electro4 02.06.06, 17:08 Mam propozycję wyjazdu do pracy do Belgii z tym że przed podpisaniem umowy i przed wyjazdem muszę wpłacic 210zł(koszta załatwienia pozwolenia na pracę). Co myślicie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosć Re: Opłata przed wyjazdem IP: *.aij.pl 03.06.06, 22:08 ja wplacalam 240zl tez myślałam że to kant ale umowe dostalam jadę w czerwcu do niemiec 100%. Z tym że mialam rozmowę z niemieckim pracodawcą.nie wiem jak ty to zalatwiles .pozdrawiam. czy przez kogoś?. Odpowiedz Link Zgłoś
dees7 Re: Opłata przed wyjazdem 04.06.06, 22:56 absolutnie niczego nie płaci się przed podjęciem pracy! Jesli tego od Was wymagają to nie działają legalnie. Zdarza się, że są jakieś opłaty manipulacyjne (też naciągane) ale wyłącznie po rozpoczęciu pracy (z pierwszej wypłaty). Ty uważasz, że jak dostałaś umowę to już jest 100% pewne? Oczywiście życzę Ci jak najlepiej ale to tylko PAPIER przecież - skąd wiesz co zastaniesz na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaśko Re: Opłata przed wyjazdem IP: 212.87.240.* 05.06.06, 13:03 A mógłbyś podać namiary na tego pośrednika? Pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Opłata przed wyjazdem IP: *.aij.pl 05.06.06, 16:31 nie mogę bo zapisy byly w styczniu a rozmowa byla z pracodawcą niemieckim.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
electro4 Re: Opłata przed wyjazdem 05.06.06, 16:34 to jest link do ogłoszenia tego pośrednika owi.pl/show.php?id=10961 jak by mógł ktoś go sprawdzić to byłbym wdzięczny. W czasie rozmowy wydał mi się wiarygodny także nie wiem co myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
betinka6 Re: Opłata przed wyjazdem 05.06.06, 19:11 hmm... tresc ogłoszenia identyczna jak w przypadku osoby ktora zalatwia prace w niemczech przy sprzataniu hal.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinmagdasaba Re: Opłata przed wyjazdem IP: *.centertel.pl 08.06.06, 09:51 W lokaklnej prasie w moim mieście ukazało sie prawie identyczne ogłoszenie , ale dotyczyło sprzątania hal. Po rozmowia tel. powiedzieli że mam wpłacic 210 zł na konto, a potem się ze mną spotkają!! Hmmmm..... wpłacę a potem , szukaj wiatru w polu.... Za bardzo to wszystko naciągane, ja mam zasade że nic nie wpłacam, jak chcą to załatwią i poczekają, przecież można spisać umowę w której zobowiąże się do jakiejś tam zapłaty za pośrednictwo. A Polak potrafi, narobiło się firm krzaków i czekaja na jeleni!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Opłata przed wyjazdem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:07 nie dajcie sie nabrac!to oszustwo!kryje sie za tym znana swego czasu firma "Lider" z Kutna. Działali pod róznymi nazwali i ciągle zmieniają.Uważajcie na nich, w necie pełno o ich krętactwach. Nawet w gazetach wielokrotnie ukazywały się artykuły o tych firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBERT Re: Opłata przed wyjazdem IP: *.elpos.net 08.06.06, 13:22 Posłuchajcie w Belgii i Holandii żeby pracować legalnie trzeba to zgłosić w urzędzie,koszt 30 euro,czyli jednoosobowa działalność gospodarcza, innej możliwości nie ma. Wiem bo jutro wyjeżdzam do Holandii do pracy.Bez twoich podpisów i innych oryginalnych dokumentów nikt nikt nic nie załatwi.Żeby pracować legalnie w tych krajach musisz się tam zameldować chodzby czasowo.Pozdrawiam Robert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malala do Roberta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:21 hej.gdzie sie dokladnie wybierasz?ja tez praowdopodobnie jade (jestem w trakcie wyrabiania dokumentow), moze jedziemy w to samo miejsce?fajnie by bylo, miec z kim pogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silvja Re: Opłata przed wyjazdem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 16:14 PRZECIEZ cały czas ostrzegaja zeby nic kompletnie nie płacic za zalatwianie pracy ludzie co wy macie za dużo kasy ze po 1 lepszej rozmowie wyciągacie kasiurke i pędem płacicie a ktoś zaciera ręce ze naiwnych wykorzystał Odpowiedz Link Zgłoś