Gość: udecided IP: *.225.121.132.bait.pl 02.06.06, 22:22 Mam dwie propozycje - półroczny staż w Carlsbergu i praca asystencka w PG. Oba stanowiska w HR. Co wybrać?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: reni Re: Carlsberg czy Procter&Gamble - co wybrać??? IP: 194.106.193.* 03.06.06, 00:11 No w PG to ci nieźle wypiora mózg, chyba ze jestes kumata i masz dystans:) Napewno skorzystasz jesli chodzi o procedury i know how - chyba nie ma lepszego miejsca. Poza tym PG robi wrazenie w CV - tak wiec tu masz prestiz i know-how i dobry start. W Carlsberg - no cóż tez korporacja. Jesli zaczynasz prace to pewnie nie myslisz jeszcze o takich rzeczach jak wartosci czyli co firma produkuje i czy to jest wazne i dobre dla ludzi. Gdyby to byl Philip Morris i pety to brala bys to pod uwage? Z dwojga złgo chyba mydła i szampony lepsze niz piwo czy szlugi. Zreszta w PG jak sie bedziesz wykazywala - to ci zaraz wepchna wiecej roboty, patrz: awansujesz. Bedziesz miała ladniejszy napis na wizytowce a co za tym idzie , wieksze mozliwosci na rynku pracy. Tak wiec na starcie chyba lepiej zahaczyc sie do PG. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: udecided Re: Carlsberg czy Procter&Gamble - co wybrać??? IP: *.225.121.132.bait.pl 03.06.06, 09:18 Dzięki za informacje. A jak z możliwościami awansu w Carlsbergu? Co do produktów - nie sądzę, by piwo było tak szkodliwym wynalazkiem:) Od człowieka zależy jak go będzie używał, nie od producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j_13 Re: Carlsberg czy Procter&Gamble - co wybrać??? IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.06, 20:45 nie polecam pracy w Carlsberg Polska w żadnym charakterze! Jako studentka pracowalam w grupie promocyjnej Carlsberga. Z zewnatrz jest wszystko ładnie i pieknie ale w środku.. dezorganizacja, brak szacunku, nepotyzm, kwalifikacje nieadekwatne do piastowanego stanowiska, chora atmosfera. Na ostatnim wyjezdzie został skradziony moj prywatny laptop z mieszkania firmowego, byłam wówczas w pracy, po seriach telefonów okazało sie ze korporacja sie nie poczuwa do odpowiedzialnosci... coz.. połkną Cie, przemiela i wypluja, badz potraktują jak smiecia..:( Jeśli chodzi o wyzsze stanowiska z tego co zauwazyłam mezczyzni maja zdecydowanie podejscie szowinistyczne... Duża obiecują - małe to ma przełożenie na rzeczywistośc, co prawda to był moj pierwszy kontakt z korporacja, jednakze zraził mnie wystarczająco...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-carlsbergowiec Re: Carlsberg czy Procter&Gamble - co wybrać??? IP: *.autocom.pl 22.11.06, 10:56 Nie zgadzam się z podejściem szowinistycznym. Ci "mężczyźni" tak nadrabiają swoją głupotę. Z Carlsberga odeszli wszyscy mający głowę na karku ludzie. Pozostały żmije i łajzy, dla których robota w tej firmie jest wszystkim co mogą osiągnąć. Zdecydowanie nie polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś