Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CHAŁUPNICTWO

IP: 62.233.173.* 09.02.03, 18:15
    witam,
    mam male pytanko, czy ktoś z Was pracuje chałupniczo?ja natknelam sie
    ostatnio na oferte wlasnie takiej pracy na stronie www.republika.pl/pbobryk,
    niby wszystko tam takie proste i kolorowe, np. napelnianie tuszow do
    drukarek i min.2900 zl miesiecznie, a moze to naciągactwo??
    Prosze Was forumowicze o opinie i podzielenie sie swoimi doswiadczeniami z
    pracy chałupniczej
    bede Wam wdzieczna
    Obserwuj wątek
      • jajecznical a moze to naciągactwo?? 10.02.03, 04:06
        cieplo,cieplo...
      • losiu4 Re: CHAŁUPNICTWO 10.02.03, 11:27
        Gość portalu: jolkaka napisał(a):

> witam,
        > mam male pytanko, czy ktoś z Was pracuje chałupniczo?

Osobiscie nie pracowalem tak nigdy. Spotkalem sie 1 raz (slownie: jeden raz) z wykonywaniem pracy
        chalupniczej dokladnie takiej, na jaka byla umowa. Rzecz tyczyla sie akordowego skladania wylacznikow
        elektrycznych w firmie w Krakowie. Ludzie brali z zakladu produkcyjnego po pare paczek czesci i skladali
        w domu, po czym donosili do zakladu. Tylko ze w tym przypadku mimo zaangazowania calych rodzin do
        procesu skladania zarobek calkowity byl silnie mniejszy od 2900PLN. Z tego co wiem, to firma ta juz nie
        istnieje (miala spore klopoty finansowe juz pare lat temu).

>ja natknelam sie
        > ostatnio na oferte wlasnie takiej pracy na stronie www.republika.pl/pbobryk,
        > niby wszystko tam takie proste i kolorowe, np. napelnianie tuszow do
        > drukarek i min.2900 zl miesiecznie, a moze to naciągactwo??

Z tego ,co napisalas, to niestety raczej tak. Nie wierz, ze tak prosta prace wyceniano by na tak wysoka
        kwote... Zazwyczaj (nie twierdze, ze na 100% jest tak w tym przypadku) polega to na tym, ze wplacasz
        kaucje na materialy i urzadzenia (dobrze jest jesli je w ogole dostaniesz) po czym o zalatwienie sobie
        kaset do regeneracji i zbyt zregenerowanych musisz troszczyc sie sama :((( Lub wariant 2: dostajesz za
        zaliczeniem pocztowym poradnik, w ktorym po odcedzeniu wodolejstwa zostaje taka rada: zrob to samo
        co my (tzn. zamiesc taka sama oferte i staraj sie zlapac podobnych jeleni). I rzeczywiscie, teoretycznie
        mozesz na tym zarobic nawet i 1 000 000 PLN...

> Prosze Was forumowicze o opinie i podzielenie sie swoimi doswiadczeniami z
        > pracy chałupniczej
        > bede Wam wdzieczna

Podsumowanie: raczej naciagactwo. Nie radzilbym.

Pozdrowienia.

Losiu.
        • Gość: jolkaka Re: CHAŁUPNICTWO IP: 62.233.173.* 11.02.03, 01:46
          dzieki za odpowiedz, tak tez myslalam, na poczatek kaza wplacic 50 zl, w takie
          zarobki to tez nie wierze, bo przy takim bezrobociu byloby nierealnym, ze
          ludzie nie chca korzystac z rzekomo tak latwego sposobu na dodatkowe 2900
          miesiecznie,
          tak tylko chcialam znac Wasze opinie
          Pozdrawiam
          • losiu4 Re: CHAŁUPNICTWO 11.02.03, 07:03
            Gość portalu: jolkaka napisał(a):

> dzieki za odpowiedz, tak tez myslalam, na poczatek kaza wplacic 50 zl, w takie
            > zarobki to tez nie wierze, bo przy takim bezrobociu byloby nierealnym, ze
            > ludzie nie chca korzystac z rzekomo tak latwego sposobu na dodatkowe 2900
            > miesiecznie,
            > tak tylko chcialam znac Wasze opinie
            > Pozdrawiam

Nie ma za co :)))
            Ze tez chce Ci sie siedziec tak pozno w noc. Mnie to zwala z nog juz kolo 22:00 :)))

Powodzenia.

Losiu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka