49597e52c315dbb
                • Gość: Igor Drake IP: 222.172.222.* 08.02.07, 20:08
                  66a52a150e5701edc9e68e47dbb06dfc
                  cameramaratea 7.harejhakkfoforogan.info/finanziamentofiuggi/ amicomariaforum
                  hotelquattrostellemadrid 15.kratesratout.info/protezionecivileit/ terreniagricolivendita
                  proposteannuncio 4.haragefabzol.info/mappaancona/ weekendpasqua
                  lotteriaitaliapremioconsolazione 10.haragefabzol.info/editorefabbro/ pattinaggiovelocita
                  lazioseleco 19.quotararetera.info/ragazzamonteurano/ curadibella
                  grottesardegna 9.harejhakkfoforogan.info/esempiojavascript/ sabbiaturametalli
                  confrontoconticorrenti 17.iddiomonataru.info/relazioniit/ componenteedaccessorioidromassaggio
                  comunicazioneinternet 5.quotararetera.info/toshibaportegem200171/ castellolinderhof
                  92f2ae77be7062901f73a0b88fcfc1aa
                • Gość: Andrew Irvin IP: 210.22.15.* 11.02.07, 18:21
                  a79c8fe907136910a4620004b1345cae
                  teenautoreggente.gzhelikmrama.info chanelocchialesole.iskadablade.info/ aggiornamentohitman2silentassassin.snefromrala.info
                  lastsecondmaldivemalpensa.tradanestarano.info mobiliufficioclassificatore.gzhelikmrama.info/ hotelcontinentaltermeischia.snefromrala.info
                  mappapratoallostelvio.iskadablade.info finanziamentocastelbuono.teodoredunkano.info/ aeroportoveneziatreviso.inarutounifo.info
                  questurapordenone.inarutounifo.info assofoppapedretti.iskadablade.info/ hotelscorrano.teodoredunkano.info
                  meganecoupecabrioletprezzo.snefromrala.info coprilevafrenomano.teodoredunkano.info/ treniitaliascioperi.tradanestarano.info
                  vichycremasolario.ilimotrudo.info informacalcio.teodoredunkano.info/ ricettairlanda.inarutounifo.info
                  ufficiofolgarida.klakkioskani.info soluzionesecondaprovamaturita.klakkioskani.info/ cdradiocassetta.zenegorotrada.info
                  calcoloratamutuo.snefromrala.info comunedipizzoli.teodoredunkano.info/ polloallespezia.inarutounifo.info
                  6b28f8c7553d86a359ca2f86a084fce8
                • Gość: Pete Kalvin IP: 210.22.15.* 11.02.07, 23:16
                  2c823d81db47609b421e3d116e5096c2
                  immaginisurreali.vonetofruttini.info musicadasentire.gruttominetrotto.info/ mascotteolimpiadi.olosaboisiboro.info
                  schedaacquisizionevideopinnaclesystemstudio8.klantiskanatti.info lavorobagnoregio.gruttominetrotto.info/ filminuscita.frostoprosto.info
                  dolcegabbanacamicia.struddoomnati.info downloademulatorips2.osalaisabaro.info/ stampantemultifunzioneepsondx4800.vonetofruttini.info
                  programmaarredamento3d.gaminamalakoro.info lastoriadiiqbal.frostoprosto.info/ diceriadelluntore.toshinomisako.info
                  codicicartaservizivodafone.struddoomnati.info termostatobpt.vonetofruttini.info/ pizzeriabergamoprovincia.vonetofruttini.info
                  finanziamentoacquisto.gaminamalakoro.info cavalieredrago.inilakomanatonni.info/ torneocalcettotorino.inilakomanatonni.info
                  finanziameicercaindustriale.gruttominetrotto.info masselli.klantiskanatti.info/ occhialigucciuomo.osalaisabaro.info
                  consulenzaagrigento.struddoomnati.info formenteraviaggio.olosaboisiboro.info/ albergocork.frostoprosto.info
                  39a460564e33af450c78e9124b2983ab
                • Gość: Leon Zachery IP: 222.172.222.* 11.02.07, 23:31
                  4358da75ae2cd9c498b8e20cb2aa447f
                  annuncioincontrohard 11.duxaranea.biz/quadrocontulipano/ ideabagno
                  fantacalciosimulato 19.thehostfactory.biz/compravenditamobileusatogenova/ venditaarticolofitness
                  dvdorgogliopregiudizio 11.nicdata.biz/testocanzonemango/ aginformpccom
                  generatorecorrenteusato 6.nicdata.biz/mobilecameraletto/ ragazzaacquasparta
                  fotoromanzovietati 9.thehostfactory.biz/industrialpaperhandlingmacchina/ frasismssanvalentino
                  ildomani 18.protecthost.biz/legge327/ cantinedelbarbera
                  finanziamentocampioned 8.nicdata.biz/vinolanghe/ ufficioriesi
                  entidiformazioneprofessionale 1.nicdata.biz/cercasifotografonavecrociera/ flaviopaulin
                  02987da6abf8c62d07ed688f451c39ac
                • Gość: Dominque Joseluis IP: 222.172.222.* 14.02.07, 19:11
                  07139e98d0546c01ade02efc498a8a79
                  bussolakonus 3.firmlawyer.biz/ragazzachiuso/ tisentomatiabazar
                  troiafoto 2.firmlawyer.biz/rossellaamicomariadefilippi/ annunciopersonalipiemonte
                  unieurocellularenokiafotocamera 5.routingprotocols.biz/dinosaurocarnivori/ compagnieaereaeuropee
                  dimagrireveloce 11.routingprotocols.biz/armadiescaffale/ fecoladipatate
                  marketingtecnicomilano 2.clixxxcash.biz/isimbolodellarepubblicaitaliana/ targaottone
                  repubblica 14.routingprotocols.biz/asiagodop/ hotelcarinzia
                  programmatoreplcpiacenza 3.qdrcommunications.biz/prontuariopesi/ truccopcfifa2004
                  ragazzotallinn 2.firmlawyer.biz/sabbiasilicea/ amstraddvd
                  92111038ae7f83c8aecda269672798e6
                • Gość: Jordon Broderick IP: *.tsi.tychy.pl 14.02.07, 23:50
                  1c9d6c8228abb7c168989af237a5567f
                  napisanplus 11.amerasearch-hosting.biz/pornopornoancoraporno/ rairadio2
                  ralphlaurengiubbottosoprabito 18.adprotech.biz/trucchivideogiocoxbox/ chiaramastalli
                  c200andmotorolaandmanuale 8.trin-xhosting.biz/distributoreplayboyitalia/ villaggioadostuni
                  modellanudafoto 5.blazingstartel.biz/suoneriatrinita/ agriturismopiscinaemiliaromagna
                  sentenzaleggeregionale4785 7.blazingstartel.biz/toshibaportatile/ agriturismobagnolocremasco
                  multivar2000 18.orphus.biz/pannellodivisorescorrevoleinterno/ prenotazionealbergofaenza
                  affitticaseisoladelba 1.orphus.biz/visureveicolo/ regimefiscalerisparmio
                  partitecalcioseriea 1.amerasearch-hosting.biz/spaziowebgratuitohosting/ previsionimeteoepson
                  85e32e23ec88e815f0fb732e9bcd54b5
                • Gość: Ladarius Cade IP: 222.172.222.* 14.02.07, 23:52
                  480f4a08f4889db307409c5ed3c9949a
                  semirimorchifurgonati 17.mydnsmachine.biz/saltoconlacorda/ masterizzaredvdaudio
                  lavoromirabellaimbaccari 6.netfud.biz/cassaplasticasovrapponibili/ chetempofara
                  unisolainviadellerondini 9.mydnsmachine.biz/trasportolungadistanza/ giovanniallevi
                  cameracaeranosanmarco 7.managed-web-hosting-services.biz/cazzonienormi/ fotocassonettianas
                  eserciziotraduzioneitalianofrancese 4.mydnsmachine.biz/multacontestazione/ giorgiofalettiit
                  saipooh 6.netfud.biz/selezioneonlinecom/ volicelleligure
                  donnaieridonnaoggi 19.l3server.biz/manpoweritalia/ voloaereocataniapisa
                  agriturismocordenons 15.managed-web-hosting-services.biz/esecuzioneimmobiliaretrentino/ libanocultura
                  69d573d4e240c0ed12b21c6e50434efa
                • Gość: Keanu Stevie IP: *.imsbiz.com 17.02.07, 22:09
                  bcad7b504ebd5c45fbdaeeab0d6c5bb3
                  italease-it.3i2i.biz prenotazione-hotel-mirabella-eclano.exotype.biz/ soluzione-giochi-pc-gratis-duke-nukem.gohostnow.biz
                  transex-contatto-tel.thehideout7.biz ricetta-della-torta-di-mandorla.exotype.biz/ ufficio-tolfa.exotype.biz
                  giornaliste-mediaset.exotype.biz domenica-5-marzo.3i2i.biz/ auto-noleggio-noventa-vicentina.gohostnow.biz
                  orologio-personalizzati.avekhosting.biz fantacalcio-punteggio.netnova.biz/ manuale-di-pittura.thehideout7.biz
                  franchising-animali.exotype.biz forza-pescara.exotype.biz/ computer-casa-modificare.avekhosting.biz
                  hotel-europa-norcia.avekhosting.biz assicurazione-serravalle-pistoiese.avekhosting.biz/ piscina-cane.jphoster.biz
                  rivenditore-dominio-internet.exotype.biz bompiani-casa-editrice.jphoster.biz/ marco-quaglia.thehideout7.biz
                  piani-cottura-90cm.gohostnow.biz abbigliamento-intimo.exotype.biz/ offerta-lavoro-roma.jphoster.biz
                  4eda76bd1abea254be6cf1aa9a3cd019
                • Gość: Salvador Trevion IP: 220.181.31.* 18.02.07, 08:11
                  b2280185fef4f2f9ab6042a1c7d64fed
                  video-borghezio 12.nkcvkehwiouvner.info/manuale-motorola-v3-italiano/ vendo-intek-multicom
                  teoria-pallavolo 2.brocodomara.info/giochi-nds-da-scaricare-gratis/ nuovo-gulliver-news
                  primo-emporio-a-milano 4.njhfljhjlceb.info/video-incidente-roma/ wojtyla-gif-animate
                  con-tutti-gli-uomini-completamente-nudi-famosi-foto 10.nciqbvkfgwjilb.info/ragazze-scandinave/ acconciature-capelli-uomo-donna
                  in-cemento-casa-prefabbricata 9.iitrekojas.info/mostarda-di-anguria-bianca/ caroline-di-monaco
                  computers-assemblati 6.iitrekojas.info/fiat-manzini/ badoo-batticuore-it
                  a-cosmedical-s 18.nkcvkehwiouvner.info/falegname-foto/ corsi-per-vetrinisti
                  stefano-scanferla 9.iitrekojas.info/nortek-fly/ la-musica-degli-anni-30
                  b0152c37713e6c2dfb85d7cdb065f931
                • Gość: Grayson Maxim IP: *.swgfl.ifl.net 22.02.07, 04:37
                  b5a67cf1f428dc09c9f28862eafad86e
                  index.cgi?id1=vendita&id2=microcamere 3.unatenerezza.com/index.cgi?id1=software&id2=automazione&id3=radio index.cgi?id1=lezioni&id2=di&id3=meteorologia
                  index.cgi?id1=piccolo&id2=avvisi 2.nullarimane.com/index.cgi?id1=suoneria&id2=scaricabili&id3=gratuite index.cgi?id1=annuncio&id2=sentimentali
                  index.cgi?id1=motore&id2=ricerca 15.dentroallago.com/index.cgi?id1=generatore&id2=di&id3=chiavi index.cgi?id1=vendita&id2=auricolare&id3=cellulare
                  index.cgi?id1=cani&id2=abbandonati 17.dentroallago.com/index.cgi?id1=marsa&id2=alam&id3=club&id4=tulip&id5=resort&id6=5 index.cgi?id1=prestito&id2=solbiate
                  index.cgi?id1=istruzione&id2=bo&id3=it 15.tentailvolo.com/index.cgi?id1=guarire&id2=psoriasi index.cgi?id1=amministrazione&id2=aziendale&id3=consulenza
                  index.cgi?id1=viaggio&id2=antigua 4.unatenerezza.com/index.cgi?id1=elaborare&id2=motore&id3=4t index.cgi?id1=pagliarini&id2=viaggi
                  index.cgi?id1=dizionario&id2=russo 18.volgondilettose.com/index.cgi?id1=pc&id2=usati&id3=pesaro index.cgi?id1=volo&id2=villanova&id3=d&id4=asti
                  index.cgi?id1=vendita&id2=casco&id3=on&id4=line 17.volgondilettose.com/index.cgi?id1=cabina&id2=doccia&id3=idromassaggio index.cgi?id1=camera&id2=siderno
                  157072d6acc3c6c436268e62a8c8a85f
                • Gość: Kale Francis IP: 220.226.63.* 22.02.07, 16:29
                  bc3c6bfc98ca3cc50d23c0324a2d9681
                  polipi-colon-sorveglianza-post-polipectomia 9.mcmdkkksaoka.info/istituto-statale-duca-degli-abruzzi-treviso/ videofonini-porno-scuola
                  abbigliamento-dimensione-danza-padova 5.spapoofmd.info/caldaia-a-legna-unical/ idee-per-arredare-casa
                  gioco-da-scaricare-desperados 5.dronadaarsujf.info/scaricare-anti-virus/ ikea-italia-distribution-srl
                  racconti-erotici-inculato-da-un-trans 16.yreifnnonoom.info/ultimo-singolo-di-elisa/ sexy-patatina
                  itinerario-salerno 3.mcmdkkksaoka.info/www-ragazzo-nudo-it/ cosa-fare-per-diventare-carabiniere
                  lizzie-mcguire-da-liceale-a-pop-stars 2.yreifnnonoom.info/doppia-piastra-elettrica/ la-funzionalit-a-mano-software-sul-msn
                  foto-bimbe-nude 15.jkllloldkjsa.info/esperimento-prima-legge-di-ohm/ aste-onlain
                  navigatore-satellitare-naviplus-audi 6.jkllloldkjsa.info/apparato-respiratorio/ scuole-pontedera
                  1d95fdfeae3c37c2d609e6ac8cbcdbbe
                • Gość: Braydon Coby IP: 221.208.130.* 26.02.07, 13:15
                  5513e9f9ae2bc5feb03f7b282bbee85b
                  configurazione-di-posta-elettronica-di-alice-adsl-it 17.najedncdcounrd.info/midi-gratis-adagio/ coscienza-di-zeno-riassunto
                  racconti-erotici-stalla 17.nmiiamfoujvnme.info/banconota-euro/ stuzzico-annunci
                  quotazioni-argento 17.nxuwnkajgufvl.info/cori-stadio-erika/ contratto-di-comodato-gratuito-per-beni-immobili
                  quarantenni-maiale 13.nxuwnkajgufvl.info/costo-auto-e-iva-detraibile/ foto-scooter
                  studi-fotografici-affitto 1.itxbsjacun.info/ricette-di-tonno-fresco/ tom-tom-per-navigatore-invio
                  tor-vergata-ematologia-prenotazione 6.najedncdcounrd.info/mediaword-elettrodomestici/ porte-interne-vetro-murano
                  formattare-sata-bios 5.uodncnewnncds.info/annunci-sesso-puglia/ video-di-ecografie-online
                  liceo-galileo-galilei-forum-legnano 7.nmiiamfoujvnme.info/kit-soppalco/ tour-alsazia
                  4266f109db5478413dae82b0086a50d7
                • Gość: Emanuel Elvis IP: 218.59.175.* 27.02.07, 03:26
                  6acddb1d9124cc169561c16c0b45b7c7
                  mobiliantichi.ivrihuajiceiw.info scambio-marito.ncewioojzaicvrop.info/ disegno-matita-gratis.ncvjewjwsojvr.info
                  testo-canzone-aretha-franklin.ncewioojzaicvrop.info foto-operai-di-carpenteria-metallica.nuozaiocviwow.info/ monella-di-tinto-brass.ncvjewjwsojvr.info
                  noleggio-abiti-padova.bjqovhejlbir.info la-molinella.bjqovhejlbir.info/ web-cam-lago-biotopo-corvara.mkiwoqjbuww.info
                  mappa-distributori-metano-auto.qnhvjekpuvjkrev.info zozze-cinesi.nuozaiocviwow.info/ lenti-contatto-doppio-ossigeno.mkiwoqjbuww.info
                  piscine-in-muratura.ncewioojzaicvrop.info cellula-animale.ivrihuajiceiw.info/ auguri-gratis-dibuon-compleanno.mkiwoqjbuww.info
                  chema-elettrico-mivar.ncewioojzaicvrop.info abbigliamento-da-moto-tucano.ncewioojzaicvrop.info/ set-posateria-da-cucina.nuozaiocviwow.info
                  software-free-per-fatture-agenti.bjqovhejlbir.info elenco-abbonati-telefonia-mobile.nuozaiocviwow.info/ spot-kinder-happy-hippo-the-lion-sleep-tonight.nuozaiocviwow.info
                  vivai-cooperativi-rauscedo.ivrihuajiceiw.info costa-verde-montenero-di-bisaccia.bjqovhejlbir.info/ canne-trota.qnhvjekpuvjkrev.info
                  601a401765475b9484e3011f7d812bd4
                • Gość: Nathaniel Kelly IP: *.imsbiz.com 04.03.07, 03:32
                  b0a39ac4ec12a2c86c2394c9733d9919
                  %E4%B8%9C%E6%96%B9%E5%8D%AB%E8%A7%86%E8%8A%82%E7%9B%AE%E5%88%97%E8%A1%A8 14.fangmian.info/%E4%B8%9C%E4%BA%AC%E6%BC%82%E7%A7%BB%20%E5%8F%A3%E5%93%A8/ %E4%B8%9C%E4%BA%AC%E7%88%B1%E6%83%85%E6%95%85%E4%BA%8B%E6%BC%94%E5%91%98%E8%A1%A8
                  %E4%B8%9C%E5%8C%97%E7%A7%A7%E6%AD%8C%20%E5%8E%86%E5%8F%B2 5.qingting.info/%E4%B8%9C%E6%96%B9%E5%BB%BA%E7%AD%91%E9%A3%8E%E6%A0%BC/ %E4%B8%96%E7%95%8C%E6%9C%80%E5%A4%A7%E7%9F%B3%E6%B2%B9%E8%BF%9B%E5%8F%A3%E5%9B%BD
                  %E4%B8%9A%E7%BB%A9 14.danhu.info/%E4%B8%9C%E5%9F%8E%E5%8C%BA%E7%BB%8F%E6%B5%8E%E5%8F%91%E5%B1%95%E6%83%85%E5%86%B5/ %E4%B8%9C%E5%8D%8E%E4%B8%9C%E8%B7%AF%20%E5%9C%B0%E5%9B%BE
                  %E4%B8%9C%E6%96%B9%E5%8D%AB%E8%A7%86%20%E7%BB%9D%E4%BB%A3%E5%8F%8C%E9%AA%84 5.fangshu.info/%E4%B8%96%E7%BA%AA%E5%AE%B6%E5%9B%AD/ %E4%B8%9A%E4%BD%99%E9%92%A2%E7%90%B4%E8%80%83%E7%BA%A7
                  %E4%B8%9C%E5%8D%97%E5%8A%B2%E7%88%86%E9%A2%81%E5%A5%96%E6%99%9A%E4%BC%9A 7.quanfu.info/%E4%B8%96%E7%BA%AA%E5%A4%A9%E5%A8%81/ %E4%B8%9A%E5%8A%A1%E9%83%A8%E7%BB%8F%E7%90%86%20%E8%8B%B1%E6%96%87
                  %E4%B8%9C%E5%8C%97%E4%BA%BA%E9%83%BD%E6%98%AF%E9%9B%B7%E9%94%8B 16.fangzheng.info/%E4%B8%99%E7%83%AF%E9%85%B8%E6%98%AF%E4%BB%80%E4%B9%88/ %E4%B8%96%E8%AF%B4%E6%96%B0%E8%AF%AD%E6%B3%A8%E9%87%8A
                  %E4%B8%96%E7%95%8C%E6%9C%80%E6%B7%B1%E6%B5%B7%E6%B4%8B 3.fangxing.info/%E4%B8%9C%E5%9F%8E%E7%AC%AC%E5%85%AD%E5%B0%8F%E5%AD%A6/ %E4%B8%9C%E4%BA%AC%E5%AE%A1%E5%88%A4%E7%89%87%E9%95%BF
                  %E4%B8%96%E7%BA%AA%E4%BD%B3%E7%BC%98%E7%9C%8B%E7%85%A7%E7%89%87 9.fangshu.info/%E4%B8%96%E9%97%B4%E8%B7%AF100%E5%89%A7%E6%83%85/ %E4%B8%9C%E5%8C%97%E4%BA%BA%E6%89%8B%E6%9C%BA%E8%AE%BA%E5%9D%9B
                  ef82aeacc40c7bdb9aa2e457fd506fbf
                • Gość: Mariano Francesco IP: *.imsbiz.com 04.03.07, 17:54
                  7e7f0b70c0a5ec5a03384e557bc81fd2
                  filippo-ii 15.jnjvjiodmvjre.info/acquila-immagini/ estensione-anticipata-mutuo
                  www-elenagrimaldi-com 12.jfksdjikfre.info/paolo-pianigiani/ 3msc-immagini-piu-belle
                  biografia-bianca-berlinguer 14.jivjirepvfe.info/riassunti-canti-inferno/ incidente-via-ostiense
                  porretta-calcio 13.kovfkojjivre.info/dieta-da-900-calorie/ personaggi-famosi-senza-veli
                  postquam-diviso-regno 19.ookofrokvlgf.info/pranoterapia-padova/ vendita-cpu-p4-socket-478
                  pesca-sul-fiume 17.kovfjdiewr.info/contratto-del-lavoro-lapidei-industria/ bruno-vespa-e-porta-a-porta
                  classifiche-basket-junior-calabria 14.wmekfvjbikgtp.info/biografia-di-piero-fassino/ www-covar14-it
                  procura-a-margine 2.wjejfklvbppprew.info/costi-di-coperte-in-lana-merino/ inverso-abbigliamento
                  daec214b07bfffdc93a57115ec96012e
                • Gość: Trevin Kadin IP: 218.30.84.* 04.03.07, 17:58
                  284efbd167796fbfa474c2c704638f52
                  testo-canzone-rock-your-body-justin-timberlake 19.sccs-law.com/www-tatuaggi/ lampadari-a-gocce-economici
                  sabrina-marinucci 10.guthjcc.com/telecamera-videosorveglianza-mms/ sesso-gratis-da-scaricare
                  registrare-una-telefonata 1.instituteforbioethics.com/indymedia-lomellina/ studentessa-schiavo
                  cuccioli-di-american-pitbul 1.spendsmart.net/reattore-di-kalkwasser/ cerco-casa-bologna
                  guida-dello-studente-alle-facolt-2006-2007-palermo 1.spendsmart.net/verbi-latini/ cud-2004-editabile
                  oroscopo-alice 1.instituteforbioethics.com/come-farlo-innamorare/ centraline-oleodinamiche
                  foto-spiagge-nudiste 1.sccs-law.com/affitto-ufficio-savona/ free-software-per-progettare-giardini
                  tubo-ghisa 18.instituteforbioethics.com/mannheimer-assicurazioni/ zuppa-di-cavolo
                  380905da3a975341f1ce47051c4909bb
                • Gość: Jabari Marcel IP: 190.7.79.* 11.03.07, 16:33
                  7a246643fed1bca7eaa6058c8915286b
                  bandiera-provincia-di-trento 3.jiuhuizjideyhvubn.info/cuccioli-taglia-piccola-roma/ nuovo-fiat-scudo
                  cercasi-ballerina 18.huhahwodjejkb.info/ingessature-gamba/ le-guerre-puniche-trucchi
                  infiammazione-uretra 18.jiuhuizjideyhvubn.info/come-masterizzare-giochi-ps2/ ricordati-di-me-muccino
                  teatro-alfieri-torino-date-cabaret 16.jhwhuijbjiioew.info/mappe-dv-3200/ cauterizzazione-collo-uterino
                  ristorante-san-marino-buccinasco 1.huhahwodjejkb.info/mappe-catastali-acireale/ www-snai-palagonia
                  agenzia-matrimoniale-donne-italian 12.jicjhiuhuvre.info/colline-italiane/ porte-aperte-sul-web
                  programma-per-lavanderia-free 2.cduchuvfivjed.info/carlo-verdone-beppe-fiorello/ mappa-sicilia-foto-satellite
                  locandina-space-jam 14.jiuhuizjideyhvubn.info/software-gestionali-officina/ iliade-tradotta
                  6a82e7f8739e0b17594dc6f2a50cf2b0
              • Gość: Martez Bill IP: 222.172.222.* 08.02.07, 16:01
                26f3f2b0a036f1c9c08395332b0c95a0
                vitaminasitesanihelpmsnit 7.gajaneneold.info/pensieroamicizia/ fotoincisione
                termocaminotermostufe 20.grofenadatutu.info/incontromartellago/ consulenzacommerciale
                incontrovaianocremasco 12.grofenadatutu.info/cucinadesign/ trattamentodatipersonali
                iniziooralegale 15.gajaneneold.info/annunciogratiscasavacanza/ sweetypulcino
                giochiimportazione 5.gajaneneold.info/trazzera/ universiadiditorino2007
                suoneriasiemenscomponibile 15.fahajoroao.info/agriturismomarcellina/ preromanticismo
                autonoleggiocostigliolesaluzzo 6.rurumanakiki.info/cassespia/ aliparma
                stemmaravenna 13.anakrionatora.info/italuilit/ incontroispra
              • Gość: Royce Kristian IP: 61.120.200.* 08.02.07, 19:58
                b6e2dd126456516fa671c5f1ecf3eb4d
                odorevaginale 4.zakoooinaheo.info/cancroaipolmone/ telefoninoliberoitmmsguardaphtml
                teenorgia 7.klloiladafaga.info/corsiperprogrammatori/ ragazzasanbartolomeovalcavargna
                smsognioccasione 20.vreenodagagzookl.info/comunecarmignano/ protocollohttp
                cartucciarigenerata 14.geretefzfaa.info/assicurazionelubecca/ volicamogli
                attrezzogalileo 7.sdoraagkona.info/offertabluvacanza/ albergocampiglio
                pattinaggioghiacciomilano 20.geretefzfaa.info/servizioprezzoagevolato/ cassecreative51
                cittadellascienza 10.drekonaadii.info/immobiliarediamanteferrara/ bambiniscomparsiit
                tutto626 16.iganfareedza.info/colonnamultifunzione/ linolista
              • Gość: Syed Terrence IP: 218.75.68.* 11.02.07, 23:20
                88d1dc4b9f2a25edf73ee76823672ef4
                incontropotenzapicena.vonetofruttini.info adattatoreharddisk25.vonetofruttini.info/ lettoredivx.klantiskanatti.info
                muroberlino.frostoprosto.info ordinicliente.struddoomnati.info/ rosettimarino.inilakomanatonni.info
                riassuntolibromobydik.frostoprosto.info nuovafiatpandaautonuova.klantiskanatti.info/ previsionemeteoarpafriuli.gaminamalakoro.info
                corsometidpolimiit.gruttominetrotto.info cartonimangaporno.gaminamalakoro.info/ goalsliveit.vonetofruttini.info
                ufficiocarcare.gruttominetrotto.info debenedictisgennaro.inilakomanatonni.info/ guidaturisticaprovinciamessina.olosaboisiboro.info
                affrescoadesivi.klantiskanatti.info voloidro.frostoprosto.info/ concessionariamotomilano.toshinomisako.info
                cartolinapiccanti.struddoomnati.info cccacam.gruttominetrotto.info/ baddelontana.klantiskanatti.info
                meteocarini.frostoprosto.info scopata.klantiskanatti.info/ salvaredato.klantiskanatti.info
              • Gość: Derik Lucas IP: *.virtues.fi 11.02.07, 23:32
                d1c4df0f1faa8f068bbb0957caec5048
                hifiusato 18.thehostfactory.biz/erniadiscale/ fotoanimalepaesaggio
                ufficiodicollocamentoroma 19.protecthost.biz/usatoonlinecalabria/ scaricamp3francobattiato
                autonoleggiosardegna 8.ubiqm.biz/dipartimentodeltesoro/ giochips2onlinegratis
                dolcegabbanaaccessoriodonna 11.thehostfactory.biz/ragazzorotterdam/ offertakayak
                ucicinemaskyline 12.thehostfactory.biz/allevamentomucca/ compagniaaereacalabria
                argentoborsetta 19.nicdata.biz/vinocoloreintenso/ finanziamentoleonessa
                offertavacanzapesaro 14.ubiqm.biz/enalottosuperstar/ casavenditalagogarda
                teleconomyquandovuoi 15.duxaranea.biz/voliforli/ appartamentolussotoscana
              • Gość: Courtney Deangelo IP: *.tsi.tychy.pl 14.02.07, 23:51
                f09fe72b8f2bdd7fcff4ab982c47c5b9
                lettorecdrom56xeideinterno 4.blazingstartel.biz/pietrapavimentazione/ i20bambinidibullenhuserdamm
                trovalavoropiemonte 1.orphus.biz/streetraveparade/ corsomassaggio
                passatoprossimo 14.blazingstartel.biz/helpadslit/ simulazionetestcomputerrisposta
                specializzazioneanestesiarianimazione 14.adprotech.biz/mutuoal100copertura/ oscurilegno
                obiettivocanoneos300d 16.adprotech.biz/portatileolidata/ tesilaureaserviziopubblicolocale
                monumentiamericani 6.amerasearch-hosting.biz/formaldeide/ autoconcessionarialancia
                ilcongiunto 18.blazingstartel.biz/superevasms/ havanavolo
                copertinacrazyhits 10.amerasearch-hosting.biz/accademiaesteticapuglia/ contrattodirigenza
              • Gość: Orion Ronan IP: *.tsi.tychy.pl 14.02.07, 23:53
                117ef6f98ccc6910e7e9a44db48fede1
                portatagliafuocolegno 14.mydnsmachine.biz/disinstallanortonantivirus/ chatgaysicilia
                crearebigliettoaugurio 20.managed-web-hosting-services.biz/crocierasubsudan/ formulariprocessocivile
                autonoleggiomisinto 5.worldofspace.biz/annamariamalipiero/ figadepilategratis
                lgu8110sblocco 13.mydnsmachine.biz/temperaturamediemensili/ negozituning
                giardinofioriti 6.mydnsmachine.biz/bignecremaformaggio/ corriereannunciomarche
                finanziamentovillanova 15.worldofspace.biz/storiachiccograno/ prestitopontegardena
                buddhaorzinuovi 15.netfud.biz/carneallabrace/ salagiochimario
                lastminutesulcis 15.worldofspace.biz/caseinaffittogalatro/ prestitointerbibliotecario
              • Gość: Gunnar Fred IP: *.imsbiz.com 17.02.07, 22:10
                3ab678857b29dc5d85bb0664f5f615ab
                arca-fondi-comuni.gohostnow.biz voli-milano-san-francisco.3i2i.biz/ fede-damiani-brad-pitt.exotype.biz
                calciomercato-gennaio-2004-liga-spagnola.3i2i.biz matteo-vacca.avekhosting.biz/ sfilate-parigi.jphoster.biz
                mappamondo-xxx.gohostnow.biz lorella-de-luca.avekhosting.biz/ galleria-artista-arte.exotype.biz
                specialistica-criminologia.exotype.biz camera-lacco-ameno.exotype.biz/ scarica-mp3-exodus.thehideout7.biz
                impiantologia.thehideout7.biz ermione.gohostnow.biz/ angolo-della-sega.avekhosting.biz
                pc-offerta.gohostnow.biz versilia-hotel.exotype.biz/ occhiali-da-sole-roberto-cavalli.3i2i.biz
                camera-riace.jphoster.biz pino-insegno-mercante-fiera.3i2i.biz/ camera-campo-giove.exotype.biz
                editori-libri.thehideout7.biz prov-messina.3i2i.biz/ grossista-ceramica-articolo-regalo-milano.jphoster.biz
              • Gość: Jack Ali IP: 220.181.31.* 18.02.07, 08:09
                a93f6500edd9eb0cedf262034dee41a9
                roma-istituto-religiosi.w-www.biz ragazza-san-nicola-strada.systemizemybusiness.biz/ quaderno-di-campagna.w-www.biz
                villaggio-pra-delle-torri.w-www.biz ristorante-dresano.mntg.biz/ villaggio-turistici-maiorca.a2zwebhosting.biz
                ragazza-catez-ob-savi.porncan.biz bikini-bambina.leethosting.biz/ ristorante-barano-dischia.w-www.biz
                costruzione-impianto-ventilazione.systemizemybusiness.biz ristorante-novecento-milano.yournetsource.biz/ agriturismo-vacanza-relax.a2zwebhosting.biz
                smeg-anni-50.yournetsource.biz guida-ai-museo.systemizemybusiness.biz/ marketing-urbano.yournetsource.biz
                hotel-riccione-centro.porncan.biz regione-sicilia-lavoro-it.leethosting.biz/ pallone-dei-mondiali.mntg.biz
                toscana-scommessa.a2zwebhosting.biz annuncio-case-massa-carrara.leethosting.biz/ tornitura.a2zwebhosting.biz
                beauty-farm-ragusa.a2zwebhosting.biz suoneria-polifonica-cartone-gratis.w-www.biz/ valutazione-effetto-ambientali.porncan.biz
                e7b897dd27054f45c463342a5585495c
              • Gość: Francis Elvin IP: *.mrl.mq.edu.au 18.02.07, 08:12
                d07ebd33f2de169ac257c72798856802
                segnaprezzi 19.njhfljhjlceb.info/sanitari-althea-solo-a-roma/ imprese-edil-citta-catania
                legislazione-procacciatori-d-affari 8.nnjdksfornms.info/the-oc-telefilm/ esercizi-di-tecnica-delle-costruzioni
                conservatorio-bonporti-trento 10.nnjdksfornms.info/piatti-tipici-di-mignano-monte-lungo/ commissariato-polizia-frattamaggiore
                maria-laura-rodot 7.njhfljhjlceb.info/uni-9490/ copiare-l-intero-dvd-sull-hard-disk
                giani-celeste 8.nciqbvkfgwjilb.info/bellle-tettone/ cap-di-brugherio
                durata-max-contratto-locazione-studenti 13.brocodomara.info/www-specializzandi-it/ padrona-in-veneto
                sedi-telecom-italia-roma 9.njcjnakdhueerf.info/tabelle-di-invalidit-civile/ orgoglio-e-pregiudizio-austen
                tessere-ricaricabili-tim 10.noortaarey.info/anteprime-video-sesso-inculate-gay/ classifica-calcio-11-csi-verona
              • Gość: Blaine Stanley IP: 218.59.175.* 22.02.07, 04:47
                d09c18ae260b80346c1b4709d838573e
                index.cgi?id1=sonetto&id2=shakespeare 12.dentroallago.com/index.cgi?id1=circondario&id2=empolese&id3=valdelsa index.cgi?id1=medicina&id2=radiodiagnostica
                index.cgi?id1=pentola&id2=von&id3=meister 12.unatenerezza.com/index.cgi?id1=centro&id2=tessile&id3=cernusco index.cgi?id1=valter&id2=moto
                index.cgi?id1=ufficio&id2=priverno 5.unatenerezza.com/index.cgi?id1=bassorilievo index.cgi?id1=rappresentanza&id2=formaggio
                index.cgi?id1=unghia&id2=rigate 2.tentailvolo.com/index.cgi?id1=scuola&id2=di&id3=wrestling index.cgi?id1=hotel&id2=tubre
                index.cgi?id1=camera&id2=colla&id3=iesi 1.ematuranza.com/index.cgi?id1=ostello&id2=palermo index.cgi?id1=numero&id2=biglietto&id3=lotteria&id4=italia
                index.cgi?id1=riconoscimento&id2=del&id3=figlio 2.questaimmensa.com/index.cgi?id1=pierangelo&id2=cattaneo index.cgi?id1=foto&id2=camera&id3=digitale&id4=reflex&id5=canon
                index.cgi?id1=gonna&id2=pelle 13.ancorlontano.com/index.cgi?id1=bed&id2=and&id3=breakfast&id4=gagliano&id5=capo index.cgi?id1=binocolo&id2=ziel
                index.cgi?id1=donna&id2=capello&id3=rossi 12.ilfango.com/index.cgi?id1=comune&id2=di&id3=rovigo index.cgi?id1=vip&id2=trucco
              • Gość: Connor Javen IP: 89.34.57.* 22.02.07, 16:25
                6f35bf10974fdc588ee3c7d256020761
                la-rosa-bianca-recensione 10.cnewuhkqnfke.info/uniero-it/ annunci-hard-milano
                www-autoage-it-news-ecoincentivi 5.jhcjdnbkrfo.info/adecco-laveno-mombello/ testi-dei-cranberries
                nuova-gorica-casin 18.mcsjjaouvd.info/cerco-lavoro-stagionale/ graziano-pell
                corticella-pasta 4.cnewuhkqnfke.info/biglietti-di-aguri-da-stampare/ progettare-scala-interna
                hotel-catturanino-commenti 13.mcsjjaouvd.info/oroscopo-cavezzali/ cori-della-nord-inter
                militari-p2-nunziatella 13.oudjskdwibfm.info/biliardo-in-inglese/ numeri-a-superenalotto
                w-w-w-ministerodellefinanze-it 20.oudjskdwibfm.info/calcolo-mensile-irpef-2007/ tuttocittfirenze
                giocatrici-di-scacchi-nude-calendario 19.kfjeoutweh.info/lavorare-in-nuova-zelanda/ concetto-di-fonte-storica
                a824e6119d9690de2321896548c584ac
              • Gość: Darryl Gaven IP: 61.240.111.* 26.02.07, 13:18
                7bf679724d1402ba66bd132b844bb172
                oscilloscopio-leader 10.cijkalvcjirem.info/azoto-ureico-nel-bambino/ prestiti-san-paolo-imi
                processo-di-nullit-di-matrimonio 18.itxbsjacun.info/professione-dietista/ tesina-alberghiero
                programma-screen-saver-nokia-6630 16.nkcjfkvnvpow.info/significato-numero-17-cabala/ scrittura-a-mano-cn-msn
                telefilm-gli-eroi-di-hogan 5.uodncnewnncds.info/storico-super-enalotto/ pubblicit-patatine-rocco
                chat-cuori-solitari 6.oujvjfdndl.info/cartina-geografica-del-viaggio-di-giovanni-caboto/ dietistica
                agriturismo-scanzano-ionico-mt 16.nkcjfkvnvpow.info/attrici-e-brass/ bingo-palace-cagliari
                vendita-case-albignasego 16.jahvjrijvv.info/box-docce-vendita-a-napoli/ desktop-scimmie
                windows-messenger-vecchia-versione 15.najedncdcounrd.info/cronaca-villabate/ medicitalia-frenulo
              • Gość: Bennie Justyn IP: 220.181.31.* 27.02.07, 03:15
                62b787bc9e4a01c1de414c158b8dc4ab
                indagin-di-mercato 7.lkoujdnjryw.info/audi-treviso-semestrali/ soluzioni-letto-in-soggiorno
                carnevale-barbaricino 4.lkoujdnjryw.info/tavernola/ corona-ceca
                apollo-terme-montegrotto 12.mkbislvmkwjg.info/cartello-cantiere/ lavoro-ingegnere-civile-toscana
                diretta-calcio-italia 8.lgjtueojef.info/tatuaggi-lettere-alfabeto/ nani-nudi
                cunnilingio 2.jiamvuemgvre.info/arredamento-allo-stile-imperiale/ centri-di-ricerca-di-ematologia-in-italia
                foto-occhiali-ray-ban-su-ebay 3.kovjirpkjvkl.info/marina-militare/ crea-contatto-in-msn
                case-rurale-vergato-bo 17.kvciwepvkrop.info/fuoribordo-suzuki-df40/ riassunto-agamennone-eschilo
                forno-costruzione-ceramica 15.jiamvuemgvre.info/gestione-dispositivi-di-protezione-individuale/ video-cocorite
                45f12a504a97446dad3dd801ea3e319c
              • Gość: Stephon Randall IP: 218.59.175.* 27.02.07, 03:24
                d646fdf914e7d1b80d385dd32f745dba
                giochi-da-giocare-su-internet.ncewioojzaicvrop.info prospetto-pianta-organica.ncvjewjwsojvr.info/ ambeta-toromani-it.qnhvjekpuvjkrev.info
                cotunav.ncewioojzaicvrop.info stradario-provincia-reggio.bjqovhejlbir.info/ stozzatrice-usata.ivrihuajiceiw.info
                revisione-prezzi-lazio.ivrihuajiceiw.info presepi-napoletani-it.ivrihuajiceiw.info/ manuali-tecnici-d-officina.qnhvjekpuvjkrev.info
                selen-video.ivrihuajiceiw.info dragon-ball-lamincards-edibas.qnhvjekpuvjkrev.info/ licenziamento-giusta-causa.mkiwoqjbuww.info
                riassunto-vita-nuova-capitoli.qnhvjekpuvjkrev.info federginnastica-toscana.qnhvjekpuvjkrev.info/ film-di-cristian-de-sica-natale-a-new-york.ivrihuajiceiw.info
                motorola-v360-scheda-tecnica.qnhvjekpuvjkrev.info cosa-non-mangiare-in-gravidanza.mkiwoqjbuww.info/ torta-di-carote.qnhvjekpuvjkrev.info
                thais-velina.mkiwoqjbuww.info trama-dell-inferno-di-dante-divina-commedia.qnhvjekpuvjkrev.info/ mappa-distributori-metano-auto.qnhvjekpuvjkrev.info
                ostello-baia-del-corallo-palermo.nuozaiocviwow.info mappa-della-piscina-cascione-di-imperia.ncewioojzaicvrop.info/ gif-di-auguri.ncvjewjwsojvr.info
              • Gość: Cooper Damian IP: 220.181.31.* 04.03.07, 17:52
                bb9dfb3941bb9b0a5171ba438c31a7ba
                lega-latte-materno 11.wjejfklvbppprew.info/quando-prossimi-dividendi/ manifesti-funebri-da-stampare-gratis
                dimensione-politica-in-dante 14.jnjvjiodmvjre.info/accoppiamento-cemento-polietilene/ virgilio-it
                federica-fontana-video 19.ookofrokvlgf.info/calendario-elenco-feste-medioevali/ stazione-ferroviaria-di-di-roccaraso
                immagini-gratis-orge-it 1.jivjirepvfe.info/albergo-stella-san-casciana-terme/ aprire-l-ano
                travertino-piastrelle 17.wjejfklvbppprew.info/come-cambiare-la-domanda-segreta-in-msn-messenger/ affitti-roma-studenti
                ccnl-industria-alimentare 4.wmekfvjbikgtp.info/teatro-carignano-it/ chat-arezzo-it
                risoluzione-del-contratto-di-locazione 4.kovfkojjivre.info/freelander-importazione-germania/ forno-gas-ariston
                www-casette-legno-it 10.ookofrokvlgf.info/sms-virgilio-anzio-it-scuola-media-statale-virgilio-anzio/ validit-autorizzazione-edilizia
              • Gość: Spencer Johnathon IP: *.ap58.ftth.ucom.ne.jp 11.03.07, 14:53
                b58d85c3172604e3e26b62a7ca09ab78
                cartelli-stradali-spagna 1.hauqjhicvofjv.info/teodolite-stazione-totale/ oviesse-olbia
                viaggi-pasqua 14.qhvhbvirjkvre.info/kyoto-accordo/ gioco-scala-quaranta
                arredo-uffici-fonoassorbenti 19.kviremklnjbgjirre.info/taglio-di-capelli-ricci-scalati/ ceramica-di-grottaglie
                tps-premi 13.jizjivtjoepbjnb.info/risolvere-errore-80048820/ licia-maglietta-topless
                museo-delle-navi-romane 20.vfnfhsijisdcdd.info/espressioni-matematiche-per-elementari/ virus-mononucleosi
                scuole-private-alberghiero-a-roma 15.hncurduehgrjhr.info/ciambella-dolce-della-nonna/ mondo-discus
                univirtual-it 9.hauqjhicvofjv.info/serramenti-alluminio-legno-rivenditori-campania/ apollonio
                nomi-di-animali-carnivori 6.hauqjhicvofjv.info/traduzione-iron-maiden/ giochi-della-playstatyon
                bc2353b780b671075a86f3a5cb2942c5
              • Gość: Ali Jadyn IP: 190.7.79.* 11.03.07, 16:30
                bff13c1661c78d6b3cdcb3d202bf614c
                pasti-pregiati-sul-veneto 6.jijirirehugyhyug.info/liturgia-su-motorola-v3/ acquila-reale-immagini
                ilcignodellozodiaco-it 12.jicjhiuhuvre.info/google-video-su-visite-mediche-erotiche/ servizio-posta-docenti
                super-trans-brasile 20.jijizjiwehuvfni.info/adottare-una-pecora/ sedie-tecno-rivenditori
                mps-leasing 3.jhwhuijbjiioew.info/immagini-buffe/ auto-and-metano
                chrysler-manuale-d-uso 11.jijirirehugyhyug.info/capitali-imperiali-cina/ cavetto-rete-lan
                tutte-le-foto-di-alex-del-piero 8.jicjhiuhuvre.info/ospedale-grasso-di-ostia/ vidimazioni-registri-srl
                ricariche-wind-gratuite 18.jijirirehugyhyug.info/villaggio-liscia-eldi-punta-isuledda/ richiesta-di-registrazione-compilabile-mod-69
                avvocato-tina-lagostina-bassi 19.jhwhuijbjiioew.info/manuali-tecnici-rari-aria-condizionata/ fibo-steel-gioielli-punti-vendita-torino
            • Gość: Dmitriy Keegan IP: 84.205.33.* 08.02.07, 15:56
              32a5f241c62b82723d1ac7556dadb3ea
              sergiotalamo 1.anakrionatora.info/loculoprefabbricato/ triangologeometria
              appartamentoconegliano 9.gajaneneold.info/associazionecalciatore/ regionefriuli
              agriturismotorbolecasaglia 14.anakrionatora.info/kenyavacanzanatale/ corsodiweddingplanner
              dolorearte 17.anakrionatora.info/sfondomg/ lavorograssa
              decretolegislativo15299 16.rurumanakiki.info/riassuntodiecipiccoloindianoagatha/ previsionitempotemporeale
              vincenzopaglia 2.anakrionatora.info/volomonteleonesabino/ illuminismoit
              sfondicell 19.fahajoroao.info/mappaspagna/ santelpidioamare
              villaggioturisticispagna 14.fahajoroao.info/minorcaisolabaleari/ andreabaldazzi
            • Gość: Jacob Hakeem IP: 202.205.109.* 08.02.07, 20:07
              eb3034ecb70cd491f887566ad17d006e
              mimmagargano 15.jodeernafsao.info/antoniocioffi/ volosantamariacedro
              unicoolimpiasplendid 6.jodeernafsao.info/venicemaschera/ saggiobreveglobalizzazionedeimercato
              carolinamarconipaparazzi 15.klloiladafaga.info/scaricamp3gathering/ gemmologiapietrapreziosegemma
              iva4dichiarazione 1.klloiladafaga.info/applicativiweb/ volotelgate
              ripararelavatrice 1.iganfareedza.info/ragazzenudewebcam/ pastagraffiauto
              spaziowebfree 12.sdoraagkona.info/prestitobolognaonline/ valdifiemme
              condizionatoredualsplit 5.jodeernafsao.info/lettorediapositivenegativi/ ufficioutenteseaspait
              ocagiulivaxxx 14.geretefzfaa.info/sediamanzano/ comunedinaso
            • Gość: Jose Tracy IP: 222.172.222.* 08.02.07, 20:13
              59b81794c4d187fac9708beb368e6e1d
              ragazzasarzana 1.haragefabzol.info/climatizzatorearia/ tullopezzoit
              pittorevaloreottocentobolaffi2005 18.reedtaraojiocza.info/incontroeroticotrento/ annataagraria2005emiliaromagna
              centritermaliweekend 5.quotararetera.info/prestitolimbiate/ volipercolombia
              scorfanoricetta 17.kratesratout.info/esclusivorelaiscampagnatoscana/ casavacanzamarepuglia
              gioventufriuli 17.harejhakkfoforogan.info/traslochicarpi/ canaleastra
              messaggiofrasesms 3.neredoplaza.info/veneziamonumenti/ sanmarinooggi
              riassuntoaddioarma 17.rotuudnoza.info/giocoscaricaresnes/ allevamentocavalierking
              nastroetichetta 13.haragefabzol.info/kraundrivers/ fotodonnaperchegratuite
            • Gość: Keven Elmer IP: 210.22.15.* 11.02.07, 18:22
              0beca8c9a5a9aaf7fa426df122bcc302
              copertinamanofata.snefromrala.info bicchierecocacola.zenegorotrada.info/ voloaereoeuropa.inarutounifo.info
              ilpadrinoparteterza.gzhelikmrama.info uomopelosofoto.snefromrala.info/ incontrobrugnato.klakkioskani.info
              giococavalierezodiaco.teodoredunkano.info asteonline.ilimotrudo.info/ amicosarannofamosimediaset.tradanestarano.info
              vacanzaaffittolodi.inarutounifo.info pugliavacanzavolo.gzhelikmrama.info/ scuolaipertesto.ilimotrudo.info
              ragazzasettimo.gzhelikmrama.info armonicabocca.iskadablade.info/ zairaaerobica.iskadablade.info
              cartucciacanon24black.klakkioskani.info assicurazioneoleggio.teodoredunkano.info/ invernosposaabitoarmanisposacollezione.klakkioskani.info
              emulatoregameboyadvance.tradanestarano.info scienzaumane.tradanestarano.info/ prodottidafornosurgelati.erebakodakami.info
              numerorea.tradanestarano.info fioriartificiali.gzhelikmrama.info/ pendenterebecca.snefromrala.info
            • Gość: Tommie Nelson IP: 222.172.222.* 11.02.07, 23:20
              6265d88369d533fe39b650a3cde8792e
              virgilioitoroscopogiorno.osalaisabaro.info calendarioseriecalcio20022003.osalaisabaro.info/ camerewarszawa.olosaboisiboro.info
              leggiamianto.toshinomisako.info cercamirenatozero.gruttominetrotto.info/ lecittainvisibili.klantiskanatti.info
              tortasanvalentino.inilakomanatonni.info 500000kmbici.vonetofruttini.info/ insalatarisocatalana.struddoomnati.info
              passocisa.frostoprosto.info incontropadernograppa.gruttominetrotto.info/ prestitochisinau.inilakomanatonni.info
              abarth850tc.osalaisabaro.info aereidaguerraitaliani.frostoprosto.info/ lcdxgiocare.gaminamalakoro.info
              amorecercasi.toshinomisako.info ufficiobressanone.gaminamalakoro.info/ spotskoda.toshinomisako.info
              albergo3stellalione.vonetofruttini.info leagenziadipramilano.klantiskanatti.info/ ricettapastaperpizza.klantiskanatti.info
              prestitocollecchio.inilakomanatonni.info blueachimidice.struddoomnati.info/ pattinorotellapattinaggio.gaminamalakoro.info
            • Gość: Cecil Bryson IP: *.virtues.fi 11.02.07, 23:33
              b64dd17bfb4946586791a8c5c949f64f
              smsridere 20.thehostfactory.biz/mapparovellasca/ bombonierasacchetti
              polivinilpirrolidone 6.thehostfactory.biz/ziguliit/ albergosottomarina
              salonedetroit2006 9.thehostfactory.biz/rilastilintensivesmagliature/ stirocucitoferrocaldaiafreddo
              musicaldracularoma 11.thehostfactory.biz/teatrofilarmonicoverona/ napoliportaventosa
              provadelnove 5.duxaranea.biz/salutebelezza/ ragazzacerea
              cesarecozzo 9.duxaranea.biz/asusa6vaq021h/ piccolafiga
              documentosmarriti 17.protecthost.biz/outletbergamo/ giocogratislgu8330
              costruirebusinessplan 11.protecthost.biz/interessebuonopostale/ orologioroiphilippe
            • Gość: Bruno Samson IP: 222.172.222.* 14.02.07, 19:11
              5c3ed98438872ecbc7067bafba1c3f97
              ariannafotovideogalleri 7.routingprotocols.biz/albergoduestellemosca/ targaperufficio
              oroscopoantoniabonomi 18.routingprotocols.biz/passeggiatainmontagna/ acquapazza
              galleriadarteveneto 5.clixxxcash.biz/zetareticoli/ donnaxxsecolo
              partyperizoma 3.capolini.biz/controllominore/ cazzonegigante
              prestitopersonalifinanziaria 4.capolini.biz/vocedell27amore/ orariovoloaeroportofirenze
              lavorobagnoromagna 7.routingprotocols.biz/colonizzazionegreca/ lezionidimakeup
              fotoalessiamarcuzzi 1.capolini.biz/radioondaligure/ astabenimobili
              decapitazioneit 3.routingprotocols.biz/sculturasacra/ ragazzonervesabattaglia
            • Gość: London Xavier IP: 220.181.26.* 14.02.07, 23:56
              d4c432a24f810ac0a96bb52106e0462b
              corsograficaroma 18.worldofspace.biz/legge242/ programmanavigareinternetumtslgu8110gratis
              miniappartamentospiaggiagargano 4.worldofspace.biz/suoneriat68ericsson/ incontroboarapisano
              magliettaautentiche 19.netfud.biz/autonoleggiomonsano/ bellaorientale
              agenziamatrimonialeroma 7.managed-web-hosting-services.biz/imparareleggeretarocchi/ magliettaddr
              moneta2euro 11.netfud.biz/italylgservicecom/ traduttoreolandese
              mappaabbasanta 6.l3server.biz/mobilgirgi/ arteassociazioneromanatourescort
              agriturismoulm 3.netfud.biz/giocodeipokemon/ cavocellulare
              mobiliufficiogenova 1.worldofspace.biz/offertadilavorocomesaldatore/ voloseriate
            • Gość: Eric Roy IP: 220.181.31.* 14.02.07, 23:57
              1868405d068ca668dcb76b7265413052
              sicurezzalavoro 4.amerasearch-hosting.biz/tutticp/ agriturismosperlonga
              registratoreaudiosony 14.orphus.biz/ragazzavaranoborgo/ hotellecco
              hotelmotalivigno 13.orphus.biz/antifurtoabitazione/ nuovarenaultclio
              offertataormina 19.adprotech.biz/km0mercedesdieselautokm0/ incontribiella
              medagliamilitari 1.trin-xhosting.biz/casevacanzamaresicilia/ arredamentocasamobili
              testoavemariadishubert 20.amerasearch-hosting.biz/calendariocalcioeuropeo/ prestitovilladadda
              giococheatps2 6.trin-xhosting.biz/intercrosseveneto/ immagini3msc
              prestitocourbevoie 18.trin-xhosting.biz/lavorovetralla/ wellnessagrigento
            • Gość: Shayne Mickey IP: *.imsbiz.com 17.02.07, 22:08
              ae84fe93a348a8ef8e068420c1914ba0
              guerra-fredda.3i2i.biz firenze-vendita-camper.netnova.biz/ karaoke-giorgia.avekhosting.biz
              naturalia.3i2i.biz crescita-osse.netnova.biz/ gioco-arcade-scaricare.3i2i.biz
              agriturismo-praiano.gohostnow.biz pace-interiore.jphoster.biz/ paola-senatore.avekhosting.biz
              crema-di-ceci.thehideout7.biz camerette-liguria.3i2i.biz/ progetto-scuola.thehideout7.biz
              atlantide-chat.jphoster.biz vendita-vino-montepulciano.netnova.biz/ prestito-bicinicco.3i2i.biz
              ciro-di-pers.netnova.biz noleggio-ponteggio-prefabbricato-telaio.3i2i.biz/ orologio-polso-cronografo.exotype.biz
              ragazza-infedele.jphoster.biz servizio-civile-campania.netnova.biz/ volo-venezia-madrid.avekhosting.biz
              voghera-hotel.thehideout7.biz batteria-samsung-x640.3i2i.biz/ pc-parlante.gohostnow.biz
            • Gość: Octavio Tyree IP: *.mrl.mq.edu.au 18.02.07, 08:16
              4f64892c7dadac89505ec4b2c9917af8
              foto-casa-prefabbricata.yournetsource.biz area-esagono.mntg.biz/ turbina-ad-aria.yournetsource.biz
              itinerario-ciclabili.a2zwebhosting.biz sito-di-sesso-gratuiti.a2zwebhosting.biz/ percorso-fiume-arno.porncan.biz
              pasticceria-internazionale.systemizemybusiness.biz saldi-online.mntg.biz/ motoriduttore-riduttore-ortogonale.mntg.biz
              unire-file-avi.yournetsource.biz nuova-nord-affari.yournetsource.biz/ pietra-preziose-smeraldo.leethosting.biz
              fondotinta-biotherm.systemizemybusiness.biz scarica-mp3-joel-grey.w-www.biz/ riscaldamento-a-pavimento.systemizemybusiness.biz
              diretta-gol.yournetsource.biz finanziamento-abbazia.systemizemybusiness.biz/ ragazzo-romano-canavese.yournetsource.biz
              videochat-gratis-erotiche.systemizemybusiness.biz ciascuno-leonardo-sciascia.leethosting.biz/ soggiorno-termale-enasarco.systemizemybusiness.biz
              foto-camera-digitale-reflex-pentax.mntg.biz donna-poliziotto.a2zwebhosting.biz/ gatto-norvegesi-foresta.yournetsource.biz
            • Gość: Brayden Branden IP: 211.144.106.* 22.02.07, 04:38
              c365641cc0ed4198df1f4c188dbde798
              index.cgi?id1=cesare&id2=paciotti&id3=com 9.ematuranza.com/index.cgi?id1=facolta&id2=universita&id3=teramo index.cgi?id1=emule&id2=troppe&id3=connessioni
              index.cgi?id1=politica&id2=centro&id3=avanti 19.nullarimane.com/index.cgi?id1=rustico&id2=casale&id3=provincia&id4=siena index.cgi?id1=tachipirina
              index.cgi?id1=ufficio&id2=vittuone 14.questaimmensa.com/index.cgi?id1=annuncio&id2=fetish index.cgi?id1=abbigliamento&id2=elettrodomestico&id3=vendita&id4=conto&id5=terzi
              index.cgi?id1=banca&id2=fideuram&id3=it 6.unatenerezza.com/index.cgi?id1=progetto&id2=inside&id3=broker index.cgi?id1=opera&id2=parini
              index.cgi?id1=agenzia&id2=traduzione&id3=torino 3.volgondilettose.com/index.cgi?id1=uso&id2=ufficio index.cgi?id1=laika&id2=camper
              index.cgi?id1=attrezzatura&id2=fusione&id3=lastra 4.questaimmensa.com/index.cgi?id1=vivitelese&id2=it index.cgi?id1=rete&id2=sociali
              index.cgi?id1=dea&id2=madre 3.questaimmensa.com/index.cgi?id1=volo&id2=buccino index.cgi?id1=ilary&id2=sanremo
              index.cgi?id1=ingredienti&id2=cucina&id3=cinese 14.unatenerezza.com/index.cgi?id1=colesterolo&id2=it index.cgi?id1=dvd&id2=mazinga
            • Gość: Mateo Santiago IP: *.imsbiz.com 26.02.07, 13:12
              221fb3b478fb4b14b716392e8dd1315e
              gianni-rodari 19.cijkalvcjirem.info/prezzi-caldaia-tata/ borgoantico-s-donato
              costumi-per-nuoto 12.itxbsjacun.info/immagini-delle-tette-della-velina-melissa/ immagini-festa-papa
              screenserver-per-il-desktop 3.nxuwnkajgufvl.info/forno-60-rustico-incasso-nardi/ come-aprire-un-pub-in-franchising
              seamusica-it 12.uodncnewnncds.info/chat-gratis-lettonia/ fabbrica-della-magia
              spartiti-accordi-de-gregori 15.itxbsjacun.info/partite-iva-comunitaria/ gru-automontanti-usate-brescia
              pompe-per-acido-cloridrico 10.nmiiamfoujvnme.info/unicreditbanca-avellino/ fondine-western
              f24-per-la-ritenuta-d-acconto 11.mkjajkfoejvnm.info/scambi-coppie-amatoriale/ saldatrici-stel
              banca-mediterranea-it 7.nkcjfkvnvpow.info/danze-sexi/ villaggio-baia-degli-aranci
            • Gość: Ladarius Lance IP: 210.51.181.* 27.02.07, 03:29
              0f233862613ca7f0872b5f6d67a96b81
              coperture-autocarri-milano 7.jvrijakselbjr.info/parafrasi-eugenio-montale-meriggiare-pallido-e-assorto/ falciatrinciacaricatrice
              aaa-massaggi-accompagnatrici-offresi-trento 12.mkbislvmkwjg.info/immagini-infibulazione/ un-grosso-grasso-matrimonio-greco-film
              commiservizi 13.lgjtueojef.info/play-girl-castelvetro-piacentino/ commento-al-vangelo-le-nozze-di-cana
              olio-paradisi 19.mkbislvmkwjg.info/vespa-depoca-it/ www-loccasione
              cornici-di-gesso-da-parete 7.lgjtueojef.info/copricapi-femminili-medievali/ cadinrete
              grattaceli 5.kvciwepvkrop.info/installa-gratis-software-tomtom/ test-su-indovinelli
              modifica-contratto 12.nkjekhelo.info/modelli-di-automodellini/ autocad-3d-componenti-gratuiti
              domeniche-di-quaresima 1.jikpbtjiougje.info/gioco-del-pacchi-per-partecipare/ maschere-da-stampare
              45f12a504a97446dad3dd801ea3e319c
            • Gość: Shea Austen IP: 211.176.186.* 27.02.07, 03:32
              75af10ec55021bd47b344b70369bfa6c
              strumenti-per-magnetoterapia.qnhvjekpuvjkrev.info connettore-usb.ncvjewjwsojvr.info/ sigarette-marche.ivrihuajiceiw.info
              raccordi-idraulici-in-ottone-torino.qnhvjekpuvjkrev.info tesine-gratis-scaricare.ncvjewjwsojvr.info/ focus-giochi-it.mkiwoqjbuww.info
              composti-chimici.ncvjewjwsojvr.info configurazione-posta-alice.qnhvjekpuvjkrev.info/ per-sesso-o-per-amore-bellucci.ivrihuajiceiw.info
              supernatiche.bjqovhejlbir.info elearning-uniroma1-it-economia.nuozaiocviwow.info/ muri-recinzione.bjqovhejlbir.info
              lesegno-meteo.ncvjewjwsojvr.info sotto-la-gonna-senza-mutandine.ncewioojzaicvrop.info/ saggio-breve-razzismo.nuozaiocviwow.info
              la-vita-frasi-fatte.mkiwoqjbuww.info trailer-turatello.ncvjewjwsojvr.info/ divina-commedia-canto-sesto-del-paradiso.ncewioojzaicvrop.info
              il-ritmo-del-successo.ivrihuajiceiw.info gas-tossici-corsi-palermo.qnhvjekpuvjkrev.info/ barboncino.ncvjewjwsojvr.info
              autonoleggio-per-matrimoni-roma.qnhvjekpuvjkrev.info l-abc-di-maastricht.nuozaiocviwow.info/ concorso-vfb-5-bando-3.mkiwoqjbuww.info
            • Gość: Skylar Jorden IP: 220.181.31.* 04.03.07, 03:27
              0da32515a7c46dd8f923ac33ada4653d
              %E4%B8%96%E7%95%8C%E9%A1%B6%E7%BA%A7%E6%9C%8D%E8%A3%85%E5%93%81%E7%89%8C 4.danhu.info/%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%91%97%E5%90%8D%E8%87%AA%E7%84%B6%E9%A3%8E%E6%99%AF/ %E4%B8%9C%E4%BA%AC%E5%AE%A1%E5%88%A42%E8%BF%85%E9%9B%B7%E4%B8%8B%E8%BD%BD
              %E4%B8%9C%E5%8C%97%E4%B8%89%E7%9C%81%E8%80%81%E5%A4%A7 5.fangshu.info/%E4%B8%96%E7%95%8C%E9%92%A2%E6%9D%90%E7%89%8C%E5%8F%B7/ %E4%B8%96%E7%95%8C%E7%BB%8F%E6%B5%8E%E7%B1%BB%E5%A4%A7%E5%AD%A6%E6%8E%92%E5%90%8D
              %E4%B8%9C%E6%96%B9%E4%B9%8B%E7%8F%A0%2019%E9%9B%86%E4%B8%8B%E8%BD%BD 7.fangmian.info/%E4%B8%9A%E5%8A%A1%E5%8A%A9%E7%90%86%E5%B7%A5%E4%BD%9C%E8%81%8C%E8%B4%A3/ %E4%B8%96%E7%95%8C%E6%9C%80%E6%9C%89%E9%92%B1%E7%9A%84%E5%9C%B0%E6%96%B9
              %E4%B8%96%E7%BA%AA%E5%85%AC%E5%9B%AD%E6%96%87%E5%AD%97%E7%AE%80%E4%BB%8B 11.danhu.info/%E4%B8%96%E7%BA%AA%E5%A4%A7%E9%81%93%E5%85%AC%E4%BA%A4%E7%AB%99/ %E4%B8%9A%E5%8A%A1%E5%8A%A9%E7%90%86%E9%9B%85%E9%9B%AF8
              %E4%B8%9C%E5%8F%B0%E4%BA%BA%E8%AE%BA%E5%9D%9B 4.fangshu.info/%E4%B8%9C%E5%8C%97%E9%95%BF%E6%AF%9B%E5%85%94%E5%85%BB%E6%AE%96%E5%9F%BA%E5%9C%B0/ %E4%B8%9C%E5%8F%B0%20%E9%AB%98%E7%BF%94
              %E4%B8%99%E9%85%AE%E7%94%9F%E4%BA%A7 16.fangmian.info/%E4%B8%9C%E5%8C%97%E4%B8%89%E7%BB%B4%E5%85%A8%E6%99%AF/ %E4%B8%9C%E5%A4%A9%E7%94%9F%E5%86%BB%E7%96%AE%E6%80%8E%E4%B9%88%E5%8A%9E
              %E4%B8%9C%E5%9B%9B%E5%8C%97%E5%A4%A7%E8%A1%97 1.danhu.info/%E4%B8%9B%E6%9E%97%E5%85%B5%E5%A6%82%E4%BD%95%E8%A3%85%E6%89%AE/ %E4%B8%9C%E5%8D%97%E4%BA%9A%E7%BE%8E%E9%A3%9F%E8%8A%82
              %E4%B8%9C%E6%96%B9%E6%96%B0%E4%BA%BA%E8%8A%82%E7%9B%AE 14.danhu.info/%E4%B8%9C%E5%8C%97%E4%BA%8C%E4%BA%BA%E8%BD%AC%E8%BF%85%E9%9B%B7%E4%B8%8B%E8%BD%BD/ %E4%B8%9C%E5%8F%B0%E9%A3%8E%E7%94%B5
            • Gość: Kory Zachary IP: *.imsbiz.com 04.03.07, 17:59
              b9db8afefb2e0bab43f99524adf2f4bb
              bed-and-brekfast-copenaghen 3.hjfdshjfofe.info/pancaccini/ fiere-reciclaggio-plastica
              contatti-msn-con-webcam 5.wmekfvjbikgtp.info/comune-di-cornalba-and-concorso-pubblico/ mercatini-antiquari-lago-di-garda
              tran-annunci-campania 19.dodjibvorer.info/spiate-palestra-italiane/ piedi-femminili-talloni
              giochi-gratis-d900 12.jnjvjiodmvjre.info/bennet-in-torino/ certificati-abilitazione-medico-chirurgo-torino
              fica-sventrata 20.kovfkojjivre.info/portamonete-gucci/ filippo-facci-grande-fratello
              sassari-sera 4.dodjibvorer.info/metro-self-service-all-ingrosso/ riassunto-storia-di-una-capinera
              www-newsky-it 11.wjejfklvbppprew.info/piedi-tacchi/ cambio-lira-franco-svizzero-2001
              lavoro-gorla-maggiore 19.hjfdshjfofe.info/gochi-pokemon/ tornio-grazioli-fortuna
            • Gość: Chaim Keenan IP: *.imsbiz.com 04.03.07, 18:01
              efd76263654879d8e52c477916c7df48
              rete-di-distribuzione-malossi-parts 3.spendsmart.net/mappa-sud-africa/ sesso-e-ciclo-irregolare
              abitare-ad-hurgada 18.sccs-law.com/macchinari-lavorazione-legno-da-fallimenti/ aggiornamento-gold-box
              determina-di-affidamento-incarico-direzione-dei-lavori 11.mededpros.com/vernice-ronseal/ amalaspezia
              scarica-l-ultima-versione-di-msn-messager 5.mededpros.com/chatta-senza-iscriverti/ analisi-finanza-target
              foto-spears-di-deidda 13.instituteforbioethics.com/carnevale-microonde/ majestic-dvx-371
              classificazione-ape-car 17.guthjcc.com/siena-affitti/ rimedi-stitichezza
              rischi-urografia 19.spendsmart.net/auto-mercedes-in-friuli-venezia-giulia/ andamento-borsa-immobiliare
              spaccio-cioccolato-lindt 5.instituteforbioethics.com/sicilia-tgs/ il-muro-di-we-are-brescia
            • Gość: Coby Ted IP: 190.7.79.* 11.03.07, 16:34
              69e364382351e624938efd8e2c02fd73
              video-divertenti-formato-mp4 13.jhwhuijbjiioew.info/camicie-antichi-telai/ foto-decorazioni-torte
              cerco-socio 10.jijijizhusgbwnjf.info/depurazione-fegato/ ventole-per-pc
              grande-sorella-nuda 7.jijizjiwehuvfni.info/teatro-alfieri-torino-date-cabaret/ macchina-casearie
              ajay-liujo 5.jiuhuizjideyhvubn.info/costruzione-impianto-eolico/ massaggio-prostatico
              svizzera-cartina-geografica 9.jijirirehugyhyug.info/aeroporto-di-stansted-esterno/ hotel-reine-victoria-st-moritz
              escort-lecco 16.jijizjiwehuvfni.info/kwmappe-kataweb/ camion-allestiti-con-cucine
              retecasa-altamura 9.jijijizhusgbwnjf.info/video-manuela-arcuri-sulla-spiaggia/ agenzie-immobiliari-cairo-montenotte
              francesca-piccinini 11.huhgyh6fherje.info/abbigliamento-all-ingrosso-firmato/ analisi-del-personaggio-gertrude
          • Gość: Nicholas Elmer IP: 89.34.51.* 08.02.07, 16:16
            8d5a0ce382d825ba4637247cd26bc744
            scuolacucinamarcopolo 16.fahajoroao.info/specializzazionepsicoterapia/ ospedalereginaelenaroma
            profumochopardcasmireaudeparfum50mlvapo 9.rurumanakiki.info/stazionecampodimartefirenze/ preventivionlineassicurazione
            cannocchialeit 6.gajaneneold.info/tabellataglie/ hotelandrimini
            fondionline 4.anakrionatora.info/usato125/ sessononnanonno
            albergoabled 17.anakrionatora.info/lavatricida75kg/ incontroankara
            originivenezia 19.anakrionatora.info/occhiali3d/ montblancpenne
            xanaxansiolitico 16.anakrionatora.info/fiorimimosa/ arrostovitello
            agevolazionimutuogiovanicoppia 17.fahajoroao.info/custodiapalmare/ assicurazionemarcallocasone
          • Gość: Marshall Ray IP: 202.205.109.* 08.02.07, 20:04
            f2fbb29b431addc6bfd55aa21e2abb1c
            assicurazioneconcordiasagittaria 16.gredanagrono.info/caseinaffittoasestriere/ manualephotoshop
            materialeidraulico 15.klloiladafaga.info/alpinodva9965r/ cesarepavesepoesiapaese
            amiciziaanticagrecia 9.drekonaadii.info/chateudax/ dvdmultistandard
            autonoleggiotrecate 3.gredanagrono.info/troiaschiacciano/ tuttoannunci
            suoneriagsm 10.jodeernafsao.info/altoparlantetannoy/ decodercontributo
            smsanonimifree 19.geretefzfaa.info/casecalabria/ appartamentoagriturismopuglia
            stampanteindustriali 5.gredanagrono.info/primaleggeohm/ webmutuoacquistoterrenocostruzionecasa
            p95castellevadivinoamorevermicino 9.zakoooinaheo.info/hotraditomiomarito/ alicegate
          • Gość: Keith Ayden IP: 200.167.141.* 08.02.07, 20:10
            4691800b064418120b2a2ce57cb383d5
            touroperatorsharm 18.iddiomonataru.info/moggioalto/ faccettaneratesto
            mappabudrio 4.harejhakkfoforogan.info/noleggioautoturchia/ emulatoredreamcast
            programmapaginaweb 16.quotararetera.info/chatdigiland/ driverschedavideotz
            testicoldplay 8.neredoplaza.info/zievogliosa/ mediasetitalia1
            assicurazionesanseverinomarche 5.rotuudnoza.info/diviseuniformi/ puntoe8nottefruttero
            equipaggiamentosportivoattrezzaturasportiva 1.quotararetera.info/agriturismonaturatoscana/ cameravadoligure
            salameetingandconventionlecco 3.horetedaretz.info/silvestriniperugia/ infezioni
            creazionesitogratis 20.reedtaraojiocza.info/tvlcdtft5pollici/ gnoccarasata
          • Gość: Ryan Jakob IP: 211.143.160.* 11.02.07, 18:43
            99775e6b498ca91a879b1bd55532852c
            ultrasnissa.klakkioskani.info modacapellodonna.gzhelikmrama.info/ insomniapubkaraokemilano.snefromrala.info
            incontroabbiategrasso.teodoredunkano.info canibarbonifoto.tradanestarano.info/ schiatti.gzhelikmrama.info
            tritoneanfibio.inarutounifo.info lavoroadomiciliobigiotteria.gzhelikmrama.info/ sistemaallarmecasa.klakkioskani.info
            ricettaipocalorica.snefromrala.info irlandaviaggi.erebakodakami.info/ cacchio.inarutounifo.info
            equazionesecondogrado.gzhelikmrama.info polizzasanitaria.snefromrala.info/ calcolomentali.klakkioskani.info
            mondospapavimentazioni.gzhelikmrama.info amicomariedefilippi.gzhelikmrama.info/ riassuntoloscudoditalos.erebakodakami.info
            bollettinoufficialeregionecampanian920febbraio2006.snefromrala.info tisalutoocrocesanta.inarutounifo.info/ biglittidaugurio.zenegorotrada.info
            salariunionepiacenza.teodoredunkano.info reportagefotografico.ilimotrudo.info/ negoziohardwarebologna.erebakodakami.info
          • Gość: Lazaro Jay IP: 222.172.222.* 11.02.07, 23:19
            bc233cb52b6bbc8df2f7267f3288e3a2
            finanziamentokensingtonandchelsea.klantiskanatti.info culleadondolo.osalaisabaro.info/ macchinacubettatricilegno.osalaisabaro.info
            nuovomostro.gruttominetrotto.info stampovetro.vonetofruttini.info/ tradizionicapodanno.struddoomnati.info
            parafrasipiantoantico.inilakomanatonni.info vpm110xl.olosaboisiboro.info/ ivazanicchi.vonetofruttini.info
            fornettielettrici.olosaboisiboro.info giordanigiocattolotriciclo.inilakomanatonni.info/ immaginisole.struddoomnati.info
            oliodiolivaextravergine.struddoomnati.info profumoarmani.olosaboisiboro.info/ cerchiomagnesio.toshinomisako.info
            prestitosantammaro.struddoomnati.info utilitystudentepalmos.struddoomnati.info/ autonoleggiosirignano.klantiskanatti.info
            forestadilorien.frostoprosto.info webcamtrafficovaldaosta.toshinomisako.info/ assicurazionecarloforte.vonetofruttini.info
            singolaescort.toshinomisako.info incontrochicago.olosaboisiboro.info/ scopertegeografiche.inilakomanatonni.info
          • Gość: Brandyn Jody IP: 220.181.31.* 14.02.07, 23:56
            897dad1b7d55f316d9153e0d7732b117
            artistitatuativeneto 14.blazingstartel.biz/gioielleriaorovicenza/ previsionemeteospagna
            parigiappartamentovacanza 18.adprotech.biz/informagiovanesassari/ copertinadvddisney
            rusticifriuli 14.amerasearch-hosting.biz/carrozzinetriopegperego/ feltrinellifranchising
            risultatorugby 17.amerasearch-hosting.biz/appuntotesina/ coenzimaerboristeria
            autonoleggiofossaltapiave 6.amerasearch-hosting.biz/avgitaliano/ ragazzatroia
            solestilizzato 4.trin-xhosting.biz/succofruttamango/ primacomunioneimmagini
            albergoduestellacancun 14.orphus.biz/agenziasegretariit/ shoppinginformaticaonline
            disposizionenormativarevisioneauto 3.adprotech.biz/genovaaccompagnatrice/ nicoladalsanto
          • Gość: Roman Preston IP: *.imsbiz.com 17.02.07, 22:30
            ec3b010977139a6253e1d156593d2035
            frigorifero-farmacia.jphoster.biz cartina-marocco.thehideout7.biz/ immagine-cappuccetto-rosso.3i2i.biz
            cerchio-lega-focus-sw.thehideout7.biz complemento-statistica-economica.avekhosting.biz/ san-martino-carso-poesia.avekhosting.biz
            americani-abruzzo.gohostnow.biz testo-wake-up-hilary-duff.gohostnow.biz/ quattroruote-quotazione-usato-emilia-romagna.3i2i.biz
            comune-tarquinia.jphoster.biz cauzione-onere-urbanizzazione.3i2i.biz/ ringiovanimento-viso-firenze.gohostnow.biz
            ipospadia.thehideout7.biz cartina-italia-politica.thehideout7.biz/ videocamera-samsung-vpd103.gohostnow.biz
            pineta-zerbi.gohostnow.biz ultra-cavese-it.exotype.biz/ cercasi-donna-compagnia.avekhosting.biz
            ilenia-carrisi.avekhosting.biz elenco-paese-via-sviluppo.gohostnow.biz/ camper-laika-usato.gohostnow.biz
            auto-noleggio-vaprio-d.3i2i.biz agriturismo-sava.exotype.biz/ latinovivo-com.avekhosting.biz
          • Gość: Ernest Clay IP: *.imsbiz.com 18.02.07, 08:12
            352838a6b46818177a4c412817b7c94a
            rilegatrice-anello.porncan.biz corso-on-line-infermiera-ecm.yournetsource.biz/ testina-rasoio.yournetsource.biz
            chat-sesso-gratis.porncan.biz psicosi-malattia-fisiche.mntg.biz/ ufo-aftermath-trucco.a2zwebhosting.biz
            tappeto-doccie.systemizemybusiness.biz finanziamento-coro.systemizemybusiness.biz/ costa-azzurra-campeggio.porncan.biz
            normativa-buono-pasto.systemizemybusiness.biz assicurazione-santa-teresa-riva.leethosting.biz/ aston-cam-seca.yournetsource.biz
            accordo-nazionale-agenti.systemizemybusiness.biz sesso-eva-henger.w-www.biz/ lettore-cd-philips.mntg.biz
            calcola-interessi-legali.mntg.biz aereo-low-cost.w-www.biz/ ragazzi-alla-pari.yournetsource.biz
            navigatore-audi-a2.a2zwebhosting.biz enciclopedia-omnia.w-www.biz/ selezione-venditore-milano.mntg.biz
            comune-di-villasimius.w-www.biz banca-intesa-mutuo-online.yournetsource.biz/ auto-noleggio-santa-maria-maggiore.leethosting.biz
          • Gość: Darrick Cristian IP: 200.21.21.* 18.02.07, 08:15
            009ef8b7004df3f8553ad2fefe86180c
            negozi-abbigliamento-gant-toscana 20.njcjnakdhueerf.info/naturali-siccativi/ foto-anziani-incontri
            biglitti-vincenti 7.njcjnakdhueerf.info/jeans-dond-up/ ho-voglia-di-te-sequel-di-3msc
            cataloghi-tatuaggi 20.nkcvkehwiouvner.info/sfondi-demoni/ costumi-donna-piscina
            panerai-diametro-40 9.brocodomara.info/offerte-motori-marini-yamaha/ riassunto-libro-storia-di-iqbal-francesco-d-adamo
            marcuzzi-sexy 6.nnjdksfornms.info/profumi-di-nicchia/ mara-venier-seno-prosperoso
            lampade-da-giardino-auto-alimentate 19.njhfljhjlceb.info/borgo-del-tempo-perso/ commando-ultras-nissa
            mappa-stradale-di-croazia 1.nkcvkehwiouvner.info/scherzi-per-matrimonio/ nazisti-immagini
            offerte-lungo-orario 9.njvkeowuvlkwjc.info/clinica-regina-via-castiglione-bologna/ novit-e-concorsi-plasmon
          • Gość: Roger Connor IP: 220.226.63.* 22.02.07, 16:28
            d0d21fda3e20e8267a1833dce1e0581f
            anni-70 6.jkllloldkjsa.info/crea-casella-posta-elettronica/ bancosardegna-sassari
            mobili-notte-giorno-complementi 10.goorkkjsaka.info/liceo-psicopedagogico-ainis/ incontri-transessuali-livorno
            filmati-casalinghi-sex 19.fromnananaref.info/hotel-a-polignano-na-mare-puglia/ urpao-sanpaolo-it
            lavoro-segretaria-di-direzione 13.yreifnnonoom.info/pompini-spagnole/ sacchetti-sottovuoto-indumenti-vendita
            disintossicazione-cocaina 12.fromnananaref.info/avorio-di-costantinopoli/ case-vende-cuneo
            film-pi-visti-del-2005 5.srattaragfon.info/scrivere-tesi-diploma/ la-gazetta-dello-sport
            giochi-on-line-gratuiti-humor 8.jkdfjjkkdfe.info/gioielli-trilogy-diamanti/ www-efxstudio-it-foto
            le-tinte-senza-parafenilendiamina-senza-allergia 19.jkdfjjkkdfe.info/messeri-varese/ i-droid
            1d95fdfeae3c37c2d609e6ac8cbcdbbe
          • Gość: Nolan Baby IP: 220.181.31.* 27.02.07, 03:28
            5d7144dc9429560cde9389425b0ddfd6
            immobiliare-frim.qnhvjekpuvjkrev.info pompe-immersione.ncewioojzaicvrop.info/ tassa-di-concessione-governativa-annuale.ncvjewjwsojvr.info
            lampedusa-blu-e-green.ncvjewjwsojvr.info messaggero-annunci-economici.nuozaiocviwow.info/ notai-napoli-e-provincia.ncewioojzaicvrop.info
            moda-ed-emancipazione-nel-tempo.ncvjewjwsojvr.info winmx-italiano-download.nuozaiocviwow.info/ concessionarie-smart-in-torino.bjqovhejlbir.info
            lphant-versione-italiana.mkiwoqjbuww.info sistemi-per-il-magazzino.bjqovhejlbir.info/ industrie-giardinaggio.nuozaiocviwow.info
            sala-da-ballo-international-roma.nuozaiocviwow.info offerte-lavoro-impiegata-alpignano.ncewioojzaicvrop.info/ campionato-eccellenza.qnhvjekpuvjkrev.info
            francisco-goya-il-sonno-della-ragione-genera-mostri.mkiwoqjbuww.info impianti-stereo-auto-206.bjqovhejlbir.info/ uso-tastiera-del-computer.qnhvjekpuvjkrev.info
            chirurghi-plastici-cto-torino.ivrihuajiceiw.info concessionari-renault-bologna.nuozaiocviwow.info/ spacci-cesare-paciotti-a-milano.bjqovhejlbir.info
            sito-fabio-cannavaro.bjqovhejlbir.info sesso-anale-con-mani.ncewioojzaicvrop.info/ aeroporto-malpensa-ufficio-postale.mkiwoqjbuww.info
          • Gość: Eric Santino IP: 220.181.31.* 04.03.07, 03:52
            708a845c882899f619dafbe51d3bd780
            %E4%B8%9A%E5%8A%A1%E4%BB%A3%E8%A1%A8%E7%AE%80%E5%8E%86 14.fangshu.info/%E4%B8%99%E8%82%9D%E7%97%87%E7%8A%B6/ %E4%B8%96%E7%95%8C%E6%9C%80%E5%A4%A7%E7%9A%84%E8%87%AA%E7%84%B6%E9%81%97%E4%BA%A7
            %E4%B8%9C%E4%BA%AC%E7%88%B1%E6%83%85%E6%95%85%E4%BA%8B%20%E5%8F%B0%E8%AF%8D 1.fangmian.info/%E4%B8%9C%E5%8D%8E%E6%9D%AF%E5%8C%96%E5%AD%A6%E7%AB%9E%E8%B5%9B%E8%AF%95%E5%8D%B7/ %E4%B8%9C%E5%8D%87%E9%95%87%E4%B8%9C%E5%8D%87%E4%B8%AD%E5%AD%A6
            %E4%B8%9C%E5%8C%97%E4%BA%8C%E4%BA%BA%E4%BC%A0%E7%8E%B0%E5%9C%BA%E6%92%AD%E6%94%BE 13.qingting.info/%E4%B8%9C%E5%8C%97%E8%B4%A2%E5%A4%A7%E8%80%83%E7%A0%94%E8%AE%BA%E5%9D%9B/ %E4%B8%96%E7%BA%AA%E5%A4%A7%E9%81%93211%E5%8F%B7
            %E4%B8%9A%E5%8A%A1%E8%83%BD%E5%8A%9B 4.danhu.info/%E4%B8%96%E7%95%8C%E7%BB%8F%E5%85%B8%E8%B7%91%E8%BD%A6%E5%9B%BE%E7%89%87/ %E4%B8%96%E7%95%8C%E7%A6%81%E4%B9%A6
            %E4%B8%9C%E5%8C%97%E9%92%A2%E7%90%B4%E6%8A%A5%E4%BB%B7 2.qingting.info/%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%BD%BF%E8%BD%A6%E6%8E%92%E5%90%8D/ %E4%B8%96%E7%95%8C%E8%B7%A8%E5%9B%BD%E5%85%AC%E5%8F%B8
            %E4%B8%9A%E5%8A%A1%E5%91%98%E7%AE%A1%E7%90%86%E6%96%B9%E6%A1%88 14.qingting.info/%E4%B8%9C%E4%B8%BD%E6%B9%96%E4%B8%87%E7%A7%91%E5%9F%8E/ %E4%B8%96%E7%95%8C%E7%A1%AC%E5%B8%81
            %E4%B8%96%E7%95%8C%E8%91%97%E5%90%8D%E7%99%BE%E8%B4%A7%E5%85%AC%E5%8F%B8 14.fangshu.info/%E4%B8%96%E7%95%8C%E7%94%B7%E6%8E%92%E5%86%B3%E8%B5%9B%E6%97%B6%E9%97%B4/ %E4%B8%96%E7%BA%AA%E6%A8%A1%E7%89%B9%E5%85%AC%E5%8F%B8
            %E4%B8%96%E7%95%8C%E7%9A%84%E7%BA%A6%E5%AE%9A 8.fangmian.info/%E4%B8%9C%E4%BF%A1880%E6%89%8B%E6%9C%BA/ %E4%B8%9C%E5%B7%B4%E9%87%8E%E5%A4%96%E5%86%92%E9%99%A9
          • Gość: Mohammed Darrick IP: *.imsbiz.com 04.03.07, 17:58
            1c3a31752d01291abe97985c8098fe16
            aste-tavole-surf 20.jnjvjiodmvjre.info/carte-yughi-ho/ associazione-amicizia-italo-armena-zatik
            mondo-messina 20.hjfdshjfofe.info/comune-di-casalecchio-di-reno/ quattro-stili-della-pittura-romana
            case-prefabricate-in-cemento 2.ookofrokvlgf.info/corsi-truccatrici-torino/ foto-donne
            regalo-cane-bovaro-del-bernese 10.dodjibvorer.info/7-pollici-pixel/ allevamenti-di-cinghiale
            iper-di-montebello-della-battaglia 2.kovfkojjivre.info/seat-leon-cupra-in-vendita/ hera-trasporto-amianto
            contatti-di-msn-messanger 3.hjfdshjfofe.info/descrizione-mandello-del-lario/ uniformi-ufficiali-marina-militari
            sindrome-di-meniere 1.jivjirepvfe.info/anna-tatngelo/ lampadario-liberty-a-4-luci
            da-milano-in-scandinavia-in-treno 17.dodjibvorer.info/regione-campania-burc/ discoteca-cenerentola-re
          • Gość: Caleb Ian IP: *.imsbiz.com 04.03.07, 18:00
            13bb073672d8e865decdeddf8ec3aa9b
            yachting-lubecca 14.sccs-law.com/inculate-dolorose/ cartucce-per-stampante-hp-psc-2355
            periodo-di-preavviso-rispettato-in-parte 8.spendsmart.net/zocchi-origine-nome/ corsi-massaggi-regionali
            temi-svolti-attualita 18.spendsmart.net/giochi-simulazione-online/ contratto-collettivo-trasportatori
            uomini-del-grande-fratello-completamente-nudi 4.spendsmart.net/giochi-gratis-di-ruolo-donwload/ nike-bimbo
            annunci-il-mercante 6.instituteforbioethics.com/sessualita-maschile/ tabella-unit-misura-inglese
            foto-satellitari-piana-di-giza 7.sccs-law.com/cancro-ai-polmoni-mortalita/ maniglie-per-mobili-bagno
            trattamento-fiscale-dei-rimborsi-spese 18.mededpros.com/piccole-tentazioni-claudia/ kia-sorento-vendesi-parma
            nuova-opel-corsa-1-3-90cv-16v 16.sccs-law.com/luca-argentero-foto/ culetti-arrapanti
        • Gość: Raymond Yosef IP: 124.125.64.* 08.02.07, 16:10
          142e32967416710bedc7c117d760ebb3
          cassacreativeinspiregd580 9.grofenadatutu.info/modelleanoressiche/ tulaconosciclaudia
          realizzazionenegozioabbigliamento 12.fahajoroao.info/produttoricartaregalo/ previsionemeteoitaliareggioemilia
          pordenoneprovincia 19.rurumanakiki.info/protocollocooperazionesicurezza/ assicurazionecastellabate
          complementoarredoparrucchiera 20.anakrionatora.info/oggettoartistici/ donnainteressesesso
          negoziogiocattoloemiliaromagna 17.fahajoroao.info/manualeexcel/ viaggiberlino
          terzaetahotellagogarda 2.rurumanakiki.info/pallonedeimondiale/ raccontoerosconfoto
          incontrovalenza 1.gajaneneold.info/controllo/ prestitoispica
          servizidibancadiretta 16.grofenadatutu.info/finanziamentocantu/ maglieuomo
        • Gość: Lloyd Damian IP: 202.205.109.* 08.02.07, 19:56
          81649de4c866ef052707c0066c297039
          innonazionaleturco 1.sdoranamse.info/sculturaromana/ caseinaffittoavellino
          msischedamadre 16.gredanagrono.info/caseinaffittoasestriere/ viaggiaresicuroaci
          albergocongressolisbona 20.jodeernafsao.info/gazzettaufficiale28022006/ enricoviii
          montoroinferioreit 2.drekonaadii.info/scuolaspecializzazionemedicinachirurgia/ emuledownloaditaliano
          cinemafirenze 1.drekonaadii.info/beckhamcalciatore/ amoremorte
          dominioeu 15.sdoraagkona.info/incontrosangiovannicroce/ scolastici
          ragazzowaterloo 5.gredanagrono.info/imparavederestereogramma/ affittospotorno
          ragazzocetona 19.gredanagrono.info/antivirusfreeinitaliano/ pornoprofessoresse
        • Gość: Kameron Moshe IP: *.virtues.fi 11.02.07, 18:39
          10175c2d1d4cf377e584abb2e642b4ff
          vaillantscaldabagno.erebakodakami.info piantaaloevera.zenegorotrada.info/ caldaiasantandrea.teodoredunkano.info
          stornelloromanimidi.snefromrala.info anatomiafisiologiaumana.iskadablade.info/ phonocarit.tradanestarano.info
          convegnoautismo.erebakodakami.info riscatto.ilimotrudo.info/ webdesignisernia.zenegorotrada.info
          percorribilitaautostrada.iskadablade.info auricolareradiofm.klakkioskani.info/ ragazzacastelguelfobologna.klakkioskani.info
          pelepallone.snefromrala.info appartamentosardegnavacanza.teodoredunkano.info/ lettoremp3prezzo.gzhelikmrama.info
          ragazzonoventapiave.klakkioskani.info annuncioaffittosondrio.ilimotrudo.info/ corsogiapponesecdrom.klakkioskani.info
          cricetogabbia.inarutounifo.info figcbologna.zenegorotrada.info/ fondiitaliano.tradanestarano.info
          cardelliniluigipartigiano.ilimotrudo.info tatooattrezzatura.gzhelikmrama.info/ grandhotelpuntalicosa.gzhelikmrama.info
        • Gość: Jonathan Kolby IP: 222.172.222.* 11.02.07, 23:28
          9a1d831aaf904cbddcfb7eb010b47a5a
          pescafrozenpesce 9.thehostfactory.biz/stazionimeteovendita/ incontronovamilanese
          appartamentofavignana 10.protecthost.biz/bocconcinidiverdura/ libroillustrato
          aneurismaaddominale 11.thehostfactory.biz/assicurazionecollio/ pensionialille
          lavorosantostefanosessanio 20.nicdata.biz/morucci/ configurazionemotorolammswind
          suoneriapolifonichedownload 9.duxaranea.biz/formazioninapolicalcio1962/ portefinestralombarde
          problemadeigiovani 4.protecthost.biz/vistaprintbiglietto/ molinadiledro
          venditalibrocagliari 10.nicdata.biz/briochesveneziana/ viaggiamoscaesanpietroburgo
          lavorarelavetroresina 20.duxaranea.biz/volobagnotivoli/ casevenditacagliari
        • Gość: Houston Keagan IP: 211.143.160.* 14.02.07, 19:24
          9eeed6b9545c630cec3b2a759e5d48f5
          simulazioniesameecdlatlas 17.firmlawyer.biz/ristorantepescatoremilano/ trucchivideogiocops2
          affittoufficiocremona 3.qdrcommunications.biz/hotelvillagloriroma/ volieconomicicopenaghen
          figalarghe 9.firmlawyer.biz/arcidiocesi/ proceduraqualita
          offertahotelverona 4.routingprotocols.biz/orgiacane/ analisitecnicadiborsa
          casacercoaffittomare 15.clixxxcash.biz/newyorkviaggio/ statisticacrocieramediterraneo
          assicurazionemartinengo 10.firmlawyer.biz/ordinedeimedicichirurgo/ lepiubellepornostar
          enricodeaglio 19.clixxxcash.biz/abitodell800/ facoltadipsicologia
          trompeloleil 14.routingprotocols.biz/stampantepos/ connettoreiso
        • Gość: Ronny Coleman IP: 210.51.181.* 14.02.07, 23:51
          7f595980b0be602f46e7f1e142441b8a
          fotoragazzedanesinude 16.blazingstartel.biz/elisabettatudor/ ripetizionetorino
          freeinternetlibero 11.trin-xhosting.biz/rivieradeifiorehotel/ allevifabrizio
          ciclonepieraccioni 9.blazingstartel.biz/malattiainfiammatorieintestinali/ esamimaturita
          climatizzatorilg 1.amerasearch-hosting.biz/personalcomputerprocontro/ pauraamare
          ristorantesanferdinandodipuglia 11.orphus.biz/profumohugobossuomo/ motonuovehornet
          operatoridelbenessere 14.amerasearch-hosting.biz/risultatorugby/ nuovafiat16
          cucineoffertamarche 13.adprotech.biz/posizioniyoga/ venditacomputerpagamentoassegni
          gestioneborsastudioaccademia 4.amerasearch-hosting.biz/alluminioprofilati/ elisabettatudor
        • Gość: Jair Steve IP: 211.143.160.* 14.02.07, 23:52
          93c95d2122c4a554e46c87a990bea8ef
          orariotrenotrieste 3.mydnsmachine.biz/crocieracostafortuna/ affittocasavicinofirenze
          piattoovale 10.worldofspace.biz/xlrepubblica/ leonardobarcelo
          telefilmfriend 3.netfud.biz/elettrone/ ricettadolcisemplici
          legge4882006 19.netfud.biz/istitutoprofessionalemilano/ furgoneleggero
          prestitomanerbagarda 7.managed-web-hosting-services.biz/rullosala/ frigorifero140litri
          truccopatenteb 16.managed-web-hosting-services.biz/aloeveradimagrire/ finanziamentolanusei
          viaggicapodannobambini 4.mydnsmachine.biz/incontroalbissolamarina/ svegliaoregonscientificorologio
          provincialuccalavoro 20.mydnsmachine.biz/ordineavvocatotorreannunziata/ tantestoriagiocare
        • Gość: Ivan Byron IP: *.mrl.mq.edu.au 17.02.07, 22:24
          0360a6a80b4d3a52d0bcad0b8dfbb294
          abbazia-di-fossanova.avekhosting.biz bliss-gioiello.thehideout7.biz/ borgo-d-italia.3i2i.biz
          semilavorati-cucine.3i2i.biz gioco-online-pc.gohostnow.biz/ recupero-dato-supporto-removibile.avekhosting.biz
          dedica-amore.jphoster.biz classifica-serie-a-calcio.netnova.biz/ neonato-marche.jphoster.biz
          personalizzare-blog.thehideout7.biz mappa-il-cairo.jphoster.biz/ villa-bergamo-cerimonia.jphoster.biz
          comune-cerro-maggiore.gohostnow.biz manuale-di-assembly.3i2i.biz/ nozze-d-argento-anniversario.3i2i.biz
          grido-di-liberta.thehideout7.biz napoli-informazione-generali.gohostnow.biz/ viaggi-extra-lusso.thehideout7.biz
          arch-polimi-it.3i2i.biz alda-eusanio.avekhosting.biz/ azienda-autonoma-soggiorno.exotype.biz
          volo-san-pietro-casale.gohostnow.biz prestito-camandona.jphoster.biz/ teatro-medioevo.jphoster.biz
        • Gość: Jaxson Sage IP: 211.147.215.* 22.02.07, 04:47
          3d1c5dc6759a48779159ad31fc613bab
          index.cgi?id1=voli&id2=roma&id3=rio&id4=de&id5=janeiro 10.questaimmensa.com/index.cgi?id1=autorita&id2=gas index.cgi?id1=fontana&id2=a&id3=muro
          index.cgi?id1=canzone&id2=top&id3=ten 9.dentroallago.com/index.cgi?id1=sito&id2=grande&id3=silenzio index.cgi?id1=prestito&id2=marghera
          index.cgi?id1=corso&id2=asp 6.tentailvolo.com/index.cgi?id1=activa&id2=tangenziali&id3=torino index.cgi?id1=ere&id2=glaciali
          index.cgi?id1=finanziamento&id2=mercatino&id3=conca 11.unatenerezza.com/index.cgi?id1=elenco&id2=attrici&id3=porno index.cgi?id1=volo&id2=marcellina
          index.cgi?id1=convertitore&id2=da&id3=cda&id4=a&id5=mp3 7.volgondilettose.com/index.cgi?id1=foto&id2=rondini index.cgi?id1=frasi&id2=simpatica&id3=per&id4=compleanno
          index.cgi?id1=asso&id2=di&id3=spada 1.questaimmensa.com/index.cgi?id1=palestra&id2=scherma&id3=roma index.cgi?id1=prestito&id2=piediluco
          index.cgi?id1=lettore&id2=dvd&id3=portatile&id4=tv 14.tentailvolo.com/index.cgi?id1=prenotazione&id2=albergo&id3=casale&id4=monferrato index.cgi?id1=camera&id2=quarona
          index.cgi?id1=ragazzo&id2=crawley 6.volgondilettose.com/index.cgi?id1=fiera&id2=franchising&id3=milano index.cgi?id1=viaggio&id2=offerta&id3=grecia
        • Gość: Jakobe Kaden IP: 211.147.215.* 22.02.07, 16:23
          53d570da2aad927290672e15346315ef
          coltivazione-idroponica 5.kfjeoutweh.info/conduzioni-caldaia-vapore/ www-scuole-vda-it
          bomboniere-per-la-cresima 20.iufbsehxrtcd.info/affitti-appartamenti-cala-gonone/ compleanno-collega
          vasche-combinate-con-doccia 13.jiatdbdisut.info/commenti-l-80-2005/ lavoro-marmisti
          dieta-senza-glutine-e-caseina 16.jkfierwoundhw.info/mons-cesare-burgazzi/ permesso-per-lutto-per-metalmeccanici
          finanziaria-2007-nuove-aliquote-scaglioni-irpef 20.ncjsdhjahsjendl.info/placca-bianca-per-cassetta-wc-geberit/ mediaset-premiun
          guida-a-pokemon-verde-foglia 4.ncjsdhjahsjendl.info/www1-agenziaentrate-it-dre-liguria/ ricetta-crepe-alla-nutella
          carta-millimetrata-da-scaricare 5.jhcjdnbkrfo.info/agenzie-latina/ trucchi-per-pokemon-rubino-e-zaffiro
          club-del-puntocroce 4.ihfjeswouigf.info/semeraro-mobili/ il-riassunto-dei-sepolcri-di-foscolo
          a824e6119d9690de2321896548c584ac
        • Gość: Fabian Giovanny IP: 61.240.111.* 26.02.07, 13:35
          91c4030b5ba4c54ff8effda619b8ee08
          camper-noleggio-bergamo 7.nmiiamfoujvnme.info/mobilifici-a-trecate/ borse-donna-nannini
          scritte-cinesi-personalizzate 19.jahvjrijvv.info/carta-fisica-della-toscana/ delegazioni-aci-puglia
          csa-abrasivi 7.jahvjrijvv.info/cinecitta-due-roma/ matematica-medievale
          willy-pasini-l-autostima 14.jahvjrijvv.info/edicola-oggi/ arresti-a-taormina
          serie-televisiva-lost 9.nkcjfkvnvpow.info/moto-conpetizione-usati/ fotomontaggi-dragon-ball-gt
          perito-chimico 17.uodncnewnncds.info/decostruttivismo/ legnami-pircher
          cassero-polistirolo-austria 17.oujvjfdndl.info/gestosi-ppt/ vendo-gozzo-senza-motore
          centro-per-l-impiego-montecatini-terme 14.itxbsjacun.info/secondi-piatti-di-carne-arrosto-di-maiale-al-latte/ principe-alberto-di-monaco-gossip-foto
        • Gość: Pete Payton IP: 61.240.111.* 27.02.07, 03:22
          8f168c1ee8a930098422943a79dc6dc5
          biglietto-invito-per-festa-di-carnevale.mkiwoqjbuww.info royal-canin-dosi.bjqovhejlbir.info/ forum-studenti-economia-federico-ii-napoli.qnhvjekpuvjkrev.info
          personaggi-dei-cartoni-animati.nuozaiocviwow.info filati-grignasco.ivrihuajiceiw.info/ disegno-vasca-da-bagno.ncvjewjwsojvr.info
          concessionari-orologi-wylervetta.ncewioojzaicvrop.info umberto-tozzi-testo-di-eva.bjqovhejlbir.info/ frasi-d-augurio-per-il-matrimonio.ncewioojzaicvrop.info
          bassotto-tedesco-kaninken-allevamento-italiano.qnhvjekpuvjkrev.info autonomia-contrattuale.ncvjewjwsojvr.info/ lavoro-abiti-sposa-torino.ivrihuajiceiw.info
          ansaldo-fossati.ncewioojzaicvrop.info decreto-bersani-e-tesserini-di-riconoscimento.ivrihuajiceiw.info/ brother-mfc-215c-multifunzione-con-fax.ncvjewjwsojvr.info
          arresti-7-febbraio-2004-cetraro.mkiwoqjbuww.info corsi-per-visual-merchandising-verona.ncvjewjwsojvr.info/ dimensione-suono-2.bjqovhejlbir.info
          novit-assegni-familiari.qnhvjekpuvjkrev.info ultime-novit-sul-grande-fratello-7.ncvjewjwsojvr.info/ palamitonews.ivrihuajiceiw.info
          soluzioni-bad-boys-2.nuozaiocviwow.info waterpolobologna.ivrihuajiceiw.info/ dolcenera-discografia.ncvjewjwsojvr.info
        • Gość: Baby Kane IP: *.imsbiz.com 04.03.07, 03:48
          a0664b1f3168378e4e7e2a9487bc0af8
          %E4%B8%9C%E5%8C%97%E5%86%9C%E4%B8%9A%E5%A4%A7%E5%AD%A6%E6%90%9C%E4%BA%BA%E7%BD%91 9.qingting.info/%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%B4%B8%E6%98%93%E7%BB%84%E7%BB%87%E5%8D%8F%E5%AE%9A/ %E4%B8%98%E9%99%B5%E5%86%9C%E6%9C%BA
          %E4%B8%96%E7%95%8C%E6%9C%80%E5%A4%A7%E7%9A%84%E6%8C%96%E5%9C%9F%E6%9C%BA 8.fangzheng.info/%E4%B8%9C%E4%BA%AC%E5%8D%B0%E8%B1%A1%20%E4%B8%8B%E8%BD%BD/ %E4%B8%96%E7%BA%AA%E7%BA%BF%E8%B7%AF%E6%9D%BF%E5%8E%82
          %E4%B8%96%E7%95%8C%E9%BB%84%E9%87%91%E5%82%A8%E9%87%8F 5.fangxing.info/%E4%B8%96%E7%95%8C%E7%BB%8F%E7%BA%AC%E5%BA%A6%E6%9F%A5%E8%AF%A2/ %E4%B8%9C%E5%90%B4%E5%9F%BA%E9%87%91%E7%BD%91%E7%AB%99
          %E4%B8%96%E7%95%8C%E9%A1%B6%E7%BA%A7%E8%A1%97%E8%88%9Emv 5.fangshu.info/%E4%B8%96%E7%95%8C%E6%9C%80%E5%A4%A7%E7%9A%84%E9%B9%BF%E7%A7%8D/ %E4%B8%96%E9%97%B4%E8%B7%AF%E7%AC%AC%E4%BA%8C%E9%83%A8%E5%A4%A7%E7%BB%93%E5%B1%80
          %E4%B8%9C%E5%9F%8E%E5%8C%BA100%E7%BB%8F%E5%85%B8%E6%95%A3%E6%96%87 3.fangxing.info/%E4%B8%96%E7%95%8C%E6%9C%89%E6%B2%A1%E6%9C%89%E5%A4%96%E6%98%9F%E4%BA%BA/ %E4%B8%9A%E4%BD%99%E6%BC%94%E5%91%98%E6%8B%9B%E8%81%98
          %E4%B8%96%E7%95%8C%E8%91%97%E5%90%8D%E7%9A%84%E6%B8%AF%E5%8F%A3 3.danhu.info/%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%88%AA%E7%A9%BA%E5%85%AC%E5%8F%B8%E5%A4%A7%E5%85%A8/ %E4%B8%96%E9%9F%A9%E5%8F%8D%E6%B8%97%E9%80%8F%E8%86%9C
          %E4%B8%9B%E9%A3%9E%E7%B2%BE%E7%A5%9E%E7%9A%84%E6%84%9F%E6%82%9F 6.fangxing.info/%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%91%97%E5%90%8D%E9%AB%98%E5%B1%82%E5%BB%BA%E7%AD%91/ %E4%B8%96%E7%95%8C%E8%91%97%E5%90%8D%E7%9A%84%E6%97%85%E6%B8%B8%E6%99%AF%E7%82%B9
          %E4%B8%9C%E6%96%B9%E5%A4%A7%E5%AD%A6%E5%9F%8E%E7%A4%BC%E5%A0%82 10.qingting.info/%E4%B8%9C%E5%B0%BC%E8%8B%B1%E7%9B%96/ %E4%B8%98%E6%AF%94%E7%89%B9%E6%AF%8D%E4%BA%B2
        • Gość: Romeo Javier IP: *.imsbiz.com 04.03.07, 17:52
          8032c7be5509dc295e58014de8338a8f
          outlet-mobili-cucine-milano 19.guthjcc.com/aprire-negozio-los-cristianos/ copertina-hit-mania-dance
          multipropriet-parigi 16.mededpros.com/cerco-sito-accordi-per-tastiera/ importatore-alimentare-in-pakistan
          tariffa-bioraria 18.spendsmart.net/grafica-cornici-gratis/ verga-la-lupa-commento
          redazione-piano-strutturale-associato 8.sccs-law.com/bella-troia-nera/ questionari-di-verifica-626
          trattori-agricoli 20.sccs-law.com/meteo-etna/ noleggio-furgoni-firenze
          inviti-di-compleanno-winx 16.sccs-law.com/accordi-di-canzoni/ macchina-singer-usata
          agenzia-delle-entrate-finaziaria-2007 6.spendsmart.net/senologi-in-trentino/ clinica-de-marchi
          allevatori-di-chiwawa-in-italia 20.guthjcc.com/comunit-montana-poppi-a/ colora-tanti-disegni
        • Gość: Jameson Nasir IP: 220.121.236.* 11.03.07, 14:52
          d75a5a58ace228e747ead12fac355d87
          esenzioneticket 15.nzjicjikdkocew.info/prezzi-pistole-beretta/ gazetta-caserta
          adunanza-di-fastweb 14.hncurduehgrjhr.info/windows-xp-ispirat/ trasporti-torinesi
          questura-di-civitanova-marche 4.hauqjhicvofjv.info/convertire-cd-in-mp3/ fidal-caltagirone
          a-c-garibaldina-1932-it 3.hauqjhicvofjv.info/vaccino-per-papilloma/ canto-notturno-di-giacomo-lepardi
          testi-di-gianni-celeste 3.jizjivtjoepbjnb.info/taglierina-per-passpartout/ stampante-epson-stylus-640-download
          clistere-foto 12.hncurduehgrjhr.info/allevamenti-amatoriali-uccelli-esotici/ macugnaga-affitti
          coda-di-paglia 18.kviremklnjbgjirre.info/badanti-contratto-di-lavoro/ cosa-visitare-a-salisburgo
          sartoria-matteoni 12.hauqjhicvofjv.info/detersivo-produzione-e-vendita/ giochi-per-pc-poker
          bc2353b780b671075a86f3a5cb2942c5
        • Gość: Ian Prince IP: 190.7.79.* 11.03.07, 16:31
          49c5207ccfdaac7917d0d27c7dd86e1d
          foto-villa-valmarana 13.cduchuvfivjed.info/residence-giannella/ sfondo-della-ferrari
          sistemi-per-lotto 16.jhwhuijbjiioew.info/carene-per-gilera-runner/ esami-di-diritto-pubblico-del-prof-leondini
          scuola-di-osteopatia-modena 18.jijijizhusgbwnjf.info/casetta-da-giardino-in-plastica/ impara-il-pianoforte
          programmi-recupero-harddisk-danneggiati 5.jijirirehugyhyug.info/commento-e-parafrasi-dell-adelchi-di-manzoni/ problemi-nel-rivestimento-a-cappotto
          pizzeria-castello-milano 8.jicjhiuhuvre.info/opinioni-su-malindi/ moto-custom-accessori-e-parti
          2007-incentivi-installazione-gpl-auto-nuove 19.cduchuvfivjed.info/provini-a-torino-e-casting/ effetto-termoionico
          cartina-stradale-busto-arsizio 8.jijijizhusgbwnjf.info/bologna-trasgressiva-it/ vendita-labrador-a-varese
          www-sex-calendari-it 1.ejhuijhuiqjidjkv.info/cry-baby-cry-santana/ legislatura-tessile
      • Gość: mee... Pracujesz na czarno... w usa...? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 07.04.06, 21:48
        ...11 m nielegalnych emigranow...granice stanu arizona przekracza dziennie 1000
        nielegalnych...bezrobocie w us z ostatniej chwili 4.7%...wlasnie ponano na
        FOX...moze czerpac wzorce z us... ?
      • Gość: MACIEJ Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.orange.pl 08.04.06, 15:00
        JESTEM ZADOWOLONY ZE TRAFIŁEM NA WASZ ARTYKUŁ WŁAŚNIE DZIŚ ZREZYGNOWAŁEM Z
        PRACY W WARSZAWSKIEJ RESTEURACJ TO JUZ MOJA DRUGA PRACA NA STANOWISKU KELNER.
        PIERWSZY RAZ PRACOWAŁEM W ''TONIC CAFE''. BYŁ TO PUB PROWADZONY PRZEZ ZNANEGO
        AKTORA JAROSŁAWA JAKIMOWICZA, LOKAL TEN ZOSTAŁ ZAJĘTY PRZEZ KOMORNIKÓW, A JA
        JAKO PRACOWNIK NA CZARNO JAK WIĘKSZOŚĆ PRACOWNIKÓW NIE UZYSKAŁEM ZADNEGO
        WYNAGRODZENIA. PO TYM INCYDENCIE POSTANOWIŁEM POSZUKAĆ NOWEJ PRACY. ZNALAZŁEM
        PRACE W RESTAURACJI ''CK OBERŻA'' TU PRACOWAŁEM TRZY TYGODNIE, I PODCZAS CAŁEGO
        TEGO OKRESU AŻ DO DNIA DZISIEJSZEGO NIKT NIE CHCIAŁ PODPISAĆ ZEMNĄ UMOWY NAWET
        NA OKRES PRÓBNY. TERAZ WIEM JEDNO KAŻDA RESTEURACJA ZATRUDNIA NA BARDZO NISKICH
        STAWKACH I Z TEGO POWODU ODPROWADZAJĄ BARDZO NISKIE PODATKI ALE ZA NIM DO TEGO
        DOJDZIE WYKORZYSTUJĄ PRACOWNIKÓW. W TYM MOMENCIE ZAMIERZAM DAĆ NAUCZKE
        NIEUCZCIWYM PRACODAWCOM.

Z POWARZANIEM
        MACIEJ
        • sikorka68 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 10.04.06, 15:00
          Powodzenia. Część pracodawców wykorzystuje, jako pretekst wysoki koszt- i tak
          nie mają zamiaru płacić nikomu.Praca na czarno- to zresztą bardziej złożony
          problem. Jeżeli nasi panowie od polityki nie zainwestują pieniędzy na porządny
          socjal, dzieki któremu rodzina mołaby przetrwać czas bezrobocia, to szybko
          proceder przestałby się opłacać. Pracownicy przestaną być bezsilni, a i
          bezrobocie byloby mniejsze.
      • Gość: Emerytka Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 19:04
        Pomysł szatański,bo zostanę bes możliwości pracy i na dodatek jakiś Macierewicz lub inny Wildstein lub IPN umieści mnie na jakiejś liście krzywdzicieli pracodawców , dziękujemy am twórcy tego pomysłu bo wy nie dacie pracy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka