Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ksiazeczka Sanepidu ?

IP: *.wyszkow.tnp.pl 12.07.06, 09:22
    Gdzie mozna wyrobic wlasnie taką ksiażeczke zdrowia ? Wiem ze chyba ona tania
    nie jest a teraz prawie kazdy pracodawca stawia taki wymog zeby ja miec...
    Obserwuj wątek
      • Gość: agars Re: ksiazeczka Sanepidu ? IP: 213.199.252.* 12.07.06, 10:35
        hej
        pewnie chodzi Ci o pracownicza książeczkę zdrowia dla celów sanitarno-
        epidemiologicznych.Zrobisz ja w sanepidzie.
        • agentmb Re: ksiazeczka Sanepidu ? 12.07.06, 12:07

Badania robisz w sanepidzie. Z wynikami badań idziesz do lekarza, choćby
          swojego rodzinnego. Lekarz wbija pieczątkę do książeczki i już. Książeczkę
          dostajesz w sanepidzie. Cała operacja kosztuje trochę ponadz 100 zł.
      • Gość: skarpetka Re: ksiazeczka Sanepidu ? IP: *.it-net.pl 12.07.06, 12:10
        Książeczka taka nie jest wymagana przez kkażdego pracodawce, nie musisz jej mieć
        np. do pracy w biurze, ale tam, gdzie masz styczność z jedzonkiem, artykułami
        spożywczymi znaczy :) pozdrawiam
      • Gość: kay Re: ksiazeczka Sanepidu ? IP: *.pip.gov.pl / 212.69.68.* 12.07.06, 14:41
        badania musi potwierdzić lekarz medycyny pracy, a nie jakikolwiek
        • Gość: sanepid Re: ksiazeczka Sanepidu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 15:54
          Cała procedurka wygląda mianowicie tak 3 razy przynosisz do badania kał (wymaz,
          lub odrobinkę w specialnym pojemniczku, wziętym z sanepisu). Kupujesz sobie
          gdzieś (papierniczy, księgarnia) książeczkę do celów sanitarno -
          epidemiologicznych. Po zakończeniu badań wbijają Ci do książeczki pieczątkę (w
          takich to a takich próbkach nie wyhodowano bakterii z rodzaju Salmonella,
          Shigella). Z taką książeczką do lekarza medycyny pracy. Koszt w zależności od
          sanepidu od 54 złotych do nawet 80 złotych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka